Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Salutare,
entru ca tot ai fost draguta sa ne introduci in Pedagogia Waldorf, ma gandean daca ma poti lamuri si pe mine intr-o chestiune: stiu ca predarea litrelor se face incepand cu cele mair de tipar si ele au o anumta ordine (B, M, N, D etc...sau asa ceva) in care se predau. Oare este vreo explicatie pentru acest lucru sau daca nu o stii poate imi poti oferi ceva bibliografie in care as putea gasi raspunsurile.
multumesc |
|
| Am ajuns sa citesc acest forum din intamplare si m-am inscris doar pentru a transmite si eu un mesaj celor care vor o parere despre Waldorf. Am trecut prin momente de deruta, cand trebuia sa dau copilul la gradinita si nu stiam ce sa aleg si aveam nevoie de informatii. Acum ca am informatia si experienta de 3 ani de gradinita Waldorf o pot impartasi cu drag si altor parinti. Recomand cu caldura sistemul Waldorf, este cel mai apropiat sistem educational de cum ar trebui sa evoluam in viata. Baietelul meu, Rares este la gradinita de pe str. H Coanda, sector 1, aproape de Piata Romana, la d-na educatoare Mihaela. Am toata admiratia pentru devotamentul, atentia, responsabilitatea cu care aceasta doamna isi face meseria. Stau si ma gandesc si nu cred ca pot gasi ceva de reprosat nici educatoarei si nici gradinitei. Copii sunt foarte creativi, sociabili si invata totul calauziti de alte principii decat cele din traditional. Principii mult mai armonioase, mai gentile, mai calde mai apropiate de structura fiintei noastre. Sitemul clasic mi se pare a fi o jungla, in care copii invata sa-si ascuta trasaturile urate cu care se vor duela in viata pentru a supravietui. Stiu ca veti spune ca viata este grea si trebuie sa invete sa se descurce. In final este alegerea noastra cum vrem sa evoluam in viata, ce principii adoptam si unde vrem sa ajungem. Eu prefer un cadru armonios, plin de iubire, in defavoarea unui loc plin de incrancenare, de egoism, de superficialitate. Nu simt din partea sistemului traditional de invatamant ca ar fi arpoape de copii, nu vad o perspectiva, ci doar o banda rulante pe care trebuie sa treaca pepiniera viitoarelor generatii de oameni usor de manipulat. Dupa gradinita vom alege tot scoala Waldorf. Daca aveti intrebari si va pot raspunde punctual, o pot face cu placere. Ganduri bune tuturor!  Rari attached the following image(s):

|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| cineva mi-a recomandat si mie o gradinita cu sistem Waldorf, dar la noi este ceva nou, doar de anul trecut deschisa , asa ca l-am inscris la gradi normala. am gasit pe net pareri contra din partea unor reprezentanti ai bisericii majoritare, dar asa in general toata lumea da bine despre acest sistem.
|
|
| Prietena mea si-a dus baietelul la o scoala Wladorf. A fost foarte incantata initial, insa la un moment dar si-a pus problema daca il va putea mentine pana la sfarsitul studiilor in acelasi sistem iar raspunsul a fost ca ...in Romania s-ar putea sa nu! Si atunci a aparut o problema: cum va fi de exemplu in clasa a cincea, cand dupa 4 ani de Waldorf va ajunge intr-o clasa unde va fi obligat sa se conformeze rigorilor, incorsetarilor si modelului educational al sistemului de stat? |
|
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| elena lobby wrote:Prietena mea si-a dus baietelul la o scoala Wladorf. A fost foarte incantata initial, insa la un moment dar si-a pus problema daca il va putea mentine pana la sfarsitul studiilor in acelasi sistem iar raspunsul a fost ca ...in Romania s-ar putea sa nu! Si atunci a aparut o problema: cum va fi de exemplu in clasa a cincea, cand dupa 4 ani de Waldorf va ajunge intr-o clasa unde va fi obligat sa se conformeze rigorilor, incorsetarilor si modelului educational al sistemului de stat? Da,desi asa la modul idealist asta e un sistem fantastic, problema lui e cea pe care ai observat-o tu.La fel se intampla si cu celelalte sisteme(pana si cu Step by step). In clasa a 5-a copiii de la alte sisteme educationale decat cel traditional au probleme de adaptare,sufera socuri majore.Ei nu mai pot fi protejati asa cum se obisnuiesc, nu mai pot fi bagati in seama individual , nu mai are nimeni timp intr-o clasa de 25-30 sa se ocupe de fiecare in fiecare ora de curs(ma refer la profesori). Deci,apare o ruptura intre conceptiile copilului despre viata de pana atunci si "viata" pe care o observa cand ies in "jungla"(cum spunea cineva mai sus). Apreciez toate aceste sisteme tocmai pt ca sunt alegeri,alternative, dar din nefericire ele inca nu sunt implementate cum trebuie in Romanica noastra, astfel incat au de suferit copiii nostri. |
|
| M-ar interesa care sunte preturile. de intrare la scoala walidorf. si ce bani sunt necesari pe tot parcursul anului? Mersi anticipat! |
|
| Buna ziua,
Sunt noua pe acest forum. Rari am citit cu mare interes ce ai scris. Din pacate nu iti pot trimite PM pt ca nu am inca 50 de mesaje. Sunt fff curioasa sa te intreb cat a durat la voi acomodarea cu gradinita? A trebuit sa te duci de multe ori la gradi alaturi de copil. Noi acum incercam sa ne inscriem si am fost in vizita o singura data. Urmeaza sa ne mai ducem , la solicitarea educatoarei. Din pacate mie timpul nu prea imi permite pt ca lucrez dar imi voi lua o zi de concediu si ma duc iar dupa care sa vedem cum decurge. Poate mai intri si putem lua legatura si altfel pt a te intreba si altceva mai confidential asa! |
|
| Buna seara mamici ma intereseaza si pe mine gradinita nr.2,am de ales intre aceasta si gradinita mapn din plevnei.poate ma ajutati cu sfaturi.multumesc |
|
| Buna, eu am facut clasele 2-12 la Sc Waldorf din Iasi, o scoala cu profesori bine pregatiti care stiu sa imbine datele materiilor pentru examene cu libertatea de explimare. Am luat examenele de capacitate si bacalaureat fara nici o problema. Din cate stiu eu, pe vremea cand eram eleva la ei, procentul de promovare a examenelor nationale era de 98%. Am uramat o facultate la buget si acum fac masteratul, deci se invata:) dar cu placere ca de altfel nu reuseam sa mai termin o facultate daca nu aveam niste cunostinte de baza puse la punct. Din pacate parinti mei au aflat abia dupa ce am facut cl 1 de aceasta sc, am avut in cl colegi care erau colegi inca din gradinita Waldorf. Imi amintesc cu zambetul pe buza de excursiile si taberele pentrecute impreuna, de spectacolul minunat organizat in ficare an de Craciun, de orele pe sculptura, pictura, eururitmie sau modelaj in lut, asa ceva nu intalniti decat la sc de profil. E un sistem de invatamant bine pus la punct, cu profesori care stiu sa iti fie buni indrumatori. Cand voi avea copii cu siguranta ii voi inscrie la waldorf :) Imi amintesc ca am intrat pe baza de admintere atat la liceu cat si in cl a2a, admitere organizata de prof. din scolile waldorf din tara si Iasi. Daca aveti un copil istet nu ezitati sa-l inscrieti, va recomand cu mare incredere |
|
| Pentru Printesa: nu se plateste decat fondul scoli, eu atat plateam |
|
| Buna ziua. Am si eu un baietel de 4 ani si 8 luni, care merge la o gradinita de stat de care nu sunt multumita deloc. Stiu despre acest sistem de invatamant (waldorf) de vreo 10 ani, si imi doresc si pt copilul meu sa urmeze o scoala waldorf. As vrea sa il inscriu la o scoala din aceasta ori de la grupa pregatitoare, ori din clasa I, dar nu am gasit nimic pe internet despre acest lucru. Pe site-ul ministerului educatiei nu sunt decat niste articole vechi din anul 2008, iar pe alte site-uri am gasit intr-adevar clase cu predare in sistemul waldorf dar in Timisoara, Cluj, Iasi..., nu in Bucuresti. Gradinite, am gasit in Bucuresti, dar banuiesc ca acum e destul de greu sa il inscriu, de aceea as incerca incepand cu clasa I. Unde se fac inscrieri, cat costa un an scolar... informatii de genul acesta. Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Uite aici http://waldorf.ro/unitati-scolare/bucuresti/ unde poti gasi astfel de gradinite. Scoala, din cate stiu, este doar in cadrul Liceului Waldorf. Si nu costa nimic, este subventionat de stat. |
|
| Fetelor, citind pe aici si uitandu-ma daca sunt astfel de gradinite in orasul meu,am descoperit cu stupoare ca gradinita din aceeasi cladire cu cresa fiicei mele este pe sistem Waldorf si deci ca pitica mea va merge in continuare chiar acolo,la o gradinita de tip Waldorf |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Sa ne spui si noua pareri,impresii! Si pe mine ma tenteaza acest sistem, inca sunt in cercetari! |
|
| aurishta wrote:Sa ne spui si noua pareri,impresii! Si pe mine ma tenteaza acest sistem, inca sunt in cercetari! Deocamdata e la cresa,mai ramane acolo, de anul urmator va fi la gradi-daca ramane acea gradinita pe sistem W,atunci va voi spune cum e. |
|
|