Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Noi avem 3 ani si 4 luni, dar mai rau ca bebelusii suntem .... mergem la nani la ora 21, adoarme pe la 22 dupa ce se frichine si face pipi, bea apa, 2 povesti, etc.... ne trezim noaptea la pipi de cel putin 2 ori, chiar si de 4 ori s-a trezit pe noapte si se mai trezeste la 7.30 cand plecam la gradi, iar ziua doarme la gradi 1 ora max. 2 .... bine mai era cu pampersul, am mai spus eu ! |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| ai mei seara adorm la 22,darius de cateva zile doarme toata noaptea,se trezeste o data sa faca pp,pana dimineata la 9.cu karina e rau,adoarme la 22,dar se trezeste de multe ori noaptea.dimineata la 10 o trezesc,tocmai de asta,ca poate poate noaptea doarme mai bine.de amiaza dorm in medie 2 ore |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| David se trezea altadata si de 2 ori pe noapte sa caute tzitzi-ce sa facem daca mami inca ii mai da Iar de 3-4 zile ii dau in fiecare seara ciocolata calda de la Ganoderma si doarme ne;ntors toata noaptea pe langa multe, pe care le contine are si un efect linistitor pentru copii. Asa ca ceva timp o sa continuam asa, imi place sa-l vad si pe el ca doarme linistit toata noaptea |
|
| ai mei azi noapte s-au trezit din ora in ora pana la 4,nu stiu ce au avut,dar la un momentdat imi venea sa la cat de obosita eram.norocul meu a fost ca azi sotul e acasa si dupa ce s-au trezit ei ,eu am mai ramas si am mai dormit un pic |
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Butterfly,cred ca e tare greu cu doi bebei asa mici..esti o eroina ca rezisti ...Crista,ma bucur ca ai gasit leacul minune pentru un somnic linistit Imi zici si mie de unde cumperi ciocolata calda?vreau s-o incerc si eu ca e dezastru cu somnul lui Matei |
|
| Alyna wrote:Butterfly,cred ca e tare greu cu doi bebei asa mici..esti o eroina ca rezisti ...Crista,ma bucur ca ai gasit leacul minune pentru un somnic linistit Imi zici si mie de unde cumperi ciocolata calda?vreau s-o incerc si eu ca e dezastru cu somnul lui Matei am ajuns acolo ca sunt super multumita daca dorm 5 ore incontinuu pe noapte.de cand o am pe karina absolut nici o noapte nu am dormit-o intreaga,dar trece si asta.cand ii vad ca ma iubesc si cum zambesc,imi trece si oboseala. ciocolata asta m-ar interesa si pe mine daca dorm copii de la ea.crista,poate pui o poza cu ambalajul sa vedem cum arata daca gasim si pe aici |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Scuze!nu stiu ce am facut. Deci Eden a fost ca-m bolnavioara zilele astea si se trezea c-am pe la 2 noaptea si gata nu mai vroia sa doarma ,asa ca noi parinti buni ce sintem am luat-o in pat la noi unde gagica dormea bustean.S-a obisnuit vreo 2 zile asa si acuma face talente cind o asez dupa-masa in patutul ei la somn Dar si eu o las sa plinga vreo 5 minute dupa care o linistesc si o culc inapoi ei si asa de vreo 10-20 de ori pina adoarme.Noaptea aceeasi poveste NU MAI LUAM COPILUL IN PATUL NOSTRU,JURAM! |
|
| shirel,de ce te-ai razgandit? si acum sa ma plang eu....ce sa fac sa imi doarma noaptea karina.nuuuu mai pot.sunt nopti cand se trezeste din ora in ora si vrea lapte.seara adoarme cu suzeta,nu cu sticla,dar noaptea nu accepta suzeta,ci cere lapte eu una nu mai rezist..dimineata ma trezesc rupta de oboseala.cum s-o fac sa doarma si ea mai bine si mai mult? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Fluturas incearca sa-i dai inainte de a adormi,ca sa nu fie flaminda noaptea.Am inteles ca noaptea nu prea e bine sa-i dai lapte cica dauneaza foarte tare la dinti,incearca cu apa sau ceai oricum asta dureaza pina se obisnuieste,deci inca citeva nopti nedormite,deci totul depinde de rabdarea ta ,copilul se obisnuieste pina la urma. Dupa baie eden bea o sticla cu lapte (240)si direct la culcarica ,se trezeste pe la 3 si bea ceai si adoarme pina la 6.30-7 cind isi primeste lapticul.dar asa am obisnuit-o,binenteles cind este bolnava totul este aiurea. la fetite
cind ma gindesc la tine parca ma vad si eu la vara cu cei doi,unul beby si Eden de un an si 9 luni.Bravo,esti o mama eroina! |
|
| flamanda sigur nu e,doar ca acum stie si ea sa zica lapte si vrea lapte neaparat.seara cinam,dupa care face baie,mai sta putin pe aici,bea o sticla de lapte si face nani,deci foame nu ii este.pana acum nu demult,ceai ii dadeam,dar acum nu mai vrea ceai,sa vedem,incercam la noapte,desi ne gandeam ca in noaptea asta sa o lasam acolo sa planga cred ca abea astepti sa se nasca bebele asta mic si sa vezi ce fain e cu amandoi |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Regulile somnului dupa varsta de 1 an Uita-te si ce mirare, piciul tau e deja mare! Intr-adevar, trebuie sa recunosc ca avem de-a face deja cu un om in toata firea, ce sa mai vorbim.
De aceea este nevoie sa avem si mai multa grija pentru ca somnul lui sa fie si mai dulce decat in primul an. In aceasta perioada durata de somn se va mai micsora putin si va ajunge la 13-14 ore pe zi, dintre care 10-11 in timpul noptii si restul in reprize de somn de dupa-amiaza.
Invata-l sa dorma singur
Acum este timpul sa-l antrenam pe micut sa adoarma de unul singur. Deja poti sa-i explici, cu cuvinte putine, de ce este mai bine sa doarma noaptea decat ziua. Ba mai mult, poti sa-i arati si cateva pozitii de somn dintre care sa si-o aleaga el pe cea mai confortabila.
In orice caz, nu uita importanta organizarii programului de viata - joaca, mese, somn. Nu trebuie sa fii prea stricta, dar nici sa lasi toate lucrurile la voia intamplarii. Ar fi pacat ca munca ta de un an sa se duca pe apa Sambetei, nu-i asa?
Si la 3 ani, somnul dulce mult aduce
Amintirile se aduna in album, somnul incepe sa intre in rutina, iar fiul sau fiica ta se apropie cu pasi mari de cea de-a treia aniversare. In aceasta perioada, somnul de noapte nu mai depaseste 11 ore, iar in timpul zilei nu mai este nevoie decat de o singura repriza de somn de o ora si jumatate.
Deja te poti gandi si la cateva schimbari ceva mai substantiale in viata prichindelului tau. Spre exemplu, poti sa-l muti intr-un pat mai mare. In cazul in care copilului ii displace, incearca sa-l convingi ca este mai bine pentru el asa si da-i un plus de timp si… un pupic la culcare.
La culcare cu cantec
Daca ai reusit sa ghicesti in mare parte nevoile copilului, tine cont si de ele. Spre exemplu, daca zgatia nu vrea sa adoarma decat daca ii vei canta sau ii vei spune o poveste, anticipeaza cererea lui, dar aminteste-i ca este ultima oara. Si uite asa, cu rabdare si cu dragoste, vei putea sa transformi in inger si pe cel mai nabadaios copil.
sursa |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Mi-e si frica sa ma laud...seara doarme Victor de la 9, 9.30 pana dimineata la 7.30-8, iar la pranz doarme de la 2 la 6, si chiar pana la 7 daca nu-l trezesc, de mi-e si ciuda cand vin de la scoala ca nu ne prea mai ramane timp de joaca. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| sousourel wrote:Mi-e si frica sa ma laud...seara doarme Victor de la 9, 9.30 pana dimineata la 7.30-8, iar la pranz doarme de la 2 la 6, si chiar pana la 7 daca nu-l trezesc, de mi-e si ciuda cand vin de la scoala ca nu ne prea mai ramane timp de joaca.
Oau!!!! Va felicit, mami! Sara continua sa aibe un somn agitat noaptea, intrerupt de nenumarate ori de fataieli, strigate si cereri de tot felul...dimineata la ora 6,30- 7 e in picioare, iar la pranz doarme 1-2 ore, intre 12 si 15! Multumesc cerului ca se schimba ora, astfel ca maine dimineata se va trezi mai tarziu! |
|
Inregistrat: 9/11/2007 Mesaje: 1349
| Andra doarme de la ora 22.00 la 7.30, doar cu unele foieli, cand ii dau apa, si ziua 2 reprize de somn, una pe la 10 -10.30 vreo ora si jumatate, iar a 2a de la 16.00 vreo 2 ore dar seara la culcare neaparat cu cantecel, si noaptea cu mana pe mami, sa nu cumva sa fie plecata de langa mine... |
|
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Somn agitat si la noi , ne trezim de cateva ori pe noapte, ba pentru pipi, ba pentru mofturi |
|
|