Spasmul hohotului de plans
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Wednesday, February 22, 2006 8:42 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Este o manifestare frecventa care apare la copii "mai nervosi", sub varsta de 5 ani (cam 5% din copii). Odata cu maturizarea creierului si pe masura ce copilul intelege ce se intampla in jurul sau, ea dispare. Exista un factor declansator (frica, durere, frustrare dupa o interdictie) care provoaca plansul in hohote a copilului, oprirea respiratiei, cianoza in jurul gurii, ochilor sau chiar la nivelul fetei.

Uneori criza se opreste in acest moment, copilul reluandu-si respiratia si continuand sa planga sau poate deveni inconstient fiind "moale ca o carpa" sau tare "ca o scandura". Revenirea la starea de constienta apare dupa cateva secunde sau dupa 1-2 minute.
S-a observat ca spasmul hohotului de plans apare mai frecvent in prezenta aceleiasi persoane, care este cea mai receptiva la dorintele copilului.
AdrianaC
Scris: Wednesday, February 22, 2006 9:28 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Al meu Andrei face intruna asa ceva cand nu ii convine ceva. Se linisteste imediat insa daca il ridic in brate si il tin strans la piept.
Kiki
Scris: Wednesday, February 22, 2006 9:41 AM
Nivel

EmaC wrote:
Al meu Andrei face intruna asa ceva cand nu ii convine ceva. Se linisteste imediat insa daca il ridic in brate si il tin strans la piept.

Face des? Ca sa stiu daca sa ma mai astept la o experienta de genul asta cu David...ca nu mai vreau fazele de ieri, mai ales ca-s panicoasa de felul meu....
g_nicoleta2000
Scris: Wednesday, February 22, 2006 10:20 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Pe la 4-5 luni am lasat-o pe Alex cu sotul si m-am dus la cumparaturi.
Am stat aproape o ora iar la intoarcere Alex era isterica si sotul meu citea o revistabounce
Cica a luat-o in brate si tot nu se linistea asa ca a lasat-o in patut sa se manifeste. cand am luat-o in brate nu se putea opri din plans. Nici san nu putea suge ca nu respira normal. A durat mai bine de 20 de minute pana ce si-a revenit si a adormit saracuta epuizata de atata plans.
Nu am sa uit niciodata cum suspina prin somn si tresarea.
sousourel
Scris: Thursday, February 23, 2006 8:46 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
La copilul mic apare acest spasm tot ca o forma de santaj. Am trecut prin asa ceva in primele 2-3 luni. Singurul mod in care am stopat aceasta manifestare a fost sa ignoram hohotele, deoarece cu cat le acordam mai multa atentie cu atat se produceau mai des. Bine, stateam dupa usa si il pandeam... Pe loc "tratamentul" consta in a-i sufla usor peste figura.
Daca se manifesta si mai tarziu la copil acestea pot fi semne ale personalitatii histrionice, sau pur si simplu crize de isterie. Uneori cedeaza la persuasiune, insa in general sunt alimentate de ingrijorarea anturajului. Sunt recomandate atitudinile blande, dar ferme. Daca apuci sa cedezi o data in fata unei astfel de manifestari, poti crea un teren propice repetarii ei. Sper sa nu ma confrunt la al meu coil cu asa ceva. Imi aduc aminte ca eu personal am facut o astfel de criza, micuta fiind, si bunica mea, inspirata, m-a stropit cu apa rece pe ceafa si a disparut spasmul ca prin minune.
Elia
Scris: Friday, February 24, 2006 6:32 AM
Nivel: Guest

Acum mi-am amintit ca prietena mea cea mai buna zicea ca ea facea asa cand era mica si intr-o zi a aruncat strabunica ei apa pe ea si de atunci nu a mai facut. Interesant, e bine de stiut, ca eu, panicoase fiind din fire, daca m-as confrunta cu asa ceva, probabil as avea cea mai nepotrivita reactie si apoi nu as mai scapa de santajele copilului in veci.
monick28
Scris: Saturday, August 19, 2006 8:24 PM

eu am avut asa ceva cand eram mica.stiu ca nu este bine sa lasi copilul sa planga
mihaela75
Scris: Saturday, August 19, 2006 8:34 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
In copilarie aveam o fetita in bloc care lesina mereu cand plangea.Uneori noi o faceam sa planga ca sa ne distram pe seama ei.Asta cand nu era fratele ei in preajma.De obicei fratele o proteja mereu, cred ca asa il invatase parintii, sa o fereasca de plans afara la joaca.Ii facea toate poftele si o iubea ca pe ochii din cap...
monick28
Scris: Sunday, August 20, 2006 6:35 PM

AI DREPTATE MIHAELA 75. eu am avut boala asta cand eram mica si nu aveam voie sa plang
Alyna
Scris: Monday, April 23, 2007 3:40 PM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Doamne,ce-am patit odata cu Matei pale pale l-a apucat un plans isteric si pana sa-l linistesc, il vad ca tace brusc, grena la fata, nu respira,moale ca o carpa, cu ochii pierduti...plans pale plans sa mor, nu alta...deja ma pregateam sa-i fac respiratie artificiala.dupa vreun minut, si-a revenit...dar ce sperietura!!!!
Cristy
Scris: Monday, April 23, 2007 5:14 PM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007
Stiu ce inseamna....!!!pale pale Din pacate .....

Eden imi facea astfel de crize..... Prima a fost la 3 luni iar ultima la 4 ani....
NU facea intentionat, mi-am dat seama de asta cand era mai marisoara, si cand se speria si ea de astfel de spasme....Imi facea semne disperata ca nu poate sa respire....
Prima data cand a facut astfel de spasm i s-a oprit respiratia cred 40-50 de secunde, incercam sa-i pun picaturi in ochi, nu stiam ce se intampla, norocul meu a fost ca Haim era acasa si el ne-a "salvat" pe amandoua....ras ras am tipat ingrozitor, Eden era deja vanata la fata, ca si cum se sufoca, intinsa pe masa de schimbat....iar eu intrasem in panica... deoarece nu stia ce sa intampla, Haim a ridicat-o pe Eden ( mai bine zis i-a ridicat capul ) si incepuse sa planga normal. Eu eram intepenita, shocata, tremuram toata...dupa ce a vazut ca fata este bine , m-a scuturat bine si pe mine sa imi revin....

Pe la un an, dupe ce Eden imi mai facuse spasme, am discutat cu o phiholoaga de copil, ea explicandu-ne ca astfel de spasme sunt obisnuite la unii copii, si sa incercam in astfel de situatii , in primul rand sa nu intram in panica, sa-i zambim copilului, sa nu il scuturam sau atentiona, pentru al face contient de situatie, de multe ori aceste spasme vin tocmai din frica sau panica, iar nu trebuie sa ii panicam si mai tare

Dupa astfel de spasme, Eden ramanea fara vlaga, simteam cum i se inmoaie picoarele, o strangem in brate...

Deci, incercati sa le sustragem atentia, sa le zambiti..... fff usor de zis fetelor, mult mai greu de realizat, v-o spun din propire experienta....

Acest fenomen a disparut la Eden, in jurul varstei de 4 ani. Cred ca ultimul spasm a fos si cel mai lung.
Kiki
Scris: Monday, April 23, 2007 5:20 PM
Nivel

Cunoastem si noi situatia. Prima si ultima data a fost la 3 luni...Groaznic moment! pale
mommy
Scris: Monday, April 23, 2007 6:26 PM
Nivel

Inregistrat: 11/18/2006
Alyna wrote:
Doamne,ce-am patit odata cu Matei pale pale l-a apucat un plans isteric si pana sa-l linistesc, il vad ca tace brusc, grena la fata, nu respira,moale ca o carpa, cu ochii pierduti...plans pale plans sa mor, nu alta...deja ma pregateam sa-i fac respiratie artificiala.dupa vreun minut, si-a revenit...dar ce sperietura!!!!

Chiar asa nu mi s-a intamplat, dar si Mihaita are spasmul asta cateodata. Cand vad ca il pufneste plansul, e rosu la fata, gura larg deschisa, dar nu respira si nu scoate nici un sunet, stiu ca s-a lovit sau s-a speriat rau de tot. Si ma trec toate apele pana ii trece spasmul si incepe sa urle.
sousourel
Scris: Monday, April 23, 2007 10:04 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Noi am continuat cu ignorarea..dar suntem atenti atunci cand semnaleaza ceva grav...o lovitura mai dureroasa, de ex. Se inroseste la fata, nu mai respira, pret de cateva sec si isi revine singur...dar si cand isi revine...ce urlete banghead banghead banghead
crista
Scris: Tuesday, April 24, 2007 3:42 PM
Nivel

Inregistrat: 1/27/2007
Noi pana acum nu ne-am confruntat cu astfel de spasme, speram nici sa nu ne contruntam vreodata.
Dar mi-a povestit bunica sotului meu, cum cumnatu-miu pana pe la varsta de 5,6 ani avea genul asta de spasme, de la plans din senin, se rosea tot, nu mai respira, buzele se invineteau...si-si revenea dupa ce era udat pe buze cu apa rece.
Cred ca sunt foarte neplacute momentecry, deci mai bine noi sa nu le cunoastem, daca tot nu ne-am intalnit cu ele pana acum.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.