Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| In curand ne vom capatui cu inca o camera (noi stam momentan intr-o garsoniera, deci o singura camera).Matei va avea camera lui, dar nu stiu ce si cum sa mobilez, astfel incat camera sa fie 99% safe pentru el.
Apoi, voi lasati copiii in camera lor singurei, lasati usa deskisa, sau cum faceti?Sunt tare curioasa, pentru ca eu m-am obisnuti sa il vad pe Matei clipa de clipa ce face, si nu stiu daca ar fi bine s ail las singurel in camera pentru 1-2 ore, timp in care u fac altceva....
Ma gandeam ca in camera lui Matei sa nu fie decat un covor pufos, patutul lui si o canapea portocalie cu care e obisnuit.Camera actuala (in care stam toti 3), va fi a lui, deci totul va fi familiar lui.
Si ma mai gandesc sa akizitionez un corp mic de mobila unde sa ii pun jucariile.
Dulapiorul lui cu hainutze ma gandesc c a nu ar fi bine sa fie in camera lui, de teama de a nu gasi toate hainutzele aruncate pe te miri unde....
Apoi, noi avem o perdea extrem de frumoasa la geam, si jaluzele de bambus.Perdeaua ajunge pana jos, si este prinsa intr-o funda, intr-o parte.Banuiesc ca ar trebui sa scot perdeaua, daca nu vreau sa am in casa un mic Trazan, right?Iar jaluzelele au acele fire de care tragi cand le ridici, care mi se pare ca ar fi periculaose, sa nu traga de ele, sa nu si le infasoare in jurul lui....Ce si cum pot pune la geam?Imi puteti da niste idei de perdelute haioase pentru copii?
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| In primul rand eu stiu (asa am citit si am si experimentat) ca pana la 2 ani-jumate sau chiar 3 ani nu trebuie lasat copilul nesupravegheat decat in locuri foarte foarte sigure (de exemplu un tarc, sau un bazin plin cu bile de plastic). O camera, oricat de child proofed ar fi ea, prezinta pericole pentru copilul mic care vrea sa experimenteze ce nici nu ne da noua prin cap. De exemplu, se poate sui pe pat in picioare si poate cadea cu capul de marginea lui, poate impinge corpul acela de care vorbeai pana la fereastra, se poate sui pe el si poate cadea, poate baga ceva in priza (chiar cand sunt protejate prizele, daca au timp suficient, copiii pot reusi sa scoata aparatorile de prize). Deci sfatul meu este, in mod clar NU lasa copilul sa se joace singur. Adica sa se joace singur, dar sa il vezi mereu, ca sa poti preveni o nenorocire.
Dulapiorul cu hainute este bine sa fie la el in camera, dar incuita, sau cel putin el sa nu aiba acces decat la o mica parte din haine. Daca este acolo dulapul, copilul va incepe (sau va fi incurajat) sa isi aleaga hainutele singur si chiar sa se imbrace singur.
Perdelele, trebuiesc l;uate din acelea scurte, care sa se termine unde se termina si geamul, iar daca geamul vine pana mai jos, niste jaluzele puse intre geamuri (daca nu ai termopan). Ideea e, cand e copilul treaz si se joaca, sa nu poata ajune la perdea, ca poate trage galeria peste el, sau daca nu ai galerie, poate cadea perdeaua si se poate sufoca. SI nici firele acelea nu sunt bune, ca se poate, cum ai spus, sugruma cu ele.
Trebuie luate toate masurile pentru siguranta copilului, dar, cum spune in toate cartile, nimic nu poate inlocui supravegherea din partea unui adult. |
|
| Alte sfaturi?Nimeni nu isi mai tine puiul singur in camera?Hmmm ... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Eu o las singura in camera, dar decat sa-ti spun cum o gasesc sau ce nazbatii face singura si sa incepi sa ma critici ca ce mama iresponmsabila sunt - mai bine renunt |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Eu o las pe Alex singurica cu usa larg deschisa si cu interfonul functionand. O aud perfect tot ce face. Daca este in patut sigur de tot se ridica in picioare si se uita la usa deschisa, nu vrea sa se joace in patut defel. Daca o pun la masuta ei cantatoare atat timp cat aud muzica inseamna ca este calare pe masuta si se joaca. In tarc o pun cu alte jucarii de plus dar sta maxim 15 min dupa care devine foarte convingatoare cu miorlaitul. O mai las singurica pe parchet cu o masinuta de mers care are tot felul de cuburi. Este preocupata sa le arunce in toate partile si apoi sa le stranga. Se intampla sa mai si cada, asta este, altfel nu invata sa-si gaseasca echilibrul. Odata a cazut pe spate si palmele au atins parchetul si nu stiu ce i s-a parut ei ca ii era frica se se miste de parca daca lua mainile de pe parchet s-ar fi dezechilibrat. De atunci o pun mai des pe parchet si s-a obisnuit cu el.
Nu cred ca suntem iresponsabile ca lasam copii singuri in camera cateva minute. Nu poti sta tot timpul numai langa copil oricat de mult ai vrea. Se va intampla sa se loveasca dar asta face parte din normalul vietii.
|
|
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| g_nicoleta2000 wrote: Nu cred ca suntem iresponsabile ca lasam copii singuri in camera cateva minute. Nu poti sta tot timpul numai langa copil oricat de mult ai vrea. Se va intampla sa se loveasca dar asta face parte din normalul vietii.
A ta e inca micuta. A mea nu a vrut sa stea mica fiind nici 5 minute in tarc, in premergator nu am putut sa o las decat daca o plimbam eu cu el prin casa...
Dar eu o las singura in camera, nu am luat masuri speciale, toate usile deschise (doar la baie si la camara sau debara sunt inchise ca sa nu faca ceva boroboate pe acolo), o las in sufragerie cu jucariile ei, la masuta ei, nu ii interzic sa umble cu ceea ce e in jurul ei, dar i-am facut loc in biblioteca cateva rafturi numai pentru ea. Are raftul ei cu reviste de rupt, raftul cu mutzuneii de plush, raftul cu cartile de citit si pana acum nu mi-a umblat in sertare, dar da jucariile jos si se suie ea in raft sau se duce la mine in camera si deschide usa la dulap si se ascunde acolo. Am prins-o cu spray-ul de curatat geamuri intr-o mana si cu carpa in cealalta incercand sa curete oglinda de la dulap, a venit la mine cu sticluta de parfum sa i-o deschid sa miroasa sau cu punguta de cereale daca nu a reusit sa scoata ea carligul de rufe cu care am prins-o. Am prizele relativ acoperite (una e in spatele canapelei si una in spatele bibliotecii, nu are acces la ele, ghivecele de flori sunt pe pervaz si nici unul nu a tentat-o pana acum sa si-l puna in cap, vine la mine in bucatarie si imi fura farasul si maturica si incearca sa faca curat cu ele, mai intra si in bufet la oale si imi schimba capacele sau imi fura lingurile de lemn... Eu o las si mai mult de cateva minute cand ii pregatesc papa sau sucul sau cine stie ce prin bucatarie, doar ca fug din 2-3 minute sa vad ce face, daca e ok imi continui treaba, daca nu e ok o iau cu mine in bucatarie si imi fac treaba mai departe cu ea ca ajutor
Face nazbatii si eu o las si chiar o incurajez, imi place ca este curioasa, a pus mana o data chiar si pe cuptor si era cald si i-am zis "arsh" si acum cum zic "arsh" se fereste ca stie ca nu e bine, prefer sa o las sa descopere si sa inteleaga decat sa o tin aparata din toate partile si cand va fi nevoita sa iasa in lume sa se loveasca de prea multe care sa o sperie sau sa o complexeze. E neastamparata ca un baiat, dar mama are o vorba "numai copilul bolnav e linistit si cuminte si nu face nazbatii" - prefer sa cada si sa se loveasca pentru ca mai tarziu sa stie ce e voie si ce nu e voie nu numai din spusele mele ci si din experienta ei. Asta este modul meu de a-mi creste fata si nu o sa mi-l schimb nici daca imi spune cineva ca gresesc. mama_Sonyei attached the following image(s):
|
|
| mama_Sonyei wrote:
Face nazbatii si eu o las si chiar o incurajez, imi place ca este curioasa, a pus mana o data chiar si pe cuptor si era cald si i-am zis "arsh" si acum cum zic "arsh" se fereste ca stie ca nu e bine, prefer sa o las sa descopere si sa inteleaga decat sa o tin aparata din toate partile si cand va fi nevoita sa iasa in lume sa se loveasca de prea multe care sa o sperie sau sa o complexeze.
Mi se apre un principiu foarte bun, si l-as adopta 100%, numai c aparca nu am incredere...in mine si in puterea mea de a supraveghea orice lucru.Si apoi ma gandesc ca la 1 an degeaba ii explic ca in debara unele lucruri sunt toxice, ca nu ar intelege deocamdata.
Si totusi ideea de a explora este buna, tocmai pentru faptul ca se obisnuieste gradat cu noutatile.
Eu ma gandeam sa-l las pe covor sa se joace, iar cand stau mai mult la bucatarie, sau fac curatenie, sau stau la calculator, sa il pun in patut, desi as putea si sa il las pe covor, dar sa cumpar un interfon...isi mai are rost un interfon acum, dupa 1 an? |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Criss, a vazut si sotul meu pozele si prima reactie a fost: Asa o sa se suie si a noastra peste tot?!" Bineanteles ca o sa se suie peste tot, nu cred ca este copil care sa nu exploreze, copil care sa nu traga... Eu in baie mi-am facut 3 rafturi sus de tot si acolo imi pun toate substantele de curatat. Am cumparat deja pentru sertare sigurante pentru copii, aparatori de priza. Cu cablurile va fi tare greu de gasit o solutie ca nu prea am cum sa le ascund.
Interfonul il am dinainte de a se naste Alex si a fost grozav pana acum;cand era mica de tot nu o auzeam plangand cu usa inchisa decat cu ajutorul interfonului, acum aud ce face in camera. Sincer, acum nu as cumpara unul, parca-i prea mare...
Cu calcularotul nu stiu ce o sa fac. Sta pe un birou pe hol, fara nici o modalitate de a fi mascat. Voi ce aparatori folositi? |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17829
| stele_pe_cer wrote:...
Apoi, voi lasati copiii in camera lor singurei, lasati usa deskisa, sau cum faceti?...
Eu am lasat-o pe Alice singura in camera de la 2 ani, nu de alta, dar nu aveam spatiu inainte. I-am facut camera ei si a fost foarte incantata. O sa iti pun niste poze sa vezi cam ce are Alice in camera.
Ea sta numai cu usa inchisa, are un simt al proprietatii foarte dezvoltat, si trebuie sa bat la usa cand intru la ea in camera .
De accidentat ar cam avea cu ce, dar nimic foarte grav. Ce am asigurat insa, ca nu se stie niciodata ce le trece prin cap, sunt prizele si geamul. Avem la ea geam de termopan care se incuie cu cheie, iar cand aerisesc il las deschis pe oblic si il blochez asa ca sa nu poata umbla la el. In rest, daca e sa se accidenteze, se gaseste intotdeauna ceva, 100% safe nu cred ca va fi niciodata. Uite de exemplu Alice s-a accidentat acum, mare fiind, cu veioza. S-a gandit ea sa verifice daca ce i-am spus noi e adevarat si a pus mana pe bec sa se convinga ca frige. A stat vreo 3 saptamani cu ditamai basica in palma, dar cu siguranta s-a invatat minte. Deci ...
stele_pe_cer wrote:... Dulapiorul lui cu hainutze ma gandesc c a nu ar fi bine sa fie in camera lui, de teama de a nu gasi toate hainutzele aruncate pe te miri unde....
Apoi, noi avem o perdea extrem de frumoasa la geam, si jaluzele de bambus.Perdeaua ajunge pana jos, si este prinsa intr-o funda, intr-o parte.Banuiesc ca ar trebui sa scot perdeaua, daca nu vreau sa am in casa un mic Trazan, right?Iar jaluzelele au acele fire de care tragi cand le ridici, care mi se pare ca ar fi periculaose, sa nu traga de ele, sa nu si le infasoare in jurul lui....Ce si cum pot pune la geam?Imi puteti da niste idei de perdelute haioase pentru copii?
Cu hainele asa este, sigur ti le scoate ca si Alice le scotea si era mai mare decat Matei. Motivul ? Vroia sa isi puna jucariile, ca aia era camera ei si nu vroia haine in camera ei. A trebuit sa ducem munca de lamurire cu ea sa inteleaga ca si hainutele tot ale ei sunt si trebuie sa stea acolo.
Poti insa sa cumperi de la chicco sau alte firme aparatori pentru sifonier / dulap, ca sa nu il poata deschide.
Cu perdelutele, acum tu il stii cel mai bine pe Matei. Crezi ca ar face pe Tarzan ? Daca da, atunci iti recomand sa lasi numai jaluzele si sa ai grija cum lasi sforile. Sau, poti sa pui perdelute pana la jumatatea geamului, si atunci nu mai ajunge (cel putin o vreme) la ele. AdrianaC attached the following image(s):
|
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Ce camera frumoasa are Alice! Vreau si io o camera a lui bebe |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Azi am fost la shopping cu sotul , am facut cam ultimele cumparaturi pentru camera Sashei si pentru Sasha. Am cumparat, printre altele, si un interfon, in caz ca las singur copilul in camera si eu sunt la dus sau prin alta camera a casei...este super, merge si se aude si cel mai mic zgomot, fosnet...Sunt super multumita de el, a costat ceva parale, dar sper sa-mi foloseasca.
|
|
| Adriana,ce frumoasa e mobila...banuiesc ca e facuta pe comanda, nu?
Deci:dulapul lui Matei (in miniatura), va sta pe hlul mic, perete in perete cu camera lui...e mic si inca nu ar intelege de ce lucrusoarele lui trebuie sa stea IN dulap, si nu PE covor ...
Uitandu-ma la postul lui taki, va intreb pe voi, cele care aveti interfon:unde pot gasi un interfon in jur de 1.000.000, sau, ca sa reformulez:pot gasi un interfon functionabil la 1 mil, sau toate sunt in jur de 3 mil, cum am vazut pe net?Fiind in aceeasi camera cu Matei pana acum nu am avut nevoie de asa ceva...dar de acum mi se pare ca ar fi util...
Cat despre perdele,da, Matei ar face pe Tarzan, desi este un copil cuminte...atat de cuminte ca studiaza tot....voi opta pentru niste perdele transparente, cu model din desene animate (am vazut in mag.Obor).Vor fi cat geamul, adica la un metru distanta de parket....ar trebui sa fie mai scurte?Ma gandesc ca mai scurte nu prea sunt estetice....
|
|
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Si eu am la dormitorul copiilor tot pedele transparente cu mica sirena pe ele...Razvan se mai joaca dupa perdelele din sufragerie (care sunt pana jos), dar nu trage de ele, doar ii place sa se ascunda dupa ele si sa facem "Bau!"...incet-incet se va obisnui si Matei cu lucrurile din casa si nu-l vor mai tenta, acum insa trebuie sa fii cu ochii pe el si sa nu-l lasi singur nici o secunda! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Sa inteleg ca perdelele scurte sunt cele mai bune? La mine asa s-a nimerit, pentru ca dupa forma geamurilor si pervazului, chiar numai perdele scurte mergeau. taki attached the following image(s):
|
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Waw, ce frumos!!La mine camera fetelor arata ca dupa razboi.Patutul e plin de hainute si toate alea pt bebe.Cutii peste tot cu chestii de bebe.Trebuie sa scot si calculatorul din camera sa-l pun la noi ...of.Luna asta tre' sa fac si eu luna.Pe la sfarsitul lunii pun si eu o pozaEu am pregatit tot ce trebuie pentru" singur in camera" si sper sa fiu tare si sa nu cedez la miorlaieli sau obosealaNu vreau sa transform dormitorul nostru in " nursery" asa ca bebica sa stea frumusel la ea in camera |
|
|