Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Din pacate, al meu sot gandeste ca tot bagajul de obiceiuri, idei cu care a venit de la mama-sa sunt perfecte.Si nu-i deloc asa.Daca ar renunta macar la o parte din ele ar fi tare bine, dar,cu trecerea anilor, parca se adancesc mai tare ...si mai tare... |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| bereea wrote:Din pacate, al meu sot gandeste ca tot bagajul de obiceiuri, idei cu care a venit de la mama-sa sunt perfecte.Si nu-i deloc asa.Daca ar renunta macar la o parte din ele ar fi tare bine, dar,cu trecerea anilor, parca se adancesc mai tare ...si mai tare...
Bine, macar, ca sunteti departe si influienta nu e, totusi, atat de mare pe cat ar putea fi.
Al meu are unele care - daca la inceput le toleram mai greu -, am ajuns sa le accept pana la urma cu mare placere. Cum e, de ex., obsesia lui pentru curatenie. Asa ca m-am retras frumusel din activitate si i-am lasat lui onoarea; exclusiv. |
|

| Of, de ce nu are si al meu asemenea " defecte"? Le-as fi sustinut cu mare placere |
|

| bereea wrote:Of, de ce nu are si al meu asemenea " defecte"? Le-as fi sustinut cu mare placere
Nu pune ghilimelele, ca era destul de impovarator si pentru el si pentru noi. Pe langa faptul ca se stresa la fiecare firmitura sau fir de par si aspira de 3-4 ori/zi de ne scoatea pe toti din sarite, statea si cu gura pe noi toti. Acum am dat-o pe gluma cu copiii si mai facem basca de el ( pe care si-o asuma ), insa la inceput il luam in serios si ma simteam constransa ori monitorizata... nu stiu cum sa-ti explic.
In schimb si el a facut compromisuri pentru ca i-am spus clar ca marea mea placere e crantanitul la tv - deci in pat. Reactia lui initiala a fost ceva de genul si-l vedeam cum inghite in sec numai ca sa-mi faca mie pe plac. Si acum mai are momente in care cu greu isi controleaza stress-ul, insa si eu cand il vad instabil, nu insist pentru ca e o problema la bibilica, indusa de ma-sa de mic stand cu gura pe el toata viata si explicandu-i adevaratele valori umane ( respectiv curatenia si bucatareala ) - comportament obsesiv compulsiv s-o chema?!
Oricum, omul e consient si face eforturi sa nu ne streseze, ba chiar are momente in care papa si el cu mine in pat si recunoaste ca acum 10 ani nici nu ar fi conceput asa ceva. Bine, imi asum aspiratul de dupa dar apreciez ca lupta cu problema asta a lui.
Iti dai seama ca si maica-sa are niste valori si niste criterii de apreciere a oamenilor total dubioase, prin urmare eu sunt departe de a fi nora perfecta. Bine macar ca nu i le impartaseste pe toate, altfel ar fi trebuit sa fiu o casnica vesnic cu sortul de bucatarie si cu carpa de praf la purtator. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Wow, kali, ma uimeste povestirea. Exista oameni atat de obsedati de curatenie? Noi suntem lenesi in egala masura; seara stam tolaniti la filme, citim sau pierdem vremea cu tabletele si 2-3 rontaieli pe langa noi. In serile in care sotul nu are de lucru si copilul doarme, ne gasesti sigur in aceasta ipostaza, adevarata placere si relaxare pentru noi. Nici nu-mi pasa cine strange (de obicei eu, avand un program mai scurt de munca), dar e tare bine asa si e mult mai bine ca nu vine nimeni in control sa ne critice.
|
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Obsesia curateniei o are si soacra-mea. Noroc ca al meu nu se streseaza.Mereu imi spune sa nu cumva sa ajung ca maica-sa(deoarece stau acasa)Doar ca eu am preocupari mai sanatoase.Mai bine citesc,ma documentez permanent,crosetez,ma plimb,vad un film bun,decat cu carpa in mana toata ziua.Iar copii sunt si ei de folos,imi dau adrenalina la greu,cand unul,cand celalalt. Kali m-am amuzat la greu citind postarea ta.Mai are timp iubitu sa dea cu aspiratorul de 3-4 ori pe zi ,cand are asa o sotie minunata?Ia-i ochelari |
|

| monica irimia wrote:Wow, kali, ma uimeste povestirea. Exista oameni atat de obsedati de curatenie? Noi suntem lenesi in egala masura; seara stam tolaniti la filme, citim sau pierdem vremea cu tabletele si 2-3 rontaieli pe langa noi. In serile in care sotul nu are de lucru si copilul doarme, ne gasesti sigur in aceasta ipostaza, adevarata placere si relaxare pentru noi. Nici nu-mi pasa cine strange (de obicei eu, avand un program mai scurt de munca), dar e tare bine asa si e mult mai bine ca nu vine nimeni in control sa ne critice.
Nu stiu cum iti pare tie povestea din afara privind si nici nu stiu ce te uimeste, insa pentru mine, dupa ce ne-am reglat conturile la modul: eu te las in ale tale, tu nu ma stresezi pe mine, e ok. Partea buna ca el isi vede de ale lui, la noi e casa bec la orice ora - de venit, nu vine nimeni nici la noi in control... ma-sa a inteles ca-i port dragoste nemarginita si ne viziteaza de 2 ori/an - iar implicare mea in treburile casei e 0. Edit: partea proasta e ca Ericut ii calca pe urme. Activitatea lui preferata e stersul prafului. Clar, cresc alt barbat cu viitor stalucit in ale curateniei!
mirela74chris wrote:Kali m-am amuzat la greu citind postarea ta.Mai are timp iubitu sa dea cu aspiratorul de 3-4 ori pe zi ,cand are asa o sotie minunata?Ia-i ochelari
Da, da, iar la noi, pe drept vorbind, e si necesar, mai ales dupa ce mananca 4 copii mici odata - iar faza cu 3-4 ori pe zi e valabila in we., cand stam acasa, in rest doar seara. Lui cica ii face placere sa trebaluiasca si nu prea are ochi pentru mine cand intra in " transa " mai ales ca si eu imi ocup timpul cu altceva si-mi vad de ale mele - sau de temele copiilor, in general. Sincer, cred ca un aspirator care sa faca si masaj e visul vietii lui. Ziceam ca acum facem basca si chiar si el se autoironizeaza, insa iti dai seama ca e o problema la ma-sa de vreme ce si fratele lui prezinta aceleasi simptome.
|
|

Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| kali wrote:
Iti dai seama ca si maica-sa are niste valori si niste criterii de apreciere a oamenilor total dubioase, prin urmare eu sunt departe de a fi nora perfecta. Bine macar ca nu i le impartaseste pe toate, altfel ar fi trebuit sa fiu o casnica vesnic cu sortul de bucatarie si cu carpa de praf la purtator.
M-a uimit exigenta soacrei tale in curatenie si bucatarie. La mine nici mama, nici soacra nu sunt maniace ale curateniei, cu atat mai putin noi. Nici la mine nu e mizerie, dar e asa, o dezordine inteleasa doar de noi. Pe noptiera mea zac cel putin 3 carti incepute, macar un puzzle, nelipsita tableta. Pe langa noptiera sotului sunt multe cabluri. |
|

| Si al meu e maniac al curatenie...dar sa o fac eu, ca el e destul de neglijent.Mie imi place sa am mereu ordine si lucrurile puse la punct.Nu suport sa mancam si sa ramana bucataria cu vasele/aragazul nespalate sau fara sa fie aspirat si spalat pe jos.Si cum lucram amandoi ne pusesem de acord ca o saptamana sa faca unul si o saptamana celalalt.Numai ca al meu sot face cand are chef (si are tot mai rar) iar eu fac de cate ori trebuie.Si nu mi se pare corect.Plus ca a devenit foarte pisalog, ma bate mereu la cap cu idei pe care le recunosc perfect a cui sunt.O alta chestie legata de curatenie sunt prosoapele de la baie.Fiecare dintre noi are 3 prosoape :unul pentru dus, unul pentru fata, unul pentru bideu.Sotul meu foloseste proposul de fata si pentru bideu,eu mor cand vad.Si, cateodata, nu tine cont a cui e prosopul, asa ca ne-am separat cu baile.Nu suport ca Ale sa se stearga pe fata cu prosopul cu care taica-su se sterge la fund.Nu-i vina mea ca ei au fost 5 persoane la un prosop.Nu mai spun de obiceiurile alimentare... Azi dimineata ii reamintesc ca a promis ca azi varuieste camera Alessandrei.Din luna august e ca tot il intreb cand o face si ma tem ca va ramane cu camera nevaruita.Foarte senin imi spune ca n-are chef si ca el[ hotaraste cand o va face.Si atunci mi-am iesit din pepeni.Pentru ca la noi e o discutie veche (si care nu exista pana acum 3-4 ani)A ajuns maria sa la concluzia ca e o persoana foarte importanata si ca doar cuvantul lui are pret.Ca eu pot sa propun, dar el are drept de veto.In veci nu voi fi de acord cu asa ceva si recunosc si aici a cui sunt ideile.O alta chestie care ma deranjeaza teribil este ca nu considera ca ceea ce fac eu la serviciu e munca.Dupa el, daca lucrez la birou, e pierdere de vreme.Ba de multe ori nu accepta sa faca ceea ce-i spun (lucram impreuna).Si eu sunt cea care preia ordinele, tine contabilitatea, raspunde la e-mail-uri, clarifica treburile cu curieri, cu editori si cu o mie altii.Ba mai fac si treaba de secretariat.Sincer de multe ori nici nu am timp sa merg la baie , iar el zice ca asta nu-i munca.Faptul ca aduc bani frumosi in casa nu conteaza, pare ca sunt tot ai lui.Pentru asta m-am decis sa-mi deschid cont separat in banca. Ma opresc aici, ca dupa aia vorbesc prea mult (daca n-am facut-o deja) |
|

Inregistrat: 2/17/2009 Mesaje: 1038
| Fetele - eu deocamdata nu am luat nici o decizie.Dar clar incep sa ma simt sa zicem mai bine.In primul rand am realizat ca nu merita sa sufar , asta nu inseamna ca nu si sufar in continuare.Oricum probabil usor, usor ma voi pune pe picioare si voi iesi odata din hatisul in care am intrat si cu siguranta voi iesi la capat si cu capul sus. Nu am aflat inca suficiente date ca sa i le servesc direct , eventual voi programa o intalnire noi toti trei daca nu chiar in patru (probabil il voi invita si pe sotul doamnei )si vom trata problema cu calm si in mod civilizat ca niste persoane adulte si echilibrate. Deocamdata cam atat.Incerc in continuare sa fiu ,,tare,,macarpe din afara, sa zambesc mai mult mai ales in fata copilului.Cam atat noutati nu prea am .incerc in continuare sa ma regasesc. A si o veste buna- chiar daca pe plan profesional - am primit avizul de la M.F pentru viza CFPP asta inseamna si un spor de 25% la salariu. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Mai cunoastem si - alte cazuri Intr-o dimineata de sambata cand eram singuri ca 2 porumbei (pe vremea aceea nu aveam copii) si ne-am trezit, ne-am luat in brate, iar sotul mi-a soptit tandru la ureche " Bagam si noi o masina la spalat?" Asa ca ce sa mai zic? Dar si al meu face stop cardiac daca vars cafea pe aragaz, etc... |
|

Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| roxinthya wrote: Intr-o dimineata de sambata cand eram singuri ca 2 porumbei (pe vremea aceea nu aveam copii) si ne-am trezit, ne-am luat in brate, iar sotul mi-a soptit tandru la ureche " Bagam si noi o masina la spalat?"
Foarte romantic |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Sa va povestesc ce inseamna sa fii in tara tuturor posibilitatilor. De o vreme incoace am observat ca proful meu nu are cu nimic mai multe cunostinte decat am eu , ba de multe ori am observat lacune grave in cunostintele generale sa nu mai spun ca acum preda un curs de gramatica dar el nu stie ce e un pronume .Bun.Ce zic eu, hai sa fac un experiment.Verific joburile la un alt colegiu tot particular si aplic .Asta am facut luna trecuta , in sept.Am facut un resume pe bune numai ca la experienta am pus vreo 5 ani in plus si pe langa domeniul meu adevarat am pus cativa ani in farmacie ca asistent Si acum sa va tineti bine..sapt trecuta am primit tel ,ieri am fost la interviu, luni incep munca Interviul a fost greu intr-adevar dar nici nu s-au uitat la hartiile mele , numai demonstratii pe viu au vrut, daca ai inclinatii pedagogice , m-au intrebat de etapele unui curs cum as face sa fie vat mai accesibil studentilor...eu sunt as la pedagogie, macar teorie daca practica n-am mai facut de mult Apoi intrebari de farmacie,,, kestii pe care le stiu de mica sau pur si simplu le -am invatat acum la cursuri, in fine .Voila. Cineva mi-a spus mai demult ca totul e posibil in tara asta trebuie doar sa inveti cum functioneaza sistemul . So wish me luck , luni e prima mea zi , sper sa nu lesin de emotii pe acolo.Kaze nu pare afectat , se bucura pt mine dar el cica stia , era kestiune de timp . Cam asta despre pozna mea cea mai recenta ... |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Kali ce e mai nasol, e ca si noi vom fi odata si-odata soacre Asa ca ,ar trebui ,sa incercam sa modelam baietii astfel incat sa nu ne injure nurorile! Eu sper sa imi reuseasca
Rox super soapte de iubire!Mai ales cand sunteti singuri
Mihaela mult succes si sa fie cu noroc noul job. |
|

Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Si eu... |
|
|