|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Nu e....Eve nu e alergica la lactoza e alergica la proteina din lapte!! |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Desi se apropie de 3 ani, Alex nu a dormit niciodata asa de mult. Daca adoarme la orele 11-12 noaptea, dimineata se trezeste intre 7.30-8.30. Pana pe la 2 ani jumatate, trezirile nocturne variau intre 4 pana la 8 ori, acum si-a mai schimbat un pic ritmul: se trezeste macar o data pe noapte, pana la 3 ori...pentru pipi, apa sau mofturi. Ma intreb cand va veni noaptea cand nu ma va mai trezi pentru absolut niciun motiv. Ziua, somnul lui difera. Poate dormi o jumatate de ora sau chiar doua ore.
Pentru somn mai bun ni s-a prescris tonotil N. Deocamdata nu i-am dat, cam stau in dubii. |
Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Ioan seara adoarme in jur de ora 20, se scoala de mai multe ori pe noapte pentru ca pierde suzeta, dar sar repede din pat si i-o dau, iar el adoarme imediat; intre 4 si 5 isi bea lapticul, iar la 7, maxim 7.30 se scoala. Ziua adoarme in jur de ora 11-somnic de 30-90 de minute, apoi la 15, 15.30-somn de aproximativ o ora. Acum as vrea sa ii schimb putin programul, sa doarma o singura data in zi (ca astazi, cand a dormit de la 11.40 la 14.20). Sa vedem daca reusim...problema este ca se da si orarul meselor peste cap... |
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Copilasii care adorm in prezenta parintilor dorm mai prost
Parintii care sunt prezenti in camera in care doarme copilul in momentul in care acesta adoarme ii fac un deserviciu mai mare decat acei parinti care dorm in acelasi pat cu mostenitorul.
Cel putin, asa s-ar parea, judecand dupa rezultatele unui studiu prezentat miercuri in cadrul unui congres de specialitate.
Copilasii (in varsta de pana la 2 ani) care dorm intr-o camera separata au dormit mai repede si cu mai putine probleme, au dormit mai mult, si s-au trezit de mai putine ori decat copiii care adorm in prezenta parintilor. Diferentele, considerate semnificative din punct de vedere clinic, s-au manifestat indeosebi in tari in care majoritatea populatiei apartine rasei caucaziene (albi), nu si in tarile cu populatie predominant asiatica. In tarile predominant "albe", 11,8% dintre parinti impart patul cu copiii mici, iar 22 la suta dorm in aceeasi camera cu ei. Procentajele corespunzatoare in tarile asiatice sunt 64,7 si 86,5.
Coordonatorul studiului, Jodi A. Mindell, profesor de psihologie la Universitatea Saint Joseph, din Philadelphia, Statele Unite, a relevat ca din studii anterioare se stie ca acei copii de varsta frageda care dorm in pat cu parintii au probleme mai mari cu somnul, manifestate mai ales prin treziri mai dese in timpul noptii. Se pare insa ca frecventa crescuta a problemelor cu somnul nu are drept cauza primara faptul ca se doarme in acelasi pat sau in aceeasi camera. Copilasii care dorm intr-o camera separata adorm in mod independent de parintii lor si de aceea adorm din nou singuri atunci cand se trezesc in mod natural in timpul noptii – ceea ce le asigura un somn cu mai putine probleme. In cazul copilasilor care dorm in camera cu parintii, unul dintre parinti ii ajuta de obicei sa adoarma seara si au nevoie de ajutorul parintelui de fiecare data cand se trezesc noaptea.
Studiul a fost realizat pe baza datelor comunicate de parintii a peste 29 de mii de copii mici din Australia, Canada, China, India, Coreea de Sud, Japonia, Noua Zeelanda, Statele Unite, Marea Britanie, etc.
SURSA
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Bun articolul , Oana ! multumim ! Si cine avea indoieli .... |
Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Hmmm, acest articol ma pune pe ganduri... |
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/4/2009 Mesaje: 488
| Piciul nostru adoarme cu noi in pat, si se trezeste de vreo doua ori pe noapte pentru mancare. Inca nu an reusit sa-l culcam singur in patul lui, nu stiu cand vom reusi |
Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| Tiramisu poate o sa-l culci cand va fi mai mare!!! Si noi l-am invatat pe cel mic langa noi asa ca patutul lui l-am desfintat.In schimb eu cu somnul nu am avut treaba la niciunul,au dormit si dorm toata noaptea de cand sunt ei!!!Chiar pana la un anisor cat au fost mici ,mici se trezeau la 2 noaptea de mancau dar dupaceea somn,nu am avut traba cu plansete si urlete!!!Nici colicile nu au fost prea puternice!!!Am avut noroc cu copilasii mei!!! |
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Matei adoarme pe la 8,30-9.Se trezeste la 7 cand ne pregatim de gradi.De regula doarme f bine.Se trezeste doar o data pe noapte pt pisu...mai are si nopti mai agitate,dar rar.Cand era mai mic(pe la 1 an),dormea agitat..dar s-a linistit cu timpul,multumesc lui Dumnezeu,ca eram ca un zombi a doua zi |
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/4/2009 Mesaje: 488
| Nici Matei al meu nu plange noaptea. Seara il adorm la noi in pat, dupa ce adoarme bine il mut in patutul lui. Dar se trezeste de vreo doua ori pe noapte, mananca si apoi adoarme imediat. Dar nu mi se pare prea normal. La varsta lui ar trebui sa doarma incontinuu, fara sa se trezeasca. |
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/23/2009 Mesaje: 217
| Si la mine este cosmar cu somnul lui Matei. Nu numai ca se trezeste dar pe la ora 4 dimineata se trezeste si nu mai adoarme decat dupa 6.30. Va dati seama cat sunt de zombi, si plec la serviciu dimineata. Am incercat remedii homeopate si nimic. Asteptam sa crestem si sa mai aiba mami rabdare. |
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| valerrie dar daca nu ii aprinzi becul si sta in liniste, sau sa il luati la voi in pat nu se culca imediat din nou ? |
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Fiica mea mare pozna a fost cu somnul noaptea.Si cel mai mult eu am gresit.Trebuia sa desfiintez proiectul biberon-noaptea.De 3-4 ori pe noapte se treaza dupa bibi si asta pana la 3 ani!La 4 ani a renuntat singura la biberon.Imi faceam griji ca va merge cu el la scoala In schimb nepotica mea de 2 anisori,doarme dusa de la 9 seara pana dimineata la 7.Si mai doarme inca 2 ore de la 1 la 3. Fiecare cum ii e norocul |
Inregistrat: 10/25/2010 Mesaje: 1585
| Noi la capitolul somn am fost norocosi ii place sa doarma, pana la 6 luni puneam eu ceasul sa sune sa-i dau biberonul apoi am renuntat la mesele de noapte, adoarme pe la 10.30 si ar dormi si pan la 11 dimineata daca ar fii dupa ea dar acum chiar daca numai merge la cresa o trezesc eu pe la 9.30. mai baga un somnulet de 2 ore dupa pranz. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/23/2009 Mesaje: 217
| Sweet, in urma problemelor lui Matei cu somnul ne-am reorganizat total. Eu dorm cu el la el in camera,a mandoi in pat. In patut nu a mai vrut de pe la 8 luni cred. Am incercat si varianta sa nu-i mai aprind veioza, dar plange daca se trezeste si nu vede lumina. |
|
|