Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Maria & mami wrote:Mami, am pus foto. Maria e inca in cot , care se transforma in patutz de copil pana la 5 ani . ( se scot lateralele si se scurteaza tabliile de la cap , respectiv picioare ). Nu fa prea multe schimbari de'odata. incepe prin ai muta patutzul ei in alta camera. lasa fata sa se obisnuiasca putintel apoi daca e o muti in patuz de copil ( parerea mea personala e ca pana la 2 ani nu ii voi cobora grilajele ). Au timp sa tot cada din pat. Si aici se gasesc peste tot aparatori de margini de patutz , sa nu cada bebe din pat. sunt foarte frumoase si utile , dar.... dupa 2 anishori !
Oana draga, schimbarea va veni brusc pentru ca ne mutam in alt apartament si nici nu ma gandesc sa mai mult si patutul ei. Va avea pat de copil cu aparatori si lumina de veghe in toata casa. Acum m-am prins cum este cu patutul vostru, sunt grozave. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Noi cand ne-am (re)mutat , am avut grija ca absolut totul sa fie identic si la fel cu aspectuld e dinainte.Mici skimabri au fost facure, precum:
-covor nou al carui miros i-a dat de furca lui matei 2-3 zile -usa cu geam trasparent pe care ulterior l-am "decorat" putin,a stfel incat sa nus e mai vada prin el decat foarte putin - din cauza transparentei, Matei nu uita nici o clipa ca este singur si ma astepa plangand cu nasul lipit de geam.Cum geamul nua mai fost trasparent, cum s-a terminat cu balciul -lustra - am skimat-o pe cea veke cu una noua, portocalie, de care Matei a fost fascinat din prima.
In rest, patutul a fost plasat EXACT ca si inainte, restul mobilierul fix la fel, doar jucariile aranjate putin diferit.Si, bineinteles, ceva mobila a fost "extrasa" din camera lui.
Pot spune ca in maxim o saptamana nici nu a skimbat mutarea.De dormit a dormit din prima seara toata noaptea, a adormit repede, ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat.La fel si dupa-amiaza.Deci, ce era mai important a fost trecut brio.
Mai multe emotii si pareri de rau am avut eu, de parca ne-am fi departit pt.cine stie cat timp de tot.Apoi am realizat ca e de o mie d eori mai bine decat inainte.
Succes Nico si sa ne spui si noua cum a reactionat Alex la skimabri! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| in concluzie stringe-ti tot , si fixati f bine ceea ce poate rani copilul cind incepe sa exploreze
eu am stat 1 an fara butoane la argaz ca una din ele isi facuse un hobby in a le invirti
si una cind se juca nesupravegheata ( eu acasa fiind si hranind-o pe cealalta )cam pe la 2 ani si-a virit in nas un capacel de la snurul de la geaca de iarna,(e facut din 2 parti care se infileteaza si inauntru are nodul de la siret) de a trebuit sa merg la spital sa i-l scoata
nu mai spun citi copii am vazut la spital cu arsuri de la apa fierbinte
ASA CA ATENTIE MAXIMA |
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Este prima noapte pentru Karina in camera ei ne-am hotarat in seara acesta .Sa vedem cat de cuminte o sa fie acum merg sa dorm si cred ca-mi va fi tare greu sa ma acomodez,dar trebuie ,ca in fiecare dimineata tati ne trezeste cat de usor ar umbla tot il auzim. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Ely, cum a decurs noaptea ? A dormit Karinutza ? Sa nu uiti sa ne povestesti ! Sper ca numai vesti buneeee ! |
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Maria & mami wrote:Ely, cum a decurs noaptea ? A dormit Karinutza ? Sa nu uiti sa ne povestesti ! Sper ca numai vesti buneeee !
Da mami de Maria multumim frumos a dormit tare bine, am fost de 2 ori ca sa o invelesc ca asa m-am obisnuit ,nici o diferenta.Si astazi a stat in patut pana a adormit fara sa zica nimic incantata de toate jucarioarele si atibildurile de pe pereti. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Ely wrote:
Da mami de Maria multumim frumos a dormit tare bine, am fost de 2 ori ca sa o invelesc ca asa m-am obisnuit ,nici o diferenta.Si astazi a stat in patut pana a adormit fara sa zica nimic incantata de toate jucarioarele si atibildurile de pe pereti.
Felicitaaaaaari!Bravo,Karinutza! Adevarul e ca si eu umblu in varful picioarelor, dimineata, si ma imbrac la lumina televizorului, ca sa nu trezesc printesa! |
|
Inregistrat: 10/16/2008 Mesaje: 531
| Pe aici nu a mai scris nimeni de mult. Asa ca va povestesc eu ca mi-am lasat copilul singur in camera de cand avea vreo 8-9 luni. La inceput ma uitam la el din sfert in sfert de ora, apoi la o jumatate de ora si tot asa. Acum la 1 an si 6 luni il las singurel fara sa ma uit la el aproape 2 ore.
Camera lui este aproape goala, are patutul lui si o saltea pe jos ca-i place tare sa se culcuseasca pe ea ziua si bineinteles, jucarii cat de multe.Prizele sunt la 1m si 50 cm. In felul acesta Alx a devenit mai independent, nu plange dupa mine, pot sa-l las in grija oricui, nu face mofturi. |
|
| Felicitari pentru un asa baiat!
|
|
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| ANA MARIA STROE wrote:Pe aici nu a mai scris nimeni de mult. Asa ca va povestesc eu ca mi-am lasat copilul singur in camera de cand avea vreo 8-9 luni. La inceput ma uitam la el din sfert in sfert de ora, apoi la o jumatate de ora si tot asa. Acum la 1 an si 6 luni il las singurel fara sa ma uit la el aproape 2 ore.
Mami, adica tu stai doua ore fara sa stii ce face copilul tau? Cum rezisti? Nu ti-e teama? Il auzi macar si stii ca e ok?
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Laura wrote: Mami, adica tu stai doua ore fara sa stii ce face copilul tau? Cum rezisti? Nu ti-e teama? Il auzi macar si stii ca e ok?
Eu una, trece toata noaptea si nu intru in camera pina nu-mi dau primul semn ca s-au trezit sau in cel mai rau caz la ora noua dimineatza trezirea.Asta este valabil de la trei luni in sus la mine,iar la fel la somnul de pranz intru in camera lor numai daca am nevoie sa iau ceva daca nu ,nu. |
|
Inregistrat: 10/16/2008 Mesaje: 531
| Acum m-am obisnuit si nu mi-e teama pentru ca am facut totul treptat. Il aud ce face atunci cand sunt in casa, daca ies putin in gradina iau telefonul cu mine si ma uit des la ceas. |
|
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| ANA MARIA STROE wrote:Acum m-am obisnuit si nu mi-e teama pentru ca am facut totul treptat. Il aud ce face atunci cand sunt in casa, daca ies putin in gradina iau telefonul cu mine si ma uit des la ceas.
Scuze ca intreb, dar tu ce faci, mami, in aceste doua ore cat copilul sta singurel in camera?
|
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Mie nu imi place ca David sa stea singur intr-o camera, fie ea dormitor, sufragerie, baie sau bucatarie (si nu mi-a placut treaba asta niciodata). Stiu ca Dav creste si are nevoie de spatiul lui, mai ales cand se joaca si vorbeste cu jucariile (se rusineaza daca vede ca ma uit), il las singurel, dar din 5 in 5 minute il verific (fara sa ma vada). Daca e tacere mai mult de 5 minute e de rau, sigur face vreo tampenie.
|
|
| Kiki wrote:.... Daca e tacere mai mult de 5 minute e de rau, sigur face vreo tampenie.
Hey, asta-mi suna foarte cunoscut!
In alta ordine de idei, Sara e singura doar cand doarme de pranz, in restul zilei, suntem mereu impreuna, fie ca am treaba in bucatarie, facem curatenie in camere sau punem haine la spalat, in masina. |
|
|