Profil: simmo
Despre
Utilizator: simmo
Nivel: Avansat
Statistici
A intrat: Tuesday, June 19, 2018
Ultima vizita: Friday, September 22, 2023 12:01 PM
Numarul de postari: 1,088
[0.10% din toate postarile / 0.47 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Gravidutele noastre dragi - 64
Postat: Monday, December 19, 2022 4:42 PM
ancageorgiana1 wrote:

Morfologistul s-a uitat pe testul panorama si a zis ca e ok . Mi a recomandat amniocenteza , iar medicul care ma supraveghează mi a zis la panorama sa iau pachetul Basic ce nu includea test digeorge .

Același lucru as recomanda și eu ca și freya...dar poate suntem subiective.

Citește ce presupune amniocenteza și te hotărăști pe urma care din variante este mai buna pentru tine.
Postat: Saturday, December 17, 2022 4:58 AM
ancageorgiana1 wrote:
buna ziua ! am facut astazi morfologia de trimestrul 2 in sarcina ( 22 saptamani ) si este totul in regula ( organe , inima etc. ) doar ca morfologistul a zis ca este o problema cu o artera care este crescuta prin fata traheei ( ARSA ) . Dupa cateva cautari am dedus eu ca este vorba despre artera subclavie aberanta si mi a recomandat sa fac amniocenteza si ca este posibil sa fie sindromul digeorge ( sanse de sub 0.5% - spus de morfologist ) . la morfologia de primul trimestru am facut test panorama( NIPT ) si a iesit perfect. sunt mamici sau viitoare mamici cu asa ceva ? va multumesc din suflet

Testul panorama nu a inclus și sindromul digeorge ?
Poate ma înșel, dar dacă ai făcut un test genetic fetal, la amniocenteza primești aceleași informații.
Postat: Tuesday, December 6, 2022 7:36 PM
Melina wrote:

Si CCC-ul tot din brut se calculeaza, nu? Oare suma este mai mare in cazul CCC-ului? Acum tot imi faceam calcule cu sotul.

Ccc-ul se calculeaza din net, media veniturilor pe ultimele 12 luni lucrate.
Postat: Tuesday, December 6, 2022 4:04 PM
Oanaiuliana wrote:
Bună fetelor. Nu am scris pana acum pe acest grup ( am fost la aspirante și acum sunt burtica de 11 saptamani). Știu ca pe acest grup sunt multe fete care în trecut s-au luptat cu infertilitatea și de aceea ma adresez vouă în special. Cred ca de-a lungul luptei cu infertilitatea v-ati verificat macar o data colul uterin și știți la ce ma refer când spun colul se afla în capătul vaginului și are o deschidere. Acum în sarcina ( a doua) am niște dureri foarte supărătoare în burta jos de tot, parca ma trage cineva de ovare, parca am un bolovan, ma doare burta chiar și atunci când calc pe călcâie, ma doare când ma ridic de pe scaun, când apăs pedalele la masina si aseară la dus am observat ceva ciudat. Aveam o secreție mai abundenta și am vrut sa verific și intern sa vad dacă cumva e branzoasa sau altceva și atunci am observat ca nu mai simt colul uterin acea deschidere care trebuie sa fie în capătul vaginului este sucita muuuuult în spate spre colon, nu reușesc sa o ating. Acum va întreb v-ati confruntat cu asa ceva? E posibil sa se fi răsucit uterul și sa fie aplecat asa mult în fata și de acolo sa am și durerile? Sper ca nu vs supăr cu atat de multe detalii dar nu știu ce sa fac. Doctorița mea e în concediu, abia daptamana viitoare am programare la ea și as vrea sa știu din experientele voastre dacă asta e o urgenta, dacă trupe sa merg la urgente.

În primul rand felicitări pentru sarcină.
In al doilea rand, dacă simți ca ceva nu este ok, mergi la urgență sa te liniștești. Dacă ai dureri când conduci, as renunța la condus.

Dacă te referi la uter retrovers, eu știu ca te naști cu el, nu prea are cum sa se rasuceasca daca a fost poziționat normal pana acum...dar poate cunoștințele mele sunt eronate. Sper sa vadă postarea vreo alta mamica și sa te ajute cu un răspuns.
Postat: Tuesday, December 6, 2022 4:00 PM
Melina wrote:

Out of topic. Stiti cumva din ce perioada si care sunt conditiile pt concediu de risc? Si tot legat de concedii, se calculeaza din brut sau net? Mare dilema. M-am contrazis cu soacra si voiam sa stiu sigur.

Poate ma înșel, dar din trimestrul 2 se da concediul de risc...dar poate sunt situații în care se da și mai devreme.
Dacă te referi la concediul de risc maternal se acorda 75% din brut la care se scade cas-ul. Au mai fost mamici aici care au fost în concediu de risc și din ce am înțeles primeau mai putini bani decât dacă ar fi muncit sau decât dacă ar fi intrat în concediu prenatal.
Postat: Sunday, December 4, 2022 9:40 AM
Melina wrote:
Si inca un aspect… cum ati procedat cu greturile? 🤢 Si cat au durat la voi?

Eu am vomitat pana în luna a 9-a. Am avut sarcina toxica, perfuzii multe in ambulator și osetron.
Nu cred ca va fi di cazul tău dacă ai doar grețuri. Eu la 6 săptămâni vomitam de nu mai ma opream (zi/noapte). Pentru grețuri trebuie sa găsești ce ți se potrivește ție mai bine (lămâie, ghimbir, ronțăit biscuiți, stiksuri, gresine, apa minerala).
Au mai fost mamici răcite în sarcină. Sper sa te poată ajuta cu un răspuns. Eu nu am fost ca de când am rămas gravidă am muncit numai de acasă.
Postat: Sunday, December 4, 2022 9:16 AM
Melina wrote:

Mulțumesc mult! Da, am citit si eu, de aceea nici nu m-am panicat. Iar asta cu endometrul, multumesc, chiar aveam nevoie de ceva să mă liniștească.Love Îți doresc și ție sarcină ușoară în continuare! pupici

ras eu am născut deja.
Sa revii cu vesti după ce faci eco. computerlove
Postat: Tuesday, November 29, 2022 12:46 PM
Dee_dea wrote:

Dee_dea, mergi la recepti; nu cred ca o sa-ti răspundă cineva la mail. În plus, dacă o sa faci măcar un control la filantropia, în caz de urgenta pentru internare, te primesc. Altfel, nu. Asa este politica lor.

Din pacate, mi-au spus ca nu au locuri libere, dar m-au pus pe lista de asteptare in caz ca se elibereaza ceva. Este o perioada tare nefericita cu morfologia, pica fix de sarbatori :( La Elias la fel, mi-au spus ca ei nu fac morfologii in perioada sarbatorilor, ca au multi doctori in concedii...La Medicover nici ei nu au liber in decembrie, astept sa vad daca in ianuarie va fi ceva loc dupa ce afiseaza programul ca inca nu e disponibil. La Wellborn am reusit sa fac programare si desi ecografia este gratis (cu bilet de trimitere), dublu-test se plateste (400 si ceva RON). Of :(

Mai poți încerca Sanador; și ei mai primeau cu bilet de trimitere daca aveau fonduri. Poate acolo dublu test e msi ieftin.
Postat: Tuesday, November 29, 2022 9:02 AM
Melania, felicitari! Nu poți decât sa ai răbdare sa vezi la eco cum esre sarcina. Pata roz am avut și eu, multe viitoare mămici au. Faptul ca endometrul este gros, e semn bun pentru ca susține sarcina

Dee_dea, mergi la recepti; nu cred ca o sa-ti răspundă cineva la mail. În plus, dacă o sa faci măcar un control la filantropia, în caz de urgenta pentru internare, te primesc. Altfel, nu. Asa este politica lor.

Ria, este băiatul sau fata ? Dacă este fata, îți pot dona hăinuțe de fetiță, stare foarte bună, diverse mărci. Le-am păstrat ca tot sper sa găsesc pe cineva la care sa dau. Pompa am avut Avent (mi-a făcut rani) si Beurer (super mulțumită, scoteam și 100ml la ea). Soica măcar pana la 1 an, de preferabil testate.
Postat: Monday, November 21, 2022 6:43 PM
Agatha_Iris wrote:
Buna, fetelor! Azi m am inregistrat si eu pe acest forum, va salut! Am postat un topic nou, de mare inters pt aspirante, subiect” Inofolic, Duphaston si cu Dumnezeu inainte!” Poate mai sunt mamici sau aspirante cu care ma pot sfatui, sa scrie acolo! Va pup! grup

Bună,
Este o rubrica 'clubul aspirantelor'; poți posta acolo și sa te sfătuiești cu fetele.