Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Siguranta copiilor in cadrul scolilor
Dimineata iti duci cu incredere copilul la scoala si te astepti sa fie totul in regula, sa nu fie niciun fel de probleme in ceea ce priveste siguranta lui. Cel putin asa era pe vremea mea.
Acum insa, vedem tot mai multe cazuri si la TV si prin jurul nostru, cu diverse situatii de agresiune (verbala si nu numai) produse asupra copiilor de diverse varste inca din clasa I, unele chiar in incinta scolii sau in clasa cu profesorii.
Cum putem sa ne protejam copiii? Ce masuri de siguranta ne putem lua sau cum ii putem invata pe ei sa se protejeze pe cat posibil?
Eu sunt de-a dreptul ingrozita la gandul ca Alice va merge la scoala si scoala nu mai e ce a fost candva. Ea e mai timida, nu e bataioasa, nici de parait nu paraste ...
Ce o sa faca? Ce sa o invat? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Adriana, in primul rand invat-o pe Alice sa parasca !! Tot si repede la invatatoare, tie ..oricui in al 2-lea rand conteaza enorm educatia celorlalti copii insa din pacate nu prea putem alege colegii de clasa
La noi la clasele I + gradinita prescolara (adica 2 clase in aceasi incinta) sunt 4 persoane: invatatoare, educatoare si 2 ajutoare ... insa mi se pare enorm de putin la 60 de copii Insa ceea ce ma bucura oarecu este ca sunt separati de elevii mai mari ( si clasa aIIa sunt separati) abia acum in clasa aIIIa sunt in aceeasi cladire cu cei mari ...
Incidente sunt peste tot in lume, si aici au fost, greu de stapanit toti copii intr-o scoala
Eu mi-am terorizat fetele sa imi spuna tot ! Daca cineva le face ceva sau le spun ceva rau. Le-am explicat ce este bine si ce nu
Insa la noi mai exista si alta problema, din cauza situatiei de aici sunt 3 paznici inarmati la scoala iar scolile sunt inchise cu poarta mare si incuiate, copiii nu pot iesi decat cu bilet de la secretara si nimeni nu poate lua copii din incinta scolii inainte de terminarea orelor fara bilet, chiar si parintii |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Ieri m-am enervat de am ajuns sa tremur.La iesirea din scoala fiica-mea statea deoparte intr-un picior si plangea de mama focului.O fetita ,pusa deoparte si ea, ii trasese un sut in picior de ii amortise tot.Maestra le-a pus deoparte pe amandoua in loc sa ia masuri.Sunt furioasa si pe ea si am de gand sa ii vorbesc, pentru ca nu sunt de acord ca problemele de violenta in scoala sa fie rezolvate de mame.M-am dus la Alessandra am intrebat-o ce s-a intamplat si mi-a spus ca Diana, care intamplator este tot romanca, a impins-o mai intai pe scari si nu a cazut doar pentru ca a prins-o o colega, apoi i-a tras acel sut. Nu mai spun ca o trage in mod repetat de par.M-am infuriat.Am intrebat-o pe fetita de ce face acest lucru si de ce nu o lasa in pace pe Alessandra.I-am spus ca daca se mai atinge vreodata de ea are de a face cu mine.Apoi am zarit-o pe bunica fetitei si m-am dus la ea spunandu-i sa o invete pe Diana sa nu mai fie violenta si sa-i ceara scuze fetitei mele.Aceasta a spus ca poate fetita mea se preface , ca doar n-am vazut eu ca a lovit-o.Doar ca Ale nu plange asa degeaba si mi-a spus ca maestra a vazut cand a lovit-o.Azi sunt sigura ca vine maica-sa la scoala si chiar sper sa o faca pentru ca e ultima oara cand Diana mi-a mai atins fetita.Are 15 kg in plus fata de a mea, este violenta, galagioasa si nu are nici o prietena.Oare acest lucru nu-i spune nimic mamei sale?Ce trebuie s afac? Sa-mi invat copilul sa dea inapoi? N-as vrea sa fiu chemata la pronto soccorso pentru ca fiica-mea a cazut pe scari impinsa de aceasta salbateca. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Bereea, iti inteleg perfect frustrarea si supararea, insa poate fetita respectiva are ceva probleme - de fapt sigur are... ori de adaptare, de socializare... asadar exista o cauza pentru care este violenta si nu are neaparat legatura cu buna crestere.
Cel mai bine e sa o inveti pe Ale sa fie toleranta ( eu asa am procedat cu ai mei )- sa-i explici toate cele de mai sus - sa incerce sa o inteleaga dar sa prefere sa o evite. In felul asta sigur nu se vor mai ivi ocazii de a fi agresata. |
|
| Alessandra incearca sa stea deoparte, doar ca i se baga mereu in suflet.Din pacate nu pot sa o invat sa fie toleranta cand imi vine invinetita acasa, piscata, trasa de par.Daca deseneaza ii rupe desenele, dar o cauta mult la joaca.Ii spune mereu ca o uraste...da, are o mare problema fetita respectiva. Am de gand sa dicut cu maestrele, niste masuri trebuie luate, mai ales ca sunt si alte mame care se plang ca le-au fost bruscati copiii. |
|
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Pacat ca vorbiti aceeasi limba si totusi nu va puteti intelege ... off ce greu este ! Eu as discuta cu acele profesoare sa le monitorizeze mai atent, mai ales ca s-a intamplat in incinta scolii. Trebuie facute in scris aceste reclamatii, pentru ca altfel se va da din umeri cu alta ocazie. Parerea mea! Eu nu suport para sub forma de barfa ... Karina are voie sa ii spuna doamnei doar ce o implica direct , nu ce fac alti colegi. Probabil Alex, nu a vrut sa parasca saracuta. Pupici sa treaca supararea Bere! Iti doresc ca astazi sa fi foarte calma cand vei discuta cu mamica si profesoarele! Doar asa vei rezolva ceva! |
|
| Taty, Supararea a mai trecut, vanataia se stompeaza vazand cu ochii...Din pacate , eu si mamam fetitei nu vorbim aceeasi limba pentru ca ea refuza sa vorbeasca romaneste, nici fetita nu stie decat italiana . Fetita respectiva a fost certata de maestre, chiar i-au spua ca e norocoasa ca nu am denuntat-o.(povestea a ajuns si la urechile directorului scolii)Sper ca i-a fost invatatura de minte si s eva potoli.Cu maestrele eu vreau oricum sa vorbesc, foarte calma pentru ca asa e civilizat, si sper ca o vor chema pe mamica in cauza la scoala ca sa discute de ce fetita ei are aceste probleme de comportament. |
|
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| bereea wrote:Taty, Supararea a mai trecut, vanataia se stompeaza vazand cu ochii...Din pacate , eu si mamam fetitei nu vorbim aceeasi limba pentru ca ea refuza sa vorbeasca romaneste, nici fetita nu stie decat italiana . Fetita respectiva a fost certata de maestre, chiar i-au spua ca e norocoasa ca nu am denuntat-o.(povestea a ajuns si la urechile directorului scolii)Sper ca i-a fost invatatura de minte si s eva potoli.Cu maestrele eu vreau oricum sa vorbesc, foarte calma pentru ca asa e civilizat, si sper ca o vor chema pe mamica in cauza la scoala ca sa discute de ce fetita ei are aceste probleme de comportament.
Pacat ... uita unde-i sunt radacinile, cum fac multi alti romani plecati.
Ma bucur ca se vor linisti apele! pupici pentru Ale |
|
| Multumim.Pupici pentru voi |
|
|