Sigilarea dentara
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Cris-DL
Scris: Monday, February 18, 2013 8:14 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Consta in acoperirea, sigilarea dintilor cu un material protector denumit sigilant si are un efect protector impotriva aparitiilor cariilor dentare. Se aplica intre 6-15 ani, in special pe dintii definitivi, insa si pe cei de lapte pentru a asigura dintii permanenti mai sanatosi.

Ce parere aveti despre cea mai moderna metoda de prevenire a cariilor? Ati face, sau ati facut copiilor vostri sigilarea ?

kali
Scris: Monday, February 18, 2013 8:19 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Cris-DL wrote:
Ati face, sau ati facut copiilor vostri sigilarea ?

Pai... Alexiei i-am facut pe dintii de lapte incepand de la 2+ ani, o data la 3 luni, apoi mai rar - hai sa spunem ca in medie o data la 6 luni.
Acum are carii, deci... nu stiu ce sa-ti spun. Ori nu a lucrat bine dentistul, ori e poveste...
Cris-DL
Scris: Monday, February 18, 2013 8:33 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006

Deci tot are carii ? uff Da, cred ca depinde foarte mult si de dr... si poveste poate fi! De asta eram curioasa!

Ce des a mers la stoma!!newclap ...Noi cu Deea, am avut primul esec la 2-3 ani -adica cum am mers, asa ne-am intors de la dentist -a plans continuu; apoi alta tentativa acum vreo 3 ani sa vedem cum e si sa sigilam eventual, insa abia ce-a deschis putin gura... n-a vrut cu niciun chip, nici sa se uite bietul om; acum, aceeasi poveste, nu vrea si pace. E frica. Nu o pot convinge nicicum.
kali
Scris: Monday, February 18, 2013 8:46 PM
Nivel

In ideea asta am dus-o de mica si i-a placut pana a fost cazul de freza. Atunci s-a terminat cu toata strategia si toata rabdarea. Prin urmare degeaba tot efortul pentru ca acum nu sta neam! Parca are tzepi scaunul ala...banghead
Iar medicul la care mergem noi este exagerat de rabdator si intelegator cu copiii... nu pot spune ca nu a facut tot posibilul.
Nici nu stiu ce sa fac... ma gandeam sa o duc intr-un centru universitar sa-i bage ceva gaz ilariant...
Acum mergem cam 1 data/luna ca sa o mai dea cu dezinfectant prin cratere si sa-i puna plombe provizorii, poate i le-o mai proteja putin. Dar nu sta la curatat!!
praslea_cel_voinic
Scris: Monday, February 18, 2013 9:52 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
kali wrote:

Pai... Alexiei i-am facut pe dintii de lapte incepand de la 2+ ani, o data la 3 luni, apoi mai rar - hai sa spunem ca in medie o data la 6 luni.
Acum are carii, deci... nu stiu ce sa-ti spun. Ori nu a lucrat bine dentistul, ori e poveste...

Kali nu cred ca era vorba de sigilari ce i-a facut... poate fluorizare?
Sigilarile previn cariile ocluzale, dar nu si cele intre dinti, procesul e aproximativ la fel ca si cel de punere a unei plombe numai ca sigilantul e lichid. Se poate face chiar daca o carie este incipienta, sigilarea arestand caria.
kali
Scris: Monday, February 18, 2013 10:00 PM
Nivel

Sigur-sigur sigilare, ca am avut o discutie destul de elaborata pe marginea subiectului...oare
Si stiu sigur cand mi-a spus ca se pune in special pe dintii definitivi dar ca nu strica nici pe cei de lapte si ca am decis sa facem chestia asta ca sa ne imprietenim cu dentistul si sa i se para firesc sa mearga la cabinet - de fapt asta a fost scopul principal.
Ea mi-e amica si stiu ca asa a procedat si cu copiii ei...
Acum, daca trebuia sa nu... nu stiu...
Lilly of the valley
Scris: Monday, February 18, 2013 10:10 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Lui Andrei i-am facut sigilare acum 9-10 ani in urma (peste cateva luni face 16 ani), a dat roadeyes dar cred ca am mai spus: depinde de bagajul genetic, deoarece el se spala pe dinti doar daca ii aduc eu amintesorry1 , in schimb fetei i-am facut si fluorizari, am inceput sa si sigilam si la carii suntem campioniplans
La cate dureri a tras mititica, merge la stomatolog, dar cu lacrimi in ochisori ...uff
bereea
Scris: Tuesday, February 19, 2013 8:12 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Noi n-am facut sigilari, dar nici carii nu avem.In schimb, dintii definitivi cresc cum vor ei si avem nevoie de aparat.
Fluturas
Scris: Tuesday, February 19, 2013 10:26 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
si noi am facut sigilarea si la darius si la karina.aici este indicat la 6 ani sa faci
ni s-a spus ca sigilarea poate fi dezlipita de la mancare sau guma de mestecat asa ca trebuie urmarit daca mai e acolo.carii au amandoi,dar karina e campioana(vorba lui Lilly...).si la dintii cariati nu au mai pus sigil
kali
Scris: Friday, April 7, 2017 10:24 AM
Nivel

Nu stiu ce sa spun despre sigilare. Am schimbat medicul iar acesta din urma nu e de acord cu sigilarea. Zice ca oricum bacteriile cauzatoare de carii sunt anaerobe si cica mai mult strica decat sa ajute. NuStiu Tind sa-l cred ptc. i-ar fi fost mai usor sa-mi ia banii aprobandu-ma decat sa-mi explice inutilitatea procedurii si sa-mi dea de ales.
bereea
Scris: Friday, April 7, 2017 4:51 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Dupa cum am mai spus, Ale nu a facut sigilari si inca ne laudam ca nu are nici o carie.
praslea_cel_voinic
Scris: Saturday, April 8, 2017 4:25 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
Exista criterii de applicare a sigilantilor, se aplica mai ales pe dintii definitivi. Eu pun piticeilor mei, sa previn cat pot. Trebuie re-evaluate la 6 luni si re-aplicate daca e ceva. Nu se pun daca este vreun semn de demineralizare/carie. Cheek Kiss E mai usor aici banui caci sefac curatiri regulate si pot fi monitorizate si intevenit daca e necesar.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.