Feli wrote:Nu stiu dc e prea tarziu, dar eu iti raspund totusi. Ai inteles bine, se inchid toate ochiurile ramase cand ajungi cu lucrul la 73...84cm. Daca mai ai nelamuriri la traducere, cu drag te ajut. Mult succes si spor sa ai.
Multumesc de ajutor, nu e prea tarziu
Daca imi permiti te voi sacai cu intrebari cand ma impotmolesc. Abia astept sa-l termin, dar parca nu am nici un spor, poate pentru ca e firul foarte subtire Multumesc din suflet inca o data. [/quote]
In nici un caz nu ma sacai, numai ca nu intru f des pe forum. Acum, ca nu ai spor, doar gandeste-te la placerea de a-l imbraca si sa vezi cum iti vine sporul. Daca firul este mai subtire, sper ca ai avut grija la nr. de ochiuri aferent. Mobilizeaza-te si termina-l. M-am uitat putin si pe continuarea explicatiilor si, dc nu te descurci, nu-i nici o problema sa ma intrebi. Mult spor sa ai!
|
Feli wrote:Va cer din nou ajutorul, cu chiu cu vai,  am ajuns pina la faza in care trebuie sa pun ochiurile pentru mineci si nu sunt sigura ca am inteles bine cate ochiuri trebuie sa montez : cand ajung la 46-48-50-51-23 cm trebuie sa montez o data 3-3-5-6-9 ochiuri ( in functie de marime), 7-7-6-5-2 ochiuri de 2 ori si o data 4-4-2-2-3 ochiuri pina ajung la un total de 90-93-95-96-98 ochiuri. cand ajung la 71...82 cm trebuie sa scad 6-7-7-8-8 ochiuri pentru a forma gulerul si incepand cu randul urmator sa scad cite 1 ochi pe fiecare parte pina ajung la 41....44 ochiuri pentru fiecare umar/mineca la 73...84 cm de inaltime totala se scad toate ochiurile ramase ??? Oare am inteles bine ? Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Nu stiu dc e prea tarziu, dar eu iti raspund totusi. Ai inteles bine, se inchid toate ochiurile ramase cand ajungi cu lucrul la 73...84cm. Daca mai ai nelamuriri la traducere, cu drag te ajut. Mult succes si spor sa ai.
|
Feli wrote:Buna seara, va urmaresc de ceva vreme si am vazut multe lucruri frumoase facute de voi si mi s-a facut "pofta" de tricotat. V-as ruga sa ma ajutati si pe mine cu explicatia de la o diagrama DROPS 97-23 pe www.garnstudio.com Va multumesc! Daca postez gresit imi cer scuze, poate imi explica cineva cum trebuie sa procedez .
Diagrama M1: rand 1: 1 jeteu, 1 ochi alunecat pe fata (nu-l lucrezi, il muti pur si simplu pe andreaua dreapta), 2 och dos, 1 jeteu, 1 och alunecat rand 2: 2 ochiuri impreuna pe dos (jeteul + och alunecat), 2 och pe fata, 2 och impreuna pe dos (jeteul + och alunecat), 2 och pe fata. Diagrama M2 spune asa: 1 rand: 2 och pe dos, 1 jeteu, 1 ochi fara a-l lucra - dar pe fata, 2 och pe dos, 1 jeteu, 1 ochi fara a-l lucra - dar pe fata (6 ochiuri) 2 rand: 2 ochi pe fata, 2 ochiuri impreuna pe dos (compus din jeteu si och alunecat), 2 och pe fata,2 ochiuri impreuna pe dos (compus din jeteu si och alunecat) (6 ochiuri) Se repeta cele 2 randuri atat cat este necesar pt ambele diagrame.
Observ ca e un multiplu de 6, deci, jeteul pe care-l faci + och alunecat, pe dosul lucrului, le lucrezi impreuna cu ochi dos.
Sper sa fi inteles si sa nu-ti fi raspuns prea tarziu.
Sa ai spor :)
|
Medeira wrote:Buna fetelor! Sunt o membra noua a acestui forum, dar va urmaresc cu interes de muuult timp. Am descoperit printre voi adevarate profesioniste in ale tricotului si tocmai de aceea va cer ajutorul: m-am indragostit de un model de bolero/ shrug, dar nu pot descifra modelul deloc. Poate careva dintre voi se va dumiri si poate ma veti dumiri si pe mine cum se face. http://www.garnstudio.com/lang/en/pattern.php?id=3242&lang=enEu nu inteleg cate ochiuri trebuie puse si unde se creste/ scade. Uff! Va multumesc anticipat! Medeira
Spate si fata Acest bolero este lucrat asa: http://www.youtube.com/watch?v=mywcTA6vXlc Monteaza 86-91-96 (depinde de marimea pe care vrei s-o faci, aici ai prezentate 3 marimi) pe andrele nr 8mm , folosind 2 andrele, asigurandu-te ca marginea este destul de elastica (adica sa nu montezi ochiurile strans). Continui lucru ciorapeste (un rand pe fata, unul pe dos, ochiuri luate ca in linkul de sus – de fapt sunt ochiuri rasucite) Cand ai lucrat 13-14-15 cm inchizi cate 1 ochi de la fiecare margine (inchizi 1 ochi cand termini randul pe fata si inchizi 1 ochi cand termini randul pe dos) de 1-1-2 ori, ceea ce inseamna ca vei ramane cu 84-89-92 ochiuri. Continua ciorapeste pana lucrul masoara 50-53-55 cm si creste cate 1 ochi pe fiecare margine (la fel cum ai scazut – cresti 1 ochi la capatul randului de fata si 1 ochi la capatul randului de dos) de 1-1-2 ori (adica, dc ai ales ultima masura, vei creste de 2 ori, altfel, vei creste doar 1 ochi). Continua sa lucrezi ciorapeste pana lucrul masoara 64-68-42 cm si inchide lejer (ochiurile pe care le inchizi tb sa aiba lejeritate, asa ca, dc nu te pricepi f bine, inchide cu andrele cu un nr mai mare).
Asamblarea: Indoaie lucrul in doua si coase-l pe margine. Ridica 243-258-273 ochiuri (divizibile cu 3) pe andrele circulare marimea 5 cu un fir Vivaldi si 1 fir Alpaca (doua fire - alea pe care ti le alegi tu, unul de fond si unul de contrast) de-alungul marginii = marginea exterioara a boleroului. Lucreaza 8 cm in model elastic dupa care cresti cate 1 ochi la fiecare portiune de dos din elastic (din doua ochiuri pe dos faci 3 ochiuri pe dos) si vei avea : 324-344-364 ochiuri. Continui in model de elastic pana ce lucrul masoara 10 cm si inchei ochiurile lejer (ca mai sus). Ridici iar 66-75-81 ochiuri (divizibil cu 3) pe andrele de ciorapi, marimea 5 mm, de-alungul decupajului pt maneci cu cate 1 fir din cele de mai sus. Lucrezi 5 cm de elastic si inchei lejer. Repeti acelasi lucru pt cealalta maneca.
|
KALE wrote:Squirrel, pune pagina cu tot cu poza, sa ne dam seama ...ce este
O sa pun link-ul pentru ca nu pot salva altfel: http://www.garnstudio.com/lang/en/visoppskrift.php?d_nr=126&d_id=30&lang=en
Multumesc muuuult de tot
|
Pun aici aceasta rugaminte pentru ca nu stiu in ce sectiune sa intru pt a cere o mana de ajutor cu o traducere din engleza? O sa-l pun in continuare si poate se indura si de mine cineva
When piece measures 5-5-3-2-3-2 cm dec on the P sts mid front and mid back by P tog the 2 first sts and P tog the last 2 sts. Repeat the dec on every 6-5-5-5-4-4 round a total of 13-16-17-18-22-23 times. AT THE SAME TIME when piece measures 5-6-7-7-9-9 cm P tog the first 2 sts and P tog the last 2 sts on each P-section over sleeves Repeat the dec on every 12-10-14-12-14-12 round a total of 7-8-6-7-6-7 times. AT THE SAME TIME when piece measures approx 30-32-34-36-38-40 cm (adjust so that there is one round left in pattern repeat) slip the middle 12-12-14-14-16-16 sts on a stitch holder for neck. Work remaining sts on round, cut the thread. Continue back and forth from mid front – beg from WS and continue as follows: Over the first repeat of M.2A work M.2B, and over the last repeat of M.1A work M.1B (i.e. work the B-diagram each side of mid front), work the remaining repeats as before, but replace the last 2 rows in each repeat with M.3 (i.e. no YO on the last row). AT THE SAME TIME cast off to shape the neckline at the beg of every row from mid front: 2 sts 1 time and 1 st 5 times (continue the other dec as before). When all dec are complete there are 138-138-168-168-198-198 sts on needle. Work next row from RS as follows: P2 tog 2 times, continue as follows over the first sleeve: K3 tog 2 times, P2 *, K2 tog 6 times, P2 * repeat from *-* a total of 2-2-3-3-4-4 times, finish with K2 tog 6 times, continue as follows over back piece: P2 tog 8-8-7-7-9-9 times, P 2-2-8-8-2-2, P2 tog 8-8-7-7-8-8 times, continue as follows over the other sleeve: * K2 tog 6 times, P2 *, repeat from *-* a total of 3-3-4-4-5-5 times, and finish with K3 tog 2 times, P2 tog 2 times, now pick up 30-30-30-30-34-34 sts along neckline at front (includes sts on stitch holder) = 104-104-122-122-140-140 sts.
NECK: Change to small circular needle size 4 mm and continue in rib, P2/K2 – make sure to have P2 over the P2 between the pattern repeats on sleeves. When neck measures 10 cm cast off loosely with K over K and P over P. Am incercat sa-l traduc singura dar nu sunt sigura dc l-am interpretat bine. Va multumesc mult!
|
|