Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Si eu tot asa stiu ca nu trebuie sa doarma pe burtica.Daria mea numai pe burta doarme, stau cu morcovul la maxim si ma trezesc din ora in ora .Daca reusesc sa o intorc pe spate am si eu o noapte de somn relaxat |

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| Da, pana la 4-5 luni sa nu doarma pe burtica(recomandare de la pediatru). Daca il punem pe burtica(nu in timpul somnului ci pt. a lucra coloana si muschisorii, a elimina aerul, calma, etc...) pana la varsta de 3 luni sa stam langa el, sa-l supraveghem sa nu se sufoce. Sa nu se supraincalzeasca in timpul somnului. Pe un forum(nu mai retin care) o mamica spunea ca i-a murit bebelusul, in varsta de 4 luni, in timpul somnului. Spunea ca nu a facut febra sau sa-i dea un semn ca ceva nu e in regula. Medicul i-a spus ca s-a supraincalzit. Sa nu-i asezam cu fata in sus dupa alaptare, mai ales nesupravegheati - in caz de regurgitare sa nu se inece cu lapticul. Dupa alaptare tb. asezati 15 min. pe partea stanga iar apoi cum dorim. |

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Citeva recomandari:
-intotdeauna copilul trebuie pus sa doarma pe spate, este cea mai sigura pozitie de dormit; -patutul copilului sa fie asezat in aceeasi camera cu a parintilor.De preferat ca bebe sa nu doarma in acelasi pat cu parintii,iar daca acest lucru nu este posibil,trebuie luate masuri pentru siguranta(parintii nu vor consuma alcool,sedative...) -asternutul trebuie sa fie bine fixat de saltea sau de marginile patutului; -nu se incarca patutul cu jucarii ,perne sau paturi,existind pericolul ca acestea sa-l sufoce in timpul somnului; -paturica cu care este acoperit copilul ar trebui fixata sub saltea si sa nu depaseasca pieptul lui,cind e acoperit; -Aparatorile de la patur sa fie bine fixate cu snurulete; -atentie la supraincalzirea bebelusului(prin hainute prea groase)sau a camerei(temperatura ridicata)Daca bebelusul este transpirat sau agitat,se va verifica temperatura camerei; -studii recente au aratat ca suzeta poate reduce riscul "mortii subite".Aceasta se ofera doar dupa 1 luna de la nastere si trebuie subliniat ca nu influenteaza alaptarea.
|