Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Mi se pare mie sau preturile au luat-o putin razna? Daca inainte cheltuiam o anumita suma la cumparaturi, acum vin acasa cu aceleasi produse, dar las mai multi banuti.
La voi cum este? Simtiti ca e criza? Va afecteaza direct? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Da, in primul rand veniturile nu mai sunt aceleasi. Dar ... ma enerveaza de mor cand citesc pe afisul din vitrina "preturi de criza", iar pe eticheta Daca imi place, e de calitate produsul il iau ... insa ma gandesc intai la necesitate (adica imi trebuie cu adevarat ) |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Criza propriu zis nu ma afecteaza,ci nesimtirea unora care maresc preturile fara sa se gandeasca ca cica e criza (de ex.gazda -ca noi stam cu chirie,oamenii din piata etc),iar la fabruica unde lucreaza sotul meu nu s-a mai negociat salariul ca anii trecuti tot ca E CRIZA!(dar fabrica si-a reinnoit parcul auto cu 10limuzine pt manageri ca deeeeeee! E CRIZA) Sa mai zic ceva?! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/11/2007 Mesaje: 1349
| Pe mine m-a afectat diferenta de curs valutar la creditul contractat pentru casa, tot datorita crizei a crescut cursul si mi-a dat peste cap toate calculele mele. |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Eu sunt la categoria "bugetari" si ma afecteaza mai mult zvonistica - ca ne iau bonurile, ca ne scot sporul, ca din octombrie nu mai sunt fonduri pt sanatate, dar mai ales ne este afectata munca prin faptul ca primim aproape zilnic instiintari ca nu se mai importa cutare sau cutare medicament, ca trebuie sa mai renuntam la materiale, consumabile.. care oricum erau prea putine si ajungeam spre sfarsitul lunii sa rugam pacientii (apartinatorii de fapt) sa-si cumpere singuri... de multe ori improvizam ca ne lipsesc materiale... asa ce ma enerveaza lucrurile astea... dar asta e! Mergem inainte, ce sa facem...
Preturile au crescut simtitor, eu fiind plecata 6 luni mi se par exagerate unele |
|
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Nici pe noi nu ne-am afectat mai cu nimic ,avem aceeasi stare financiare ca inainte ,cumparam exact ceea ce cumparam si inainte si ca in fiecare an ne putem permite si un concediu in afara Israelului. Eu una poate am mai redus din cumparaturiile de haine dar asta nu din cauza crizei ci pur si simplu fiindca ies mai rar si cu copii chiar ca nu sae mai numesc alea cumparaturi pentru mine(ma refer la cele pentru sufletul meu ) |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Au crescut dobanzile la creditele contractate. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Da, asta ne-a lovit si pe noi. Ne-am invatat insa minte sa cumparam de la supermarket numai ce e necesar, alimente pe care sa le mancam intr-o saptamana (cumparam tot felul de chestii pe care le aruncam ca nu ajungeam sa le terminam, ca deh, ne permiteam). Nici hainele nu le mai cumparam ca ne plac si trebuie sa le depozitam in dulap, ci pentru ca avem nevoie de ceva nou pentru anumite situatii. Controland cheltuielile putem sa plecam si in concediu fara stress. |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| A inceput si la noi sa-si infinga gherutzele, bugetul casei e mult mai mic, munca merge greu de tot se taraie de azi pe maine,multe comenzi anulate.Compania de baza care trimitea angajatii ci taxiul la diferite locatii nu mai da cupoane de transport, as apur si simplu, angajatul tre sa ia autobuzul sau sa se descurce cum crede el ,taxiul nu mai intra in schema.ieri am facut cumparaturile obisnuite si pentru prima data de cand sunt in Ca am renuntat la a cumpara un produs.Sa nu mai spun ca contul de savings e pe butuci de luni bune.E cam jale.Se pare ca familiile nu-si mai permit sa stea pe un singur venit, tre sa munceasca amandoi . Si in Ca s-a declarat criza incheiata |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| marmita wrote:Pe mine m-a afectat diferenta de curs valutar la creditul contractat pentru casa, tot datorita crizei a crescut cursul si mi-a dat peste cap toate calculele mele. La fel si la noi. la care se adauga bani maiputini datorita lipsei orelor suplimentare. In concluzie: rate mai mari, bani mai putini. |
|
Inregistrat: 6/11/2008 Mesaje: 2571
| pe noi ne-a afectat destul de mult ... sotzul are job in domeniul constructiilor/transporturilor de nisip, balast etc.... si cum nu se mai construieste mai nimic ... resimtim criza destul de mult .... sper totusi sa treaca mai repede. Da chiar stiti cat s-a pronosticat ca va tine criza????? |
|
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| danab wrote: ... Controland cheltuielile putem sa plecam si in concediu fara stress.
vorbeste un contabil
Miha, cam aceeasi situatie e si in Iasi. Noi ne bazam destul de mult pe veniturile din taxi, iar acum s-au injumatatit. |
|
Inregistrat: 3/26/2007 Mesaje: 1462
| Da, ne afecteaza! Ratele mai mari si preturile mai mari ... nu stiu cum unde se duc banii ... adica in ordinea prioritatilor: rate, datorii furnizori si mancare ... restul??? uneori ramane, alteori nu .... Oooof si cand ma gandesc la facturile de gaze ce vor veni la iarna!!! |
|
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Subscriu. |
|
Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| da |
|
|