Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Nu stie,intr-adevar...dar asta nu-i va usura viata.Un copil de 5-6 ani sufera,isi da seama cand e respins,simte foamea si durerea fizica... |
|

Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| Eu nu am facut testul asta, doctorul nu mi-a spus de el Ciudat ar fi trebuit sa stie toate viitoarele mamici asa cum stiti si voi de acest test. Daca nu as fi intrat pe topicul asta nici nu as fi stiut ca ar fi trebuit sa-l fac. Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat un copil sanatos si ca nu avem probleme De votat am votat ca as pastra sarcina, parerea mea in momentul de fata...dar daca Doamne fereste as fi in caz contrar nu stiu exact ce as face.... |
|

Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Miri wrote:Misha, nu cred ca ai putea sa superi pe cineva, nici macar neintentionat!
Miri, cum esti tu draguta!... |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Mihaela, draga mea, eu te sfatuiesc sa faci totusi analiza la sange. este macar o precautie. faptul ca exista o posibilitate de a fi pozitiv, nu inseamna ca TU trebuie sa intrerupi sarcina. alegerea iti apartine numai tie.
cum votez? nicium. nu stiu ce as face. avort nu cred ca m-ar lasa sufletul insa... Doamne, fereste-ne de asa ceva. asta a fost una dintre marile mele spaime in timpul sarcinii. avem chiar si cosmaruri, ma gandeam ce fac daca se descopera ceva probleme cu copilul? asa ca te inteleg perfect.
acum, legat de SD, eu stiu ca este ereditar in sensul in care daca in familie exista anomalii genetice in antecente, exista sanse (dar sunt numai statistice) ca fatul sa sufere de aceste anomalii sau de altele apropiate.
totusi, se pare (tot statistic vorbind pt ca de fapt este o chestie de statistica si probabilitati riscul ala pe care il dau doctorii de 1 la X cazuri) ca riscul ca o femeie peste 30-35 ani sa nasca un copil cu SD creste simtitor. insa eu cred ca nu este o regula.
imi imaginez ca trebuie sa iti fie greu insa eu, daca as fi acum in locul tau, sa stii ca mi-as face analiza si m-as ruga la Dumnezeu sa fie totul bine. oricum, cred ca si la voi la 20 saptamani se face morfo-fetala nu? daca faci un Doppler 4D atunci, sigur se va vedea daca e ok sau nu.
eu iti pumnii mami sa fie totul bine si bebelasul tau sa nu aiba nici un fel de probleme. capul sus si ai incredere in Cel de Sus. |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Raspunsul meu e Nu |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eu nu stiu ce sa votez pentru ca nu ma pot pune in situatia respectiva- si sper sa ma fereasca Dumnezeu-... insa indiferent de decizie, cred ca e o hotarare cumplit de greu de luat. As face testele pentru a ma linisti sau pentru a ma pregati sufeteste-dupa caz-. |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Eu am sa vorbesc din postura persoanei care lucreaza cu astfel de copii. Cei pe care-i cunosc eu, au 9, respectiv 10 ani si sunt fetita si baietel. Au anumite caracteristici specifice anomaliei, ochii mongoloizi, nasul turtit, usor exces ponderal si statura mica....dar ce sufletele! Cum se ataseaza, cum se lipesc, cat sunt de afectuosi. Poate ca mamele lor i-ar fi pierdut, daca ar fi stiut, dar cred ca, cu toata boala, acum nu i-ar da pt nimic in lume, mai ales ca nici nu au frati sau surori. De votat nu pot vota, ca nu sunt in aceasta situatie, Mihaela e o decizie pe care numai tu o poti lua. Dar m-as ruga sa am un copil sanatos.... si m-as ruga sa am putere sa-l cresc oricum ar fi. |
|

| sousourel wrote:Eu am sa vorbesc din postura persoanei care lucreaza cu astfel de copii. Cei pe care-i cunosc eu, au 9, respectiv 10 ani si sunt fetita si baietel. Au anumite caracteristici specifice anomaliei, ochii mongoloizi, nasul turtit, usor exces ponderal si statura mica....dar ce sufletele! Cum se ataseaza, cum se lipesc, cat sunt de afectuosi. Poate ca mamele lor i-ar fi pierdut, daca ar fi stiut, dar cred ca, cu toata boala, acum nu i-ar da pt nimic in lume, mai ales ca nici nu au frati sau surori. De votat nu pot vota, ca nu sunt in aceasta situatie, Mihaela e o decizie pe care numai tu o poti lua. Dar m-as ruga sa am un copil sanatos.... si m-as ruga sa am putere sa-l cresc oricum ar fi.
ca de obicei, ungi omul la suflet!
asa este, cunosc si eu o fetita cu SD si m-a socat si impresionat pt afectiunea pe care o arata. de fapt, din cate stiu eu, afectiunea "exacerbata" este o trasatura a comportamentului lor, nu?
cu toate astea, m-am gandit mai bine si sunt convinsa ca nu as face avort, asta chiar daca fatul ar avea SD. acel copil ar merita o sansa la VIATA! |
|

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Si eu m-am gandit mai bine, ma gandesc la asta mereu de cand am hotarat sa refuz testul.Aici am si putin noroc cu sistemul si societatea care nu respinge " handicapatii" sau batranii.Totusi incerc sa-mi ocup timpul cu ceva ca sa nu ma gandesc mai mult decat trebuie Dr. mi-a spus ca legal poti face avort pana in sapt. 20...va dati seama, la cinci luni ,tre sa fii putin nebun sau sa ai un curaj nebun.gata, nu mai scriu aici ca ma apuca altele |
|

| mihaela75 wrote:Si eu m-am gandit mai bine, ma gandesc la asta mereu de cand am hotarat sa refuz testul.Aici am si putin noroc cu sistemul si societatea care nu respinge " handicapatii" sau batranii.Totusi incerc sa-mi ocup timpul cu ceva ca sa nu ma gandesc mai mult decat trebuie  Dr. mi-a spus ca legal poti face avort pana in sapt. 20...va dati seama, la cinci luni ,tre sa fii putin nebun sau sa ai un curaj nebun.gata, nu mai scriu aici ca ma apuca altele
stii ce nu inteleg eu? de ce te gandesti tu acum la SD si la toate nenorocirile? ai vreun motiv intemeiat sa o faci sau esti doar speriata, ca orice gravida?
fii si tu mai optimista, gandeste-te ca Dumnezeu este acolo sus si ca va avea grija de fiinta din pantecul tau si ca mai ai doi copii frumosi si sanatosi. |
|

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Ma gandesc ca am prea mult timp liber,in loc sa ma duc sa spal vasele si sa fac si eu o mancare ca toate gospodinele, stau cu ochii in calc si umblu pe ici pe colo aiurea.Nici de impachetat nu pot ca-s prea grele cutiile asa ca pana se trezeste gaga si ma scoate afara ma gandesc ba la Down ba la autism, ba mai nou am vazut la TV un copil cu doua capete |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Ia stai linistita si citeste altceva, uita-te la pozele de la eco cu buburuzul si gandeste pozitiv...pupici pe burtica, stiu eu ca e bine |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Miha, ia stai mai aproape de noi, pe forum, lasa cautarile pe net, sa vezi cum iti trec toate gandurile negre! |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 6/24/2007 Mesaje: 208
| E un subiect dureros pentru mine. Toata sarcina m-am gandit la lucrul acesta. Am facut triplul test, desi nu e convingator, e doar o statistica, as fi facut amniocenteza daca era cazul. Daca as fi facut amnio si ar fi iesit ceva, as fi facut avort. Motivele mele sunt personale... am vazut foarte de aproape (nu intru in detalii) ce inseamna sa cresti un copil cu SD si eu personal nu as fi in stare sa fac acest lucru. E o viata de chin parerea mea- pentru parinti si pentru copil, mai ales daca faza bolii este de gradul I. Sunt intr-adevar copii cu SD care vorbesc, merg la scoala, sunt mai inceti dar nu au retard grav. Exista insa si varianta cea mai neagra pe care o cunosc bine si este absolut terifiant. |
|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/17/2012 Mesaje: 205
| Exista acum o tehnica noua pentru depistarea sindromului Down în primele luni de sarcina.
Metoda Fetal Medicine Foundation împreuna cu Brahms Kryptor reprezinta standardul mondial unanim acceptat si certificat pentru screeningul biochimic de prim trimestru si îndeplineste cu succes criteriile de înalta calitate stiintifica cerute de FMF (Fetal Medicine Foundation, London), a informat dr. Marius Vicea Calomfirescu, medic obstetrica ginecologie, într-o conferinta de presa, citat de Agerpres.
Acesta tehnica este mult mai precisa decat metodele anterioare, si nici nu prezinta risc pentru sarcina, ca amniocenteza de exemplu.
La noi in tara exista in acest moment doar cateva clinici care au aparatura necesara pentru efectuarea acestori tehnici : Clinica Iliev din Iasi Euromaterna din Constanta Matei Basarab din Bucuresti Medlife din Bucuresti |
|
|