Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| De cand am nascut am primit recomandarea( cred ca si voi) sa spal toate lucrurile pe care le cumpar/primesc pentru Cristina inainte de prima folosire. Chiar daca m-am lovit si de capete carcotase(mama - ca e inseamna asta ca era impachetat ) eu am inceput sa spal pana si unele din hainele noastre, inclusiv prosoapele inainte de prima utilizare.
Exceptie facand unele articole de imbracaminte cu care o sa procedez la fel si in continuare nu stiu cum sa procedez cu celelalte.
Voi cum faceti? Inca mai spalati tot inainte? |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu spal si ce cumpar pentru mine, darmite pentru Dav. Mi se pare mai igienic. Cine stie ce lume bolnava cu cine stie ce microbi pune mana pe ele in raft sau poate chiar vanzatoarea e bolnava...Eu prefer sa ma asigur ca nu capat nici eu si nimeni dintre ai mei vreo boala de piele din cauza unei ore cat dureaza programul la masina de spalat si a unei comoditati de genul acesta. |
|
| Stii ce imi era cel mai greu anul trecut, mai ales asta vara? Cand venea cineva la mine si ii aducea cate un articol de imbracaminte si insista sa il poarte atunci. Nu sa il probeze sa il poarte. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| MNiko wrote:Stii ce imi era cel mai greu anul trecut, mai ales asta vara? Cand venea cineva la mine si ii aducea cate un articol de imbracaminte si insista sa il poarte atunci. Nu sa il probeze sa il poarte.
Eu nu sunt de acord cu chestii din astea. O sa il poarte cand consider eu de cuviinta! Cine nu are incredere in mine ca ii dau hainele pe care le primeste, poate sa ne scuteasca de astfel de cadouri. Sincer nu le inteleg insistenta cu purtatul, respectiv probatul in fata lor...Eu nu pretind asa ceva cand fac un cadou cuiva...si nu ii fac regulile de igiena (spala-le, nu le spala). |
|
| Kiki wrote:Eu nu sunt de acord cu chestii din astea. O sa il poarte cand consider eu de cuviinta! Cine nu are incredere in mine ca ii dau hainele pe care le primeste, poate sa ne scuteasca de astfel de cadouri. Sincer nu le inteleg insistenta cu purtatul, respectiv probatul in fata lor... Eu nu pretind asa ceva cand fac un cadou cuiva...si nu ii fac regulile de igiena (spala-le, nu le spala). Nici eu nu fac asa ceva. Cu probatul mai sunte de acord pt ca si eu ma duc in magazine si cer sa probez hainele pe care le cumpar pentru ea. Nu mereu dar cel putin rochitele trebuie sa o fac pt ca nu i se potrivesc. Insa sunt persoane care daca ai probat atunci si vad ca ii vine bine insista sa il si poarte dupa aia si se uita urat cand dezbraci copilul. In privinta acestora eu m-am hotarat sa le spun ca Cristina are o piele foarte sensibila si se irita repede de la anumite substante. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| Consider ca este normal sa spal hainele si altele inainte de prima utilizare. Incepand cu procesul de fabricatie si pana au ajuns la mine au trecut prin n' maini. Sa mai spun ca spal si jucariile(inainte sa i le dau), chiar daca sunt de plus si canta? - cu riscul de a nu mai canta dupa uscare. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Eu nu am spalat niciodata pt noi . Mariei i-am spalat body-uri-le pana pe la 4 , 5 luni ! Si totusi nu am patit niciodata nimik. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Si eu am avut parte de comentarii genul "Da` tu speli haine noi?". Da, le spal inclusiv pe ale noastre. Conditiile de pastrare ale hainelor de prin depozite nu sunt tocmai ok, nu mai spun confectionera ... de unde stim ca nu sufera de anumite boli ... In fine, fiecare procedeaza cum crede de cuviinta, dar incep si eu sa isterizez cand cineva insista sa imbrac neaparat atunci copilul cu acel cadou. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Maria & mami wrote:Eu nu am spalat niciodata pt noi . Mariei i-am spalat body-uri-le pana pe la 4 , 5 luni ! Si totusi nu am patit niciodata nimik.
Pentru noi, niciodata... Alexiei ii mai spal doar body-urile. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| si eu mi-am pastrat acest obicei: cu f rare exceptii pt Andi spal totul, din exact aceleasi motive invocate de KIki. singurele lucruri pe care i le-am mai dat fara a fi spalate au fost niste sosete, o palariuta sau o caciulita, un hanorac si asta pt ca eram in oras si aveam nevoie de ele sau pt ca nu am nimerit sa spal in ziua aia. in rest, absolut totul ce vine in contact direct cu pielea eu spal. in cazul nostru, intotdeaun spal lenjeria intima pe care o cumpar. tin minte vorba unei prietene apropo de imbracat chiloteii fara a fi spalati dupa ce au fost cumparati: "e ca si cum ti-ai pune acolo o bancnota de 10 lei"! dar are mare dreptate..ganditi-va cati oameni pun mana pe hainele pe care noi le cumparam. si, in cazul lenjeriei, mai toate femeile au obiceiul de a pune mainile pe rascroiala din zona cea mai "delicata" care ajunge apoi direct in contact cu pielea noastra.
hai ca m-am aberat nitel dar raman la subiect: pt copil spal totul si pt noi numai lenjeria intima. |
|
| Asta iarna am inceput sa nu mai spal chiar totul.Plovarele si pantalonii care nu ajungeau in contact direct cu pielea nu le mai spalam inainte. Si ziceam ca incet incet sa nu mai spal decat lenjeria intima. Insa i-am dat saptamana trecuta un costumas nou fara sa-l spal si seara era numai bubite pe la gat. Din fericire s-au dovedit a fi de caldura - chiar a fost enorm de cald in ziua aia si Cristina face frecvent asa ceva pe la gat si pe la colturile gurii. Insa a fost de ajns sa ma sperii si sa pun iar totul la spalat inainte de prima folosire. |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Hainele pt noi, nici eu nu le spal, iar Deei i-am spalat totul pana aproape de 2 ani, pana intr-o zi cand nu i-am mai spalat.... nu i s-a intamplat nimik rau.
|
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Pentru Karina inca ii spal body-urile,bluzitele ,camasutele,rochitele mai putin pantalonii , gecutele si puloverele. Pentru noi spal doar chiloteii. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Noi spalam tot ceea ce este nou, exceptie facad eu uneori (cand imi iau ceva nice si nu mai am rabdare sa spla respectivul lucru).Si la Matei se mai intampla cateodata (la o sapcutza, la o gecutza, ceva ce nu intra in contact direct cu pielea).
Eu una nu spal hainele noi din cauza vreunei persoane "bolnave" care a intrat in contact cu haina respectiva, cat din cauza mirosului strain, plus ca haina o fi ea in tzipla, dar a fost ambalata de masinarii si, ca orice masinarie, nu poate fi exemplar de curata.
Eu zic ca nu exagerez nici cu curatenia, dar nici cu delasarea.Incerc sa raman pe o linie de mijloc, facand uneori si rabat de la regula. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Si eu spal hainele noi , in principal ca stau prin depozite , in magazine, pune oricine mana pe lel , se prafuiesc, etc.Le spal atat pentru noi , cat si pentru Ale. |
|
|