Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/11/2008 Mesaje: 2571
| fetelor sunt din Bucuresti si as vrea sa stiu unde poate face sotzul spermograma. incercam din ianuarie si bebe intarzie sa apara. Eu mi-am facut analizele si sunt bine Sper sa nu aiba nici el nimic sa fie de la stres. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
|
Daca incercati doar din ianuarie,eu zic sa stati linistiti ca nu sunt motive de ingrijorare. Daca incercati 1 an de zile si nu se intampla nimic,atunci sa va faceti probleme. Calmati-va ca e de la stres,asa a fost si la noi! |
|

| iti multumesc pentru sprijin Eu totusi sper ca luna asta sa fie ceva. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Pentru linistea voastra poti sa faci si spermograma , dar poate nu va fi nevoie si o sa fie luna asta asa cum va doriti. |
|

| mai am de asteptat 3 zile.... si atunci voi vedea.... dar pana atunci cred ca e singura sotulitie ca nu mai pot de stres. Da da stiu... nu e bine sa ma stresez. of |
|

| Stai linistita ca si stresul face parte din tablou .... nu cred sa fi fost careva dintre noi care sa nu ne fi stresat macar putin . Tinem pumnii. |
|

Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Stie cineva cat costa o spermograma???? Macar aproxi???? Vrem sa facem si noi una luna asta... |
|

| nici o idee???
|
|

| Eu chiar nu stiu.... |
|

| Dar am gasit recomandari despre recoltare...
SPERMOGRAMA:
* proba se recolteaza intr-un recipient curat care nu trebuie sa fie steril * proba se recolteaza prin masturbare, direct in recipient * NU se recolteaza in prezervativ sau prin contact sexual intrerupt * proba se aduce in maxim o ora de la recoltare * repaus sexual cel putin 72 de ore inainte
|
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| in jur de 35-50 ron din cate stiu eu, dar nu am intrebat la laborator sa stiu exact |
|

| dya mulumeeeeeeesc!!!! Cam naspa procedura...
Buli, mersi....oare sa fie asa ieftin??? ce bine ar fi...Eu ma gandeam ca e mult mai mult...
Azi suna Alin la seful de lab de la spital, poate fugim pana la el si ne explica mai multe... Multumesc mult fetelor!!!!! |
|

| bulinutza wrote:dya mulumeeeeeeesc!!!! Cam naspa procedura... Buli, mersi....oare sa fie asa ieftin??? ce bine ar fi...Eu ma gandeam ca e mult mai mult... Azi suna Alin la seful de lab de la spital, poate fugim pana la el si ne explica mai multe... Multumesc mult fetelor!!!!! Bulinutza nici o problema ca poti sa fii de ajutor. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17817
| Spermograma este un examen al spermei prin intermediul caruia se studiaza numarul si mobilitatea spermatozoizilor, precum si procentajul de spermatozoizi anormali.
In momentul in care un cuplu a incercat sa procreeze si nu a reusit, dupa ce s-au eliminat posibilele cauze datorate femeii, si se suspecteaza o infertilitate din partea barbatului, atunci se recomanda efectuarea unei spermograme pentru a vedea daca se poate vorbi de o sterilitate trecatoare sau permanenta a barbatului.
Asa cum spuneam, spermograma analizeaza:
1. numarul spermatozoizilor, care trebuie sa fie de minim 30 milioane pe mililitru intr-un ejaculat normal (de la 2 la 6 mililitri). Daca se observa o concentratie mai mica, atunci se poate vorbi despre oligospermie, iar daca se observa absenta spermatozoizilor, atunci se poate vorbi despre azoospermie.
2. mobilitatea spermatozoizilor - 30% dintre ei trebuie sa fie mobili in prima ora si sa ramana mobili 4 ore dupa ejaculare. Daca acest procent este mai mic, atunci se poate vorbi de astenospermie primitiva sau secundara.
3. Depistarea de spermatozoizi anormali, pe baza spermocitogramei. Daca mai mult de 30% dintre spermatozoizi au o forma normala, atunci este considerat OK. Spermatozoizii prea mici (hipotrofici) sau cu cap dublu (bicefali), sau cu flagel dublu (bifizi) sunt considerati anormali. Daca sunt sub 30$ spermatozoizi normali, atunci se vorbeste de teratospermie.
Pentru recoltarea probei, barbatul nu trebuie sa intretina raporturi sexuale cu 3-5 zile inainte de recoltare. Acuratetea rezultatului depinde in oarecare masura de acest lucru intrucat daca abstinenta se prelungeste la o saptamana sau doua, este posibil ca numarul si mobilitatea spermatozoizilor sa se reduca.
Totodata, medicul trebuie informat despre eventualul tratament medicamentos administrat.
In ziua recoltarii, dupa ce a urinat pentru a elimina germenii prezenti in canalul uretral, barbatul isi va recolta singur sperma prin masturbare, intr-un recipient steril, fie acasa, fie in incaperea special amenajata din cadrul centrului medical. Lichidul seminal se transporta imediat la spital. Nu trebuie tinut la frigider.
Se pastreaza la 37° C. Din momentul recoltarii si pana la realizarea testelor nu trebuie sa treaca mai mult de 30 – 60 de minute.
Este important sa se respecte atat temperatura la care se pastreaza cat si timpul pana la realizarea testelor pentru ca altfel timpul de lichefiere a spermei nu se mai poate aprecia cu exactitate.
Unele laboratoare examineaza sperma si dupa 3 ore, dar numai daca o pot pastra la 37 grade Celsius.
Valorile de referinta pentru spermograma:
- Volumul de sperma: 1,5 ml - Cantitatea totala de spermatozoizi : 39 Milioane - Concentratia spermei (prin calcul): 15 Milioane/ml - Procentul de spermatozoizi mobili: 40% - Proportia de spermatozoizi cu deplasare progresiva: cel putin 32% - Procentul de spermatozoizi viabili: 58 % - Procentul de spermatozoizi prezentand o forma normala (morfologic): 4%
(Sursa informatiilor: „WHO laboratory manual for the Examination and processing of human semen“, editia a 5-a, Numar de pagini: 287, Data publicarii: 2010, Limba: Engleza, ISBN: 978 92 4 154778 9)
Unde se poate efectua spermograma in Bucuresti si costurile aferente:
1. Centrul Medical de Diagnostic si Tratament "Dr. Victor Babes" - primire probe : luni - vineri pana in ora 12:00, cu programare - 50 RON
2. Clinica Promed din Bucuresti sau Targoviste - pret 110 ron.
3. Bioclinica - Probele se primesc de luni pana vineri in intervalul 9.00-18.00 si sambata de la 9.00-13.00 - Pret 90 RON
4. Synevo - 94 RON
5. Sanador - pret 90 RON
6. Medsana - pret 75 RON
7. Medlife - pret 130 ron
|
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22795
| O persoana a carei spermograma a iesit rau (spermatozoizi lenesi , iar 70 % dintre ei nu ajung la maturitate) poate sa aiba copii? Exista medicamente pentru a-i harnici? |
|
|