|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/20/2009 Mesaje: 7636
| Lili,noi ne-am impacat cu gandul ca orice se poate intampla aici ,sunt si alte cazuri de discriminare dar asta e dintr-e doua rele alegem pe cel mai putin rau,dar de dragul copiilor pt a avea ei ceva mai bun stam acceptm multe nedreptati si de multe ori trebuie s-a lasi de la tine |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Offff,prin ce ati trecut,flori |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/11/2010 Mesaje: 4221
| flori1972 wrote:Maria ,stii bine ca in drum nu te poate scoate nimeni ,asa ca nu fa prostia s-a te muti pe nu stiu unde,stai si asteapta pana gasesti ceva . Si sti ca eu ti-am mai zis ,aici nu merge cu mofturi,pleci capul si faci cum zic ei stii vorba "capul plecat sabia nu-l taie",nu trebuia s-a ceri sa-ti rezilieze contractul pana ce gasesti ceva,loc aveati destul de locuit decent apoi partea cu santierul tot nu o folosesti ,oricum ai peste 120 m² locuibili si vezi tu ca la 600 euro nu era scump,stii ca noi platim 650 la 68 m² si anul asta daca nu ne mutam ne mai urca chiria
Nu-s decat 100 m2 locuibili, dar nu suprafata e problema. Si nu din cauza santierului am cerut rezilierea contractului, ci pentru faptul ca intra in casa in lipsa noastra exagerat de des. Nu e moft, dar nu este nici normal, nici legal. Am venit aici sa stau cu familia mea, nu cu proprietara. In plus, imi lipsesc din lucruri. Nu dau o caruta de bani sa-mi violeze intimitatea si sa-mi ia lucrurile. Si n-am nevoie de nimeni sa-mi faca program cand sa plec si cand sa stau acasa. Sunt majora si pot si singura sa decid ce vreau sa fac. Imi ajunge stressul de la serviciu, macar acasa vreau sa am liniste, dar uite ca nici acasa nu e ok. Si sa nu-mi spuna mie nimeni ca daca sunt etranger trebuie sa suport toate astea. Din cati colegi am, peste 50% sunt etrangeri. Nici unul nu se confrunta cu astfel de situatii. Si toti stau in chirie. |
Inregistrat: 3/5/2011 Mesaje: 1531
| Offf,Maria eu te inteleg foarte bine ,sa va ajute Dumnezeu sa gasiti ceva.Eu nu sant de acord ca daca esti roman trebuie sa pleci capul ,santem si noi oameni la fel ca si restul planetei, si nu inseamna ca daca te-ai nascut intr-o tara saraca esti mai putin valoros .Iti admir curajul si taria de caracter Sper sa gasiti pana la urma ceva. |
| Maria tu stii ca eu nu vb cu rautate si stii ca tin mult de tot la voi,si stii ca te inteleg cel mai bine decat pot s-a inteleaga fetele(aici nu poti s-a scrii decat foarte putin si fiecare intelege ce vrea)dar eu stiu prin ce treci si tu ma cunosti ca nu sunt omul care s-a ma las calcata in picioare,dar uneori zici ca ei si faci ca tine,adica sfatul meu a fost de mai multe ori sa cauti prima data unde s-a te muti si apoi s-a le zici ca pleci ,altfel i-ti aduni mai multe probleme pe cap. Da legea le da dreptul s-a tina o cheie la ei si s-a intr-e in casa cand vor,eu dacasunt acasa am cheia in usa si nu poate deschide nimeni de afara ,daca nu suntem si el are vre-o treaba(a multe controale de la comuna,s-a vada in ce stadiu e apartamentul,de la asigurari,pompieri,probleme cu scuregere,)si cate si mai cate motive ,ne suna si daca nu suntem acasa intra linistit,acum legile astea nu le putem schima noi ,acum ca altii fac abuz de asta se paote si e deranjant nu zic,dar draga mea aici nu gasesti asa de pe o zi pe alta chirie asa ca si in romania,mai ales fara recomandare e si mai greu,si actele dureaza uneori,deci ai nevoie de o luna doua cel putin de cand ai gasit pana s-a poti intra ,acum eu cred ca e mai bine s-a inghiti pana gasesti si apoi zici pa ,eu spun asta ca alta cale de rezolvare nu vad.
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Maria, eu as fi foarte practica si as schimba iala la usa.E clar ca nu poti sta in strada.Aici exista o lege ca daca ai copii nu te poate da afara din casa (asta in cazul cand face urat ca ai schimbat iala).Sincer nu ma asteptam ca intr-o tara "civilizata" ca Belgia sa se comporte asa.Atunci aici e raiul pe pamant.(p.s. n-ai mai intrat pe Skype)
Azi m-am intors la munca si am gasit un dezastru.Oare cum a supravetuit firma asta fara mine o saptamana ?Cred ca ma pupa sefu' azi cand ma vede desi eu inca am febra (mica, nu mare), tusesc si nu ma simt bine deloc. La noi sunt alegeri si am emotii: in functie de cine va iesi se hotaraste si viitorul nostru, sper sa voteze italienii cu intelepciune |
Inregistrat: 2/22/2011 Mesaje: 5024
| bereea wrote:Aici exista o lege ca daca ai copii nu te poate da afara din casa (asta in cazul cand face urat ca ai schimbat iala).Sincer nu ma asteptam ca intr-o tara "civilizata" ca Belgia sa se comporte asa.Atunci aici e raiul pe pamant. Si in Germania la fel, daca ai copii, nu te poate da afara din casa, chiar daca nu ai platit chiria cateva luni. Si nu cred ca e vorba de tara, ca e Belgia,Italia. Germania sau alta, cred ca tine de caracterul omului de la care ai inchiriat. Una peste alta, cred ca sfaturile lui Flori sunt de bun simt. Maria si eu as prefera sa raman acolo pana as gasi ceva mai convenabil, decat sa ma mut la vreo colega, dar sa speram ca totul o sa fie bine si o sa gasiti ceva intre timp.
bereea wrote:La noi sunt alegeri si am emotii: in functie de cine va iesi se hotaraste si viitorul nostru, sper sa voteze italienii cu intelepciune Bereea din ce-am vazut aici la televizor sunt destui care il vor pe Berlusconi inapoi. |
|
| flori1972 wrote: Da legea le da dreptul s-a tina o cheie la ei si s-a intr-e in casa cand vor
Nu este adevarat. Poate ca au dreptul sa tina o cheie, dar nu au dreptul sa intre in casa fara acordul meu. Am colege care sunt proprietare, care si-au dat apartamentele in chirie si mi-au spus ca pot sa mearga in casa lor, pe care au inchiriat-o altcuiva, doar cu acordul locatarului, pe baza de rendez-vous. Daca intra in casa in lipsa acestuia, se numeste violare de domiciliu. Asta mi-au spus colegele care si-au dat locuintele in chirie. Nu au dreptul sa intre.
Brandusa, din pacate nu pot schimba yala, ca as fi facut asta in prima secunda. I-am spus de nenumarate ori ca nu-mi convine sa intre in casa cand suntem plecati, cu atat mai mult ca sotul meu lipseste destul de putin de acasa. Destul de putin inseamna 20 min dimineata, la pranz si dupa-amiaza cand merge cu copiii la scoala, si inca o ora pe zi. In rest este acasa tot timpul. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Maria, e clar ca trebuie sa va schimbati casa.Dar daca nu gasiti altceva, trebuie sa mai aveti un pic de rabdare.
Liliana, stiu.Dar eu sper ca nu va iesi |
|
| Maria,ai perfecta dreptate ca e aiurea s-a intr-e ne anuntata (eu am specificat mai sus ca al nostru ne suna si daca nu suntem acasa intra)nu ne anunta din timp s-a fim acasa dar stim ca a intrat si de ce ,oricum eu am scris mai sus ca e deranjant cand fac abuz de statutul de proprietar,dar eu sunt de principiu ca mai multe poti rezolva cu vorba buna,nu poti s-a te intelegi,rabzi pana gasesti ceva si apoi daca te ajuta te descarci(spui tot amarul de pe suflet si pleci) noi am avut probleme cu mucegaiul si odata cad am avut control de la comuna s-a vada daca ne ajunge spatiul,au vazut ca peretele e negru untr-un colt jos cum l-am tot spalat pt mucegai,atunci au cerut proprietarului s-a faca reparatiile necesare,a adus o firme ( a lui defapt)a facut constat si ne-au zis s-a parasim apartamentul pt 3 luni s-au s-a eliberam camera s-a poata lucra, 3 luni v-a tine santierul pt o pata de mucegai,totul legal,trimis cu recomandata(deci act de instiintare legal)unde s-a mergi cand de fapt noi nu gasim chirie ca avem 4 copii,cum s-a stam 6 oameni in doua camere,cu tot cu mobilier si cu muncitorii in casa,am reparat noi,am cumparat un calorifer( am cheltuit cam 300 euro )si l-am pus pe peretele ala si uite asa am rezolvat problema,sigur ca legal era treaba lui dar mai simplu a fost pentr-u noi daca am facut asa
eu am s-a ma opresc aici cu comentariile pe subiectul asta ,sper s-a fiu iertata ca am cris asa mult |
|
| Am gasit o casuta. Maine voi vedea daca e o binecuvantare sau un nou cosmar. |
|
Inregistrat: 3/5/2011 Mesaje: 1531
| Maria, sa dea Dumnezeu sa fie bine si sa fie ce va doriti... |
|
| Maria ,Domnul s-a va ajute ,poate e pt voi . oricum astept cu nerabdare pana maine s-a ne dai veste,sper s-a fie buna . |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Eu,am o stare tare naspa,.....Nu mai am chef de nimic,....ma refer la faptul de a lucra la gradinita,....simt ca nu voi mai fi si la anul,simt ca se vrea aducerea altcuiva,acolo,pe postul meu.....si ma apuca piticii.....In munca mea,in ceea ce am faurit eu de la 0 cu grupa,acum sa vina altcineva,.....Este nedrept,este nesimtire,este bataie de joc,in primul rand.Sfatuiti-ma incotro sa o apuc,ce pot sa fac,....dati-mi si mie idei,va rog de ce sa ma apuc? |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Mari, nu mai pune suflet in ce faci.la munca .Grupa nu e a ta copii nu sunt copiii tai ,departeaza-te sentimental daca vrei sa supravietuiesti.Esti educatoare buna,iti faci meseria anul respectiv si atat.E o lectie grea pe care trebuie sa o inveti.Iti spun asta pentru ca la noi de exemplu educatoarea ,invatatoarea ,profesorii se schimba in fiecare an.Nu e ca la Ro o educatoare/inv sa duca o generatie 4 ani,nu exista asa ceva ca asta alimenteaza coruptii atasamente inutile.In fiecare an alt cadru didactic la clasa, asa nimeni nu se ataseaza de nimeni si nimic doar isi fac meseria. Deci ca sa te mai mangai, sufletul e intreg pentru sotul tau si copiii tai si nu-l mai imparti pe la munca .Stii vorba, nu-ti face iluzii ca sa nu ai deziluzii.Hai ca treci si peste asta,data viioare cand vii la munca lasa sufletelul acasa ,sa fie neatins si sa il dai cui trebuie
|
|
|