Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17863
| Cine are mai multe detalii despre sistemul BIB?
Eu am aflat ca aceasta este o metoda non-chirurgicala, non-farmaceutica pentru tratarea obezitatii si functioneaza pe principiul crearii senzatiei de satietate, prin introducerea unui balon intergastric in stomac.
Nu stiu insa ce se intampla dupa ce ti se inlatura balonasul din stomac? Incepi din nou sa mananci ca apucatul?
De introdus in stomac se introduce endoscopic, si se umple cu o substanta, salinaagneziu, pentru a induce pacientului senzatia de satietate.
De scos, se scoate tot pe cale endoscopica, dupa ce se desumfla .
Poate fi umplut cu 400cmc pana la 700cmc, are o suprafata neteda, fara cusaturi, e din silicon durabil, elastic, de calitate, care asigura rezistenta acidului din stomac si permite pozitionarea unui singur balon pentru o perioada de pana la 6 luni.
Voi ce stiti de aceasta metode? Chiar da rezultate? Ce se intampla dupa inlaturarea balonului?
Apar ceva efecte secundare?
Cam cat ar costa o astfel de interventie? |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Chiar nu m-am preocupat niciodata sa aflu mai multe despre astfel de metode drastice pentru reducerea greutatii corporale...Adriana, sper ca nu te "bate" vreun gand? Oricum, asteptam informatii. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Am vazut mai de mult niste reportaje la televizor despre metoda asta si inca una cu montarea unui inel care strange stomacul sau ceva de genul. Mi-a lasat impresia unui lucru periculos pe care nu l-as face decat daca mi-ar fi viata in pericol si asta ar fi singura solutie. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Si obezitatea e un lucru periculos, e bine de studiat si incercat, tehnica evolueaza.Eu daca as avea probleme cu obezitatea as incerca orice ,poate chiar si inelul acela .E groaznic sa nu te poti misca, sa nu te poti juca cu copiii ca nu te lasa greutatea si sa obosesti dupa 5 minute de mers.Vad in preajma mea prea multi obezi poate de asta sunt asa de speriata |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17863
| Mihaela, multumesc pentru incurajari. Eu iau in calcul toate posibilitatile si sunt deschisa si spre metode mai noi aparute la noi, asa ca acum deocamdata studiez si ma informez despre aceste metode. |
|
| mihaela75 wrote:Si obezitatea e un lucru periculos, e bine de studiat si incercat, tehnica evolueaza.Eu daca as avea probleme cu obezitatea as incerca orice ,poate chiar si inelul acela .E groaznic sa nu te poti misca, sa nu te poti juca cu copiii ca nu te lasa greutatea si sa obosesti dupa 5 minute de mers.Vad in preajma mea prea multi obezi poate de asta sunt asa de speriata Miha sunt de acord cu tine, dar metodele astea cel putin pentru mine nu sunt inca de luat in calcul. Eu inca mai cred ca n-am epuizat chiar toate variantele in materie de slabit. Poate ca inca n-am gasit eu dieta care sa-mi mearga mie cel mai bine. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Ma gandesc ca o astfel de interventie este utila numai celor care au o pofta de mancare de necontrolat. Atunci stau si ma intreb: daca dorinta de a slabi este asa de mare, atunci chiar nu se poate face un efort de vointa pentru a reduce mesele si cantitatile, pentru a controla putin ce bagi in gura ??(la modul general vorbesc)
Vorbind din punctul meu de vedere, daca as fi obeza si lipsita de vointa, as apela la acesta metoda de a slabi daca as fi convinsa ca ma ajuta pentru ca nu ma incanta cu nimic faptul de a sta intr-o depresie continua, dorindu-mi sa fiu alta. Viata e prea scurta si chiar nu-mi imaginez cum e sa nu te placi cand te vezi in oglinda.
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| De multe ori slabitul nu tine de vointa.Degeaba vrei daca stilul de viata nu te ajuta.Copiii te solicita non stop ,ai vrea un program de alergat in parc seara dar nu e timp si nici energie nu ai ca al mic e racit si tu esti mereu nedormita.Ca sa slabesti ca la carte trebuie sa vezi cum ai ajuns obez: ritmul de viata nu te lasa sa mananci ca lumea, nu ai timp de o salata si, pac, trantestui o omleta ca e mai rapida,de ce sa-ti faci o limonada cand piata e plina de sucuri care mai de care mai imbietoare si alte greseli in alimentatie specifice secolului vitezei.Sau poate cauza sta in gene, o mama, un tata, un bunic obez te-a cadorisit sa-i porti crucea si atunci regim si sport pe viata scrie pe tine( nu ca ar fi rau ci e ideal pt sanatatea tuturor nu doar a obezilor).Daca totusi nu-ti explici cum aia juns aici probabil stresul te-a adus si in cazul asta tot sportul te scapa ca iti elibereaza mintea si te curata de alea negre.Insa, ce am observat tuturor li se recomanda schimbarea stilului de viata ,revolutia revolutiilor la care participa toata familia .Rutina casei e data peste cap ,e inlocuita cu alta rutina din care nu lipseste micul dejun ( nu-l sari si nu-l inlocui cu cafea),o ora doua de sport pe zi si revolutie in lista de cumparaturi.Cand vine nutritionistul acasa si "evalueaza" frigiderul ia un sac de gunoi si arunca tot :unt, cipsuri, frisca etc sub ochii holbati si pofticiosi ai proprietarului.Unii incep sa planga ca niste copii.Insa acest soc ii scutura bine si le arata ca nu e de gluma |
|
| eu am facut o operatie de gasric sleeve. practic mi s-a inlaturat o mare parte din stomac, ramanand un stomacel de circ 100 gr. In momentul in care am luat aceasta decizie am studiat toate metodele si mai ales neajunsurile lor. Balonul endogastric te poate ajuta sa slabesti, insa dupa indepartatrea lui, persoana poate ajunge la greutatea initiala. La fel si in cazul inelului. Gastric sleevul mie mi s-a parut cel mai convenabil. Slabirea este garantata, plus ca dimensiunea mica a stomacelului pe mine m-a ajutat mult sa-mi ordonez viata, sa mananc des si putin. Daca aveti intrebari, cu drag va stau la dispozitie. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 1/28/2009 Mesaje: 55
| Adri e cu dus si cu intors aceasta metoda sfatul meu este sa nu faci asa ceva.A facut verisoara mea si nu are nici un efect Degeaba a facut ca tot se ingrasa si nu da jos deloc
|
|
|