|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Mihaela, mie mi se pare important ca evoluati, chiar si in directii diferite. E doar o chestiune de timp pana va adaptati si, pana la urma, cam asta e secretul unei casnicii reusite: sa nu pierdeti din vedere esentialul si sa va acceptati/iubiti asa cum sunteti. |
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Asa e fetelor multumesc de incurajari ...Sunt si eu curioasa cum o sa trec prin incercarea asta ,tre sa ma mentin lucida si ancorata in realitate...visele o sa mi le implinesc singura incet incet.E tare greu si trist cand nu poti impartasi cu cineva realizarile performanta planurile indraznete...dar poate ma obisnuiesc .Avem totusi un vis comun ,sa ne mutam la tara sa ne trezim la cantatul cocosului |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Niciodata in viata nu mi-a fost atat de rusine cum mi-a fost vineri. Am dus-o pe Ale ca de obicei la ora de engleza.Cu ea facea si o alta fetita romanca.Nevazand-o de vreo 2 vineri, o intreb pe o italianca care are baietelul cu fetita ei in clasa ce s-a intamplat cu Corina de nu mai vine.E bolnava? Italianca se schimba la fata cand ma aude si-mi zice ca mai bine nu o intreb ca se simte rau ori de cate ori isi aduce aminte de aceasta.Crezand ca i s-a intamplat ceva rau am insistat: romancuta noastra cica s-a intors in Romania.Dar nu inainte de a imprumuta bani aproape de la toti parintii din clasa fetitei si din clasa baietelului ei.Si nu sume mici: de la 500 de euro in sus.Sotul ei a incheiat contacte pentru a renova case incasand si cate 10.000 de euro in anticipo.De asemena au mers la unele magazine private de unde faceau in mod frecvent cumparaturi si au luat pe datorie o multime de lucruri.Apoi au sters-o.Va dati seama ce s-a intamplat cand oamenii care le-au imprumutat bani si-au dat seama ca acestia au plecat.Au retras copiii de la scoala si in aceeasi zi au disparut.Vuieste orasul de ce au facut romanii.Dintr-unul in altul au aflat de imprumuturile de bani, de faptul ca desi el parea ca munceste de fapt se ocupa cu drogurile.Suntem iar vedete! Italianca, pe nume Silvia, o femeie cu o cultura impresionanta ( a studiat stiintele politice si cultura si istoria poporului roman, sotul ei este pilot in cursele internationale) mi-a spus ca este atat de dezamagita incat niciodata nu va mai putea avea incredere in romani.Mi-a zis ca nu conteaza banii pe care i-a dat imprumut ci faptul ca romancuta noastra a jucat tot timpul teatru, a fost falsa.A ajutat-o enorm, a scos-o in societate, i-a acceptat printre prietenii ei desi erau cam "colorati", adica se vedea ca erau oameni putin educati, fara scoala...dar macar pareau de bun simt.Sotul arata de departe ca este un badaran dupa cum se imbraca, vorbea si ...se lauda cu cati bani castiga pe luna.In schimb ea, Corina, era mai stilata, plina de viata, actrita desavrsita.Silvia, italianca, m-a intrebat cum e posibil ca un popor cu o istorie si o cultura ca a noastra sa genereze asemena specimente:romanii nostri beau pe sub zidurile magazinelor(n-am vazut alta natie sa faca la fel), ele mananca seminte prin parcuri si scuipa pe jos...M-am simtit foarte rau, nici n-am putut dormi noaptea.I-am explicat ca acestia sunt uscaturile (desi la cati se comporta rau...), ca e nevoie sa mearga in romania pentru a cunoaste cum este cu adevarat romanul, ca si noi avem oameni educati,civilizati,de bun simt... ca nu toti incearca sa fure, sa insele , sa profite de increderea pe care cineva le-o acorda. Deocamdata mi-e rusine sa merg pe strada si chiar ma feresc sa vorbesc in romaneste.Mi-e ciuda ca in loc sa ne aratam valoarea , aratam cu totul altceva. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Stai linistita, Brandusa. Cum se poate ca un popor cu o civilizatie mare, ca romanii, care au fost un imperiu extraordinar, au cea mai mare mafie din lume? Sa nu mai vorbim de Berlusconi... Fiecare cu ai lor... Faptul ca multi dintre romani sunt niste gainari ordinari nu ar trebui sa te afecteze. Tu nu ai nimic in comun cu oamenii de genul acesta, iar daca cineva nu stie sa te aprecieze ca om, sau daca te judeca superficial, nu te merita ca prieten sau ca oricealtceva. Nu lasa pe altii sa iti influenteze starea sau sa te convinga ca esti altfe decat minunata!!!!
Romania mea este diferita de Romania multora. Romania mea este superba! Cu oameni extraordinari care au multe de spus si de aratat! |

| Multumesc, Zaza, dar nu pot sa nu fiu afectata.Eu traiesc in tara lor, nu ei in a mea.Iar mafia, camorra nu au nimic de a face cu romanii, dar asta n-are importanta.Daca Silvia nu ma aprecia nu-mi povestea despre ei si nici multe alte experiente pe care le-a avut cu romanii.De aceea o inteleg si nu pot sa nu-i dau dreptate.Din pacate, romanii sunt vazuti in lumea aceasta din perspectiva a ceea ce cunoaste fiecare despre noi, din experientele traite cu noi...iar multi dintre noi ne fac de ras in stil mare. Iar Berlusconi e ca Becali a nostru ...nu-i reprezinta doar pentru ca e putred de bogat. |
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Bereea, aminte-i doctorei in politica si cu sot pilot ca nu exista romani molestatori de copii insa italienii sunt asi la asta alaturi de americani si mai aminteste-i ca romanii platesc scump intrarea in UE si de primit inapoj primesc doar insulte.Ce sa zic, ce vroiau sa vina in Italia toti doctorii chirurgi, nu, astia fug in State si Canada, Germania , Austria...scuze dar Italia si italienii au cam multe pretentii, le-a placut mana de lucru ieftina acum se plang .
|
Inregistrat: 2/3/2008 Mesaje: 1467
| Mihaela, imi pare rau ca tu consideri ca ai pierdut ani pe scutece si biberoane! Problema in multe dintre societatile contemporane este ca mama si munca ei nu sunt valorizate. Din pacate. De ce ne lasam afectate de acest mod de a privi lucrurile. TOcmai acesti ani in care noi nu dormim noptile, schimbam scutecce si alaptam sunt cei mai importanti ani din viata copilului. Acum intelege ca e binevenit pe lume, ca merita sa fie iubit, acum are nevoie de toata atentia si dragostea pe care doar mama i le poate oferi.
Copiii au crescut, tu iti doresti sa faci altceva si este firesc, pentru educatia pe care ai primit-o in Romania, pentru mediul in care a crescut, poate, sotul tau, nu sunt la fel de convinsa. Oricum, inteleg ca la el dragostea trece prin stomac, iar daca asa se simte iubit, fiind rasfatat culinar, sunand sa intrebe ce e la cina, de ce sa nu ii oferi. Daca va intelege ca nu pierde dragostea ta (pe care poate in acest limbaj o traduce sau o intelege) pe masura ce tu iti implinesti aspiratiile, poate va fi mai dornic sa te sustina. Oricum, o mama si o sotie obosita nu e de folos nimanui. asta am vazut-o la mine - sunt si eu nervoasa, nu termin nimic, nu reusesc sa respect termene, sa petrec suficient timp cu fiecare si acumulez frustrari.
Nu stiu ce este la voi, asta doar tu o stii, dar daca imi permiti un sfat - concentreaza-te pe ce este esential, altfel poti pierde ceea ce conteaza cu adevarat. Acum ca ma apropii de 40 de ani realizaz ca in ultimii 8 ani am trait ca intr-o transa. Zombie. Setata dar pe ce am de facut, obosita, alergand intr-una, crescand copiii si mergand simultan si la serviciu, lucrand noptile intre doua alaptaturi sau leganat de pui mici. Nu mai stiu sa ma bucur de lucruri simple, pierd sensuri si sensul. Daca maine inchid ochii, numai lucruri neterminate las, numai amanari. Pentru mine copiii sunt pe primul plan, dar nu reusesc sa le arat asta. Daca am avea venituri incat sa stau acasa, as sta fara regrete pana mai cresc cei mici. I-as scoli acasa, m-as plimba cu ei, am sta de vorba muuuuuult. As citi. Ce imi place, nu ce trebuie pentru serviciu.
Stiu ca ai nevoie sa faci ceea ce simte nevoia sufletul tau si stiu si ca ai puterea si tactul sa faci asta intr-un fel in care sa ii impaci pe toti, atenuându-le spaimele si pastrand familia unita. Te imbratisez! |

| t-mihaela wrote:Bereea, aminte-i doctorei in politica si cu sot pilot ca nu exista romani molestatori de copii insa italienii sunt asi la asta alaturi de americani si mai aminteste-i ca romanii platesc scump intrarea in UE si de primit inapoj primesc doar insulte.Ce sa zic, ce vroiau sa vina in Italia toti doctorii chirurgi, nu, astia fug in State si Canada, Germania , Austria...scuze dar Italia si italienii au cam multe pretentii, le-a placut mana de lucru ieftina acum se plang .
Mihaela, nu-i chiar asa.Exista si romani molestori de copii(nu urmaresti stirile?) si unchi care-si aduc nepoate in Italia la munca si de fapt le aduc pentru prostitutie, romanii sunt cei care sunt pe locul intai pentru furt, inselaciune, viol.E clar ca nu vin in Italia doar medici chirurgi, nici nu stiu cat le sunt recunoscute studiile, dar sunt satui ca pe langa uscaciunile lor sa le primeasca si pe ale noastre. Romanii nu sunt mana de lucru ieftina(doar fac muncile mai de jos, dar asta le este alegerea, nici in tara nu ca erau doctori) poate chinezii sau filipinezii.Nu ei ne-au chemat, noi am venit.Si daca tot am venit sa nu uitam ca impresia pe care noi o lasam in tarile unde mergem, este impresia pe care si-o fac despre romani. Cat despre Silvia este o femeie de nota 10 care a avut multe experiente urate cu romancele: una care a furat de la ea desi lucra cu contract de munca, a dat-o afara si s-a trezit cu denuntie, o alta care era badante pentru mama ei si care o molesta pe batrana, Corina...are destule experiente utrate.Oricare dintre noi ar reactiona la fel. |

Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| mamiemi wrote:Mihaela, imi pare rau ca tu consideri ca ai pierdut ani pe scutece si biberoane! Problema in multe dintre societatile contemporane este ca mama si munca ei nu sunt valorizate. Din pacate. De ce ne lasam afectate de acest mod de a privi lucrurile. TOcmai acesti ani in care noi nu dormim noptile, schimbam scutecce si alaptam sunt cei mai importanti ani din viata copilului. Acum intelege ca e binevenit pe lume, ca merita sa fie iubit, acum are nevoie de toata atentia si dragostea pe care doar mama i le poate oferi.
Copiii au crescut, tu iti doresti sa faci altceva si este firesc, pentru educatia pe care ai primit-o in Romania, pentru mediul in care a crescut, poate, sotul tau, nu sunt la fel de convinsa. Oricum, inteleg ca la el dragostea trece prin stomac, iar daca asa se simte iubit, fiind rasfatat culinar, sunand sa intrebe ce e la cina, de ce sa nu ii oferi. Daca va intelege ca nu pierde dragostea ta (pe care poate in acest limbaj o traduce sau o intelege) pe masura ce tu iti implinesti aspiratiile, poate va fi mai dornic sa te sustina. Oricum, o mama si o sotie obosita nu e de folos nimanui. asta am vazut-o la mine - sunt si eu nervoasa, nu termin nimic, nu reusesc sa respect termene, sa petrec suficient timp cu fiecare si acumulez frustrari.
Nu stiu ce este la voi, asta doar tu o stii, dar daca imi permiti un sfat - concentreaza-te pe ce este esential, altfel poti pierde ceea ce conteaza cu adevarat. Acum ca ma apropii de 40 de ani realizaz ca in ultimii 8 ani am trait ca intr-o transa. Zombie. Setata dar pe ce am de facut, obosita, alergand intr-una, crescand copiii si mergand simultan si la serviciu, lucrand noptile intre doua alaptaturi sau leganat de pui mici. Nu mai stiu sa ma bucur de lucruri simple, pierd sensuri si sensul. Daca maine inchid ochii, numai lucruri neterminate las, numai amanari. Pentru mine copiii sunt pe primul plan, dar nu reusesc sa le arat asta. Daca am avea venituri incat sa stau acasa, as sta fara regrete pana mai cresc cei mici. I-as scoli acasa, m-as plimba cu ei, am sta de vorba muuuuuult. As citi. Ce imi place, nu ce trebuie pentru serviciu.
Stiu ca ai nevoie sa faci ceea ce simte nevoia sufletul tau si stiu si ca ai puterea si tactul sa faci asta intr-un fel in care sa ii impaci pe toti, atenuându-le spaimele si pastrand familia unita. Te imbratisez! Total de acord cu tine, sunt de aceeasi parere! |

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Pana acum am avut o zi chiar urata... Vad ca am ajuns la 15.000 de postari si banuiesc ca am alta pietricica acum. Va pup si va doresc o zi cat mai buna! |

Inregistrat: 8/13/2010 Mesaje: 2365
| Anelise, sper sa se imbunatateasca considerabil de acum in colo!
La noi soare si bine, mama a plecat s ail aduca pe Marw acasa de la gradinita. Eu gatesc un picut si apoi mai vedem...
Va urez o zi buna tuturor! |

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Denisa, o zi buna si tie! |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| FELICITARI LIZUC |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| MIha , rabdare si tact ! Nu iti poate impartasi pasiunile , ca astea tin de fiecare .... insa eu ma intrebam : nu o fi invidios ( gelos ) , ca NU isi poate urma si el pasiunile lui ( ca e la munca multe ore ) , sau ca atentia ta se concentreaza pe orice altceva in afara LUI ! Zic si eu .... Ca daca ai descoperi defapt motivul .... ai putea lucra la o solutie care sa il fericeasca si pe el si implicit si pe tine !!
Bereea , citisem unde un articol despre romani ( ca si aici suntem zilnic " iubiti " ) Cum Evreii au fost marginalizati si przentati precum o Molima pe timpul lui Hitler , asa sunt acum Romanii " iubiti " in mai toate tarile Europei ( unde se si duc campanii anit romania pe fata , in presa / mass media ) Aici e un balci intreg si nu e saptamana unde sa se deschida un nou subiect rusinos legat direct de reputatia ( proasta ) a romanilor ! Nu mai intru in detalii ca imi stric ziua ! Asa ca ..... nu lasa sa te afecteze ! Cine te cunoaste si te apreciaza, nu te asociaza cu restul !!!
Anelise Eu happy ca am reusit sa completez listele pentru Mosu' ! Si abia astept week end ul sa punem bradutzul si decoratiunile de Craciun ! |
|

Inregistrat: 10/25/2010 Mesaje: 1585
| Brandusa te inteleg perfect , de cate ori am fost pusa si eu in situatii jenante de conationalii nostri! |
|
|