Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Irinuca wrote:. iar apropo de forum (scz anabela nici nu te cunosc) dar sunt sute de alte subiecte pe care le poti citi fara sa te enervezi si sa pleci, mai ales ca ai multi prieteni aici nu am plecat is tot aici oare nu se vede?? numai ca nu voi mai fi la topicul asta,ca nu are rostul poate sa deranjez pe cineva cu ceea ce tin si stiu eu ,prietene intradevar am numai cateva care le poti numi prietene ...asa ca Irinuca daca nu ma cunosti nu poti scrie despre mine ca m-am enervat..doar ma deranjat ca de la titlul subieectului(citeste bine prima pagina)s-a ajuns la, de ce femeie nu are voie sa intre in biserica la cm?...si asa mai departe!... ...dar oricum...am zis ca ma retrag de aici nu de pe forum |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Irinuca...ultima propozitie spune tot! Pana la urma ceea ce simte fiecare, cu tot sufletul, ca exista sau nu, e cel mai important, daca este fericit. Am mai spus asta si cred cu toata taria... |
|
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Cat de mult s-a dezbatut problema intr-o singura zi!... |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Subiectele religioase au iscat intotdeauna dispute tocmai din cauza intolerantei, de parca vreun muritor detine monopolul asupra adevarului suprem.
vanina wrote: Femeile nu au voie sa intre in biserica cand au menstruatie...
Ei uite ca eu am intrat in Biserica si la menstruatie si am avut binecuvantarea parintelui. Prima oara la nunta mea, eram mireasa. Si a doua oara cand am botezat. Si prima oara si a doua preotul mi-a citit.
In ceea ce priveste intratul in Biserica dupa nastere pana dupa 40 zile... e la fel cum spun babele satului ... "lauzele nu ar trebui sa aduca apa ca seaca fantana, sa nu lucreze pamantul ca-l ard ....", toata astea au fost argumente pt ca femeile tinere sa-si pastreze sanatatea fragila dupa nastere, pacat in fata lui Dumnezeu sa nu ai grija de sanatatea ta fizica si mentala. Tot din acelasi motiv, sanatatea lauzei, barbatul nu are voie sa-si atinga femeia.
Nu am reactivat discutia pt. a continua disputa. Pana la urma Dumnezeu e in fiecare dintre noi. Degeaba mergem prin Biserici si ne rugam daca la orice prilej clevetim. Dumnezeu e iubire si toleranta.
"Iubirea este înrudirea omului cu Dumnezeu. Ea uneşte la maxim persoanele umane fără să le confunde. În iubire se arată plenitudinea existenţei." parintele Dumitru Staniloaie. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Un videoclip amuzant pentru subiectul asta |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Sper ca postarea sa se incadreze. O mica povestioara, de fapt o "transpunere" in forma de "text" a unui poem scris de Ademar Baross, Brazilia.
"Un om a visat ca mergea pe malul marii alaturi de Dumnezeu. Pe cer au inceput sa se arate una cate una, scene din viata lui. In multe din ele, el a observat doua urme de pasi pe nisip: urmele pasilor lui si urmele pasilor Lui Dumnezeu. A remarcat insa ca de multe ori, de-alungul vietii sale, era doar UN SINGUR RAND DE URME, si tocmai in momentele cele mai triste si cele mai grele! Pus pe ganduri, l-a intrebat pe Dumnezeu:
-Doamne, mi-ai promis ca daca Te urmez, vei merge alaturi de mine toata viata mea, dar cand am fost in cele mai mari necazuri a ramas doar un singur rand de urme. Nu inteleg de ce m-ai lasat singur tocmai cand aveam mai mare nevoie de Tine!
Domnul i-a raspuns:
-Scumpul meu copil, Eu te iubesc si nu te voi parasi niciodata. In momenetele de incercare si suferinta, ai vazut doar un singur rand de urme pentru ca EU TE-AM LUAT IN BRATE!"
- sursa: http://www.forum.santamia.ro/showthread.php/misiunea-noastra-79.html?t=79 |
|
Inregistrat: 1/16/2009 Mesaje: 1578
| zaza_ wrote:Domnul i-a raspuns: -Scumpul meu copil, Eu te iubesc si nu te voi parasi niciodata. In momenetele de incercare si suferinta, ai vazut doar un singur rand de urme pentru ca EU TE-AM LUAT IN BRATE!"
Zaza, frumos spus |
|
Inregistrat: 4/11/2010 Mesaje: 4221
| Aceeasi povestioara, am incercat s-o spun inversuri. Iata ce a iesit:
Vis
E noapte, totu-n jur pustiu Pe malul marii stau si plang Ce s-a-ntamplat , nici eu nu stiu, Dar mi-a venit in minte-un gand.
Candva Isus a fost cu mine Si mi-a spus prin al Sau Cuvant Ca daca-ncerc sa fac doar bine Ma va pazi pan' la mormant.
De fapt in orice zi din viata In orice clipa ce-o traiesc Mi-a spus ca imi va da povata Eu trebuie doar s-o primesc.
Si imi spunea mereu Isus: "Voi fi cu tine-n orice zi" Iar eu ma bucuram nespus, Dar in mintea mea veni
Un alt gand, deosebit; Doamne, nu poti sa ma lasi! M-am intors si am privit Pe nisip urme de pasi.
Pasii mei si pasii Lui Erau parc' alaturea, Dar din loc in loc vazui Urma unuia lipsea.
Doamne! M-am gandit atunci La intreaga mea viata. Ce lipsea? A Lui porunci? N-am primit a Sa povata?
Eu am privit cu mirare Chiar in zile de durere Zile pline de-ntristare Cand n-am nici o mangaiere
Chiar in ziua cea mai grea Ce mi s-a parut c-a fost Urma unuia lipsea Si-atunci L-am luat la rost:
Doamne, iarta-ma dar eu Vreau sa Te intreb ceva Daca Tu esti Dumnezeu Cum de m-ai putut lasa?
Daca Tu esti Cel prea Sfant, Cum ma lasi cand n-am pe nimeni? Mi-ai spus prin al Tau Cuvant Ca-ntotdeauna esti cu mine.
Stand si asteptand raspuns Mi-am dat seama ca gresesc. Era oare indeajuns? Doamne, de ce nu gandesc?
Iarta-ma ca-am indraznit Sa Te-ntreb, dar vreau sa stiu Intr-adevar m-ai parasit, Sau doar gandul mi-e pustiu?
Ochii-I plini de bunatate M-au privit, El mi-a raspuns: -Spune-mi, zise mai departe, Cuvantul Meu, ti-e de-ajuns?
Dac'am spus ca sunt cu tine Ca nu te voi parasi Te rog sa tii minte bine Ce-am spus Eu, asa va fi!
Si pentru c'ai intrebat De zilele tale grele, Sa nu crezi ca te-am uitat Sau c'ai fost singur in ele.
Si chiar Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos, mi-a spus in fata Sunt zile-n care dragul meu Eu te-am purtat pe brate! |
|
| Pe mine m-a impresionat foarte tare. Cat de repede ne pierdem credinta! Ce repede vine reprosul, ce usor e sa ignoram pe Bunul Dumnezeu. Mie mi-e uneori rusine, si ma caiesc de toate gandurile rele pe care le-am avut, inca le am. Sper din tot sufletul sa fiu mai inteleapta. |
|
| Si am mai citit o povestioara cu o batranica. S-a dus la biserica si s-a plans preotului ca a uitat-o Dumnezeu. Cum asa? a intrebat preotul. Pai de un an de zile nu mi-a mai dat nicio boala si niciun necaz...
Stia ea ceva. Incercarile prin care trecem nu ne sunt date degeaba. Dar vorba ceea: Cine are urechi de auzit s-auda si cine are ochi de vazut, sa vada! |
|
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| zaza_ wrote:Si am mai citit o povestioara cu o batranica. S-a dus la biserica si s-a plans preotului ca a uitat-o Dumnezeu. Cum asa? a intrebat preotul. Pai de un an de zile nu mi-a mai dat nicio boala si niciun necaz...
Stia ea ceva. Incercarile prin care trecem nu ne sunt date degeaba. Dar vorba ceea: Cine are urechi de auzit s-auda si cine are ochi de vazut, sa vada!
f adevarat zaza!!tot timpul m-am gandit ca , greutatile prin care am trecut pana acum, sunt doar niste incercari si ca oricum D-zeu nu imi va da decat atat cat pot duce. |
|
Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| Zaza |
|
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Am citit topicul asta mereu cand a fost activ. Ma bucur ca v-ati linistit si v-au trecut supararile. Si totusi nu ma pot abtine sa nu trag niste concluzii, nu tocmai frumoase. Imi pare tare rau sa vad ca tot mai multi oameni au probleme cu toleranta. Nu ma mira faptul ca se intampla asa multe necazuri pe lumea asta. Ignoranta capteaza tot mai mult teren, iar oameni inteligenti isi inchid mintea. Cu totii avem credinte diferite sau nu avem deloc, fiecare percepe lumea in felul sau, dar nu cred ca era necesara o cearta ca sa ne demonstreze fiecaruia dintre noi ca suntem totusi diferiti unii fata de ceilalti. Important e sa privim adanc in interiorul nostru si sa incercam sa ne cunoastem pe noi. Si abia dupa mai multe retrospective sa cercetam pe cei de langa si sa judecam. Suntem cu totii grozavi si extraordinari in felul nostru, dar nu suntem CEI MAI. Acceptandu-i pe cei de langa pentru ceea ce sunt, suntem si noi acceptati la randul nostru. Judecand-i ne vor judeca, condamnandu-i ne vor condamna. Tolerati si fiti maleabile, iubiti-i pe cei de langa pentru ca sunt. De gustibus non est disputandum... este valabil (intr-o anumita forma) si in ceea ce priveste credinta (sau lipsa ei). |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Foarte frumos spus Petro |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Petro iti impartasesc opinia! |
|
|