Sistemul sanitar din Romania.
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mihaela75
Scris: Wednesday, August 9, 2006 6:03 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Dar de asta ce ziceti.Asistenta face injectia noaptea fara sa te cheme pe tine ca mamica ce esti sa linistesti bebele si fara sa-l trezeasca, asa prin somn.Noi mamele dormeam in alt salon si patrulam noaptea cu randul.Cand aparea asistenta sa faca injectia ,fata care facea planton fugea repede sa ne trezeasca sa venim la bebei .Cand ajungeam in salonul copiilor ei erau deja intepati si vineti de plans.Asta se cheama nesimtire,si acum dupa atatia ani imi vine sa plang ...Nu lasa copiii sa doarma langa mame,unde le era cel mai bine ci ii lasa sa doarma separat ,in alt salon in compania gandacilorplans
Andi&Mariuca
Scris: Thursday, August 10, 2006 7:55 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
dar de asta ce zicetio: era o asistenta la nou-nascuti (cand am nascut eu) pe care putin a mai lipsit si o bateam sa ii sune apa in cap! o nesimtita, dobitoaca, o babatie frustrata si expirata care avea o moaca de Cruella... fuma ca nesimtita in cabinetul lor (sper!) si venea putind a fum de tigara la copii, de eu cadeam pe spate de cum miroasea darmite bietii ingerasi nevinovati care si asa sunt sensibili si nu se spala niciodata pe maini inainte de a-i schimba (dar se spala dupa, nu cumva sa ramana draga Doamne cu ceva de la ei! nesimtita!banghead banghead banghead), nu isi punea manusi (in timp ce dr pediatru niciodata nu am vazut-o sa nu se spele pe maini sau sa se atinga de vreun copilas fara manusi de consultatie pe care si le schimba de la un copil la altul!)... nu venea cu laptele supliment decat tarziu, dupa ce te rugai, vorbea urat si rastit si mi-a facut o faza de m-am luat de ea... copilasul meu nu prea stia el ce sa faca cu tzitzi la vreamea aia (a doua zi dupa nastere), eu proasta ca nu stiam ce e aia alaptat, nu prea stiam cum sa il tin la san si o chem pe doamna asistenta sa ma ajute... vine, il ia de cap, il impinge cu toata fortza si ii suceste gatul la sanul meu... mai fetelor, mi-au dat lacrimile in clipa aia pt ca mi-a inceput copilul sa urle de frica si de durere! vaca nesimtita! m-am luat de ea si i-am zis ca eu l-am facut nu ea si sa nu il bruscheze... cred ca daca ma puteam ridica usor de pe scaun ii trageam una de nu se mai scula de jos! nu va spun ca noaptea nu le dadeau nimic de mancare si alaptatul era din 3 in 3 ore, ultima masa la 12 noaptea si pana la 6 dimineata ioc lapte! am avut noroc ca era pe o alta tura o asistenta draguta care m-a lasat de mai multe ori sa il alaptez si intre mese pt ca i se facuse mila de lacrimile mele si de tipetele lui de foame!
asa ca ... no comment!!!
Miri
Scris: Thursday, August 10, 2006 12:35 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Dragele de voi,prin cite ati trecut!uff
Ely
Scris: Thursday, August 10, 2006 1:17 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Imi pare rau fetelor bine ca a trecut si sunteti bine .

Andismom vad ca pe ticker-ul lui Andrei apare 6 luni astazi ,nu a fost pe 3 august ziua lui?
Miri
Scris: Thursday, August 10, 2006 1:32 PM
Nivel

Ely, mi-au spus si mie fetele ca cei de la Ticker nu actualizeaza la zi virsta bebelusuluisic
georgy_adinutza
Scris: Thursday, August 10, 2006 8:09 PM
Nivel

daca tot suntem la acest capitol sa va povestesc si eu ce am patit cu Adina anul acesta in spital cand am fost internata cu ea 4 zile ca a avut gastroenterocolita acuta : intr-o seara o chem pe asistenta sa ii scoata la fata branula , ptr ca plangea mititica si zicea ca o doare , asa ca ma duc la ea ii zic , ii bag in buzunar 100.000 si imi zice "vin acum " .....dupa o ora m-am dus eu iar dupa ea , ca de ea avea treaba ...fuma ....si am intrat tare in ea , apoi a zis "veneam acum " .......
a doua zi fata era ca o leguma , nu bea nici macar apa saraca , vine vizita si imi zice ca e ok ...eu "cum e ox cand e mai mult moarta decat vie , e i\ora 11 si ea nu a baut si nu a mancat nimik ?'' dr catre mine " o mai lasam un pic si vedem mai tarziu " ........am simtit ca imi fuge pamantul de sub picioare ......asa ca l-am sunat pe un var care e medic si care are fffff multe relatii , i-am ce si cum , el l-a sunat pe directorul spitalului care in acel moment era la Craiova , iar directorul a sunat si nu stiu ce le-a zis la astia ca in 10 minute fata era deja bagata la perfuzie , iar cand a venit varul la noi erau in salon 3 dr si vreo 3 asistente toti calare pe adina ......apoi veneau scarbele din 5 in 5 minute sa vada ce si cum ..... iar cand vroiam sa le bag in buzunar ma refuzau .....cred ca le era frica .....
emanuelaan
Scris: Thursday, August 10, 2006 9:13 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/28/2006
buna mamici
am sa va povestesc si voua ce am vazut eu cand am fost in spital era o asistenta cat muntele cu mustata si tare paroasasi pe deasupra domnisoara dar prostie avea cat caru in salon cu mine era o mamica care nascuse cu 2 zile inaintea mea tare saraca de la tara dar curata si cu bun simt ma impresionat tare de tot nu avea bani nici de pempars si saraca era in toiul furiei laptelui si desteapta de asistenta ca sa o consoleze ia zis sa puna comprere cu apa calda banghead banghead banghead auzui apa calda cand tu arzi toata nu
georgy_adinutza
Scris: Thursday, August 10, 2006 9:25 PM
Nivel

emanuelaan wrote:
buna mamici
am sa va povestesc si voua ce am vazut eu cand am fost in spital era o asistenta cat muntele cu mustata si tare paroasasi pe deasupra domnisoara dar prostie avea cat caru in salon cu mine era o mamica care nascuse cu 2 zile inaintea mea tare saraca de la tara dar curata si cu bun simt ma impresionat tare de tot nu avea bani nici de pempars si saraca era in toiul furiei laptelui si desteapta de asistenta ca sa o consoleze ia zis sa puna comprere cu apa calda banghead banghead banghead auzui apa calda cand tu arzi toata nu

eu i-as bate numai in cap banghead banghead banghead
Miri
Scris: Thursday, August 10, 2006 9:32 PM
Nivel

Eu sunt de parere ca ,pentru a lucra cu oamenii ,mai ales cind sunt bolnavi,ai nevoie de multa daruire si empatie.
Nu poti sa te faci asistenta doar pentru ca e"la moda"sau ca sa faci o scoala...
Oamenii chiar au nevoie de tine,cind ajung in spital.

Pe de alta parte,privit din interior,e foarte greu sa accepti jignirile tuturor,doar pentru ca faci parte dintr-un sistem care,nu din vina ta, nu functioneaza asa cum ar trebui!
Faza cea mai urita e cind ti se spune"va platim",referindu-se,desigur,la Cas-ul retinut fiecaruia.Pai stai frate ,ca si mie mi se retine,chiar daca fac parte din sistem!banghead

Mai sunt multe de spus,si despre cei care s-au vazut cu bani,peste noapte, si au impresia ca pot cumpara pe oricine....
Si despre cei care isi aduc parintii si ,cind vine momentul sa-i duca acasa,te intreaba:"dar ce sa fac cu el?"....
Si despre pacientii care vin in coma,ii trezim si in momentul in care vine o urgenta,un caz grav, iti spune:"sa nu-mi aduceti unul grav in salon!" uitind ca el numai ce a trecut pe linga moarte,si altcineva nu a avut nimic de zis ca i-a fost adus coleg de salon un muribund...
Si despre cei care ii aduc si ii uita acolo...Si despre cei care ies din salon in momentul in care parintele a facut pe el si trebuie schimbat....

Mai vreti un pic din amaraciunea a cincisprezece ani lucrati in sistemul sanitar din Romania?
georgy_adinutza
Scris: Thursday, August 10, 2006 9:34 PM
Nivel

Miri wrote:
Eu sunt de parere ca ,pentru a lucra cu oamenii ,mai ales cind sunt bolnavi,ai nevoie de multa daruire si empatie.
Nu poti sa te faci asistenta doar pentru ca e"la moda"sau ca sa faci o scoala...
Oamenii chiar au nevoie de tine,cind ajung in spital.

Pe de alta parte,privit din interior,e foarte greu sa accepti jignirile tuturor,doar pentru ca faci parte dintr-un sistem care,nu din vina ta, nu functioneaza asa cum ar trebui!
Faza cea mai urita e cind ti se spune"va platim",referindu-se,desigur,la Cas-ul retinut fiecaruia.Pai stai frate ,ca si mie mi se retine,chiar daca fac parte din sistem!banghead

Mai sunt multe de spus,si despre cei care s-au vazut cu bani,peste noapte, si au impresia ca pot cumpara pe oricine....
Si despre cei care isi aduc parintii si ,cind vine momentul sa-i duca acasa,te intreaba:"dar ce sa fac cu el?"....
Si despre cei care ii aduc si ii uita acolo...Si despre cei care ies din salon in momentul in care parintele a facut pe el si trebuie schimbat....
Mai vreti un pic din amaraciunea a zece ani lucrati in sistemul sanitar din Romania?

ai si tu dreptate , insa in momentul in care alege cineva sa se faca dr sau asist , banuiesc ca stie cam ce il asteapta ....
Miri
Scris: Thursday, August 10, 2006 9:36 PM
Nivel

"Eu sunt de parere ca ,pentru a lucra cu oamenii ,mai ales cind sunt bolnavi,ai nevoie de multa daruire si empatie.
Oamenii chiar au nevoie de tine,cind ajung in spital."

Asta spuneam si eu, nu?
georgy_adinutza
Scris: Thursday, August 10, 2006 9:37 PM
Nivel

Miri wrote:
"Eu sunt de parere ca ,pentru a lucra cu oamenii ,mai ales cind sunt bolnavi,ai nevoie de multa daruire si empatie.
Oamenii chiar au nevoie de tine,cind ajung in spital."

Asta spuneam si eu, nu?

da , uff uff uff
Andi&Mariuca
Scris: Friday, August 11, 2006 7:11 AM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
Ely wrote:
Imi pare rau fetelor bine ca a trecut si sunteti bine .

Andismom vad ca pe ticker-ul lui Andrei apare 6 luni astazi ,nu a fost pe 3 august ziua lui?

ba da, pe 3 avem ziua de nastere si am vazut si eu ca astia actualizeaza f greu trecerea de la o luna la alta, cel putin in prima saptamana...uff
Lilly of the valley
Scris: Thursday, July 10, 2008 12:21 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
kali
Scris: Thursday, July 10, 2008 1:04 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Adevarat, din pacate, in majoritatea cazurilor.
Am citit si comentariile- trist, trist, trist.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.