Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| Siguranta copiilor in cadrul gradinitei
Cat de siguri sunt copiii vostri in cadrul gradinitei? Exista un supraveghetor care poate sa fie non-stop cu ochii pe ei, sa nu se loveasca, sa nu cada, sa nu se bata, sa nu inghita ceva si sa le stea in gat....
AdrianaC attached the following image(s):

|
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Astea-s iluzii, draga Adriana. Vise, taica, vise. Se lauda ca-s cu ochii pe ei, dar nu e asa.
Acum doua saptamani Dav a venit cu nasul umflat si vanat tot...a cazut, vezi Doamne, la groapa de nisip... barbia julita e la ordinea zilei. Muscaturi si ciupituri a avut, din cauza unei fetite mai razboinice... si cu cucuie a venit... A cazut... eu eram langa el, dar nu l-am putut prinde... Pe astea le aud la fiecare julitura / lovitura noua...si m-am saturat! |
|
| Si totusi, cum ramane cu siguranta copiilor? Nimeni nu vrea sa isi duca si sa isi lase copilul intr-un loc nesigur.
Exista ceva norme, reguli, reglementari, care sa prevada ceva penalizari sau mai rau in cazul in care se intampla astfel de incidente, cu atat mai mult in cazul in care se intampla in mod repetat, nu e ceva ocazional?
Eu am avut probleme cu Alice la gradinita pentru ca o tot batea un baietel si ea nu spunea nimic. Educatoarele nici ele nu spuneau nimic... Pana cand intr-o zi am gasit-o cu o ditamai vanataia pe ea si am intrebat-o de unde o are. Cu chiu cu vai mi-a spus ca o bate mereu un baietel.
La intrebarea "Si tu ce ai facut? Nu i-ai spus doamnei, nu ai zis nimic?" ea a raspuns ca i-a spus doamnei si i-a zis sa nu mai fie paracioasa. Nimic rau in asta, dar pana la un punct. Accept sa nu fie paracioasa, dar nu accept sa vina batuta acasa cand e in grija unor persoane care ar trebui sa fie non-stop cu ochii pe ei. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| AdrianaC wrote:Si totusi, cum ramane cu siguranta copiilor? Nimeni nu vrea sa isi duca si sa isi lase copilul intr-un loc nesigur.
Exista ceva norme, reguli, reglementari, care sa prevada ceva penalizari sau mai rau in cazul in care se intampla astfel de incidente, cu atat mai mult in cazul in care se intampla in mod repetat, nu e ceva ocazional?
Eu am avut probleme cu Alice la gradinita pentru ca o tot batea un baietel si ea nu spunea nimic. Educatoarele nici ele nu spuneau nimic... Pana cand intr-o zi am gasit-o cu o ditamai vanataia pe ea si am intrebat-o de unde o are. Cu chiu cu vai mi-a spus ca o bate mereu un baietel.
La intrebarea "Si tu ce ai facut? Nu i-ai spus doamnei, nu ai zis nimic?" ea a raspuns ca i-a spus doamnei si i-a zis sa nu mai fie paracioasa. Nimic rau in asta, dar pana la un punct. Accept sa nu fie paracioasa, dar nu accept sa vina batuta acasa cand e in grija unor persoane care ar trebui sa fie non-stop cu ochii pe ei.
si daca nu ma insel Alice era la particulara , nu ? Cu atat mami mari sunt pretentiile... |
|
| Da, Alice era la particulara. |
|

| In regulamentul intern al gradinitei iti dai seama ca nu este precizat nimic in acest sens. Nici macar nu scrie cati ingrijitori sunt in afara de educatoare sau ca sunt atenti sau ca pe perioada programului ei sunt raspunzatori de orice. S-au asigurat in privinta asta. Poate un proces colectiv i-ar linisti. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Asa ar merita, Cris. Din pacate, asa cum se intampla de obicei la noi, trebuie sa aiba loc cine stie ce nenorocire, ca abia apoi sa se sesizeze autoritatile si sa inceapa controale mai drastice. |
|

| oana_nicole wrote:Asa ar merita, Cris. Din pacate, asa cum se intampla de obicei la noi, trebuie sa aiba loc cine stie ce nenorocire, ca abia apoi sa se sesizeze autoritatile si sa inceapa controale mai drastice.
Nici macar asa nu se rezolva nimic. Se agita putin cat e stirea proaspata si pe urma gata...lasam problema sa se prafuiasca in vreun dosar... |
|

Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Eu sunt multumita de cum decurg lucrurile la gradinita Alexandrei. In permanenta sunt pe hol si la parter, si la etaj cate doua ingrijitoare care insotesc copiii la toaleta, la masa copiii din grupa sunt insotiti de educatoare si de una din ingrijitoare, in curtea gradinitei ies toate doamnele si sunt in permanenta cu ochii pe ei, cand aveau piscina nu intrau in apa nesupravegheati de unul din parinti sau de doamne, aveau si o profesoara de inot care ii urmarea in apa... chiar sunt multumita... Cat despre comportamentul copiilor, eu insami am asistat la doua "exmatriculari" in urma unor discutii purtate cu mamicile a doi copii care aveau gesturi f urate (de genul: o fetita cade, iar cea pe care a exmatriculat-o ulterior a calcat.o cu piciorul pe piept in deplina cunostinta de cauza... ) Chiar si mie mi s-a comunicat atunci cand Alexandra ciupea copiii, sau cand "si-a facut dreptate singura", tragandu-i unui baietel care a impins-o o palma peste ochi... Deci "big brother" e la el acasa. A, si dna directoare, care e in varsta cam de 30 de ani, e tot timpul in mijlocul copiilor si discuta cu toti parintii despre cum decurg lucrurile... Asa ca, Doamne ajuta sa fiu la fel de multumita si anul asta! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Alessandra nu mi-a venit niciodata lovita de la gradinita si sper sa nici nu o faca. Are doua educatoare la clasa , iar pe holuri sunt ingrijitori care ii ajuta cand e nevoie sa mearga la baie sau ies afara la joaca.Usa gradinitei este incuiata in timpul programului, poarta la fel , nu poti intra decat daca suni si ti se da drumul. Pana acum am fost multumita, platim si asigurare in caz ca se intampla ceva, dar pana acum nu s-a intamplat nimic.In general, sunt linistita cand o stiu la gradinita. |
|

Inregistrat: 10/24/2007 Mesaje: 2267
| eu cred ca nu au cum sa fie protejati 100%..orice am face..nici acasa nu sunt feriti 100% de accidente..si noi suntem mame..si nu avem cate 3-4 sau 5 copii "de caciula"..si eu lucrez la gradi si stiu ca se intampla ccidente..oricat de atenta as fi..daca ies in curte sa se joace..sunt 12-15 copii..noi suntem 3 care avem grija de ei..ei se imprastie peste tot..si noi la fel..dar tot mai pica cate unul..se mai lovesc pe triciclete..etc.. desi sunt constienta ca sunt si muuulte cazuri de nepasare din partea educatoarelor sau ingrijitoarelor..de exemplu, in prima zi cand am lucrat acolo era o ingrijitoare care le impartea bucatile de fructe cu cutitul in mana..si dirija cutitul printre copii..n-am indraznit sa-i spun nimic, pt ca era abia prima zi pt mine..dar m-am oferit sa iau eu fructele din mana ei si sa le impart la copii.. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 4/5/2008 Mesaje: 68
| Noi suntem multumiti de siguranta de la gradi unde mergem.Mergem la o gradi a unei fundatii catolice si au educatoare surori-calugarite,care au un comportament exemplar si o dragoste fata de copii deosebita. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Emilia3 wrote:Noi suntem multumiti de siguranta de la gradi unde mergem.Mergem la o gradi a unei fundatii catolice si au educatoare surori-calugarite,care au un comportament exemplar si o dragoste fata de copii deosebita.
nu prea imi plac acest gen de gradinita...am auzit parinti care se cam plag de severitatea calugaritelor. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Noi suntem multumiti. La 6 copii cat sunt in grupa Leei ar fi culmea sa nu fie bine. Se mai intampla si accidente, ca doar sunt printese razboinice si un singur printisor, se lasa des cu codite desfacute sau branci, dar domnisoarele sunt promte si calmeaza spiritele. Cat a fost cald ii scotea in curte la joaca. Fiecare grupa are loc separat de joaca. Imi place si ca piscina ca e acoperita si ingradita cu gardut inalt. Niste trepte imi cam dau fiori, dar din cate imi spun doamnele copiii nu au acces acolo, doar insototi de parinti. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 4/5/2008 Mesaje: 68
| La noi calugaritele nu sunt severe, din contra.Problema sunt unii copii si parintii lor care nu au nici o idee despre colectivitate si despre limitele pe care ar trebui sa si le impuna in legatura cu cei din jur. Foarte multi parinti au ajuns asa de slabi in fata copilor lor incat nu iau nici o atitudine fata de prostiile pe care le fac copii lor. |
|
|