Sportul si scoala
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Thursday, May 10, 2012 2:22 PM
Avatar
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 17812
La Alice in clasa sunt cativa copii care fac sport de performanta.
Cum ii indrumam spre un sport sau altul si cum imbinam apoi sportul cu scoala?
bereea
Scris: Thursday, August 23, 2012 3:40 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22793
Si Alessandra a facut sport de performanta, dar de anul acesta renuntam pentru ca ar fi mult prea aglomerata.Cand va fi mai mare va continua cu performanta daca isi doreste, deocamdata eu spun stop.
Cred ca atunci cand copilul este mic parintii decid ce sport ar putea practica, dar , cu timpul, copilul decide daca sa continue sau nu, daca i-ar place sa faca alt sport.Noi am ales inotul si continuam cu acest sport cat timp isi doreste ea.
Lilly of the valley
Scris: Wednesday, February 13, 2013 9:31 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Mesaje: 12042
Sportul de performanta cu scoala nu se impaca, cel putin in cazul nostru. Asta daca vrem rezultate scolare.
La un sportiv de performanta, antrenementele tin cam 2-3 ore/zi, uneori si 6 ore in preajma concursurilor, cel putin la unele discipline sportive. Daca mai punem la socoteala ca unele au si antrenamente conexe (balet pt gratie la gimnaste), copilul devine supraaglomerat si stresat,cu altecomplicatii.
A spus si bereea, parintii decid, in functie de abilitatile copilului.

Dar asta nu exclude sportul de masa, unde antrenamentele sunt mai rare si mai lejere, 1-2 ori pe saptamana, aproximativ cate o ora jumatate.
Mens sana in corpore sano.firstprize
bereea
Scris: Thursday, February 14, 2013 9:25 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22793
Se pare ca noi reluam performanta, acum nu mai decidem doar, noi, parintii ci si domnisoara.Vom continua cat timp nu afecteaza scoala si cat timp are dorinta de a face, bineinteles
TatyKS
Scris: Tuesday, February 11, 2014 8:34 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Mesaje: 7513
Am intalnit copilasi care faceau sport de performanta, ce presupunea antrenamente zilnice + campionate si reuseau sa se mentina peste media 8.50 la scoala . Ei dupa antrenamente, numai aveau timp ca altii si de calculator (care te face sa pierzi notiunea timpului) invatau , isi faceau temele si erau peste copiii care nu practicau sport. Unul chiar era primul din clasa , era incredibil.Bravoo . Profesorii erau tare incantati si ii laudau mereu.firstprize
Sunt si cazuri la cealalta extrema, dar depinde mult si de educatia primita acasa. Daca vrei, se poate si sport si scoalatopai .

Succes in continuare AleCheek Kiss .
bereea
Scris: Tuesday, February 11, 2014 9:21 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22793
Taty, noi nu mai facem performanta.Si nu din dorinta noastra ci din cauza ca alte fetite au renuntat si nu se mai intruneste numarul necesar formarii unei echipe.Ale facea inot sincronizat.

Ceea ce am observat si eu la multi copii care fac performanta, vin cu cartile si caietele in piscina si cand au timp cum studiaza.E impresionant!
TatyKS
Scris: Tuesday, February 11, 2014 9:41 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Mesaje: 7513
bereea wrote:
Taty, noi nu mai facem performanta.Si nu din dorinta noastra ci din cauza ca alte fetite au renuntat si nu se mai intruneste numarul necesar formarii unei echipe.Ale facea inot sincronizat.

Ceea ce am observat si eu la multi copii care fac performanta, vin cu cartile si caietele in piscina si cand au timp cum studiaza.E impresionant!Bravoo


Imi pare rau ! Acum numai face deloc? Foarte frumos inotul sincron DistanceKissbereea
Scris: Tuesday, February 11, 2014 9:47 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22793
Face doar inot , dar inca suspina dupa sincron
TatyKS
Scris: Tuesday, February 11, 2014 10:36 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Mesaje: 7513
bereea wrote:
Face doar inot , dar inca suspina dupa sincron


Poate in viitor, nu se stie Cheek Kiss
kali
Scris: Wednesday, April 29, 2015 1:28 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mesaje: 14389
Vreau si eu un sfat de la voi pentru ca nu stiu ce si cum sa fac. Nicio idee! Uneori, cand e vorba de copiii nostri suntem prea implicati si nu vedem solutia care evident e acolo.

Alexia e un copil foarte talentat. E foarte constiincioasa si muncitoare, activa, isteata, agila, etc...
Dintre toate activitatile pe care le face, se remarca de departe la inot, karting si informatica. La fiecare dintre ele, trage de noi profesorul sau instructorul, dupa caz, sa o las la concursuri - cu alte cuvinte, o vor la performanta.

Problema e ca ea nu vrea mai mult iar eu dau din umeri. Isi da interesul atat cat este, nu vrea sa renunte la niciuna dintre activitati, nu-si doreste aglomerarea programului, nu vrea sub nicio forma la concurs de karting - de ex... desi stiu ca daca ar ajunge acolo i-ar placea -. La info merge la concurs insa impinsa de la spate - o data si gata -... la inot i se pare suficient de 2 ori/sapt., atat cat e.

Nu spun... copilul nu ar putea sa le faca pe toate. Pana acum am incercat, la cererea ei, sa-i depistam talentul pe principiul ca ar trebui sa faca ceva activ, ceva creativ si ceva ce-i pune mintea la contributie. De unde sa stiu eu ca e ataaaaat de multilateral dezvoltata?!

Nu vreau sa o las sa se piarda... are mari sanse sa exceleze dar nu stiu la ce si nici cum sa o motivez. Cand avea 3 ani am inceput tenisul. La fel, foarte talentata... instructorul era in extaz. Ea nu a vrut sa mai continue si i-am permis... am zis ca e prea mica si are timp sa-si dezvolte vointa si ambitia. Vad ca in sensul asta nu a evoluat. Intra intr-o zona de comfort pe care nu vrea sa o paraseasca neam, insa cred ca daca as reusi sa o fac sa depaseasca etapa asta si ar incepe sa culeaga laurii, i-ar placea si ar motiva-o. Nu stiu ce sa fac mai departe si sunt frustrata, sincer. Nu stiu ce sa aleg pentru ea... ea nu ma ajuta deloc... stiu ca daca schimb macazul - in ideea de a gasi lucrul care sa o pasioneze - risc sa patesc la fel. Are 9 ani si pierde trenul... nu mai vreau experimente. M-am tot luat dupa ea ba cu tenisul, ba cu dansul sportiv, ba cu baletul, ba cu pictura, craft... cand e vorba sa puna osul la munca mai mult ca ceilalti copii cu care incepe, pentru a se diferentia, renunta. Nu e constienta de abilitatile ei, se subapreciaza, mereu vrea altceva ca i se pare mai usor sau mai interesant - acum negociaza cu mine pentru gimnastica ( de unde unde pana unde nu stiu ) sau street dance. Eu m-am cam saturat sa facem lucrurile cu picatura deci o decizie trebuie luata.

Prin urmare, nu stiu cum sa procedez. Vreo idee, ceva? Nu e urgenta, mi-am propus sa fac lumina pana la toamna, insa nu stiu cum sa o abordez si nici cum sa discern. Vad in chestia asta un inceput pentru rezolvarea lipsei ei de automotivare. Intotdeauna mi-am zis ca nu vreau performanta cu forta insa ma gandesc daca nu-i pacat sa o las sa-si iroseasca abilitatile... nu vad o chestie pe perioada nedeterminata, ci pe 1-2 ani pana ne mai luminam, insa mai degraba sunt de acord cu un lucru bine facut decat cu 7 si alea cu picatura.

t-mihaela
Scris: Thursday, April 30, 2015 1:19 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Mesaje: 5142
Poti sa o impingi nitzel,asa un bobarnac pana paseste pragul ? E bine sa cunoasca succesul,face bine la increderea de sine pe viitor.firstprize
bereea
Scris: Thursday, April 30, 2015 9:37 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22793
Oricat talent ar exista, fara foarte multa munca ,nu exista rezultate.Alessandra a facut doi ani de inot de performanta, mergea doar de 3 ori pe saptamana, duminicile erau ocupate cu concursuri.Din momentul cand trebuia sa faca antrenament de 4 ori pe saptamana am renuntat pentru ca am considerat ca scoala este mai importanta si, chiar nu mai avea timp de nimic.Ea ar fi vrut sa continue dar cea care a zis nu am fost eu. Imi era mila sa o vad la ora 8 seara ca sta si isi face lectiile, mi-am zis ca totusi nu vreau sa fac o sportiva de performanta . Daca crezi ca i-ar place ar fi bine sa incercati macar 1 an, apoi veti vedea ce e mai bine pentru ea.
aurishta
Scris: Thursday, April 30, 2015 9:55 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Mesaje: 5536
Parerea mea ar fi asta: ea nu se poate decide inca pe ce directie sa mearga fiindca la nici una dintre activitatile ei nu are o baza suficient de solida incat sa gaseasca bucuria practicarii acelei discipline! In plus, din ceea ce am constatat pana acum, nu este de dorit ca un copil sa faca sport de performanta.....poate suna crud, sau restrictiv, dar antrenorii pompeaza foarte mult in copii pentru a obtine rezultate la concursuri si, in aceasta conjunctura, le impinge pregatirea fizica la extrem! Eu zic ca nu este bine, organismul se uzeaza precoce...mai bun este sportul moderat, de intretinere. Bineinteles, daca un copil dovedeste abilitati deosebite si o pasiune iesita din comun pentru sport, este alta situatie, dar ca generalitate, moderatia este mai buna!
Eu ti-as sugera ca tu, ca mama, sa observi si sa alegi 1,2,3 activitati, unele care tie ti se par bune dintre cele la care ea are inclinatii, sa iei in calcul si faptul ca se vor suprapune cu indatoririle scolare in crestere, sa evaluezi capacitatea ei de a le face fatza si sa o canalizezi pe acele directii! Copiii, cand dau de greu, au tendinta de a abandona si de a incepe altceva care, ca toate celelalte, este usor la inceput! Deci trebuie putin impinsa de la spate pana ce depaseste acel nivel al cunostintelor de baza, permitandu-i sa-si "deschida aripile"! Poate m-am exprimat prea stufos, dar este cam ca la matematica: de indata cu copilul stapaneste perfect operatiile de baza, poate incepe sa se bucure de frumusetea problemelor, sa fie provocat sa faca pasi mai departe!
kali
Scris: Thursday, April 30, 2015 10:51 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mesaje: 14389
t-mihaela wrote:
Poti sa o impingi nitzel,asa un bobarnac pana paseste pragul ? E bine sa cunoasca succesul,face bine la increderea de sine pe viitor.firstprize


Cam asta e intentia insa nu stiu cum sa fac fara a o stresa sau a se simti presata. Pana la urma ma gandesc ca-i vorba de activitati suplimentare, nu de indatoriri scolare, care sunt obligatorii.

bereea wrote:
Oricat talent ar exista, fara foarte multa munca ,nu exista rezultate.
...
Imi era mila sa o vad la ora 8 seara ca sta si isi face lectiile, mi-am zis ca totusi nu vreau sa fac o sportiva de performanta . Daca crezi ca i-ar place ar fi bine sa incercati macar 1 an, apoi veti vedea ce e mai bine pentru ea.Sunt constienta de asta, tocmai de aceea ma deranjeaza lipsa ei de pasiune - la modul general. Nu vreau sa se obisnuiasca cu ideea ca " merge si-asa ". Nu tin la performanta ca idee ci vad prin asta un mod de educare a ambitiei si a dorintei de a se autodepasi. In niciun caz nu as permite sa-i acapareze tot timpul liber, in detrimentul scolii sau a altor activitati care-i fac placere insa mi-as dori un mediu competitiv pentru ea - potential are si cred ca o asemenea educare a sinelui ii va folosi pe viitor.

In niciun caz nu-mi doresc sa ajunga vreo natie de campioana, nu as impinge copilul dincolo de limite. Nu am ambitii prostesti legate de copiii mei, insa ea chiar e deosebita si stiu ca poate si poate bine.

1 an ar fi ok in orice alegem ca sa-mi dau seama daca devine sau nu pasionata, zic eu.
... Ca pana la urma, daca nu exista dragoste pentru ceea ce faci, devine o povara.

aurishta wrote:
Parerea mea ar fi asta: ea nu se poate decide inca pe ce directie sa mearga fiindca la nici una dintre activitatile ei nu are o baza suficient de solida incat sa gaseasca bucuria practicarii acelei discipline! In plus, din ceea ce am constatat pana acum, nu este de dorit ca un copil sa faca sport de performanta...
... Eu ti-as sugera ca tu, ca mama, sa observi si sa alegi 1,2,3 activitati, unele care tie ti se par bune dintre cele la care ea are inclinatii, sa iei in calcul si faptul ca se vor suprapune cu indatoririle scolare in crestere, sa evaluezi capacitatea ei de a le face fatza si sa o canalizezi pe acele directii! Copiii, cand dau de greu, au tendinta de a abandona si de a incepe altceva care, ca toate celelalte, este usor la inceput! Deci trebuie putin impinsa de la spate pana ce depaseste acel nivel al cunostintelor de baza, permitandu-i sa-si "deschida aripile"! Poate m-am exprimat prea stufos, dar este cam ca la matematica: de indata cu copilul stapaneste perfect operatiile de baza, poate incepe sa se bucure de frumusetea problemelor, sa fie provocat sa faca pasi mai departe!


Da, ai dreptate in tot ce spui; pentru a capata o baza solida trebuie sa iasa din zona de comfort.
Imi dau seama ca indatoririle ei scolare sunt in crestere tocmai de aceea consider ca nu mai pot amana mult pana sa iau o hotarare.
Orice decidem, ar insemna o intensificare a pregatirii si o reorganizare a programului.

Performanta nu mi-as dori neaparat la inot, de ex., unde, dintre toate, ar insemna cea mai intensa activitate fizica - ai dreptate si aici, in tot ce spui, si sunt de acord. Ar putea sa fie kartingul sau informatica sau orice altceva! Am observat entuziasmul indrumatorilor ei in absolut tot ce a facut, devine in scurt timp obiect de interes, lumea se ofera sa lucreze cu ea oricat, oricand - numai sa vrem noi... ma rog... ea -, ceea ce inseamna, bineinteles, ca e peste medie.
Cum s-ar pune problema si unde s-ar situa intr-un mediu performant, asta nu stiu si nu pot afla pana nu incercam.

Nu m-as framanta atat degeaba. Eric face exact aceleasi activitati suplimentare si nu s-a pus niciodata problema de mai mult in cazul lui. E istet si destept insa pregatirea pe care o primeste e in acord cu ritmul, dorinta si capacitatea lui. Ma simt impacata. La fel si cu cei mici, nu am detectat pana acum abilitati deosebite sau o capacitate de munca, constiinciozitate sau seriozitate iesite din comun.

Mi se pare destul de dificil sa iei o decizie pentru copilul tau si sa mai fii si convins ca e cea corecta.aurishta
Scris: Thursday, April 30, 2015 7:17 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Mesaje: 5536
kali wrote:


... Eric face exact aceleasi activitati suplimentare si nu s-a pus niciodata problema de mai mult in cazul lui. E istet si destept insa pregatirea pe care o primeste e in acord cu ritmul, dorinta si capacitatea lui.

Baietii se dezvolta intr-un ritm diferit....ei "infloresc" mai tarziu! In general, bineinteles!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.