Stare de spirit - 50
Subiectul anterior · Subiectul urmator
raly
Scris: Tuesday, March 1, 2011 8:45 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Oh... primavara!
Te-astept de atata vreme!
Te-astept de-o iarna!
Mi-era dor de tine!
... inchid ochii in ultimele clipe ale iernii si visez la tine.
Verdele crud, albul si rozul copacilor...
Albul zapezii ti-l amintesti privind gingasii ghiocei... cei mai curajosi, apar de sub zapada, alungand iarna departe, departe...
Parfum discret de violete...
Ai venit cu alai de ciripit, inveselind copacii tristi, in care inca mai sunt florile albe ale gerului...
Albastrul cerului senin, trandafiriul zarii la apus...
Oh, primavara... aduci cu tine suras pe buze, aduci fericire!
Vreau ca vantul racoros de martie sa poarte cu el... gandurile mele cele mai calde, iar primavara din sufletul meu sa infloreasca intr-un suras pe a ta fata... si sa te fericeasca macar pentru o clipa!

O primavara frumoasa sa aveti fetelor!

bereea
Scris: Tuesday, March 1, 2011 8:48 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
flori1972 wrote:

bereea si noi avem prieteni chiar multi, si vecini avem romani dar tot straini suntem sic mergi la spital esti roman stai la urgenta pina nu mai poti si nu te baga nimeni in seama ,si cite si mai cite,nu vreau sa ma intind sic de ex. in vacanta in ro. am mers sa iau vinete si cum am cumparat un sac ma intrebat d-na ce fac cu ele si de acolo ne-am luat la povesti de zice-ai ca ne stim de cind lumea ,aici daca te intalnesti cu cineva imediat te intreaba cit cistigi ,cit ia sotul ......altceva nu ne mai intereseaza decit banii,banii ,invidie ,pina acolo ca o fam. si-a mutat copilul din scoala ca nu putea sa o intreaca pe roxana mea la invatat ,mergea copilul la scoala si plingea la profa sa-i de-a nota mai mare ca iar e pedepsit acasa ca nu o intrece pe roxana ,si doamna ne-a zis la o sedinta apoi si-au mutat copilul intr-o scoala unde era nevoit sa faca naveta foolsorry sorry sorry dar si mie i-mi lipseste ro. si mai ales ca am crescut la tara unde era asa de frumos nu era atita rautate intr-e oameni plans plans

Inseamna ca aici esti tratat in mod diferit.Niciodata n-am fost lasata sa astept pe motiv ca sunt straina.Nicaieri n-am fost tratat ca o straina,la servici sunt respectata si inteleasa, cu vecinii ma inteleg bine, avem prieteni italieni, ba chiar am observat ca mai degraba iti sare in ajutor un italian decat un roman.Imi pare rau aveti parte de experiente urate, invidie exista oriunde si mai ales acolo unde sunt romani.eu nu fac concurenta cu nimeni si chiar nu-mi pasa ce cred altii despre mine.
De tara nu mi-e dor, nu mi-e dor de noroie, gropi si baltoace, nu-mi este dor de griul care predomina pretutideni, de fete triste si saracie.Nu-mi este dor de nimic cu exceptia parintilor mei.Invidie simt cand merg in tara si acolo incep sa intrebe cat castigi si eventual sa le "imprumuti" niste bani ca doar ai d eunde ca traiesti afara.Asta este ceea ce simt eu , stiu ca sunt multi care tanjesc dupa Romania, si atunci nu inteleg pentru ce nu se intorc.
Ange blanc
Scris: Tuesday, March 1, 2011 8:49 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/11/2010
Mihaela, pana la urma nici nu stii ce e mai rau: sa fii departe de casa, sau sa nu ai ce le pune pe masa copiilor?
Nu cred ca te-ar durea mai putin sa-i vezi in fiecare zi spunandu-ti ca si-ar dori un pachet de pufuleti si tu sa nu le poti oferi nici macar atat.
Daca ai sanatate si tu si ai tai, daca aveti toate lucrurile de care aveti trebuinta, multumeste-i lui Dumnezeu pentru toate si gandeste-te la cei care au langa ei doar pietrele din fata blocului si in rest nimic altceva.
madanuta
Scris: Tuesday, March 1, 2011 11:36 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/26/2007
Mihaela, hai sa-ti spun ceva: daca ma intrebai acum vreo trei ani daca o sa ma emotioneze vreo postare de-a ta, as fi zis never everras , si uite ca daca stau sa ma gandesc cel mai mult am plans la postarile tale. Eu cred ca e normala nostalgia, suntem de carne, avem emotii, avem amintiri si ne e dor de cei dragi care nu mai sunt sau sunt departe de noi. Si pe mine, aci in tarisoara mea , sa vezi cand ma apuca dorul de mama care e la 2000 km, de tata care a murit, si lista continua...Dar uite ca mi-am adus aminte de o alta postare a ta cand am dat apa la soricei...ia adu-ti tu aminte cand ai fost in Romanica, ca abia asteptai sa ajungi in Canada...Eu zic sa mai plangi vreo doua zile si gata...uita-te la cei de langa tine si nu mai tanji dupa timpuri vechi...au trecut... Lasa gandurile astea pentru batraneti.iloveyou
shirel
Scris: Wednesday, March 2, 2011 7:58 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
bereea wrote:

Inseamna ca aici esti tratat in mod diferit.Niciodata n-am fost lasata sa astept pe motiv ca sunt straina.Nicaieri n-am fost tratat ca o straina,la servici sunt respectata si inteleasa, cu vecinii ma inteleg bine, avem prieteni italieni, ba chiar am observat ca mai degraba iti sare in ajutor un italian decat un roman.Imi pare rau aveti parte de experiente urate, invidie exista oriunde si mai ales acolo unde sunt romani.eu nu fac concurenta cu nimeni si chiar nu-mi pasa ce cred altii despre mine.
De tara nu mi-e dor, nu mi-e dor de noroie, gropi si baltoace, nu-mi este dor de griul care predomina pretutideni, de fete triste si saracie.Nu-mi este dor de nimic cu exceptia parintilor mei.Invidie simt cand merg in tara si acolo incep sa intrebe cat castigi si eventual sa le "imprumuti" niste bani ca doar ai d eunde ca traiesti afara.Asta este ceea ce simt eu , stiu ca sunt multi care tanjesc dupa Romania, si atunci nu inteleg pentru ce nu se intorc.

thumright bravo
vali horhoianu
Scris: Wednesday, March 2, 2011 8:25 AM
Nivel

Inregistrat: 1/26/2010
Fetelor de departe si de aproape....un proverb latin spune "unde imi este bine acolo imi este patria" (ubi bene ubi patria-sper ca am scris bine?) va inteleg dorul de tara si de cei dragi. Am si eu o gramada de prieteni in US si Ca plecati de 15-20 de ani si chiar daca atunci cind vin pe aici vad ca s-a mai schimbat cite ceva nu doresc sa se intoarca. De ce? pentru ca le este bine, e o altfel de lume in care au incercat sa se integreze. Rautati sunt peste tot oriunde in lume numai ca noi romanii analizam prea mult, suntem sufletisti si melancolici. Mihaela daca tie si familiei iti este bine acolo departe, daca ai ales o data -e ca la maritis- si la bine si la greu atunci nu mai fi nostalgica, mergi inainte de dragul alor tai. Stiu in Canada e frig dar fiind o lume piestrita ai de unde alege. Si aici lumea s-a schimbat e rea, necivilizata si terna. Nu mai zimbeste nimeni indiferent de virsta....Daca as avea 30 de ani sigur as pleca sa-mi fie mai bine. Nu pot decit sa va doresc liniste, sanatate si bucurii!
t-mihaela
Scris: Wednesday, March 2, 2011 3:08 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Multumesc fetelor de cuvintele voastrepupici , se pare ca omul asa e el, cat are nu-i ajunge mereu vrea mai mult...Eu am intrat in hora,mi-am cumparat singurica biletul aici la mama naibii unde vorba ta ,Vali ,e frig frig de -mi ingheata matele in mine,acum avem un curent dinasta care cica o sa stea 3 luni.E vant inghetat,urat urat urat... nu pot sa le am pe toate,nimeni nu poate.uff
cute_babies_of_mine
Scris: Wednesday, March 2, 2011 5:20 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Mihaela, stai linistita, ca nici in Romania nu mai joaca nimeni 9 pietre! Copiii nu mai stau pe scari in fata blocului sa joace carti, ci in cluburi sau baruri, cu castile de la iPod in ureche. De cand cu criza, si prietenii s-au mai decimat ca nu mai au bani de telefoane, nici de primit oaspeti... Parca a innebunit lumea, zau asa!
Bucura-te de partea plina a paharului tau, ca e importanta!
Maria & Mario
Scris: Wednesday, March 2, 2011 5:58 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Mihaela , hai la o cafea, vii ? Virtuala , dar eu sunt acasa , sa stii !
S-au schimbat vremurile ..... ehehehe ! Fiecare tanjeste dupa ce nu are .... Insa focalizam pe partea plina a paharului si mergem inainte !
Cat despre invidia romanilor aflati in " deplasare " ...... sa va fereasca Dumnezeu , sincer !!!!! Pacat ..... insa asa e !

O primavara frumoasa gagici ! Si va doresc soare , bucurii , floricele si zambete ! computerlove
praslea_cel_voinic
Scris: Thursday, March 3, 2011 4:18 AM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2009
t-mihaela wrote:
Eu sunt tare nefericita , am tras un bocet dimineata asta sa ma racoresc, mi-e dor de viata mea de dinainte de a veni in Ca, simplitatea de atunci , vizitele la prieteni si neamuri dragi si nedragi, lupta cu salriul care mi-ajungea doar o zi ...nu mai stiu ce e important in viata ...parca-s intr-o cusca si nu pot iesi.am cam detoate ,sunt iubita dar spiritul mi-e bolnav ...nu vorbesc romaneste nu gandesc romaneste tanjesc dupa scarile din fata blocului unde jucam " 9 pietre" in copilarie si dupa vocea mamei cand ne striga din balcon ,unde s-au dus toate , poate in alta dimensiune si intr-o zi o sa le regasesc.Mi-e dor de taica-meu ,de cumnatele mele ,frati cu care am crescut si ne-am impartit marul la scoala...mi-e dor de mama ca s-a dus si m-a lasat singura in jungla...Fetelor ,nu stiti ce bogate sunteti si cat de norocoase sa va vorbiti limba ,sa aveti prietenii aproape , surorile ,fratii parintii,presul de la usa ,catelul de sub scara, vecinul care bate cuie noapte ...astea nu-s nimic pe langa singuratataea in 5.

computerlove computerlove computerlove Adevarul e ca te simti cam singur aici...Or fi oameni care s-or fi adaptat aici dar am intalnit tare putini din categoria asta....Hai la o cafea in week-end, iesi? pupici computerlove
oanamaria
Scris: Thursday, March 3, 2011 11:01 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Stare buna !
Va pup cu drag !computerlove
t-mihaela
Scris: Thursday, March 3, 2011 3:05 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
praslea_cel_voinic wrote:

computerlove computerlove computerlove Adevarul e ca te simti cam singur aici...Or fi oameni care s-or fi adaptat aici dar am intalnit tare putini din categoria asta....Hai la o cafea in week-end, iesi? pupici computerlove

Praslica ,nici weekenduri nu mai am de cand am inceput cursurille dar tare as bea o cafeluta cu tine ,poate facem o iesire duminica.sorry1 Apropo de neadaptat, am niste scrieri in lucru ca nu pot sa- spun carte ,se cheama acum "Jurnal de emigrant ' dar sa stii ca mi-ai dat o idee o sa-i spun "Jurnal de neadaptat",o sa impartim drepturile de autor peste 100 de ani cand o sa public.alcool

Maria $mami,o cafea cu tine oricand,chiar si virtuala pupici angel
Cute,multumesc ca mi-ati reamintit,ma simt mai bine , parte plina intr-adevar trebuie pretuita pupici iloveyou
marivic
Scris: Thursday, March 3, 2011 3:11 PM
Nivel

Inregistrat: 8/10/2007
Fetelor,eu ma simt tare nasol;stranut,m-am trezit dimineata cu ochii lipiti,ma racaie tare pe gat si ma inec,ma doare o jumatate de capmaseluta Ma simt asa nasol,....acum inainte de serbare.Am cantat azi cu copiii si nu mai pot ce ma ustura gatul,....am o voce ca din canalbanghead banghead
Andreea&Ariana
Scris: Thursday, March 3, 2011 3:15 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
Iaca,mai trec si eu pe aici sa-mi mai spun off-ul ras ......imi este dor sa mai forumesc,dar sincer problemele adunate mi-au cam alungat cheful care-l aveam altadata uff !
Of,Mihaela,sa nu-ti doresti sa te intorci in Romania noastra.....sincer si eu as pleca,daca ar vrea si al meu sot tare bine ar fi(mama si cei trei frati ai mei sunt plecati din tara-fiecare sunt in tari diferite,nu o duc foarte bine,dar nici ca in tara nu este)....vremurile s-au schimbat,nu mai este nimic cum era in copilaria mea(uite cum ma pun si eu pe plans cry )!
Una peste alta,sunt fericita ca voi fi matusa(Doamne de cand astept sa primesc vestea asta sic )......fratiorul meu mi-a dat frumoasa veste yes !
Astazi am aflat ca a nascut o prietena draga yes .....si sunt foarte fericita pentru ei,desi cea mica s-a nascut putin mai devreme(la 35 sapt si are 2300 gr),important este ca e bine,sanatoasa pupici !
Desi am supararile mele,D-zeu imi mai face si cate o bucurie angel !
Va pup si va doresc la toate sa aveti numai zile senine!pupici pupici pupici
marivic
Scris: Thursday, March 3, 2011 3:46 PM
Nivel

Inregistrat: 8/10/2007
Ce vesti frumoase DEEApupici hearts Sa fie sanatosi bebeii!hearts
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.