Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| lifeinhim wrote:A, da, am mai uitat ceva. Stiti ca dupa 6 ani de facultate plus 4-9 ani de rezidentiat, daca nu ai zeci de mii de euro sa cumperi un post sau daca parintii nu-s ceva medici cu influenta, esti somer? Stiti ca in primii 2 ani de "somaj" medicii nu primesc nici macar somajul ala amarat, atata timp cat undeva in tara exista un post pe specialitatea lui neocupat? Adica daca la Afanatii din Deal este un post de medic pentru specialitatea mea si eu nu vreau sa-mi fac sotul sa-si lase serviciul si copiii scoala, si sa ne mutam cu tot carabalacul acolo ca sa pot lucra eu, am rea vointa si nu am dreptul la somaj!
Traim in Romania...
Oofff,mari adevaruri ai spus...nu pot sa zic decat ca subscriu la tot ce ai zis tu... |
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 2389
| Despre schimbarile din sanatate, pe intelesul tuturor:
Quote:Un proiect de lege initiat de Ministerul Sanatatii si semnat de peste 100 de parlamentari va schimba sistemul medical românesc cel putin la fel de drastic cum ar fi putut s-o faca faimosul pachet de reforma Basescu care a declansat caderea guvernului Boc în 2012. Cu toate acestea se vorbeste foarte putin despre el si foarte tehnic. Desi pacientul este primul afectat de acest proiect.
Fiecare varianta este dependenta de acordul chirurgului X si pentru fiecare va trebui sa platesc direct din buzunar la casieria spitalului:
1. Sa merg la el în spitalul de stat dimineata (adica între ora 8 si ora 15). Aceasta este varianta cea mai ieftina caci va trebui sa platesc direct din buzunar doar tariful chirurgului X, restul (cazarea, consumabilele, folosirea aparaturii, medicamentele) fiind acoperite prin asigurarea mea de sanatate de stat. Pentru tariful chirurgului X voi primi factura.
2. Sa merg la el tot în spitalul de stat, dar dupa-amiaza (adica dupa ora 15). În acest caz va trebui sa platesc din buzunar atât tariful chirurgului X, cât si cazarea/consumabilele/medicamentele folosite în timpul tratamentului acordat în spitalul de stat. Pentru tot voi primi factura.
3. Sa merg la el dar în clinica privata în care lucreaza (oricând chirurgul X e acolo). Va trebui sa platesc din buzunar ca si când as merge dupa-amiaza la spitalul de stat: tariful chirurgului X plus pretul consumabilelor. Daca spitalul privat va fi capabil sa-mi dea un pret mai bun decât spitalul de stat, foarte bine. Daca nu, aici voi scoate cei mai multi bani din buzunar. Cu factura.
Daca eu-pacientul nu am bani pentru varianta 1, cea mai ieftina, atunci voi fi tratat în spitalul de stat fara sa scot bani din buzunar (în contul asigurarii mele de stat), dar va trebui sa astept pâna ce pe lista de asteptare a celebrului chirurg X se va elibera un loc fara plata directa. Sau sa fiu consultat de medici care nu au solicitari de la pacienti.
Articolul complet aici. |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Din pacate, in Romania, nu poti fi tratat omeneste, cu rabdare si empatie (si aici generalizez, dn pacate, pentru ca sunt si cazuri de contraexemple) decat intr-un spital particular. Si nici aici in toate, pentru ca si aici lucreaza personal care a lucrat inainte la stat si nu se poate dezbara de obiceiul de a te lua de sus, de a se ratoi la tine si de a se crede D-zeu pe Pamanat. Si vorbesc din experienta catorva ani de plimbat cu maica-mea prin tot felul de spitale. Si am fost si in spitale de stat si in spitale private. Si am dat peste tot ce trebuia sa dam, si mama este o doamna, de conditie peste medie, doar ca este batrana :(. Si nici nu vreti sa stiti cum se adreseaza personalul mediu (doctorii au deja alta conduita, dar ei sunt mai putini decat personalul mediu si auxiliar si nu pot contrabalansa suficient impresia generala) in spitalele de stat. Ca sa nu vorbim despre pacientii care nu isi permit "sa dea", sau care este evident ca sunt de conditie sub medie - ca aproape nu conteaza ca oameni pentru asistente si infirmiere. Si s-a intimplat si intr-un spital privat, nu dau nume ca poate s-a schimbat ceva de atunci!Din feiricire eu si mama ne-am permis sa o internam si sa o tratam si in sistemul privat.
Si pot sa spun ca mana pe inima ca la spitalul Ponderas, am inteles ca cel din Nicolae Carnafil este sediul nou, am vazut conditii si dotari ca la AKH la Viena, si doctori si asistente care vorbesc frumos si explica cu rabdare, care tin legatura cu familia pacientului si iti raspund la telefon oricand ai nevoie. Si unde nu conteaza cat de batran este omul sau neputincios pentru ca primeste acelasi respect si consideratie pe care ar trebui sa le primeasca orice om de pe lumea asta din partea cuiva care a depus juramantul lui Hipocrate.Dar nu este normal sa se intimple lucrul asta doar intr-un spital privat. Unde unii isi permit sa se trateze si altii nu! Si vorbesc aici de atitudine. Ca de dotar, intr-adecar, banul face diferenta. |

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 5/3/2019 Mesaje: 179
| Parerea mea este ca e crima ca un spital nu sa aiba dotarile necesare sau de ex sa nu sterilizeze corect instrumentarul. Acum 3 ani in spital mare de stat din capitala (Spit. de urgenta Sf Ioan) mi s-a zis in fata pentru ca eram ruda apropiata a pacientei: "ei, mai bine ca s-a amanat operatia pacientei pentru maine dimineata, pentru ca daca o luam azi mai spre sfarsit de program, nu se facea dezinfectarea/sterilizarea salii de operatie dupa operatiile anterioare".... am ramas MASCAAAAA cum pot medicii sa accepte sa lucreze in acest sistem sanitar??? cum mai putem spune ca operatiile si tratamentul este in interesul pacientului??? |