Somnul copilului de 1-3 ani
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ana
Scris: Wednesday, February 29, 2012 4:30 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Noi suntem printre cei norocosi credras

ai mei frumusei incepand de la 3 ani jumate,2 ani jumate si 10 luni dormi dusi de la 9 jumate seara pana dimineata la 7 jumate.

deci sunt o binecuvantata,ca ma odihnesc indeajuns.

ziua Flavio cel de 2 ani jumate are somn de la orele 13:30-14:00 pana pe la 16:30-17:00 depinde cat de obosit este.
shirel
Scris: Wednesday, February 29, 2012 4:41 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Si eu printre norocoase Eden,Oshry si Shiraz au dormit singuri de la 5 luni .Cu somnul nu cred ca am avut probleme se culca pe la 20,30 seara astia mai mari sic mai incearca ei sa coboare de vreo 2 ori cica vor pipi chiar daca au facut cu 2 minute inainte dar dupa asta imediat somn.Shiraz ramane ultima si dupa baitza si papa si ea viteza in patutz in camera cu Oshry unde doarme ca o viteaza pana a doua zi la 11.Daaa ati citit bine hohot am o viatza de studenta! hohot hohot hohot
Conteaza mult obisnuintza si ritualul zilnic ai mei dorm si la pranz dupa ce vin de la gradi o ora !
Succes!
Ana
Scris: Wednesday, February 29, 2012 4:44 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Ce tare esti Shirel,viatza de studenta auzi la eahohot hohot hohot
PrincessLilou
Scris: Thursday, May 17, 2012 7:13 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/4/2009
sophie merge la somn pe la 8:30 seara si se trezeste pe la 6 dimineata sau in cele mai fericite cazuri pe la 7 jumate dimineata. seara se mai trezea inainte pentru suzeta. i-am pus 3 in pat. sau se mai trezea pentru apa. i-am pus apa intr-un colt al patului. si-o ia singurica. foarte rar ne mai trezim peste noapte. acum ca a venit iarna la noi si are un calorifer cu timer in camera, e tot timpul cald si chiar daca se dezveleste doarme bine, asa ca pana dimineata nu avem probleme.
analepsa
Scris: Tuesday, May 22, 2012 4:27 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 5/22/2012
Buna, fetelor! Sunt noua aici si ma prezint: am 32 de ani, o fetita de 2 ani si 4 luni si inca unul pe drum...
Am citit despre somnul copiilor vostri si nu ma dumiresc...fata mea e total diferita. doarme foarte putin de cand o am, pe la 1 an dormea cam 11-12 ore in total, acum somnul de zi nu mai exista, iar daca sunt exceptii, atunci seara e dezastru. Noaptea e greu. A inceput de vreo doua luni sa se trezeasca pe la 4 si sa ma tina cu lumina aprinsa in pat langa ea vreo ora sau doua...am incercat toate metodele...nimic. plange tare, vecinii ma intreaba ce are...si da, am facut greseala sa-i dau lapte o data, ca nu mai tacea...si de atunci, asa a ramas, desi ea n-a mai baut lapte noaptea demult. ziua mananca numai cu insistente, dar seara bea lapte - 250 - ml, inainte de culcare. Acum doarme vreo 10 ore in total, dar noaptea e cel mai greu. Ma gandesc cu groaza ca vine inca unul. Si ma apuca disperarea. Sotul lucreaza pana pe la 6-7 seara, nu am pe nimeni aici care sa ma ajute.
Marturisesc ca am citit articolul despre copiii ce dorm in prezenta parintilor. si eu fac la fel...poate de aceea se trezeste si plange dupa mine? dar cand merg la ea, tot se foieste o ora si stau langa ea pana adoarme cu chiu-cu vai...Ce credeti? Cum ar trebui sa o dezobisnuiesc sa mai adoarma in prezenta mea? De mica a plans mult, in primele luni cate 5-6 ore pe zi fara intrerupere...Ea plange tare, strident, vecinii aud...aici treaba asta e destul de sensibila. Si eu ma chinui. Ce sa fac? Cum sa adoarma singura? Aveti vreo parere?
Va multumesc pentru rabdarea de a citi!
Adina
Scris: Friday, April 19, 2013 5:58 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 4/19/2012
Nu am gasit alt topic asa ca scriu aici... ieri cand m-am dus sa o iau pe Timea de la cresa am gasit-o pentru prima data dormind. Educatoarea mi-a zis ca a avut diaree dar a mancat normal si ca e doar obosita. Nu m-am ingrijorat pentru ca s-a purtat normal toata ziua in afara de faptul ca nu a mancat mai nimic. A baut doar apa si am reusit sa ii dau putina banana. Azi dimineata am trezit-o cam greu si am dus-o la cresa. La pranz, aceeasi poveste...fata dormea in carut, nu mancase pranzul. Am adus-o acasa, a dormit de la 12:30 pana aproape de ora 15. Aceeasi poveste cu mancarea, mai nimic. De la ora 16 doarme iarasi si nu se mai trezeste. Nu are febra, e ok fizic... Ce sa fac? A mai patit cineva asa ceva?
CasandraE
Scris: Friday, April 19, 2013 7:48 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/17/2012
Adina wrote:
Nu am gasit alt topic asa ca scriu aici... ieri cand m-am dus sa o iau pe Timea de la cresa am gasit-o pentru prima data dormind. Educatoarea mi-a zis ca a avut diaree dar a mancat normal si ca e doar obosita. Nu m-am ingrijorat pentru ca s-a purtat normal toata ziua in afara de faptul ca nu a mancat mai nimic. A baut doar apa si am reusit sa ii dau putina banana. Azi dimineata am trezit-o cam greu si am dus-o la cresa. La pranz, aceeasi poveste...fata dormea in carut, nu mancase pranzul. Am adus-o acasa, a dormit de la 12:30 pana aproape de ora 15. Aceeasi poveste cu mancarea, mai nimic. De la ora 16 doarme iarasi si nu se mai trezeste. Nu are febra, e ok fizic... Ce sa fac? A mai patit cineva asa ceva?

E posibil sa fie o gastroenterita (enteroviroza sau enterocolita).

Simptomele sunt:
-diareea
-inapetenta
-varsaturile
-crampele abdominale
-febra usoara
-durerile de cap
-starea letargica, apatica, somnolenta

Oricum, ai gija la deshidratarea care poate apare din cauza diareei, dai niste saruri de hidratare (se gasesc unele speiale pentru copii), si daca nu-i trece, mergi la doctor. Verifica temperatura cu un termometru, o febra usoara e posibil sa nu fie sesizabilala la mana.
Deyu.
Scris: Monday, June 24, 2013 2:54 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/19/2012
Si noi ne numaram printre cei norocosi Hilar
N-avem probleme cu somnul.
-> Mergem in pat pe la 22 sau 22:30 si nu ne mai trezim noaptea. Dam desteptarea pe la 8-9-10, depinde de cat a dormit in ziua respectiva dupa pranz.
Si acuma nu dormim asa mult. Doar dupa pranz, ca ne-am mai reglat. De la 14-15 pana pe la 17-18, depinde. Nu avem un program stabilit.
Somn usor bebeilor dance
oanamaria
Scris: Monday, June 24, 2013 5:37 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Giuli de cand am intarcat-o adica de vreo saptamana se mai trezeste noaptea doar sa bea apa ,deci doarme de la 9-10 pana la 7si 20 .
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.