Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Offf,Michi,...este cumplit prin ceea ce treci,dar te rog,din suflet te rog.....pune capat acestei relatii care te macina si ia viata in piept.Iti va fi greu,foarte greu,este dureros,dar tu trebuie sa fii fericita si sa te simti bine....pt tine si copilul tau minunat! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Ce are ea in plus fata de tine? Doar minusuri , o persoana de calitate inferioara altfel nu s-ar incurca cu un barbat insurat. Esti tanara, frumoasa, inteligenta...ai dreptul la fericire nu sa fii carpa sotului/cumnatei/socrului.Ai incredere in tine! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Alma, Lugojul este superb. Nu se compara cu agitatul Bucuresti nici ca galagie, nici ca poluare...Veti avea numai de castigat retragandu-va la linistea "vestului" Pentru mine Lugojul e un oras legat de suflet. Acolo s-a nascut si a copilarit bunicul meu, Glad. Michi, te simti atat de rau si de jos pentru ca sufletul si mintea ta cauta mereu motive, cauze. Barbatii in sine sunt niste vanatori si le place sa fie bagati in seama non-stop. Stiu ca pentru noi, ca mame, copilul e un imbold si un motiv bun sa trecem peste multe, dar eu cred ca in primul rand TU meriti liniste si armonie. Stai si cantareste bine partile bune si partile rele ale relatiei tale actuale (dar si trecute) si apoi actioneaza. Dar fa-o fara regrete si fara sa te mai uiti vreodata inapoi. Si eu am divortat...o vreme, dar nu imi pare rau desi mi-a fost extrem de greu. Si starea de "de ce?" cu durere si plansaturi s-a transformat repede intr-o stare de perfecta luciditate, poate chiar prea rece si prea dura. Si atunci mi-am dat seama ca stim sa apreciem ce avem doar dupa ce pierdem...e valabil si la barbati. Si ei simt la fel...doar ca dureaza mult mai mult. "Ce are dansa in plus?" Poate chiar minusurile sunt de vina. Pe mine ma acuza al meu, periodic, ca gandesc prea mult si vreau prea multe, ca sunt maniaca cu ordinea si ca am vise prea mari si prea multe. Poate ca traiul cu mine nu e chiar asa minunat cum cred eu...mai ales pentru un barbat comod si lenes cum sunt majoritatea. Asa ca...cu cat vezi viata mai simplu si mai limitat, te apropii de idealul majoritatii barbatilor...din pacate. Schimbarea daca o doresti, trebuie sa inceapa cu tine. E usor si relaxant sa strigi, sa te certi sau sa-i dai in cap la sotul infidel, dar nu cred ca relatia voastra are ceva de castigat din asta. In schimb, daca tu esti mai dulce decat de obicei, mai atenta decat in ultimii ani, mai "altfel" decat erai pana acum (daca iti calci putin in picioare impulsurile negative, de nervi), il va izbi de realitate si va incepe dansul sa se intrebe "de ce". N-ai nimic de pierdut, ci doar de castigat.Femeile, ca si barbatii, pun mult accent pe cucerirea celuilalt si nu pe pastrarea lui. In timp, dupa casatorie mai ales, partenerii se delasa...Daca la inceput barbatul aducea flori si atentii, acum leneveste si da dovada de nepasare crunta, iar femeia daca la inceput se aranja, se imbraca intr-un anumit fel...acum parca are doar ochi pentru copil si pentru treburile gospodaresti. Nu e destul sa fi mama si sotie...trebuie sa fi mereu femeie. Marivic, ma bucur de bucuria ta si te inbratisez cu drag. Fetelor, o saptamana usoara si frumoasa va doresc |
|

| Diana,multumesc din suflet si mi-era tare dor de tine Si eu sunt un amalgam de sentimente numai ca nu vreau sa ma las prada lor....Nu ma simt bine,dar va trece,.....sunt fericita acum,dar voi fi trista....si asta va trece.....bine ca ma duc la munca,ca sa am de unde venii si sa-mi ocup mintea cu ceva.....DE CE? O sa va intrebati?Astazi a plecat sotul meu cu Alex sa dea in afara un examen ca sa intre si el sa lucreze.....Si-a inghetat anul iar daca ia examenul 6 luni sunt contractori in strainatate iar eu raman acasa cu doi copii minori si o gramada de intrebari si probleme.Voi fi si femeie si barbat si ma sparg in mii de cioburi,....Este sansa lui Alexa,sansa vietii lui,constientizam noi asta,ca parinti,el nu stiu cat constientizeaza,.....dar intr-o singura fraza:Eu voi avea cel mai mult de suferit si cel mai mult de dus greul! Asa ca viata nu este roz tot timpul,dar am mare incredere in Dumnezeu ca nu ma /ne va lasa la greu Fetelor,cu Dumnezeu in gandul vostru,totul are izbanda! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| fdianamaria wrote:Schimbarea daca o doresti, trebuie sa inceapa cu tine. E usor si relaxant sa strigi, sa te certi sau sa-i dai in cap la sotul infidel, dar nu cred ca relatia voastra are ceva de castigat din asta. In schimb, daca tu esti mai dulce decat de obicei, mai atenta decat in ultimii ani, mai "altfel" decat erai pana acum (daca iti calci putin in picioare impulsurile negative, de nervi), il va izbi de realitate si va incepe dansul sa se intrebe "de ce".
Eu nu-s de acord cu asta... cum naiba sa fii mai dulce, cand stii de unde vine sotul ?! Nici sa ma prefac n-as putea, daramite sa mai fiu! Poate sunt eu mai transanta, insa cred ca, cine inseala - va mai insela... cine loveste - va mai lovi, cine bea - va bea, etc... ...in nesimtirea lor (a unora), nici nu va observa diferenta... eu am un exemplu viu (vecinul) -ea (sotie de 10 ani) a incercat luni bune sa-l recucereasca (eu n-am inteles nici de ce, dar in fine), iar el, i-a raspuns intr-un final, ca tine la ea (la amanta)...
N-am inteles niciodata... de ce trebuie sa faca numai femeia compromisuri? Sa taca si sa inghita? Ba, sa mai fie si dulce... nu, eu personal, n-as putea!
Michi, noi ne dam cu parerea (greu din exterior), insa tu fa cum simti, cum iti este bine tie si copilului !
Eu, stare agitata... se vede, da ? La cat de mult am scris mai sus Daaar... sunt in concediu saptamana asta -cica ma odihnesc, si-s mai obosita decat la serviciu
|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| michi wrote: Fetele asta am si de gand sa fac. In primul rand vreau sa ma adun , sa ma regasesc pe mine, persoana care eram cu catva ani inainte , vesela si puternica.(Culmea ca se pare ca ce-l deranjeaza pe al meu sot este tocmai acest lucru).Stiu ca este greu dar ma motivaza copilul - singurul care mai imi da puterea sa nu cad. Sunt constienta ca are nevoie de o mama sanatoasa fizic si psihic pentru a-i fi alaturi.Cam asta este .Stiu ca-mi va lua ceva timp dar sunt sigura ca-mi voi reveni.Deocamdata nu prea pot.Intrebarea care mi-o pun obsedant este de ce? si ce are in plus ea fata de mine?
Sa fii tu sanatoasa, ca " de ce-uri " tot vei mai avea in viata si nu asta e cel mai important.
De ce? Ca a avut ocazia si pentru ca lui nu-i mai este frica sa te piarda. Iaca! Acum... aer in piept, privirea in fata si... Zoe, fii barbata, ce Dumnezeu!!
Trece viata pe langa tine si tu nu faci altceva decat sa te plangi! Iar el oricum nu-ti este nici de ajutor si nici de sprijin - financiar, emotional sau ce vrei tu.
Nu vei fi nici prima si nici ultima care pune piciorul in prag si, pana la urma, nici nu stii ce-ti rezerva viitorul insa e clar ca ceva trebuie schimbat in viata ta pentru ca numai fericita nu esti!
Nu spun... toti avem suisuri si coborasuri, insa de cand te stiu esti deprimata si le vezi numai in negru si e clar ca nu e locul tau in viata asta care nu-ti aduce nimic bun din ce povestesti...
Marivic, nu tu duci tot greul, stai linistita... Stai sa vina primavara si sa vezi ce ti se schimba perspectiva! |
|

| Zici tu Daca mai ies zdravana la neuroni in primavara...... |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Michi ,imi pare rau ca treci prin asa ceva, nu te chinui cu "de ce"-uri ca nu vei afla niciodata raspunsul.Pune tot in balanta si ia o decizie spre binele tau .
Eu ma lupt cu caloriile ,socotesc la sange tot ce pun in gura si mereu ies in plus ,mai sa fie nu mai poate omul sa ia o praji, o cioco ,un chips mic ... In 20 min ard doar 100 calorii ...tre sa ma urc pe banda cam de trei ori pe zi |
|

Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Usor de spus, greu de facut. Michi, de cate ori am citit despre tine la starea de spirit , mereu erai foarte trista si cu probleme din partea socrului, cumnatei si a sotului ... nu stiu cum mai poti , sincer . Nu vreau sa ma pun in locul tau ca sigur este groaznic, dar aceasta stare nu poate duce decat la o depresie severa ... trebuie sa faci ceva pentru binele tau si al copilului.
Ai avea unde sa pleci cu baiatul in caz ca divortezi? Este un lucru important si d-aia multe femei nu fac pasul asta , oricat de chinuite ar fi. Asteptam vesti de la tine . |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Michi cum te mai simti? |
|

| Fetelor, am si eu o curiozitate: voi ati reusit vreodata sa dezobisnuiti sotii de obiceiurile proaste venite de la mamele lor? Eu nu reusesc si pace si unele ma calca pur si simplu pe nervi. |
|

Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Michi imi pare tare rau de momentele prin care treci dar poate ca decizia pe care ai luat-o te va ajuta sa te eliberezi si sa iesi din starea aia urata pe care o aveai de ceva timp incoace. Bereea inca nu am reusit dar perseverez Eu am multa treaba la serv dar am o stare de spirit buna. Duminica iar plec la Campia Turzii si stau pana joi deci o sa am un pic de relaxare chiar daca tot la serviciu ma duc. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 2562
| Ignora-le ! putini asculta sa se schimbe ! chiar daca stiu ca nu e bine tot asa fac ! de incapatinati ce sint !se cred fara cusur ! Dar poate si noi le avem pe ale noastre nu ? |
|

| Poate le avem si noi pe ale noastre, nimeni nu-i perfect.Dar cand vine cu niste obiceiuri si idei din Evul Mediu chiar e prea mult.Si e mai rau de cand vorbeste de 3 ori pe zi la telefon cu ma-sa.Ce , doamne iarta-ma, au atata de vorbit? |
|

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| bereea wrote:Fetelor, am si eu o curiozitate: voi ati reusit vreodata sa dezobisnuiti sotii de obiceiurile proaste venite de la mamele lor? Eu nu reusesc si pace si unele ma calca pur si simplu pe nervi.
Sunt unele la care a renuntat din proprie initiativa, realizand ca sunt exagerari si altele pe care si le asuma si care vin din educatia din anii mici si pe care nu i le va schimba nimeni niciodata. |
|
|