![Avatar](https://forum.7p.ro//images/avatars/Septembrie_2008/1146b.gif) Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Cat de sigure sunt in zilele de astazi scolile ?
Ce poti face ca sa stai linistit ca ti-ai trimis copilul la scoala si e in siguranta?
Daca iti vine batut, amenintat, ce demersuri poti face? |
|
![Avatar](/i.ashx?u=6898) Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Nu poti sta linistita. Cel putin,eu nu pot.Se pare ca nu mai este siguranta,desi sunt bodyguarzi in scoli. Acum 4 zile,Razvan a venit cu ochiul umflat de la scoala.I-a dat un coleg cu pumnul in ochi la ora de educatie fizica.A zis ca profesorul era mai departe de ei si nu a observat,iar cand el s-a dus sa ii spuna ca a fost lovit,profesorul a spus ca se mai intampla. Profesorii nu au nicio vina,nu sunt tot timpul cu ei.(sau cel putin asa se scuza )Tine mai mult de educatia pe care o primesc copilasii acasa. Masuri :am vorbit cu doamna invatatoare ,care a atentionat copilul in cauza.Voi discuta cu parintii copilului ,la urmatoarea sedinta,desi am inteles ca e un copil-problema. Nu pot sa imi invat copilul sa fie violent, la randul lui.Il invat sa evite ,pe cat posibil,conflictele.Daca e amenintat ,sa vina sa imi spuna,sau sa ma sune la telefon. |
|
![Avatar](/i.ashx?u=274)
![Nivel](/images/ranks/5.gif) Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| In scoala la Deea nu are voie sa intre nimeni, nici macar parintii; necunoscutii nici atat. Sunt paznici si camere video in scoala si curtea scolii, iar de la scoala pleaca insotita de unul din noi. Din punctul asta de vedere stau linistita...
Imi fac griji de ceilalti elevi; colegi de clasa, sau mai mari... au o colega care-i jigneste tot timpul, pe marea majoritate, chiar si pe Deea, dar a renuntat sa se mai ia de ea, ca fii-mea i-a intors vorba. Insa sunt vreo doua fetite care nu zic nimic cand se i-a de ele si mereu, mereu sunt jignite... ba, le-a aparat fii-mea odata.
Eu am incurajat-o sa evite conflictele; sa ignore, sa plece, sa-i spuna doamnei, sa ne spuna noua, iar daca se ingroasa treaba sa nu stea ca muta ca pe urma e luata de proasta. N-o invat deloc sa fie violenta, Doamne fereste sa atace verbal sau fizic pe cineva, insa am invatat-o ca trebuie sa se apere!!
|
|
![Avatar](/i.ashx?u=138)
![Nivel](/images/ranks/top_team.gif) Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Nu ai nicio siguranta, desigur. Chiar daca exista gardian, rautatile si violenta celorlalti copii poate fi o problema, mai ales pentru un pui sensibil.
Noi nu ne facem probleme deocamdata pentru ca pe palier sunt doar clase 0 si I - deci nu intra in contact cu copii mai mari. Este un avantaj sa ai si 2 copii in aceeasi clasa... iar ai mei chiar exercita o protectie excesiva unul fata de celalalt.
Mai vedem ce-o mai fi cand vor mai creste... |
|
![Avatar](/i.ashx?u=11667)
![Nivel](/images/ranks/5.gif) Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| kali wrote:Nu ai nicio siguranta, desigur. Chiar daca exista gardian, rautatile si violenta celorlalti copii poate fi o problema, mai ales pentru un pui sensibil. Subscriu. Este imposibil sa fie eliminata total violenta, nu poate exista cate un paznic pentru fiecare copil care sa previna astfel de incidente. |
|
![Avatar](/i.ashx?u=9764)
![Nivel](/images/ranks/5.gif) Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Cand copilul vine batut sau amenintat de alti copii, trebuie anuntat directorul scolii care ar trebui sa fie raspunzator pt siguranta in scoala. Trebuie sa existe un regulament de ordine interioara, cineva responsabil de siguranta in scoala, daca directorul nu ia masuri atunci via media, abia asteapta subiect de discutie la PRO TV. Faza cu media e ca daca subiectul ajunge de interes national (si sunt sigura ca ajunge pt ca toti avem copii) atunci se va umbla si la politica si functionarea scolii. Sunt materiale si tot felul de informatii despre violenta in scoala si bullying si ce trebuie sa facem.
Aici un link interesant http://www.didactic.ro/materiale-didactice/81741_violenta-in-scoala |
|
![Avatar](/i.ashx?u=138)
| Ei, mi se pare putin exagerat sa alergi la tv pentru ca ti-a fost copilul imbrancit. In general baietii au o joaca mai violenta, asa ca se mai poate ajunge destul de usor sa se loveasca ori sa se accidenteze, vina apartinand amandurora. Problema e cu parintii mai sensibili, care reactioneaza la fiecare bobarnac ( si exista... ohooo!! ). Tot asa, copiii minimalizeaza vina lor si se victimizeaza. De aceea nu m-as grabi sa trag concluzii daca nu ar fi o regula sau nu as fi de fata.
Baietii mai mari se mai bat si din joaca... ca in haita - sa vezi la astia mici ce haos e in pauze si cam cum se alearga pe coridoarele alea... imi inchipui ce e la clasele mai mari!!
Daca, totusi, sa spunem ca ar fi batut in mod repetat de catre acelasi coleg/i, as incerca in prima instanta sa discut cu parintii respectivului, apoi cu invatatorul/dirigintele si abia dupa aceea m-as duce la director ( desi nici asta nu e o solutie pentru ca, drept razbunare, ar putea fi asteptat dupa colt si atunci nu mai intra in responsabilitatea scolii, nu? ). Se poate face si reclamatie la politie, audiati parintii impreuna cu copiii, etc...
In fine, sunt cazuri si cazuri... nu putem generaliza. Insa nu mi-as dori sa vad fatza lui fii-miu ( cu cativa ani in plus, se presupune ) dupa ce s-ar anunta la stirile nationale ca a fost batut. Nu cred ca mi-ar ierta-o prea curand. Cred ca probleme astea se rezolva la modul cat mai discret/simplu posibil, pentru ca nici orgoliul lor sa nu aiba de suferit - sau sa fie catalogati intr-un fel nedorit de ei... in fine... problema sensibila cu care sper sa nu ne confruntam prea curand. |
|
![Avatar](/i.ashx?u=6898) Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Kali total de acord cu tine. Nu am facut nicio drama cand Razvan a venit cu uniforma rupta ca l-a tras nu stiu ce coleg de ea,sau cand i-a sarit in spate.A mai venit de multe ori atins. Dar am spus ca sunt copii si sa nu ma bag.E cazul sa intervina parintele atunci cand se ajunge la altele,mai grave.Din joaca ,se pot intampla multe.E normal,ca parinte,sa duci grija.Dar nici sa anunti televiziunea sau sa faci caz,de fiecare data cand copilul e putin ciufulit de la joaca. Ma gandesc ca atunci cand vor mai creste sa se potoleasca ,sa devina mai constienti ca din joaca se pot intampla tragedii. Parerea mea este ca un sport ii disciplineaza si le mai consuma din energia debordanta. |
|
| Ei, no, ca nu-s cu capul Una e o imbrancitura (desi si asta e considerata violenta) si alta e sa-ti vina copilul acasa batut, speriat si toate alea, in mod regulat, de sa nu mai vrea la scoala. Adika chiar nu fac din ou un bou dar cand se atinge limita AIA in care parintele tre' sa ia atitudine, pai trebuie intervenit si aparat copilul, ca de aia esti parinte si copilul e raspunderea ta, ca nu vrei sa se sinucida cum au mai fost cazuri. Din puntul meu de vedere, scoala respectiv cadrul didactic este raspunzator de siguranta copilului pe teritoriul scolii, cand iese copilul din scoala intra in perimetrul politiei. Dar nah, fiecare face cum crede si ce crede de cuviinta. |
|
![Avatar](/i.ashx?u=852)
![Nivel](/images/ranks/emerald1.gif) Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| kali wrote:Ei, mi se pare putin exagerat sa alergi la tv pentru ca ti-a fost copilul imbrancit. In general baietii au o joaca mai violenta, asa ca se mai poate ajunge destul de usor sa se loveasca ori sa se accidenteze, vina apartinand amandurora. Problema e cu parintii mai sensibili, care reactioneaza la fiecare bobarnac ( si exista... ohooo!! ). Tot asa, copiii minimalizeaza vina lor si se victimizeaza. De aceea nu m-as grabi sa trag concluzii daca nu ar fi o regula sau nu as fi de fata. Baietii mai mari se mai bat si din joaca... ca in haita - sa vezi la astia mici ce haos e in pauze si cam cum se alearga pe coridoarele alea... imi inchipui ce e la clasele mai mari!! Daca, totusi, sa spunem ca ar fi batut in mod repetat de catre acelasi coleg/i, as incerca in prima instanta sa discut cu parintii respectivului, apoi cu invatatorul/dirigintele si abia dupa aceea m-as duce la director ( desi nici asta nu e o solutie pentru ca, drept razbunare, ar putea fi asteptat dupa colt si atunci nu mai intra in responsabilitatea scolii, nu? ). Se poate face si reclamatie la politie, audiati parintii impreuna cu copiii, etc... In fine, sunt cazuri si cazuri... nu putem generaliza. Insa nu mi-as dori sa vad fatza lui fii-miu ( cu cativa ani in plus, se presupune ) dupa ce s-ar anunta la stirile nationale ca a fost batut. Nu cred ca mi-ar ierta-o prea curand. ![hohot](/images/emoticons/hohot.gif) Cred ca probleme astea se rezolva la modul cat mai discret/simplu posibil, pentru ca nici orgoliul lor sa nu aiba de suferit - sau sa fie catalogati intr-un fel nedorit de ei... in fine... problema sensibila cu care sper sa nu ne confruntam prea curand.
un mare punct pe I. intotdeauna au fost copii mai mult sau mai putin violenti, depinde de modul de abordare a situatiei de catre dascali si parinti. De situatiile particulare ...
|
|
|
|
|
| Vai mai fetelor, cate filme din astea cu batai la scoala sunt pe youtube, oare se autosesiseaza cineva?? Tocmai am citit si pe aici un caz cu un baiat care a intrat in coma dupa ce a fost batut de alti copii http://gma.yahoo.com/blogs/abc-blogs/bullying-attack-leaves-11-old-coma-213221930--abc-news-topstories.html |
|
![Avatar](/i.ashx?u=138)
| Cu asta te delectezi tu? |
|
| Ce intrebare e asta?? Nu suna prea bine venind de la un moderator...poate imi explici ce vrei sa spui |
|
![Avatar](/i.ashx?u=2374)
![Nivel](/images/ranks/Safir.gif) Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Mikaela, primul caz (primul filmulet) a fost dezbatut mult in tara. Nu stiu exact cum s-a finalizat pentru ca sincera sa fiu nu am urmarit, dar s-au luat masuri. Oricum, groaznic cate se mai intampla... |
|
|