Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Anul acesta fata mea a fost admisa in clasa a IX-a la Liceul Waldorf din Bucuresti. Va pot spune ca am cunoscut copii care studieaza in acest sistem de invatamant, am cunoscut si parinti, am discutat chiar cu cativa profesori din liceu, si sunt incantat ca am optat pt Waldorf desi, cu nota care a obtinut-o la evaluare ar fi putut fi admisa la un liceu considerat bun. De ce spun asta: copii par a fi o familie - se incurajeaza si se sprijina reciproc, nu se alearga, nu se agreseaza unii pe altii, asa cum am vazut din pacate la scoala unde a absolvit clasa a VIII-a fetita mea, profesorii sunt joviali dar exigenti, activitatile cu profil artistic(orchestra, teatru, desen) sunt dezvoltate in asa fel incat sa-i induca copilului atractia pt arta, am observat la copii abilitati de comunicare (dezinvoltura, vocabular)suficient dezvoltate. Indicatorul care m-a determinat sa optez 100% pt Waldorf a fost insa situatia rezultatelor f bune ale elevilor la examenele de bac sau testele nationale din anii precedenti. Astea sunt primele impresii. Sper sa nu fiu dezamagit nici eu nici fetita mea.
Daca ar fi sa-mi doresc ceva, ar fi ca site-ul institutiei sa fie actualizat mai des. |

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Multumesc pentru cele scrise de tine! Te rog mult sa ne mai scrii si pe parcursul anului scolar impresiile tale la "cald'! Am si eu o fetita in clasa a opta si Liceul Waldorf este una dintre optiuni. |
 Nivel: Membru
Inregistrat: 2/21/2015 Mesaje: 2
| Vesna wrote:Am predat in scoala Waldorf, nu este asa libertina precum se crede, din cauza ca este tot o institutie de stat, asa ca se supune restrictiilor Inspectoratului Scolar. Sunt elevi tare buni, mult mai cu bun simt decat in scolile traditionale (poate pentru ca sunt si mai putini, iar intrarea este selectiva). In ceea ce priveste predarea, dupa mine e mult mai bine - se preda calitativ, nu cantitativ, desi, in final, se ajunge tot la acelasi nivel cu cei din celelalte scoli, pentru se dau examenele laolalta. Am avut ocazia sa merg si la scoli Waldorf din strainatate - da, acolo e altfel... Consider ca lumea nu stie prea multe despre aceasta alternativa, sunt multi cu prejudecati si destul de neincrezatori. Nici scoala nu reuseste sa elimine aceste prejudecati, ca e in minoritate. Are si sistemul acesta defectele sale, ca oricare altul, dar cred ca este benefic, mai ales in anii de gradinita si cei primari.
Ne poti spune, te rog, dupa ce criterii se accepta copiii in gradinitele Waldorf? |