Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17822
| SPF = Sun Protection Factor (FACTORUL DE PROTECTIE SOLARA)
Indica cat de mult poti sa stai la soare fara sa te arzi folosind respectivul produs.
SPF este o unitate de masura referitoare la protectia fata de radiatiile UVB. Radiatiile UVA nu au fost inca cuantificate
Cum iti alegi produsele de protectie solara?
Luati timpul care ati putea sta in mod normal expus la soare fara sa suferiti arsuri (o perioada de 20 minute este suficienta unei pieli deschise la culoare pentru a deveni rosie). Aceasta perioada de timp se inmulteste cu factorul SPF al produsului pe care vrei sa il folosesti.
De exemplu pentru o crema cu factor SPF=15 putem sta 15*20=300 minute=5h fara sa ne ardem la soare.
Recomandat este insa sa aplicam mai des de aceasta perioada calculata crema de soare pentru a fi siguri ca suntem protejati.
Perioada recomandata in functie de SPF pentru diverse tipuri de piele: - foarte sensibila: SPF=15 pentru 1h, SPF=30 pentru 2-3h, SPF=45 pentru +4h - sensibila: SPF=15 pentru 1-2h, SPF=30 pentru 3-4h - normala: SPF=15 pentru 1-3h, SPF=30 pentru +4h - medie: SPF=8 pentru 1-2h, SPF=15 pentru 3-4h - inchisa: SPF=4 pentru 1h, SPF=8 pentru 2-3h, SPF=15 pentru +4h
Dupa o baie in piscina sau dupa un dus trebuie reaplicata crema pe tot corpul pentru a fi in continuare protejata.
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Eu, desi am o piele extrem de sensibila (am fost arsa de 2 ori cu basicute si apa sub ele), pot spune ca folosind banala lotiune Doina, sau o crema cu SPF mic (4-8) nu ma mai ard, cu conditia ca crema ori sa fie rezistenta la apa, ori sa o reaplic ori de cate ori ies din apa.
Imi place sa folosesc pt.inceput o crema cu SFP 6-8, apoi un ulei pe baza de morcov cu SPF mai mic (2-4).
Daca optez pentru o lotiune cu SPF ridicat, atunci nu fac decat sa stau la plaja numai de dragul de a sta, ca de bronzat, cu cat SPF-ul e mai mare, cu atat te bronzezi mai greu.Tenul meu alb, daca il expun la soare o luna zi de zi, tot nu capata o nuanta decat usor aramie, ca si cand as fi stat o saptamana la plaja.Ma bronzez greu, ceea ce ma obliga la folosirea unei creme cu un SPF atat cat sa imi permita si bronzarea, dar si protectia impotriva arsurilor. |
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17822
| Asta asa este, cu cat SPFul e mai mare, cu atat esti mai protejat si te bronzezi mai greu sau deloc.
Noi am fost cu Alice la mare la 1 an si 2 luni si de teama sa nu o arda soarele am dat-o cu crema cu factor de protectie 40. Urmarea a fost ca toata lumea ne intreba cum ne-am distrat de vreme ce am fost singuri la mare (pentru ca noi eram super bronzati, iar Alice era aproape alba ).
Trebuie sa reusesti sa gasesti un punct de echilibru, in care sa te si bronzezi, dar sa nici nu te arzi, pentru ca nu e de gluma cu arsurile solare. |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Acum citim si auzim peste tot cat este de nociv soarele si cat de importante sunt cremele de protectie solara.Aceste creme nu sunt doar un moft ,ci sunt esentiale pt sanatatea noastra .Eu le folosesc chiar daca ies in parc la plimbare .Acum pt ca o sa plecam in vacanta la mare mi-am achizitionat pt Stefan o crema de la VICHY SPF 50(62LEI)pe care o sa o folosim si noi in primele 2zile ,apoi pt continuare am de la AVON si sunt multumita de ele,nu am avut niciodata probleme.Eu acord o atentie deosebita protectiei impotriva soarelui ca am avut experienta neplacuta sa <<ma arda""si sa fac impachetari cu iaurt si alte leacuri babesti pt ca nu aveau efect cremele ,imi iesea foc din piele-ingrozitor. Va recomand sa va protejati pielea si implicit sanatatea! |