specialitati americane
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Wednesday, August 1, 2007 10:13 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
delfinasa wrote:
Chocolate chip cookies cool

Timp de preparare: 30 min.

-3/4 ceasca zahar;
-3/4 ceasca zahar brun;
-450gr. unt/margarina topita;
-1 ou;
-2 1/2 cesti de faina simpla;
-1/2 lingurita rasa bicarbonat de sodiu (baking soda);
-1/2 lingurita rasa de sare;
-2 cesti chocolate chips (sau ciocolata taiata bucatele mici);
-1 ceasca nuci tocate;

Preincalziti cuptorul la 375F/190C. Intr-un bol mare amestecati zaharul, zaharul brun, untul si oul cu o lingura de lemn. Adaugati apoi faina, bicarbonatul si sarea. Coca va fi lipicioasa. Puneti si chipsurile de ciocolata si nucile si amestecati. Luati o tava (pe care n-o ungeti deloc, coca avand multa grasime) si puneti cu o lingura ronduri de coca la cca. 5 cm departare una de alta. Dati la cuptor cateva minute pana cookiesurile se maronesc usor. Ele vor si moi cand le veti lua cu grija din tava cu o paleta si le veti pune pe-o farfurie sa se raceasca. pe masura ce se racesc, se intaresc. Coca se poate pastra la congelator in pungi sigilate mai mult timp, iar cookies-urile se pastreaza tot in pungute sigilate cateva saptamani.

pacat ca nu e pe aici emoticounul ala care saliveazaaaaaa...
am gasit unul pe aici: img
Maria & Mario
Scris: Wednesday, August 1, 2007 10:15 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Delfinasha, multam de reteta . Facem si noi zilele astea, ca Mariei tare ii mai plac !

Cat despre sea food , eu o ador ! Si mananc , in cantitati mari, doar ca lamaia ma salveazaaa ! De la somon mai fac nazuri, dar creveti love love love love Cu unt si parsley sos .... iami iami !
Alyna
Scris: Wednesday, August 1, 2007 10:20 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Mamaaaaaa,uite ce lecturez eu la ora asta...mi s-a facut o foame!!!!!!!banghead uff
delfinasa
Scris: Tuesday, October 16, 2007 5:55 AM
Nivel
Nivel: Senior

ras Ma uit ce cookies chinuite mi-au iesit atunci...n-am mai facut poze, dar am ajuns la performanta de a face cookies ca cele din magazin, deci arata si foarte bine, sunt mai groase, nu asa plate ca primele si nici nu le mai ard sic.

Azi am facut "Fruit bundt cake" dupa o reteta de la vecina-mea, care i-a facut tortul fetitei asa, doar cu un frosting homemade deasupra si a fost superdelicios cool thumleft...iese superpufoasa si moist, o prajitura deosebita, rapida si nu necesita mare indemanare...So...
Ingrediente:
-1/2 ceasca nuca de cocos rasa:
-3 cesti faina simpla;
-1 lingurita bicarbonat de sodiu (baking soda);
-1 lingurita sare;
-1/2 lingurita praf de scortisoara;
-1 si 1/2 cesti zahar;
-3/4 ceasca applesauce;
-1 ceasca ulei;
-3 oua;
-3 lingurite vanilie;
-1 ceasca blueberries (se pot folosi in locul lor zmeura sau alte berries);
-1 pahar ananas tocat marunt (eu am gasit de-a gata crushed la conserva);
-1 ceasca nuci tocate.

Se incalzeste cuptorul la 350F (175C). Se baga nuca de cocos la blender pana se face pudra. Se unge o tava cu unt si se presara apoi nuca de cocos macinata.
Intr-un castron se amesteca faina, sarea, bicarbonatul si scortisoara si se pune deoparte.
Intr-un castron de plastic se pun zaharul uleiul, ouale si vanilia si se bat cu mixerul pana iau aspect cremos. Se adauga amestecul de faina si se omogenizeaza cu lingura. Crema va fi vascoasa, lipicioasa. Apoi se pun si berries, ananasul, applesauce si nucile si se amesteca pana la omogenizare. Va rezulta o pasta groasa care curge, ce se va turna in tava si se va da la cuptor la 350F (175C) 30 minute sau pana scobitoarea iese curata. Se lasa sa se raceasca, dupa care se poate taia sau pune pe un platou intreaga pentru a servi ca blat de tort (se pune o crema deasupra si gata; iese umeda si foarte pufoasa, de-asta nu are nevoie de imbibare).

delfinasa attached the following image(s):
ingredientele.jpgajutorul   meu.jpginceputul.jpgadaugarea mixului de faina.jpgamestec.jpgtava inainte de coacere.jpgpraji coapta.jpgpraji pe platou.jpgsectiune.jpg

delfinasa
Scris: Thursday, August 28, 2008 3:12 PM
Nivel

Omleta cu bacon

Americanilor le place foarte mult aceasta omleta, rapida si usor de facut.

-2 oua;
-2 felii subtiri de bacon;
-sare, piper.

Baconul se taie feliute, care se pun intr-o tigaie de teflon si se lasa sa se friga. Se adauga ouale batute, sarea si piperul si se serveste calda, de regula la micul dejun.
oanalaurisa
Scris: Thursday, August 28, 2008 5:32 PM
Nivel

Inregistrat: 1/10/2007
delfinasa wrote:
Omleta cu bacon

-2 oua;
-sare, piper.

Baconul se taie feliute, care se pun intr-o tigaie de teflon si se lasa sa se friga. Se adauga ouale batute, sarea si piperul si se serveste calda, de regula la micul dejun.

Delicios!
delfinasa
Scris: Friday, November 21, 2008 8:35 PM
Nivel

Anul asta vreau sa fac reteta asta pentru Thanksgiving
Roasted bird with savory-spinach stuffing

-un curcanel frumos, nu prea mare
-condimente (piper, sare, busuioc, patrunjel uscat, paprika etc)

Stuffing:
-o bagheta frantuzeasca facuta cuburi;
-1/2 ceasca ulei de masline;
-1 kg spanac (verde sau congelat);
-2 catei usturoi tocat
-o ceapa tocata;
-1 ceasca heavy cream;
-2 cesti supa de pui;
-2 oua;
-2 linguri zeama de lamaie;
-1/2 ceasca parmezan ras
-bucati de cascaval Brie;
-patrunjel tocat;
-sare, piper, savory.

Curcanasul se cresteaza, maseaza bine cu ulei, se condimenteaza si o ia la fuga spre cuptor, unde se va bronza pe o tava speciala cam 4-4 1/2h, la 350-375F sau pana cand e gata/temperatura interna este cam 160F.

Stuffingul:
Se fierbe spanacul, apoi se stoarce si se toaca mare.
Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei de masline, se arameste ceapa, se adauga usturoiul, sare, piper si se mai calesc 30 sec.
Intr-un bol se amesteca ouale, heavy cream, supa de pui, sare, piper,savory, patrunjelul. Se pun cuburile de paine, spanacul, branza Brie, 1/4 ceasca parmezan si se amesteca sa se inmoaie painea.
Se ia o tava, se unge cu unt si se tapeteaza, se rastoarna stuffingul, se pune restul de parmezan, cativa stropi de ulei de masline si se da la cuptor am 1h.

Stuffingul se serveste ca garnitura la curcan...de regula se umple curcanul cu el, dar se poate gati si separat, dupa diverse retete.

Happy turkeygiving to all! ras ...si poze peste o saptamanaChef
sotulache de ingerash
Scris: Friday, November 21, 2008 9:45 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/20/2008
Thanksgiving in ce data este?

Am mancat odata la cineva prajitura cu malai,am auzit ca este reteta americana.Stiti cum se face?Ca tare imi place.
delfinasa
Scris: Friday, November 21, 2008 9:54 PM
Nivel

27 noiembrie topai topai

De cornbread intrebi?...la asta trebuie sa ai faina de porumb...am mancat la un Thanksgiving si a fost superbuna...am incercat si eu acasa o data, dar n-am dat peste o reteta buna, ca nu ne-a placut.
ingerash
Scris: Friday, November 21, 2008 10:39 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
delfinasa wrote:
27 noiembrie topai topai

De cornbread intrebi?...la asta trebuie sa ai faina de porumb...am mancat la un Thanksgiving si a fost superbuna...am incercat si eu acasa o data, dar n-am dat peste o reteta buna, ca nu ne-a placut.

Pe 27 vom fi cu copiiyes yes yes topai topai topai
Ma inebunit cu prajitura astanervi si nu stiu sa o facbanghead Mie nu-mi place,dar daca as avea reteta i-as face sa il multumesc.
Preferata mea este cea cu morcovi:018:
ingerash
Scris: Friday, November 21, 2008 10:44 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
delfinasa wrote:
Omleta cu bacon

-2 oua;
-sare, piper.

Tentant!

Chocolate chip cookies am mancat din comert,super deliciosi,ma bucur ca am dat si de retetadance
delfinasa
Scris: Sunday, January 18, 2009 12:10 AM
Nivel

Ultimile retete cu poze le-am pus la topicul "Cartea mea de bucate" angel.
mikaela
Scris: Tuesday, September 14, 2010 7:07 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Sandwich cu pulled pork...imi place foarte mult si e si foarte usor de facut. A incercat cineva?

Se pune carne de porc la fiert in oala electrica pentru cateva ore, pana se desprinde. Se scoate carnea, se scurge, se rupe fasii si se adauga sos barbeque (eu am folost original dar sunt si picant, si mai dulce, depinde de gust). Se lasa la inabusit cu sosul si eventual alte condimente dupa gust. Se pot adauga ceapa, ardei, rosii dupa gust. Se pune in roll de paine si se serveste cald cu cartofi prajiti sau altele. Eu nu am facut decat o singura data si nu sunt experta in bucatarie, dar cautati reteta pe net si faceti o incercare. Se merita!!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.