Sindromul mortii subite
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Friday, June 30, 2006 2:45 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Ce se stie pana in prezent despre sindromul mortii subite si ce se poate face pentru a evita acest dezastru?

Eu stiu ca pana pe la 4-5 luni e bine sa nu culci copilul in pat pe burtica.

Alte recomandari?
mihaela75
Scris: Friday, June 30, 2006 7:51 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Si eu tot asa stiu ca nu trebuie sa doarma pe burtica.Daria mea numai pe burta doarme, stau cu morcovul la maxim si ma trezesc din ora in ora .Daca reusesc sa o intorc pe spate am si eu o noapte de somn relaxatuff
Darria
Scris: Friday, June 30, 2006 7:59 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/20/2006
Da, pana la 4-5 luni sa nu doarma pe burtica(recomandare de la pediatru).
Daca il punem pe burtica(nu in timpul somnului ci pt. a lucra coloana si muschisorii, a elimina aerul, calma, etc...) pana la varsta de 3 luni sa stam langa el, sa-l supraveghem sa nu se sufoce.
Sa nu se supraincalzeasca in timpul somnului. Pe un forum(nu mai retin care) o mamica spunea ca i-a murit bebelusul, in varsta de 4 luni, in timpul somnului. Spunea ca nu a facut febra sau sa-i dea un semn ca ceva nu e in regula. Medicul i-a spus ca s-a supraincalzit.
Sa nu-i asezam cu fata in sus dupa alaptare, mai ales nesupravegheati - in caz de regurgitare sa nu se inece cu lapticul. Dupa alaptare tb. asezati 15 min. pe partea stanga iar apoi cum dorim.
Miri
Scris: Friday, June 30, 2006 10:48 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Citeva recomandari:

-intotdeauna copilul trebuie pus sa doarma pe spate, este cea mai sigura pozitie de dormit;
-patutul copilului sa fie asezat in aceeasi camera cu a parintilor.De preferat ca bebe sa nu doarma in acelasi pat cu parintii,iar daca acest lucru nu este posibil,trebuie luate masuri pentru siguranta(parintii nu vor consuma alcool,sedative...)
-asternutul trebuie sa fie bine fixat de saltea sau de marginile patutului;
-nu se incarca patutul cu jucarii ,perne sau paturi,existind pericolul ca acestea sa-l sufoce in timpul somnului;
-paturica cu care este acoperit copilul ar trebui fixata sub saltea si sa nu depaseasca pieptul lui,cind e acoperit;
-Aparatorile de la patur sa fie bine fixate cu snurulete;
-atentie la supraincalzirea bebelusului(prin hainute prea groase)sau a camerei(temperatura ridicata)Daca bebelusul este transpirat sau agitat,se va verifica temperatura camerei;
-studii recente au aratat ca suzeta poate reduce riscul "mortii subite".Aceasta se ofera doar dupa 1 luna de la nastere si trebuie subliniat ca nu influenteaza alaptarea.

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.