Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| mie mi s-a modificat ciudat tenul... pigmentul adica! daca acum cativa ani, cateva zile de stat la soare erau suficiente sa capat un bronz normal, acum pot sta si o luna si nu mai bronzez. nu imi explic aceasta modificare.
cum nu am timp de plaja si nici la mare nu voi merge curand, ma gandesc sa ma duc cateva sedinte la solar ca sa nu intru ca "branza" alba in vara. imi repugna tenul albicios cand vine vara.
am mai fost la solar acum cativa ani si a fost ok. nu am stat niciodata in exces si am luat-o treptat, asa cum se recomanda de altfel.
este periculos? de ce? sor-mea era mare fan... obsedata...are si tenul f bun, se inchide imediat si ii sta si bine, insa intr-un timp chiar exagerase cu mersul la solar si facuse un soi de alergie pe piele..niste bube si de atunci nici nu s-a mai dus!
voi mergeti? aveti ceva sfaturi pt "incepatoare"? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Da, sunt pro, dar sa nu se faca exces de asta.
Eu, acum ma duc si stau cate 15 min la un colar verical, de 2 ori pe samtamana. Pentru ca deja am prins culoare de saptamana viitoare o sa ma duc doar o data la 7 zile ca sa o mentin.
Nu ma dau cu crema inainte de solar, ci dupa 2 ore fac un duc si apoi aplic crema. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu nu am fost decat o singura data cu cineva. Nu am fost pt mine si nici nu m-as duce. Nu stiu de ce dar am eu un pitic pe creier care imi zice ca nu e de mine. In plus eu am un ten mai inchis care prinde bronzul "din mers' asa ca nici nu consider necesar sa ma duc. |
|
| taki wrote:Da, sunt pro, dar sa nu se faca exces de asta.
Eu, acum ma duc si stau cate 15 min la un colar verical, de 2 ori pe samtamana. Pentru ca deja am prins culoare de saptamana viitoare o sa ma duc doar o data la 7 zile ca sa o mentin.
Nu ma dau cu crema inainte de solar, ci dupa 2 ore fac un duc si apoi aplic crema.
si eu tot la solar vertical vreau sa merg. mi se pare mult mai igienic plus ca am o fobie la cele orizontale cum ca o sa cada pe mine!!!
a fost un caz real, acum cativa ani cu o tipa care a murit cica intr-un solar d-asta orizontal... au explodat neoanele alea peste ea! Doamne fereste! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Andismom wrote:si eu tot la solar vertical vreau sa merg. mi se pare mult mai igienic plus ca am o fobie la cele orizontale cum ca o sa cada pe mine!!! a fost un caz real, acum cativa ani cu o tipa care a murit cica intr-un solar d-asta orizontal... au explodat neoanele alea peste ea! Doamne fereste! Brrr... Asta chiar maface sa nu ma duc deloc. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Andismom wrote:
si eu tot la solar vertical vreau sa merg. mi se pare mult mai igienic
Asa este si eu tot de asta l-am ales. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 9/28/2006 Mesaje: 132
| Acum sa zic vreo 3 ani mergeam voios la solar> Am fost si la cel Turbo, vertical, si la orizontal( personal imi place mai mult cel orizontal, imi pun castile cu muzica, dau drumul la vant , inchid ochii si am senzatia ca sunt la plaja). Asta in Sibiu( mentionez ca in Bucuresti inca nu am gasit un solar orizontal care sa respecte normele de igiena si sa-ti oferea confortul pe care le aveam la Sibiu). In fine. Asta pina acum 1 an jumate, inainte sa raman gravida. A fost o emisiune la tv ( Ce se intampla, doctore, Oana Cuzino)despre efectele nocive ale solarului asupra pielii( imbatrinire precoce si, in timp, cancer de piele).De ce? Pt ca acele raze afecteaza structura pielii in profunzime, drept pt care doctorita respectiva recomanda lotiunile autobronzante,care pigmenteaza numai la suprafata. Asa ca am dat-o pe lotiuni... pina vine vara, cand o tai la plaja.Dar si plaja asta...inainte stateam toata ziua, de dim pina seara. Astia au anuntat ca chiar si Uv-urile de pina la 11 dim trebuie dozate.despre solar e recomandat sa incepi cu 10' a doua oara 15' si a treia 20' . Era undeva, nu mai stiu unde, o recomandare despre numarul minutelor de expunere la solar/an.Fiecare face cum e mai bine pt ea, dar cred ca or fi existand si articole pe net despre solar |
|
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Andismom wrote:
este periculos? de ce? sor-mea era mare fan... obsedata...are si tenul f bun, se inchide imediat si ii sta si bine, insa intr-un timp chiar exagerase cu mersul la solar si facuse un soi de alergie pe piele..niste bube si de atunci nici nu s-a mai dus!
voi mergeti? aveti ceva sfaturi pt "incepatoare"?
NU CATEGORIC!!!
Eu una nu recomand, de cand m-am expus la soare in mod abuzant am pete pe piele si pistrui.
Bronzul este intadevar frumos dar NU ESTE SANATOS, mai ales solarul. Bronzul poate provoca cancerul de piele.
Si ce daca esti alba? Pai eu nu sunt? Nu ca sunt alba, sunt orbitor de alba. Ma dau cu creme antibronzante ( nr 100 ) si pe mine si pe fete. Si bineinteles stau numai la umbra...
|
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Nici eu nu sunt de acord... in plus nu-mi place cum imi sta bronzata, sunt alergica la soare, mi-e frica de cancerul de piele... asa ca am grija de culoarea naturala ca ochii din cap |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Stiu ca nu este sanatos, nici bronzul (de la soare), nici solarul. Pentru mine in nici un caz nu este recomandat, am pielea alba si plina de alunite. Sotul meu are o piele mai buna, se bronzeaza foarte usor si nu se protejeaza deloc cand merge la pescuit (refuza sa ma lase sa il dau cu creme). Deja este plin de pete si pistrui pe spate, inainte nu era asa, iar acum nu ii mai trec nici iarna macar. Si eu am destule, desi nu ma expun aproape deloc la soare. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Mie nu imi place ideea de solar. Nu cred ca e sanatos. Mai bine bronz natural la soare, la mare si gata! |
|
| offf.... si eu care ma gandeam ca fug azi la solar, dupa epilat! m-ati facut sa ma razgandesc...
aveti dreptate cu bronzul fie el natural sau artificial. stiu ca razele solare si cele de la solar pot provoca cancerul de piele dar...
lotiunile autobronzante...huh...mereu m-am ferit de ele pt ca am senzatia stupida ca mi se intind pe haine...
ok, accept provocarea cu lotiunea dar am o conditie: sa imi recomandati produse f bune de aubronzat. ceva care sa acopere pielea uniform, sa tina (apropo cat tine o aplicare d-asta si cum se face?) si sa nu ma trezesc cu pete albe pe gat sau in decolteu sa ma fac de cacao pe strada! |
|
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Andismom wrote:offf.... si eu care ma gandeam ca fug azi la solar, dupa epilat! m-ati facut sa ma razgandesc... aveti dreptate cu bronzul fie el natural sau artificial. stiu ca razele solare si cele de la solar pot provoca cancerul de piele dar... lotiunile autobronzante...huh...mereu m-am ferit de ele pt ca am senzatia stupida ca mi se intind pe haine... ok, accept provocarea cu lotiunea dar am o conditie: sa imi recomandati produse f bune de aubronzat. ceva care sa acopere pielea uniform, sa tina (apropo cat tine o aplicare d-asta si cum se face?) si sa nu ma trezesc cu pete albe pe gat sau in decolteu sa ma fac de cacao pe strada!
eu am vazut o tipa asha patata dupa ce si-au aplicat crema autobronzanta si se vedea de tot rasul..saracaa ..asha ca mare grija ce produse alegi. Eu una nu stiu nii una..da si tu un search pe google |
|
| Taty, eu ma gandeam ca poate imi recomanda una dintre fetele de aici ceva ce a folosit si merge la sigur. ca nu vreau sa fac experimente pe mine, asa cum ziceai tu de persoana pe care ai vazut-o! |
|
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Da am inteles...asha e cel mai bine sa iti zica cineva care a mai folosit. Bafta!
Eu am fost la solar si imi place ... stiu ca nu e sanatos dar tot m-as duce. |
|
|