somajul
Subiectul anterior · Subiectul urmator
dariaoana
Scris: Thursday, March 26, 2009 11:28 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 12/4/2008
somajul ceva de actualitate.stie cineva cum se calculeaza ?raportat la salariul din cartea de munca sau la minim pe economie?
Lilly of the valley
Scris: Thursday, March 26, 2009 11:34 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
e o suma fixa!
marmita
Scris: Thursday, March 26, 2009 12:08 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/11/2007
75% din salariul minim pe economie
dariaoana
Scris: Friday, March 27, 2009 9:02 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 12/4/2008
oooooooooooo ce tristplans
abiand
Scris: Friday, March 27, 2009 9:14 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/7/2008
Cuantumul indemnizatiei de somaj este o suma acordata lunar si reprezinta 75% din salariul de baza minim brut pe tara garantat în plata, respectiv 375 lei pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 1 an, la care se adauga o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferentiate în functie de stagiul de cotizare. Cotele procentuale diferentiate în functie de stagiul de cotizare, sînt: 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani; 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani; 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani; 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani.
În cazul absolventilor institutiilor de învatamînt si militarilor care au efectuat stagiul militar, indemnizatia de somaj se acorda pe o perioada de 6 luni si este o suma fixa, lunara, al carei cuantum este în prezent de 250 lei si reprezinta 50% din salariul de baza minim brut pe tara garantat în plata, în vigoare la data stabilirii acesteia. Indemnizatia de somaj pentru absolventi se acorda o singura data, pentru fiecare forma de învatamînt absolvita. Salariul de baza minim brut pe tara garantat în plata, stabilit prin hotarîre de guvern, avut în vedere la calculul indemnizatiei de somaj este în prezent de 500 lei.
Andi&Mariuca
Scris: Friday, March 27, 2009 7:00 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
abiand wrote:
Cuantumul indemnizatiei de somaj este o suma acordata lunar si reprezinta 75% din salariul de baza minim brut pe tara garantat în plata, respectiv 375 lei pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 1 an, la care se adauga o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferentiate în functie de stagiul de cotizare. Cotele procentuale diferentiate în functie de stagiul de cotizare, sînt: 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani; 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani; 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani; 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani.
În cazul absolventilor institutiilor de învatamînt si militarilor care au efectuat stagiul militar, indemnizatia de somaj se acorda pe o perioada de 6 luni si este o suma fixa, lunara, al carei cuantum este în prezent de 250 lei si reprezinta 50% din salariul de baza minim brut pe tara garantat în plata, în vigoare la data stabilirii acesteia. Indemnizatia de somaj pentru absolventi se acorda o singura data, pentru fiecare forma de învatamînt absolvita. Salariul de baza minim brut pe tara garantat în plata, stabilit prin hotarîre de guvern, avut în vedere la calculul indemnizatiei de somaj este în prezent de 500 lei.

explicatie corecta!thumright
crinutza77777
Scris: Friday, July 24, 2009 7:22 PM
Nivel

Inregistrat: 2/1/2009
Sa va povestesc si eu cu actele pentru somaj poate ajuta cuiva ca mie mi-e rau cat am umblat dupa ele.Ar fi trebuit sa postez la topicul"Ma enerveaza" atata bataie de cap mi-a dat.Pentru inceput sfatuita de o prietena m-am dus la ITM sa scot cartea de munca(in 5 minute e gata spunea ea).La mine "veniti peste 2-3 ore pentru ca s-a operat gresit"n-am inteles exact ce in carte si trebuie modificat.Am plecat la fortele de munca sa-mi spuna exact ce-mi mai trebuie pentru a nu avea surprize de unde mi-au dat un fluturas cu urmatoarele(sper sa-mi aduc aminte bine pentru ca nu-l mai am):
-carte de munca original si copie
-carte identitate original si copie
-actele de studii original si copie
-certificatul de nastere original si copie
-certificatul de casatorie original si copie
-adeverinta medicala din care sa rezulte ca esti apt de munca
-act de la fisc din care sa rezulte ca nu realizezi alte venituri
-dovada din care sa rezulte ca reincadrarea in munca nu mai este posibila din cauza incetarii definitive a activitatii angajatorului
-anexa 14( e o adeverinta tip care trebuie completata de contabilul firmei cu veniturile tale pe ultimele 12 luni si contributiile la somaj parca)
-dosar cu sina
Cam atat cred.Am plecat la fisc sa iau acel act.Acolo am completat o hartie pe care mi-a spus sa vin sa o iau peste 2 ore.M-am intors la cartea de munca unde am mai asteptat cam o ora.Am luat-o bucuroasa ca lucrurile incep sa se miste.Dupa 2 ore am luat si actul de la fisc.Acum dau tel la firma pentru anexa 14.De acolo nu ca nu ei ca eu am fost in CIC.Ma intorc la fortele de munca."Ba da ei trebuie pe ultimele 12 luni dinaintea intrarii in CIC".AStept cateva zile exact cand se face 1 luna de la incetarea suspendarii( pentru ca actul acela de la firma dovada restructurarii mi l-au adus pe 14 sau 15 iulie dar incheiat cu 18 iunie cand Robert facuse 2 ani)mi-au adus si anexa 14.Ma duc cu dosarul la fortele de munca(asta se intampla in Craiova)de unde surpriza imi mai trebuie o adeverinta din care sa rezulte ca am terminat CIC pe care sa o iau de unde am luat si cartea de munca.Ma intorc la ITM "greseala nu de la noi".Inapoi la AMOFM."Da dute la Directia muncii" Ma duc acolo program cu publicul doar ziua urmatoare asta in conditiile in care eu nu stau in CRaiova sa ma duc cand vreau eu acolo si depind de sot sa ma duca cu masina.Ziua urmatoare ma duc iau actul acela plus, am uitat, certificatul de nastere al copilului si ma duc la AMOFM convinsa ca am tot.Cand sa depun dosarul surpriza:anexa 14 nu era completata bine de domn contabil.Cauta-l,completeza din nou,intoarcete la 13 fara 5 minute programul fiind pana la 13.MUUUlte multe rugaminti si explicatii rezolvat pana la urma.Dosarul complet dute cu el la Filiasi pentru ca nu stau in Craiova.Ieri acolo alta surpriza pe adeverinta de la medicul de familie scria ca nu figurez la ei cu boli cronice parca dar nimic despre apt de munca.Inapoi si cu asta alta zi pierduta.Astazi la medic;nu noi trebuie sa scriem asta ci de la Craiovabanghead banghead totusi te cunosc hai sa scriu apt de munca.Si asta a fost.Sper ca n-am plictisit prea mult ca mi-am spus si eu supararea si sper sa ajute pe cele care sunt in situatia mea(viitoare somereplans )Multibox2 pentru cateva functionare care au fost de-a dreptul insuportabile.Uff acum ma simt mai binesorry
TeosOf
Scris: Friday, July 24, 2009 10:27 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Cata alergatura pt vreo 400 ron...Si eu ar fi trebuit sa fac tot efortul acesta, dar cand am aflat cat e somajul si cat de departe trebuie sa merg in fiecare luna pt a-mi viza carnetul, mi-am zis ca nu-i pt mine.
crinutza77777
Scris: Saturday, July 25, 2009 9:43 AM
Nivel

Inregistrat: 2/1/2009
Da adevarat ca-ti vine sa te lipsesti dar si sa trec de la 800 la nimic mai ales ca nici sotul nu sta prea bine la serviciuff
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.