Lili Eu wrote:Feterlor unde gasesc si eu pompa de muls, dar sa fie cat de cat buna sa o pot folosi? Imi aduc.aminte ca in maternitate incercam si eu sa vina laptele si in nestiinta mea masam sanul de la baza spre sfarc ca si cum as stoarce de sus. M-a vaut asistenta si abia atunci mi-a zis "nu asa - circular". Si asa am facut. Mi s-a parut straniu ca in maternitate mai ales la primul copil nu e cineva sa te ajute "din oficiu" cu treaba asta, mi s-a parut cam pe pont. Si eu mergeam la alaptat si sugea mititelul pana obosea. Ma invata acolo sa il gadil la ureche sa ii strang usor lobul. Pare ca la mine a avut efect suptul.ala care mie mise parea in gol. Incet incer am inceput sa simt ca vine ceva. Cu rabdare, mami. Si intreaba acolo tot ce ai de intrebat ca din oficiu mai greu, din pacate.
|
Mire wrote:Eu am fost la morfologia de trim2 astazi.Bebelina e f bine, e totul in regula.. Slava Domnului.E tot fetita, deci 100% E mai maricica cu o saptamana ecografic..742gr, nu e neaparat grasuta..e lunga Va pupam!!! Felicitari! Sa creasca mare si sanatoasa! Cat te-a costat morfologia de trim2? Eu in 6 sau 7 martie ma programez.
|
Lili Eu wrote:Gata a venit Dominic incerc sa imi revin,are 3.700 si e un galagios, revin cu detalii Dumnezeu sa va binecuvanteze!. Multa sanatate.
|
Lili Eu wrote: Daaaa e luniiiiiii si e ultima zi cu burticaaaa!! dar nu stiu cum o sa dorm luni noapte cred ca nu voi dormi deloc.. Imi place ce ai facut ptr petrecere se vede ca Natalia e cuminte si o lasa pe mami sa faca treaba..:) petrecere frumoasa va doresc... fetelor care ati facut cezariana voi ce fel de anesteziea ati avut?? eu pana aseara eram convinsa ca vreau totala. dar acum stau in dubii a vb al meu cu un prieten care are o cunostinta la sala de nasteri(o asistenta) si am vb cu ea si ma sfatuit sa nu aleg anestezia totala ptr ca e afectat si bebelusul. a zis ca atunci cand in scoate e vai de el ametit de la anestezic :( eu una nu m.am gandit deloc la asta. a zis ca e mai bn pana la jumatate. si ca va fi si ea in sala de operatie si va sta linga mine apoi imi da sa il pup pe bebe si ca totul va fi ok. si cred ca voi alege varianta asta. si a zis ca apoi imi revin mult mai repede. pe cand la totala voi fi ametita toata ziua. voi ce ziceti la voi cum a fost??? eu sunt speriate un pic de la extrauterina cand tot asa a fost anesteziata de la brau in jos si pe la jumatatea operatiei am facut atac de panica si apoi mi.a fecut anestezie totala. Servus, burtici. Eu va citesc "din culise". Am citit postarea ta si mi-am adus aminte de mine, prima nastere cu cezariana la 35 s si 5 z, membrane fisurate, bebe neintors. Pe scurt, am nascut la Tg. Mures, mi-au facut anestezie de la brau in jos. M-au intins pe masa mi-au pus paravanul in zona sanilor, sani care f mari.mi-au venit in gat si nu puteam respira, eu destul de masiva in urma sarcinii. Abestezistul imi punea masca de oxigen si simteam ca nu pot sa.respir. atat am auzit - ce arac de panica face- si m-am trezit inainte sa ma trabsfere pe targa sa ma duca la ATI. Am fost total constienta. Mi-au aratat copilul cateva secunde.mi l-au pus pe obraz. Senzatie nemaipomenita. Eu am intrat ib panica si ca simteam ca nu pot sa.ma misc. Cum eram imobilizata de masa...Nu am auzit de situatia in care copilul e ametit, poate. Pot sa iti spun ca imediat ce am ajuns in salon si m-am pipait pe coapse, simteam ca am 3 m latime, ma simteam foarte mare inca nu puteam misca picioarele, apoi m-au luat frisoanele (lucru normal cred.ca.si pe.o colega de salon venita dupa mine la fel). Nu mai stiu in cat timp.mi-am revenit din anestezie. Ideea e ca primul.semn de bine e sa ai vanturi. Asta si intreaba dr la vizita a doua zi. Ce pot sa iti zic, virbeste cu anrstezistul, povesteste-i tot istoricul tau medical. Oricum va veni sa poarte o discutie cu tine. Eu acum am 19 saptamani si ma gandesc oare cum va fi de data asta. Ma gandesc sa cer din start anestezie totala. Sper sa se accepte. Nastere usoara si copil frumos si sanatos. Doamne ajuta! P.S. - tot am scris un roman, scz.
|
Eileen, am plans citit povestea voastra. Intr-adevar sunt cele mai puternice trairi prin care poate trece un om, un parinte in viata. Va doresc multa sanatate si sa cresteti mari.
|
Teoftici wrote:E o minune de fata! sa creasca mare si sanatoasa! Vai ce dulcica e! Simona unde l-ai nascut pe Vlad? La Spitalul Judetean, nu? ca acolo ajung de regula cazurile cu complicatii. Eu sunt de la 30 km de Targu- Mures si vreau sa nasc la Maternitatea Veche. Pune-ti nadejdea in Dumnezeu si vei vedea ca puiul tau va fi bine si va veni la termen! La Ginecologie 2 am nascut la dna dr. Griff. Am numai cuvinte de lauda pentru tot personalul de acolo. Isi fac treaba foarte bine, eu m-am simtit privilegiata acolo.
|
Roxanine wrote:Buna fetelor. Am fost ieri la control si sunt putin nedumerita. Sacul gestational avea 5w5d si embrionul cam pe acolo. Are activitate cardiaca. Sacul yolk este cam mare 0,54 mm. Acum o saptamana sacul avea 5w0d si o vezicula de 0,38 fara embrion. Ideea este ca in 7 zile nu a crescut suficient, adica se dezvolta mai greu si sacul yolk la limita. Dupa um ar trebui sa am 7w4d, dar dat fiind faptul ca ovulez f tarziu, ar trebui 6w4d. Deci totul este in urma. Ce parere aveti?
Rox,ai incredere in Dumnezeu si in doctori. Si eu cred ca daca nu ar fi fost ceva in regula ti-ar fi spus doctorul. Ai acolo o bobita mica ce va creste frumos si va deveni bucuria ochilor vostri. In alta ordine de idei, salut toate gravidutele si proaspetele mamici si ma reintroduc aici, dupa 2 ani. Sunt o proaspata burtica 5 -6 saptamani. Am un baietel de 2 ani si 2 luni, Vlad. Ne-am dorit inca un copil si Dumnezeu nu ne-a facut sa asteptam prea mult, in doua luni de treaba intensa, s-a infaptuit. Vlad e nascut prematur la 35,5 sapt cu 3510 g, fara probleme deosebite. A luat antibiotic dupa nastere (cezariana) pt ca am stat 14ore cu membranele fisurate si a facut icter fiziologic inca din maternitate si a continuat si acasa vreo 2luni tot galbui a fost. L-am tinut mult la fereastra la soare. Acum mi-e oarecum teama de ce va urma, ne rugam sa mergem bine pana la capat, desi ma gandesc ca tot prematur voi naste. Asta ma nelinisteste cel mai mult. Sper ca Dumnezeu sa randuiasca sa bina pe lume cel putin dupa 30 de saptamani daca nu pana la termen. Si ma mai tem si de noua operatie cezariana...de ziua cand probabil voi fi gata sa nasc. Data trecuta am avut noroc ca nu a fost anestezist la Sighisoara in noaptea aia si am fost trimisa la Tg.Mures unde am avut parte de cea mai buna ingrijire fara costuri mari, aproape nesemnificative. Acestia suntem noi, sper sa ajungem sa ne cunoastem mai bine si sa ne vedem copiii frumosi si sanatosi. P.S. nu stiu de ce tickerul.imi arata 6 sapt... de doua ori am editat. Um 6 oct.
|
Ema ce zici tu acolo? Bebe 2? Daca da Dumnezeu primim cu mare drag, dar expre nu mai vrem. Mi-e teama de una de alta. Incerc sa pun poze cu bebelusul meu care e din ce in ce mai curios si mai dornic de cunoastere. Sunt cele mai recente de 1 Mai.
|
Doamne, jucandu-ma cu telefonul inainte de culcare, mi-am adus aminte de casuta sub acoperisul careia am stat aproape 9 luni si pe care am parasit-o brusc odata cu intrarea in grupul de pe facebook care are nenumarate beneficii, dar creeaza si mici neplaceri in sensul ca timpul e si asa limitat si mereu esti tentat sa citesti sa raspunzi sau pur si simplu sa iti petreci putinul timp asa ca peentru tine cu fetele la o shueta. Scriu aici si parca retraiesc serile cand eram insarcinata si ma plangeam de dureri de tzatze :) Oio, ce vremuri! M-am bucurat sa il revad pe Stefanutzal Emei si sa citesc povestile noilor mamici. Mi-am adus si eu aminte de perioada de colici si de cea cand facea kk numai cu supozitor. Am trecut cu brio, acum facem si de 4 ori pe zi. Uff ca pierd sirul abia reusesc sa mai scriu....promit ca revin cat pot de des.
|
Ema ce sa zic, superb absolut! Tu o scumpa Stefanut un scump toata atmosfera extraordinara. Rochita e deosebita. Sa va fie de folos cununia si botezul si sa fiti sanatosi si la fel de voiosi.
|