Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| De cand cu bebelusii in viata noastra, cred ca toate suntem de acord ca ne dedicam f mult lor si uitam de noi. Bem cafea la 12 sau la 9 dar rece ca e facuta la 7, mancam cand cum apucam, deseori sarim mese..
Eu mi-am luat iar vitamine ca ma simt slabita si imi dau seama ca programul de masa haotic nu ajuta deloc. Tre sa am grija de sanatatea mea. Vreau sa imi fac o lista de mancaruri, md/pranz/cina din care sa aleg unele pt fiecare saptamana, puse pe frigider. Fiindca des nu stiu ce sa mananc, ce sa imi fac.. si tot aman.
Facem aici o lista de mancaruri (si reteta daca stiti voi una faina) sau chiar meniul vostru? Text sau poza, oricum e mai usor. Poate ne inspiram..
Azi mi-am facut 2 felii de paine prajita cu unt si gem de capsuni + pahar lapte.
La pranz inca nu stiu, revin cand aflu. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Hey, super topic asta
Eu sunt back pe low carb, ca-s multe kilele de dat jos si deja articultiile mele incep sa se resimta, si de la greutate si de la toate prostiile inflamatorii pe care le-am mancat in ultimele luni mie imi si place mult sa gatesc, asa ca pun cu drag poze si retete
La mine dimineata e baza iaurtul grecesc cu fructe de padure/capsuni proaspete sau congelate, migdale, nuci sau cioco 85% cacao, pun in iaurt ce am in casa la momentul ala.
Ce nu lipsesc niciodata din frigider is salatele la punga, am tot timpul stoc serios :)) eu mananc frunze mai rau ca o gaina si nu pot sa mananc doar carne+garnitura, musai sa fie si o salata pe langa. Iau mai multe combinatii de frunze si is tot timpul la indemana pt o salata rapida, cu branzeturi, oua, masline, peste la conserva, resturi de friptura etc, combinatiile is nelimitate in functie de ce avem in frgider :))
Pana aseara am avut piure de mazare verde si pulpe de pui fericit la cuptor in punga de hartie. Azi o sa fac o struto camila cu ciuperci, vinete, zucchini si ardei, le trag pe rand la tigaie apoi in tava cu ele, niste sunca ratacita, rosii bucati la conserva, cascaval, ierburi si la cuptor pt maxim jumate de ora. Revin cu poza cand reusesc sa intru in bucatarie La pranz probabil omleta cu telemea de oaie, asta ma salveaza de cele mai multe ori :))
Ah, de vitamine incerc si eu sa ma tin, mi-am luat Elevit 3 dar le iau asa cand imi amintesc. In schimb fara Magnerot nu pot, asta e musai sa il iau zilnic ca altfel imediat ma simt slabita si ma doare capul. |
|
| Am reusit sa intru in bucatarie :) Ardeii n-au mai avut loc in tava. Maine nu stiu ce gatesc, trebuie sa ies si la cumparaturi ca nu mai am nimic provizii in frigider. https://ibb.co/b26Tzd https://ibb.co/eUusQJ |
|
| Eu luam elevit 3 pt alaptare dupa nastere dar nu ma simteam wow cu ele.. si parca nu slabeam cu ele, desi abia mancam. De cand nu le mai iau am slabit 2 kg. Ieri mi-am luat femosun ce luam in sarcina. O sa iau luna asta asa si apoi vad altceva, sa mai schimb.. poate efervescente.
Azi la pranz am mancat copanele in sos de rosii si cartofi pai la friteuza pe awr, nu in ulei.
Cina inca n-am mancat.. dar sotul e la un gratar la birou asa ca sa vad ce anume fac.
Weekendul asta pleaca socrii deci less me time, sper sa imi fac un plan de retete pana una alta, sa stiu dimineata ce gatesc.
Poate chiar sa gatesc pt 2 zile, sa pun in caserole portii fixe..
Arata yummi ce ai tu acolo, dar cred ca nu imi va placea ca si gust ca eu nu sunt fana a legumelor gatite ci crude.. si nu mananc vinete decat in zacusca.. dovlecel nu prea, la mine asa salata ar fi de: rosii (oricand oricat), castraveti, varza.. masline... morcov, porumb..
Stiu ca la salad box imi faceam una cu somon, feta, ou fiert, rosii, morcov ras. Hmmm idee pt maine, tre sa cumpar somon doar. |
|
| Aiaiai, ce as manca si eu niste cartofi, sub orice forma :) dar ma abtin, ii las doar pt cheat day o data pe luna :) Mie imi plac legumele in orice forma si vinetele chiar is printre preferate. Nici salata de vinete nu mananci? Si ca tot ai zis de somon, imi e pofta de peste cu sparanghel si sos hollandaise, sa vad ce gasesc maine sa cumpar. Eu cand gatesc avem asa cam pt doua zile, sambata fac ciorba sau o supa crema si ne ajunge mai mult. Inainte imi faceam planul de mese pe saptamana, dar acum nu prea mai merge ca nu mai am atata timp nici pt cumparaturi si nici pt gatit. Asta e, ne adaptam cum putem :) |
|
Inregistrat: 2/23/2017 Mesaje: 1400
| Eu m-am obisnuit sa mananc doar iaurturi la micul dejun , in general iaurt cu fructe( de 400g lol) uneori doua mici sau o sana . Asta pt ca nu mananc paine de multi ani iar fara paine nu e prea ok micul dejun cu sunca , branzeturi ( mai rar le pun asa pe un ardei ) La pranz mananc o supa , nu ma prea impac cu carnea si mananc foarte rar. Azi am facut peste la gratar pt ca am avut musafiri dar nu prea imi place nici pestele . Si ce mananc eu foooarte des ( si ador mancarea asta) e salata ( la pungi asa cum zicea Mary) si o amestec cu rosii , ardei , ceapa , ridichi , mozarella ( la punga aceea mica de 120g) putina sare si un dressing de iaurt . Mananc haotic dar in ultima luna am dat jos 4kg nu este miracol , doar m-am abtinut de la rontaieli , imi propun sa devin slabuta din nou si sper sa reusesc anul asta cat mai curand Mie nu-mi place deloc sa gatesc
Mary tu ai o bebelina foooarte cuminte daca te lasa sa faci papa , la mine e totul pe turbo , chiar si cand mananc as putea intra in cartea recordurilor la cum bag in mine asa rapid ( stiu e gresit dar sunt singura si n-am alternativa , iar culmea micutul meu plange intotdeauna cand ma vede mancand lol cred ca vrea sa fiu slabuta rau ) |
|
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Este un grup pe facebook care se numeste retete de mamici si acolo gasiti multe idei plus retetele...in ultimul timp am incercat cateva de pe acolo |
|
| Dana, m-ai facut sa rad cred ca bebe David mai degraba vrea si el ce mananci tu, nu cred sa fie suparat pe kg tale deci diversificarea cand o incepeti?
E drept ca e cuminte Ana, dar mie imi place sa gatesc si fug repede la bucatarie cand doarme. Sau o pun in carpe si fac treaba cu ea in brate. La inceput numai asa mancam, era plina saraca de firimituri si resturi in cap si pe haine Eu tocmai ce mi-am tras un chec in cana la microunde, asta ca sa nu dau gata tot kilogramul de cirese pe care l-am luat azi.
PS: paine imi fac din faina de migdale si cocos, tarate de psyllium si diverse combinatii de seminte. Mai pun si faina de bambus pt textura. Asta doar asa sa nu zic ca nu am si eu paine :) pot sa mananc aproape orice fara paine acum, dupa niste ani buni in care nici ciorba nu o putea manca goala :) |
|
Inregistrat: 2/23/2017 Mesaje: 1400
| MaryPoppins wrote:Dana, m-ai facut sa rad cred ca bebe David mai degraba vrea si el ce mananci tu, nu cred sa fie suparat pe kg tale deci diversificarea cand o incepeti? E drept ca e cuminte Ana, dar mie imi place sa gatesc si fug repede la bucatarie cand doarme. Sau o pun in carpe si fac treaba cu ea in brate. La inceput numai asa mancam, era plina saraca de firimituri si resturi in cap si pe haine Eu tocmai ce mi-am tras un chec in cana la microunde, asta ca sa nu dau gata tot kilogramul de cirese pe care l-am luat azi. PS:eu paine imi fac din faina de migdale si cocos, tarate de psyllium si diverse combinatii de seminte. Mai pun si faina de bambus pt textura. Asta doar asa sa nu zic ca nu am si eu paine :) pot sa mananc aproape orice fara paine acum, asta dupa niste ani buni in care nici ciorba nu o putea manca goala :)
Of de-ar fi asa sa vrea si el Am inceput fix cand a implinit 6 luni dar fara succes , nu vrea nimic , inchide gurita si se apuca de plans . Mai mult ca sigur face asta din cauza medicamentelor , a fost o perioada in care ii dadeam Nurofen si Stodal ( se oprea instant din plans doar ca sa tina gurita inchisa smecher ). Daca faci si paine... e clar ca iti place in bucatarie . Eu ma abtin sa mananc paine , indiferent cum ..tot are multe calorii , si in general omul mananca dimineata cateva felii , dupamasa iar si seara ...per total se mananca multa paine . Nu vreau sa ma gandesc cate kg extra as fi avut acum daca nu renuntam. Nu stiu ce m-a apucat in ultima perioada mi-am luat multe praji de la cofetarie si tot urmaresc cantarul , fantastic ca nu urca deloc ( oare e buna dieta cu prajituri? ) Sau poate e cantarul stricat
Andreea o sa mai scriu aici ce pap doar ca foarte rar gatesc , asa ca idee mai fac uneori lasagna de pui , tortelini cu sunca si smantana lichida , curry cu orez .Imi iau multe prostii usor de gatit adica asa la repezeala , calamari pane, pachetele de primavara etc. Imi plac galustele cu prune de la Carrefour ( soramea ma cearta de ce cumpar prostii cand le pot face eu dar cum nu-mi place sa fac ..prefer asa de-a gata) . Si mai pap aproape zilnic orez cu cioco ( mi-am facut si eu dar tot mai simplu e de cumparat asa )
|
|
| Daaaa orez cu cioco si eu sunt fana.
O sa incerc si eu dieta de prajituri |
|
| Md: orez cu lapte si cioco
Pranz: acum la 4 :) salata cu somon, rosii, castraveti, branza, morcov, ardei si ou fiert. https://ibb.co/gPvtHy
Cina: ardei umpluti |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| Eu zilele trecute am fiert orez simplu (bob lung) în apa cu pu?ina sare, apoi am facut la blender cap?uni cu banane ?i un pic de cacao (chocolate addict) ?i am turnat peste orez. A ie?it o budinca mai nonconformista, dar tare buna... Mai fac |
|
| Hmmm, o sa incerc si eu Laura. Suna bineeee.
Azi md waffles si cafea. Restul nu stiu.. ca raman singura cu bebe pana maine, sotul ii duce pe socrii acasa. Sa vad cum ma reobisnuiesc 24h just us |
|
| Am ratat ce ati scris ieri :)) eu am mancat din legumele alea la pranz iar seara niste frunze cu ton. Si in rest am rontait pe niste cirese, nuci si cioco neagra.
Astept sa se trezeasca buburuza, o satur si o trimit cu tati la bunica-sa iar eu timp liber pt mers la cumparaturi
Andreea, imi e tare pofta de ardei umpluti de o perioada buna de timp, sa vad daca gasesc la Carefour tot ce imi trebuie si ma incumet azi sa fac, daca tot e tati acasa :) plus peste, ca am ramas cu gandul la el :)) |
|
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Eu am facut tocana de ardei copti ieri, tare bunaaa!! |
|
|