Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Eu am ramas socata sa vad cate filme din astea se gasesc pe youtube, incredibil...trist de tot. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| Mda, pai de la "putin ciufulit din joaca" si o mica imbranceala se poate ajunge imediat la capete sparte sau mai rau. La fetita mea in clasa, de fata cu toti parintii care venisem sa ii luam pe copii acasa, si de fata cu invatatoarea care tocmai terminase cu noi o mica sedinta, un baietel l-a "imbrancit putin", "din joaca" pe altul, de a cazut ala pe jos intre doua scaune si s-a lovit la tampla de piciorul scaunului. Sub nasul mamelor celor doi copii si al invatatoarei. Va dati seama cand stiu ca nu se uita nimeni la ei, cum poate degenera asa ceva? |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Cata nesiguranta,violenta. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Mikaela, iti raspund spre seara, cand ajung la un calculator. De altfel mi-e greu sa tastez de pe tel., cu masina in miscare. Oricum, nu prea iti inteleg consternarea; atac la persoana? Hmm... Iar parerile mele in legatura cu diferite subiecte sunt personale, in calitate de membru. Nu inteleg ce legatura are moderarea cu asta - desi stiu ce vei raspunde. Principalul lucru pe care doresc sa-l retii e faptul ca nu am nimic personal cu tine, asa cum vrei sa sugerezi. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Este un subiect foarte delicat aici si fiindca astazi si in postura de parinte de scolaritza pot sa spun ca niciodata nu poti fi cu ochii pe ochii 100% nici ca parinte nici ca cadru didactic.Totul poate sa inceapa dintr-o simpla joaca ,dintr-o simpla imbranciala si sa se ajunga la un accident.Ei fug ,se imbrancesc ies in pauze ca niste mici animale eliberate .Problema este in general cu copii agresivi in scoli si care de obicei au ca victeme copii mai slabutzi de fire sau pun ei ochii asa aiurea pe cineva si asa incepe torturarea lor.Aici parinti acestor copii ar trebui luati la raspundere fiindca de obicei ei poarta o mare raspundere ptr aceste fapte ale copiilor lor care sunt agresivi si problematici.Dar de cele mai multe ori acesti parinti sunt si ei agresivi si nu le intereseaza mai nimic nici macar nu se prea poate discuta cu ei. Ptr inlaturarea violentei in scoli trebuie sa fie un dialog si o cooperare permanenta intre parinti si profesori doar asa se poate rezolva unele probleme ,dar unde si profesori sunt uneori violentzi este pur si simplu imposibil.Eu imi aduc aminte din anii mei de scoala cum ne bateau profesori si eu am fost printre acelea elevi care am dat si inapoi si pe unul dintre ei era sa fie dat si afara din cauza mea fiindca a ridicat mana asupra mea .Eu eram vuolenta nu spun dar nu cu copii slabi ,eu eram asta care-i aparam nu puteam sa suport cum erau umiliti unii cat si verbal cat si fizic.Sper totusi ca vremurile si mentalitatea s-au schimbat de atunci. Mikaela,ai dreptate You tube este plin de asemenea filmuletze si mai tragic este ca multe dintre ele sunt filmate chiar de copii din clasa care in loc sa intervina si sa opreasca violentza ,ei filmeaza ,posteaza pe you tube vor cu toti sa devina vedete ,este asa de trend astazi sa faci un filmuletz plin de violentza si sa te vada toata lumea ,prin asta cica esti cool .Lucrul acesta chiar ma ingrijoreaza chiar nu numai in privintza violentei la copii ,ci si la animale ,batrani etc. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| (Ne)siguranta in scoli - mai corect ar fi scris ! Din pacate sunt mii de cazuri in Romania , din cauza ca "nea caciula" gardianul e degeaba - Profesorii nu au nici cea mai mica intentie in a se implica in situatii " delicate " si apoi apar la stiri consternati de socul stirii Aici scoala isi ia angajamentul sigurantei in scoala , asa ca ..... sa vreau sa apar la stiri , slabe sanse ! Copiii daca nu se inteleg sunt insturiti sa mearga direct la profesori, la supraveghetori si sa discute deschis situatia creata ! Si situatiile tensionate se duc la extrem pana la mutat din scoala , perioara de off scool impusa , cu calificative low etc ....
Consider ca ar trebui masuri drastice luate in scoli !!! pana nu degenereaza situatia
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Mutatul din clasa/scoala al agresorului, nu al victimei, pt ca e ca si cum ar fi pedepsit dublu fara sa fi facut nimic gresit... Insa realizez din ce in ce mai mult ca e o chestiune de mentalitate, cultura, educatie si respect care lasa tare de dorit la multi.
Shirel, asa-i, posteaza ca sa se laude si din mandrie/moda gresit inteleasa, numai titluri de genul "cea mai tare bataie", "ca-n filme", "super hit" etc gasesti. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Maria & Mario wrote:... din cauza ca "nea caciula" gardianul e degeaba ...
"nea caciula" si tanti cu matura m-au scos din minti saptamana asta.
luni dupa amiaza am avut sedinta cu parintii. in clasa mai erau cativa copii ramasi de la after-school. unii au dorit sa se joace in curtea scolii pana se termina sedinta (nu a tinut mai mult de 30 min). intre timp copiii au plecat, a ramas doar o fetita, pe care o cunosc foarte bine, stiind ca mamica ei este in clasa a dorit sa urce, dar tanti cu matura i-a interzis "ce mata, nicio mata stai tapana afara" si-si cheama sotul, nea caciula, sa incuie usa. pe fetita am gasit-o eu ghemuita langa usa, plangand si tremurand de frig si frica. am incercat sa o linistesc, sa o iau de manuta sa o duc la mami. nu am reusit, desi repet fetita e ca din familie. am anuntat mamica, care cu greu a linistit-o si abia am reusit si eu si ea sa o luam de manuta sa o cautam pe "distinsa". am gasit-o sprijinita de matura, stand de vorba cu colega ei pe un alt etaj. bineinteles ca nu a recunoscut nimic. ba mai mult, isi facea cruce, invocand divinitatea. mamica ei s-a intors in clasa sa discute pb cu invatatoarea, eu am plecat finnd asteptata la randu-mi de copii. in dicutia in pijama cu fii-mea mi-a spus printre altele ca "nea caciula" incuie des copiii afara daca intarzie la ore si ca tanti de serviciu nu-i lasa la toalete daca e proaspat spalat a doua zi problema a fost dicutata in cabinetul directorului. probabil ca s-a lasat cu sanctiuni, ca ne interzice sa mai intram cu copiii dimineata si sa-i luam la pranz. de intrat eu tot intru, la fel si alti parinti, pe cale legala, cu serie si nr de buletin si cum fii-mea e la after-school, nu paraseste clasa neinsotita.
revolta mea: tocmai cel care ar trebui sa aiba grija de siguranta copiilor nostri si e platit pt asta, ii expune pericolului, mai ales fiind vorba de un copil mic de 7 ani. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Rupeam matura pe ea, la propriu. Iar, sotului ii saream la jugulara, la modul cel mai serios.
Se gasesc tot mai des, peste tot, neica-nimeni din astia, care se dau ei rotunzi iar militzia, sta la caldurica... ati vazut la tv ce s-a intamplat cu elevul de 15 ani, in centrul orasului la kilometru zero, la 2 pasi de unde stam noi, ziua in amiaza mare, langa Prefectura, Consiliul si Parchetul Judetean si asa mai departe... institutii pazite
|
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 2/27/2012 Mesaje: 38
| Lilly of the valley wrote:"nea caciula" si tanti cu matura m-au scos din minti saptamana asta. luni dupa amiaza am avut sedinta cu parintii. in clasa mai erau cativa copii ramasi de la after-school. unii au dorit sa se joace in curtea scolii pana se termina sedinta (nu a tinut mai mult de 30 min). intre timp copiii au plecat, a ramas doar o fetita, pe care o cunosc foarte bine, stiind ca mamica ei este in clasa a dorit sa urce, dar tanti cu matura i-a interzis "ce mata, nicio mata stai tapana afara" si-si cheama sotul, nea caciula, sa incuie usa. pe fetita am gasit-o eu ghemuita langa usa, plangand si tremurand de frig si frica. am incercat sa o linistesc, sa o iau de manuta sa o duc la mami. nu am reusit, desi repet fetita e ca din familie. am anuntat mamica, care cu greu a linistit-o si abia am reusit si eu si ea sa o luam de manuta sa o cautam pe "distinsa". am gasit-o sprijinita de matura, stand de vorba cu colega ei pe un alt etaj. bineinteles ca nu a recunoscut nimic. ba mai mult, isi facea cruce, invocand divinitatea. mamica ei s-a intors in clasa sa discute pb cu invatatoarea, eu am plecat finnd asteptata la randu-mi de copii. in dicutia in pijama cu fii-mea mi-a spus printre altele ca "nea caciula" incuie des copiii afara daca intarzie la ore si ca tanti de serviciu nu-i lasa la toalete daca e proaspat spalat a doua zi problema a fost dicutata in cabinetul directorului. probabil ca s-a lasat cu sanctiuni, ca ne interzice sa mai intram cu copiii dimineata si sa-i luam la pranz. de intrat eu tot intru, la fel si alti parinti, pe cale legala, cu serie si nr de buletin si cum fii-mea e la after-school, nu paraseste clasa neinsotita. revolta mea: tocmai cel care ar trebui sa aiba grija de siguranta copiilor nostri si e platit pt asta, ii expune pericolului, mai ales fiind vorba de un copil mic de 7 ani.
asa este. ai perfecta dreptate. nici nu mai stiu de cate ori am vazut si eu faze de astea intre "nea caciula" / "doamna cu matura" si copii. baiatul meu e marisor si nu mai au cum sa-l "admonesteze". eu cred ca ar trebui sa fie supusi unor teste la angajare. chiar si psihologice. si cand gresesc, da, sunt de acord sa fie sanctionati. la urma urmei si ei sunt parinti si nu cred ca s-ar bucura sa auda ca ai lor copii patesc asa ceva la scoala. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 5/8/2014 Mesaje: 5
| am observat ca violenta in scoala este o problema din ce in ce mai grava la noi.desi sunt paznici si camere, in continuare am vazut ca sunt numeroase cazuri de violenta. |
|
|