SIENA
Subiectul anterior · Subiectul urmator
sweet angel
Scris: Monday, February 22, 2010 5:17 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/6/2010
Siena este unul dintre cele mai frumoase orase din Toscana ce si-a pastrat aspectul medieval necontaminat de modernitate timp de sute de ani. Aceeasi atmosfera medievala se respira plimbandu-va pe strazile inguste si intortocheate ce poarta spre centrul istoric unde se gasesc si cele mai frumoase locuri de vizitat.
Orasul, raspandit pe trei dealuri, este o aglomeratie de strazi inguste si intortocheate si trepte roase de vreme, Piazza del Campo fiind centrul sau, iar Duomo si St Maria della Scala doua obiective culturale importante, greu de uitat de catre cei care le-au vazut. Siena este un oras faimos si pentru Palio, cursele de cai ce au loc in fiecare an intre 2 iulie - 16 august in piazza del campo, o veche traditie a locului, dar si ca orasul care are una dintre cele mai vechi universitati din Europa.
Ce trebuie neaparat sa vezi in Siena este Piazza del Campo. De ratat oricum nu prea ai reusi pentru ca toate drumurile duc acolo. Piata este sub forma de scoica, inclinata asemeni unui amfiteatru, toata pietruita, inconjurata de palate de pe la 1200-1300. In jur sunt terase cu umbrele care incearca pe cat posibil sa te apere de un soare mult prea insistent.
Potrivit legendei, fondatorii orasului ar fi fost Senio si Ascanio, fiii lui Remus, unul dintre intemeietorii Romei, iar celebra statuie a lupoaicei care ii alapteaza pe Romulus si Remus poate fi vazuta in mai multe copi prin oras.

sweet angel attached the following image(s):
010920091197_pb.jpg030920091309_pb.jpg030920091345_pb.jpg310820091188_pb.jpgimg_0730_pb.jpgimg_0770_pb.jpgimg_0823_pb.jpgimg_0835_pb.jpgimmag0743_pb.jpgpicture 049_pb.jpgpiazza-del-campo.jpg

mama Alessiei
Scris: Monday, February 22, 2010 7:29 PM
Nivel

Inregistrat: 1/16/2009
Am fost la Siena, oras-muzeu...frumooooooooooos...am stat la Hotelul Maslinilor, un hotel care avea o enorma curte cu parcare, in care erau batrini maslini enormi;
ne-am plimbat pe stradutele inguste, neincapatoare multitudinii de turisti din toate natiile lumii, care urca si coboara spre centrul istoric, stradute pline cu magazine de artizanat si produse tradizionale locale (dulciuri, pasta tradizionala, vinuri - Chianti, Montepulciano, specialitati de tartufi, ciuperci, carne de porc), am vizitat Duomo, am vazut Piazza del Campo unde se fac intrecerile cu cai, am urcat spre bisericile centrului istoric.
Superb, as veni oricind sa vizitez orasul pupici
bereea
Scris: Monday, February 22, 2010 8:36 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
eu nu l-am vizitat , am fost doar in trecere o data , dar sper ca in curand o voi face
sweet angel
Scris: Monday, February 22, 2010 9:41 PM
Nivel

asa este e frumos merita vazut, daca mai treceti pe aici va astept la un expresso.
dar uneori poate fi si stresant sa locuiesti intr-un oras turistic, mai ales cand te grabesti si nu ai loc de atatia oameni ,te lovesti de ei, vara, soare vrei sa mergi pe la umbra dar nu ai pe unde ,,,,,,,,.
de obicei cand vine cineva la noi mergem sa le aratam orasul , noi preferam sa vedem locuri noi, de obicei in week-end ne trezeam dimineata si ne hotaram unde sa mergem , dar uneori nici nu mai stim unde sa mergem, vara de obicei la mare ca e aproape.
ingerash
Scris: Monday, February 22, 2010 10:52 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Superb!love love love Mi-ar face placere sa vizitez superbul orashearts
madanuta
Scris: Monday, February 22, 2010 11:13 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/26/2007
Imi place, nu am fost, dar imi doresc sa-l vizitez!dance
bereea
Scris: Tuesday, February 23, 2010 8:28 AM
Nivel

Lia, mi se pare ca pana la Sienna avem doar vreo 2 ore cu masina...poate facem un salt intr-o duminica...doar sa se mai incalzeasca un pic si sa apara soarelepupici
sweet angel
Scris: Tuesday, February 23, 2010 11:31 AM
Nivel

pana cand se ,mai incalzeste numai bine scap si eu de pat,daca sarcina merge bine si o sa pot sa iti fiu ghid,daca ai nevoie de unul,pupici
Littleboy
Scris: Thursday, September 23, 2010 1:58 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
sweet angel, cum ajung de la Forli la Siena?
mama Alessiei
Scris: Thursday, September 23, 2010 7:14 PM
Nivel

Inregistrat: 1/16/2009
Littleboy wrote:
sweet angel, cum ajung de la Forli la Siena?

Sweet angel, scuze ca raspund in locul tau,
Littleboy, daca vrei sa te deplasezi cu masina apeleaza cu incredere la "via Michelin" pentru calcula intinerarul tau http://www.viamichelin.it/web/Itinerari
bereea
Scris: Thursday, June 4, 2015 9:12 AM
Nivel

In sfarsit am vizitat siena.Ce sa spun, sunt indragostita.Revin cu foto!
vanina
Scris: Thursday, June 4, 2015 3:07 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
Foarte frumos!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.