Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Multumesc, Roxy
Buli, nu stiu daca ajuta, dar
Aseara am stat cu fiica-mea si am facut un tort din pasta de zahar.M-a ajutat mult, a modelat floricele, frunze, bilute....chiar ii place sa ma ajute! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/13/2010 Mesaje: 2365
| Bereeea, buli
Eu...astept vacanta! Nu ma gandesc la altceva si parca timpul nu trece...mi-e si frica sa ma gandesc cate zile mai sunt pana la sfarsitul lunii, ca mi s-ar parea o vesnicie! Vreau mare - ca soare am prea muuuult aici - vreau sa aud pescarusii, vreau sa ma balacesc in mare |
|
| Denisa, vine ea si vacanta! Noua ne mai lipsesc 5 saptamani |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Eu sunt trista ca a murit bunica sotului. Era o femeie tare buna si Maria o iubea f mult! Cand am inceput eu serviciul acum aproape 5 ani, ea a avut grija de Maria vreo 6 luni pana am dat-o la cresa. - pe atunci avea 80 de ani. Acum soacra-mea insista sa o iau si pe Maria vineri la inmormantare si nu vreau sa se supere pe mine - a zis sa o tin asa mai departe sa nu o vada pe buni. In alta ordine de idei i-am spus Mariei azi dimineata ca a murit buni si nu a reactionat cine stie cum-doar m-a intrebat de ce si atat. Sper sa nu aiba vreun soc. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Aiurea sa iei copii atat de mici la inmormantare... Desigur, asta e parerea mea. Eu nu as face chestia asta. |
|
Inregistrat: 8/13/2010 Mesaje: 2365
| Rox, condoleante! Cat despre inmormantare nu stiu ce sa zic, dar eu una nu cred ca este un mediu pentru copii:vor fi probabil plansete si altele... |
|
| kali wrote:Aiurea sa iei copii atat de mici la inmormantare... Desigur, asta e parerea mea. Eu nu as face chestia asta.
Total de acord, insa nu vreau sa ma cert cu ea cand trece prin momentul asta greu ca i-a murit mama. E f incapatanata si intr-un fel egoista - vrea ca toata lumea sa simta durerea pe care o simte ea si nu prea tine cont de ce simt si altii - nici macar daca e vorba de nepoata ei. Am avut o situatie - v-am mai povestit eu- cand am tuns-o pe fi - mea si de fata cu ea imi spunea ca ce urat am tuns-o si ce urat ii sta. Vrea sa controleaze ea tot si sa se intample numai ca ea. De data asta nu vreau sa ne masuram incapatanarile pt ca e un moment greu pt ea si sper sa pot ajunge la o situatie de compromis - sa o aduc pe Maria dar sa nu vada nimic. |
|
| denisa_rachid wrote:Rox, condoleante! Cat despre inmormantare nu stiu ce sa zic, dar eu una nu cred ca este un mediu pentru copii:vor fi probabil plansete si altele...
Denisa - multumesc! Sper sa nu fie asa de multe plansete si mai mizez si pe faptul ca vine si fratele soacra-mii din state si o mai pune la punct. El e singurul care o imblanzeste si traind pe alte meleaguri de f multi ani are alta mentalitate si ma gandesc ca poate ii zice el sa nu lase fata sa vina. Robert i-a spus si el dar nu a reusit si nici n-a vrut sa insiste intr-un asemenea moment. |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Nu lua fetita la inmormantare sau daca o iei ca nu ai incotro nu o lasa sa vada mortul... Nu stiu daca voi de mici ati fost la inormantari, eu am fost si la multe, practic toti mortii din cartier i-am vizitat ,cum auzeam muzica cum fugeam ca nebunii toti plozii pe strazi ca primeam bani , arunca popa cu bani in urma mortului.Ei, de la strada la casa e un pas , in casa era coliva delicioasa servita bineinteles la capul mortului si babele povesteau povesti de groaza .Un copil vede mortul altfel decat un adult,copilul nu are sentimente fata de mort ,nu e bunica strabunica pe care a iubit-o candva ci e un mort spooky cu vata in nas si capul bandajat ciudat si carnea vanata ....copilul e sensibil la frumos ,un mort nu e frumos sa recunoastem.Apropo tin minte babele ziceau " tot frumoasa a ramas,vai vai ". Si mintea mea de copil nu vedea frumusetea aceea ,eu doar vroiam sa halesc coliva si sa o sterg de acolo .Am platit scump pofta mea pt coliva ca toata copilaria am avut de suferit ,m-am luptat cu mortii mei noaptea in somn, ziua si mereu pana tarziu la varsta adulta . Cel mai urat cosmar era cel in care mortul ma tinea in brate in sufragerie, usa inchisa dar prin geam vedeam pe toti ,mama, tata frati ,tipam la ei dar nu ma auzeau ,isi vedeau de treburile lor ba se mai uitau la mine zambitori prin geam ca si cum totul era ok.
|
|
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| Miha sunt de acord cu tine, eu mi-am vazut bunica, bunicul si verisorul si mai o batrana care tinea mult la mine, morti si am avut cosmaruri, si frica de morti tot timpul. Acum de vreo 5 ani sa spun ca nu mai imi este frica in cimitir, dar pana atunci parca ma asteptam in orice moment sa iasa vreunul din mormant, stateam la bloc si la et 1 murise o femeie, imi era frica sa urc scarile pe acolo. Copii sunt mult mai sensibili. |
|
| In toata viata mea am fost la 3 inmormantari.Ma feresc cat pot, pentru ca nu-mi place sa vad oamenii suferind.Cand a murit mama mea am fost "judecata" ca nu i-am adus nepoata la inmormantare.Ale avea aproape 7 ani, de ce sa pastreze imaginea bunicii ei moarte in sicriu, in loc sa si-o aminteasca vesela si frumoasa asa cum era in viata?
De maine Ale e in vacanta.Deja seara aceasta ramane peste noapte la prietena ei cea mai buna, ies impreuna la cina, iar mami si cu tati ies singuri- singurei sa sarbatoreasca 14 ani de casnicie |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Roxi, nici nu trebuie neaparat sa o vada pe bunica pentru ca sa simta toata energia aia aiurea si apasatoare de la o inmormantare. Durerea se simte...
Dar... tu veghezi asupra copilului tau... si tot tu hotarasti care e mai presus de cine. |
|
| kali wrote:Roxi, nici nu trebuie neaparat sa o vada pe bunica pentru ca sa simta toata energia aia aiurea si apasatoare de la o inmormantare. Durerea se simte...
Dar... tu veghezi asupra copilului tau... si tot tu hotarasti care e mai presus de cine.
Recunosc ca sunt o fire slaba si nu vreau sa ma cert cu socrela. Atmosfera nu este chiar asa de incarcata ca nu vin multe neamuri , era si in varsta, plus ca ne asteptam sa moara de prin decembrie. Cu Maria am avut deseori discutii legate de moarte ,inmormantare, ce se intampla cand moare cineva-sper sa fie de folos in situatia de fata.
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Ce frumos,Berre!O seara minunata,relaxanta,plina de iubire va doresc sa aveti!Clipe magice si de neuitat ...
|
|
| Bere acum am vazut ! Felicitari si la multi ani fericiti impreuna si de acum incolo! |
|
|