Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Andismom wrote: ce nostime sunteti gagici! eu sunt fondatoarea clubului de mamici cu copii care mananca la 3 si 6 am... asa ca, va rog sa nu va plangeti! eu inca nu dorm toata noaptea ca voi!
Am fost si eu in clubul ala dar .. Alex a crescut asa ca ne-am mutat in alt club! |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Sara a adormit aseara abia pe la 23 dar vreau sa va spun ca pina la ora 5,30 dimineata nu s-a mai trezit! Cu o seara inainte s-a culcat pe la 20,30 si pe la 23a papat si avea chef de povesti si de chiuit! Abia am reusit sa o adorm la loc! Asa ca mai bine sa stea pina mai tirziu si sa doarma pina dimineata!
|
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu am revenit in clubul mamicilor care se trezesc noaptea. Nu stiu de ce, dar david a inceput sa mai ceara o masa peste noapte. Oare de ce? O fi aerul prea uscat? si ii este sete? ca papa doar 2-3 minute si se culca la loc... |
|

| Mamici cu bebe mai marisori lamuriti-ma si pe mine, va rog! Alex dormea pana acum la 10 30 si 15 30 cate doua ore fara probleme. De ieri, de cand a facut 9 lunutze doarme cate o ora si inainte de somn esta foarte activa. Oare este timpul sa trec la o singura repriza de somn? |
|
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Nu te grabi...las-o pe Alex sa hotarasca momentul! Poate sa treaca si de un an si sa aiba in continuare 2 reprize de somn. |
|

| Anaida wrote:Nu te grabi...las-o pe Alex sa hotarasca momentul! Poate sa treaca si de un an si sa aiba in continuare 2 reprize de somn.
Deci sa o culc la 10 30 chiar daca face nani doar o ora. Am gasit o gramada de grafice cu somnul copiilor si fiecare pediatru are alta pasarica. Sunt unii care spun ca si 3 somnicuri scurte sunt bune, altii spun sa reduci la 1-2 mai de lunga durata. Eu o culc la 10 30, daca ea nu o sa mai vrea nu o sa mai adorma, nu? |
|
| Parerea mea e sa lasi natura sa lucreze...daca puiul tau simte nevoia sa-si incarce bateriile mai des, de ce s-o fortezi sa stea treaza o perioada mai lunga. Ea singura va sti cand va fi pregatita pt un somnic lung de dup-amiaza! Pupici pt o frumusica! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Si eu zic la fel, las-o sa isi regleze ea singura somnul, ca fiecare copil are ritmul lui. John pe la 10 luni parca a inceput sa doarma o singura data, pur si simplu nu mai adormea la orele obisnuite, statea treaz pana mai tarziu si dormea mai lung. Nu are rost sa o chinui incercand sa ii impui un anumit program. NOi in unele zile cand suntem plecati de acasa si nu poate John sa doarma, ca sa nu se culce sa zicem la 6 pm si sa se scoale la 8 si sa stam cu el pana la 2 noaptea, il tinem treaz, nu illasam sa doarma la pranz in ziua respectiva si il culcam mai devreme pe la 8. Si e foarte agitat, nervos, nu ii convine nimic, plange din orice. Stai linistita si las-o pe ea sa decida. |
|

Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Dar eu ce ma fac cu Maria mea?Seara adoarme pe la 22-22.30 si de obicei se trezeste din doua in doua ore sa manance.Nu asta ar fi problema ca ii dau sa pape si adoarme la loc,dar daca dupa ce a adormit la 22 nu sunt langa ea sau nu mai simte sanul se trezeste si plange.In plus viseaza foarte mult si scanceste pana da in plans.Se sperie.Nu pot sa-mi dau seama ce are!De dormit doarme cu mine in pat de la inceput ca nu a vrut sub nici o foma in patut(il tin de bibelou). Pe tati l-am expediat in celalalt dormitor si nu s-a suparat ca lui ii place singur in pat ca are mai mult loc (doarme mai rau decat bbii vostri). Ziua nu doarme mai mult de jumatate de ora la o repriza dupa ce sta treaza cam doua ore. In ceea ce priveste culcatul mai devreme de 22 nici o sansa.Daca adoarme la 21 la 23 e treaza si cu chef de joaca.Asa ca mie imi convine de la 22.Mentionez ca de vreo saptamana sta treaza de la 18 la 22 asa ca...doarme apoi toata noaptea(cu pauza de masa bineinteles si daca sunt langa ea sa o linistesc at cand viseaza urat ). Acum ca am citit ce ati scris voi pe aici mai incerc sa o obisnuiesc sa mai doarma si singurica ptr ca m-am cam saturat sa faca numai ce vrea ea Va pup si somn dulce dulce la bbi |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| misha wrote:Dar eu ce ma fac cu Maria mea?Seara adoarme pe la 22-22.30 si de obicei se trezeste din doua in doua ore sa manance.Nu asta ar fi problema ca ii dau sa pape si adoarme la loc,dar daca dupa ce a adormit la 22 nu sunt langa ea sau nu mai simte sanul se trezeste si plange.In plus viseaza foarte mult si scanceste pana da in plans.Se sperie.Nu pot sa-mi dau seama ce are!De dormit doarme cu mine in pat de la inceput ca nu a vrut sub nici o foma in patut(il tin de bibelou). Pe tati l-am expediat in celalalt dormitor si nu s-a suparat ca lui ii place singur in pat ca are mai mult loc (doarme mai rau decat bbii vostri). Ziua nu doarme mai mult de jumatate de ora la o repriza dupa ce sta treaza cam doua ore. In ceea ce priveste culcatul mai devreme de 22 nici o sansa.Daca adoarme la 21 la 23 e treaza si cu chef de joaca.Asa ca mie imi convine de la 22.Mentionez ca de vreo saptamana sta treaza de la 18 la 22 asa ca...doarme apoi toata noaptea(cu pauza de masa bineinteles  si daca sunt langa ea sa o linistesc at cand viseaza urat ). Acum ca am citit ce ati scris voi pe aici mai incerc sa o obisnuiesc sa mai doarma si singurica ptr ca m-am cam saturat sa faca numai ce vrea ea Va pup si somn dulce dulce la bbi
Cam asa ceva patesc si eu... Andrei al meu doarme bine daca este cineva in preajma lui si are un somn de am innebunit! doarme un timp (destul de scurt) si apoi sare ca ars, scanceste, maraie, behaie si se trezeste plangand de zici ca e sfarsitul lumii... si, uneori maraie si urla chiar daca ii iau tzitzi din gura... nu mai pot de durere de sani de la ce imi face... in ceea ce priveste dormitul cu tati... nu vreau sa imi amintesc... nici nu mai stiu cum e sa dorm cu el... ca de altfel cum nici nu mai stiu cum e cu multe chestii facute cu el... nu va ganditi la prostii!!! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Andismom, parca ai vorbit in numele meu.... si puiul meu doarme f putin , de obicei si f agitat si se trezeste direct urland. Noaptea mananca la 2ore 2 jumate maxim, ziua mai sta si 3...nu reusim sa-i facem nici un fel de program, iar seara avem program de urlat intre 7 si 9. |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| g_nicoleta2000 wrote:Mamici cu bebe mai marisori lamuriti-ma si pe mine, va rog! Alex dormea pana acum la 10 30 si 15 30 cate doua ore fara probleme. De ieri, de cand a facut 9 lunutze doarme cate o ora si inainte de somn esta foarte activa. Oare este timpul sa trec la o singura repriza de somn?
Eu ma gandesc ca e bine sa lasi copilul sa-si faca somunul cand si cat are kef, exceptie facand inainte de culcarea de seara cu cateva ore.Adica intre ultimul somnic din timpul zilei si cel de noapte sa existe un interval de timp de cateva ore, timp in care bebe poate fi solicitat mai mult prin joaca cu ambii parinti, prin diverse jocuri distractive pentru bebe, gen gimnastica, acrobatii. |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Pot sa spun ca deocamdata sunt o fericita cu somnul bebitei mele ,mananca doar o singura data pe noapte doar o tatica si doarme dusa si asta pentru ca eu o trezesc ca se foieste un pic dar nu plange si mi se face mila de ea si cu ochii inchisi papa o tatica si nani.Sper sa fie la fel de cuminte si de acum inainte |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| [quote=Ely]Pot sa spun ca deocamdata sunt o fericita cu somnul bebitei mele ,mananca doar o singura data pe noapte doar o tatica si doarme dusa si asta pentru ca eu o trezesc ca se foieste un pic dar nu plange si mi se face mila de ea si cu ochii inchisi papa o tatica si nani.Sper sa fie la fel de cuminte si de acum inainte 
Salut Ely si bine te regasesc pe forum! Ce face Karinuta ta?
Karina mea are un program ded masa stabilit de ea, care si-l respecta mai mereu : 6-7 dimineata, 10-10.30, 13 - 13, 16, 19,22 - 22.30 e ultima masa si doarme linistita pana la 6-7 dimineata. Nu zic ca nu exista si exceptii, cand nu stiu cauza , se mai scoala si noaptea sa manance. . Dar asta e , ne conformam programului ei! Mai rau stam cu somnul ziua, pentru ca nu prea vrea sa doarma decat vreo 30 minute intre mesele de la 13 si 16. |
|
| stele_pe_cer wrote:
Eu ma gandesc ca e bine sa lasi copilul sa-si faca somunul cand si cat are kef, exceptie facand inainte de culcarea de seara cu cateva ore.Adica intre ultimul somnic din timpul zilei si cel de noapte sa existe un interval de timp de cateva ore, timp in care bebe poate fi solicitat mai mult prin joaca cu ambii parinti, prin diverse jocuri distractive pentru bebe, gen gimnastica, acrobatii.
Amandoi copiii mei au avut un obicei...somnul de la ora 7 PM (Alex inca il mai are)...dormeau foarte bine ziua, dar trebuia sa mai traga un pui de somn (de o juma de ora) inainte de baiata...si nu m-am opus...si dorm foarte bine toata noaptea. |
|
|