specialitati americane
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mihaela75
Scris: Saturday, May 27, 2006 6:44 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Se ia o lingura de carne tocata,se face placintuta si se tufleste pe gratar.Dupa ce s-a "gatit" se pune maioneza si ketchup si "Pofta buna"hohot
lori16ro
Scris: Saturday, May 27, 2006 7:16 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
mie imi place ras ras
miraa
Scris: Saturday, May 27, 2006 7:49 PM
Nivel

Inregistrat: 2/16/2006
hohot hohot
ai fost taresic
lori16ro
Scris: Saturday, May 27, 2006 7:56 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
pai ce tu n-ai fi multumita sa gasesti " placintute" din astea cind vii de la serviciu ??? gata facute daca se poateras
mihaela75
Scris: Saturday, May 27, 2006 8:49 PM
Nivel

Eu am stat doua zile fara mancare gatita de mine si m-am imbolnavit.Ma mutasem la buda ,cred ca si bebele il alaptam pe budahohot daca mai dura mult.Am vazut o emisiune de gatit pur canada:bagi legume si pui la fiert, dupa fiert strecori si...vai ce buna e zeama aia (adica asa ziceau ei si mai si aplaudau de mama focului.Eu una m-am crucit,am zis ca e supa dinaia pentru bolnavi.Si sa revin la specialitati americano-canadiene mai adaug "Zeama de pui fara pui"ras
Miri
Scris: Saturday, May 27, 2006 9:27 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Foarte bune specialitatile americane!hohot
Si nici nu stai ore intregi in bucatarie!sic
Elia
Scris: Sunday, May 28, 2006 5:01 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Hai ma, ca nu e toata mancarea americana asa. Mie una imi plac muolte mancaruri de la ei: lasagna (care e diferita de cea italiana), fasole rosie cu orez si afumatura, jambalaya, beef stew (nu stiu cum sa-i zic pe romaneste, un fel de tocanita de cartofi cu carne de vaca), ciorbele (de dovleac, de linte, minestrone), ca sa nu mai vorbesc de dulciuri: chocolate chip cookeis (fursecuri cu bucatele de ciocolata), placinta cu branza dulce (foarte diferita de ce e la noi, e ca o spuma), placinta cu unt de arahide, budinca de orez. In plus, mie imi place micul dejun american: omleta (cu legume, cu sunca, cu cascaval, cu bacon), clatite (cu gem sau maple syrup), lapte cu cereale, fructe sau suc de fructe.

Iar showrile alea de gatit, in general, sunt super bune, noi le inregistram si gatim dupa ele si iese excelent (nu asa de aratos ca la ei, dar bun). Multi americani nu gatesc pt ca nu au timp, dar daca traiesti intr-un orasel mai mic intalnesti mult mai multe familii care mananca acasa si mamici gospodine decat in orasele mari.
mihaela75
Scris: Sunday, May 28, 2006 1:12 PM
Nivel

Pai nu e toata asa...cine a zis?Si am si eu unele retete pe care le=am facut.Dar am vreut sa prezint "sarmaua americana" asa mai originalsic
delfinasa
Scris: Tuesday, May 30, 2006 7:43 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
rasMi-ai amintit de o intamplare hazlie de acum vreo 2 ani, era ajunul Craciunului si eram la nasii nostrii de cununie, unde venisera si niste prieteni de-ai lor americani...nasa facea cozonac si americanca hai s-o ajute, sa invete si ea cum se face bunatatea de cozonac romanesc...fetelor, am ras cu lacrimi cand o vedeam cum se chinuia sa framante, nepriceputa si cum se uita la mainile ei afundate in aluatul lipicios care nu se mai lua de pe mainile ei...cand a vazut ca dupa sportul facut la framantat mai dureaza niste ore pana e gata, a zis ca in viata ei n-o sa faca cozonac hohot a felicitat-o si i-a zis ca e eroina daca ea poate sa faca asa ceva ca ea in viata ei nu a vazut pe nimeni sa stea in bucatarie asa de mult ca sa faca ceva dulce.

Cat priveste specialitatile americane, se gasesc la...groceries, la sectia de semipreparate congelate, nu prea fac ei acasa mancare...acolo, frate, sa te tii, mancaruri una si una, si multi le prefera ca nu prea au timp sa gateasca si poate iesi mai scump sa gatesti cu produse proaspete, plus ca daca nici nu-ti ies, nu te oftici c-ai dat banii de pomana si ti-ai mai pierdut si timpul? Oamenii s-au invatat sa fie practici, timpul alocat gatitului sa fie scurt si mancarea sa fie usor de facut, nu sa stea cate 2 ore sa se faca varza la cuptor sau sa fiarba fasolea in 5 ape...la inceput ii judecam cam aspru in privinta asta, dar traind aici si vazand ca majoritatea nu prea au timp liber, mancarea nefiind asa de scumpa comparativ cu salariul, ii inteleg ca prefera sa manance la restaurante, sa cumpere semipreparate sau sa faca acasa numai mancaruri simple si rapide.
Dintre specialitatile americane eu as adauga cheese cake-ul lor (este un fel de prajitura gen placinta cu crema de branza, de care-a amintit si Delia), aripioarele de pui afumate, ham-ul care se gaseste in varianta feliat sau halca de 2-3 kg deja gatit sau il poti gati tu, carnea de curcan si diverse tipuri de carne marinata, crevetii si somonul, caviarul, inghetatele (n-am mancat inghetate mai bune ca aici in viata mea) si sunt si diverse retete de hamburgeri care te lasa paf, nu ce se comercializeaza la fast-food...mie-mi plac tare si biscuitii cu crema de peanut butter si au si-o gramada de sortimente de chipsuri cu tot felul de flavors, care s-ar incadra tot la americanisme...de bauturi nu mai spun, au si ei o gramada de bauturi autohtone, pe care le gasesti in general imbuteliate, la magazine speciale; la particulari mai poti gasi in country, dar daca nu au business cu asta, lumea nu prea face productie proprie nici de vegetale, nici de carne si nici de bauturi.

Elia
Scris: Tuesday, May 30, 2006 10:25 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mie imi place sa folosesc semipreparate, numai ca sunt cam pline de carbohidrati si ingrasa la greu. Mancam si mananc si acum Mac&Cheese (macaroane cu branza, delicioase, doar le scoti din punga si le bagi in microunde catev minute), prajituri semipreprate, chicken nuggets, casserole (mancaruri cu orez si diverse carnuri, tot asa ighetae de sunt gata de mancat in cateva minute). Sunt bune semipreparatele la casa omului, dar tot nu inlocuiesc mancarea gatita de la zero, de aia si ei se duc asa des la restaurant, ca numai semipreparate nu poti sa mananci toata viata.

Si ce imi mai placea si in Romania nu se gaseste (dar aici in CHina gasesc) sunt cartofii dulci (sweet potato sau yam) care se fac copti si sunt foarte foarte buni, itr-o vreme erau preferatii lui John.

Cred ca la toamna cand mergem in State o sa ma fac iar cat eram cand am nascut....trebuie neaparat sa slabesc pana atunci.
delfinasa
Scris: Wednesday, May 31, 2006 9:17 PM
Nivel

Delia, v-asteptam la toamna, atunci, pe la noi la un bbq cu yams copti ca si noua ne plac mult....si eu ii dau destul de des Karinei si ii fac ori copti, ori ii fierb si ies foarte buni si asa...nu stiu de ce nu aduc si in Romania sau in alte tari cartofi dulci, ca lumea ar lua ca sunt foarte deliciosi.

Si mi-am amintit de gogosile lor care sunt excelente, foarte gustoase, dar...te fac cat casa poporului...eu ma cam abtin de la dulciuri ca de cand am venit in America de 3 ani si pana sa nasc am luat 10 kg asa fara sa-mi dau seama...daca nu ai grija ce mananci si nu iesi mereu sa faci sport, aici te faci cat casa ca toate sunt foarte bune si variate, din toata lumea, si o iei razna cu metabolismul si cu greutatea daca nu-ti tii in frau poftele.
delfinasa
Scris: Wednesday, June 14, 2006 7:05 PM
Nivel

Nu stiu cat e de americana reteta asta, dar eu o scriu aici:
Paste cu creveti

-200gr. paste colorate (merg si spaghete);
-parmezan ras (cascaval);
-ketchup;
-3-400gr. creveti fara cap, cojiti;
-4 catei de usturoi pisati;
-3 linguri de margarina/unt;
-oregano, sare.

Se pun pastele la fiert in apa clocotita cu sare pana sunt gata, se scurg si se amesteca cu parmezan ras si ketchup.
Intr-o tigaie se topeste margarina/untul, se pun la calit cateii de usturoi pisati, dupa care se pun crevetii si se lasa 2-3 minute la foc mediu-mic cat sa se fara roz; se adauga oregano, sare si se rastoarna peste paste. Se amesteca si se serveste.
mihaela75
Scris: Wednesday, June 14, 2006 7:37 PM
Nivel

Mama lui de crevete,numai cat aud numele asta mi se face rau.uff Pe la inceputurile noastre m-a dus Kaze sa mananc sea food.Eu, la mine " la tara" n-am avut sea food rassi bucuroasa ca incerc si eu ceva nou ,am mancat ca disperata de parca muream maine.Nu va zic ce rau mi-a fost.Nu stiam ce inseamna "shrimp" daca nu ma uitam in dictionar poate in ziua de azi mancam bine mersi creveti fara sa stiu de la ce mi-a fost rau.

Nu-i nimic, poate pun pui in loc de crevetioare
delfinasa
Scris: Wednesday, June 14, 2006 7:50 PM
Nivel

Mihaela, tot secretul la seafood e sa nu mananci mult, ca mai ales crevetii sunt grasi si depinde si cum sunt facuti...peste tot unde am mancat seafood, toti le cam fac hot ca sa nu le simti grase si lumea cam asa iuti le mananca.
Si stai linistita, nici eu habar n-aveam cum arata crevetii cand am venit aici, eu stiam de pe vremea lu' ceasca ca (,) creveti sunt aia asa ca niste chipsuri pe care ni-i prajea mama in tigaie si se umflau...in tara nici nu prea ma duceam in supermarket sa cumpar produse de pescarie, le luam din piata de la pescariile normale, asa ca nici macar nu vazusem cum arata, ce sa mai zic sa mananc...aici am descoperit multe alimente de existenta carora nu stiam si le incercam pe toate, care ne plac mai luam, care nu, asta e le aruncam si facem altceva.

delfinasa
Scris: Wednesday, August 1, 2007 10:11 PM
Nivel

Chocolate chip cookies cool

Timp de preparare: 30 min.

-3/4 ceasca zahar;
-3/4 ceasca zahar brun;
-450gr. unt/margarina topita;
-1 ou;
-2 1/2 cesti de faina simpla;
-1/2 lingurita rasa bicarbonat de sodiu (baking soda);
-1/2 lingurita rasa de sare;
-2 cesti chocolate chips (sau ciocolata taiata bucatele mici);
-1 ceasca nuci tocate;

Preincalziti cuptorul la 375F/190C. Intr-un bol mare amestecati zaharul, zaharul brun, untul si oul cu o lingura de lemn. Adaugati apoi faina, bicarbonatul si sarea. Coca va fi lipicioasa. Puneti si chipsurile de ciocolata si nucile si amestecati. Luati o tava (pe care n-o ungeti deloc, coca avand multa grasime) si puneti cu o lingura ronduri de coca la cca. 5 cm departare una de alta. Dati la cuptor cateva minute pana cookiesurile se maronesc usor (eu am ars prima runda ca le-am uitat vreo 5 minute; trebuie verificate ca ele imediat se fac, in 2 minute la cuptor sunt gata). Ele vor fi moi cand le veti lua cu grija din tava cu o paleta si le veti pune pe-o farfurie sa se raceasca. Pe masura ce se racesc, se intaresc.

Oatmeal raisin cookies cool

-2/3 ceasca zahar;
-2/3 ceasca zahar brun;
-400gr. unt topit;
-1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu (baking soda);
-1 lingurita rasa scortisoara pudra;
-1 lingurita esenta de vanilie (vanilla extract);
-1/2 lingurita rasa praf de copt (baking powder);
-1/2 lingurita rasa sare;
-1 ou;
-2 cesti rolled oats (germeni de grau pisati ce se servesc cu lapte);
-1 1/2 ceasca faina;
-1 ceasca stafide.

Peincalziti cuptorul la 375F/190C. Amestecati toate ingredientele, fara oats, faina si stafide, care se adauga dupa si se amesteca iar bine. Se pun in tava si se coc ca si chocolate chip cookis din reteta de mai sus...ies o minunatie si astea, mie si lui Dan astea ne plac mai mult decat alea cu choco, care sunt Karina's favorites ras...eu le-am mai adaugat si nuca de cocos si putina esenta de rom in coca si-au iesit dementiale.

Coca se poate pastra la congelator in pungi sigilate mai mult timp, iar cookies-urile se pastreaza tot in pungute sigilate cateva saptamani.

delfinasa attached the following image(s):
coca cookies.jpgcookies in tava necoapte.jpgcookies.jpg

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.