Si daca Dumnezeu nu exista ...
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Fluturas
Scris: Thursday, April 22, 2010 11:47 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
Biblia zice ca femeia sa taca in adunare(de asta nu sunt femei in conducere)
1 Corinteni 14:34-35...Femeile sa taca in adunari,caci lor nu le este ingaduit sa ia cuvantul in ele,ci sa fie supuse,cum zice si Legea
Daca voiesc sa capete invatatura asupra unui lucru,sa intrebe pe barbatii lor acasa;caci este rusin pentru o femeie sa vorbeasca in Biserica."

vanina,ma repet,in Biblie gasesti raspuns la orice intrebare
carla
Scris: Thursday, April 22, 2010 11:47 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
In vremuri de mult apuse, la popoarele vechi, preotii femei nu erau nicidecum o raritate existand preotese in templele din intreaga lume antica care slujeau zeilor acelor timpuri si erau respectate de catre comunitate fara nici o rezerva. In iudaism si crestinism insa doar barbatilor le este permis accesul la taina preotiei principalul argument fiind faptul ca aceasta sarcina a fost rezervata doar barbatilor, care la fel ca si Hristos, sunt chemati sa faca un sacrificiu personal pentru intreaga turma pe care o slujesc. Unei femei nu i se poate insa cere asa ceva pentru ca ea, ca viitoare mama si stapana a casei, are deja prea multe indatoriri vitale care sunt la fel de importante ca si activitatea desfasurata de un preot, dar la un nivel mai restrans. sursa

Vanina,acuma si preoti femei,nu ne ajunge cate avem ?
Din partea mea poti sa te faci preoteasa,ti-ar stapupici
vanina
Scris: Thursday, April 22, 2010 12:03 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
Fluturas wrote:
Biblia zice ca femeia sa taca in adunare(de asta nu sunt femei in conducere)
1 Corinteni 14:34-35...Femeile sa taca in adunari,caci lor nu le este ingaduit sa ia cuvantul in ele,ci sa fie supuse,cum zice si Legea
Daca voiesc sa capete invatatura asupra unui lucru,sa intrebe pe barbatii lor acasa;caci este rusin pentru o femeie sa vorbeasca in Biserica."

vanina,ma repet,in Biblie gasesti raspuns la orice intrebare

Wow nu credeam ca exista scrieri de genul asta...
Eu, personal, nu sunt de acord cu supunerea, ci militez pentru egalitatea sexelorras
Si femeile ar castiga banisori multi daca ar fi preoti sic
shirel
Scris: Thursday, April 22, 2010 12:06 PM
Nivel

Inregistrat: 7/22/2007
vanina wrote:
Legat de Maria Magdalena sunt mai multe versiuni. Si toti discipolii lui Isus sunt barbati...
Shirel daca femeile au atata putere spirituala(sper ca am inteles bine) de ce nu pot fi preoti?

Sunt religii unde si femeile slujesc exact ca preotii astazi in zilele noastre.
Spune-mi chiar ti-ai lasa casa si copii pe mana sotului daca ai vrea sa fii preot?
Barbatii au misiunea de a raspadi cuvantul lui D-zeu pentru a se intari in credinta prin acest fel plus ca in spatele fiecarui barbat se afla o femeie asa ca nu fii asa de sigura ca ea nu predica ca un preot acasa!
ingerash
Scris: Thursday, April 22, 2010 12:07 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
shirel wrote:

Sunt religii unde si femeile slujesc exact ca preotii astazi in zilele noastre.
...in spatele fiecarui barbat se afla o femeie asa ca nu fii asa de sigura ca ea nu predica ca un preot acasa!

newclap newclap newclap newclap pupici
shirel
Scris: Thursday, April 22, 2010 12:09 PM
Nivel

carla wrote:
In vremuri de mult apuse, la popoarele vechi, preotii femei nu erau nicidecum o raritate existand preotese in templele din intreaga lume antica care slujeau zeilor acelor timpuri si erau respectate de catre comunitate fara nici o rezerva. In iudaism si crestinism insa doar barbatilor le este permis accesul la taina preotiei principalul argument fiind faptul ca aceasta sarcina a fost rezervata doar barbatilor, care la fel ca si Hristos, sunt chemati sa faca un sacrificiu personal pentru intreaga turma pe care o slujesc. Unei femei nu i se poate insa cere asa ceva pentru ca ea, ca viitoare mama si stapana a casei, are deja prea multe indatoriri vitale care sunt la fel de importante ca si activitatea desfasurata de un preot, dar la un nivel mai restrans. sursa

Vanina,acuma si preoti femei,nu ne ajunge cate avem ?
Din partea mea poti sa te faci preoteasa,ti-ar stapupici

Scuze Carla dar nu am citi ce ai postat tu si am postat prin telepatie ras pupici exact acelasi lucru!Iubita vezi ce legatura deosebita am eu cu tine!sic hohot iloveyou
Fluturas
Scris: Thursday, April 22, 2010 12:11 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
vanina wrote:

Wow nu credeam ca exista scrieri de genul asta...
Eu, personal, nu sunt de acord cu supunerea, ci militez pentru egalitatea sexelorras
Si femeile ar castiga banisori multi daca ar fi preoti sic

nu esti de acord cu supunerea,dar tot in Biblie scrie ca barbatul va raspunde intr-o zi de familie(daca vrei caut mai tarziu exact unde si cum scrie) si poate atunci va fi in avantajul nostru ca doar el va fi tras la raspundere.in schimb,noi avem datoria sa ne rugam pentru ei
carla
Scris: Thursday, April 22, 2010 12:17 PM
Nivel

Inregistrat: 2/8/2007
shirel wrote:

Scuze Carla dar nu am citi ce ai postat tu si am postat prin telepatie ras pupici exact acelasi lucru!Iubita vezi ce legatura deosebita am eu cu tine!sic hohot iloveyou
pupici computerlove iloveyou
Ce vad eu aici e timp pierdut,ca si cum am cauta sa aflam de ce e cerul albastru in loc sa ne bucuram de el
shirel
Scris: Thursday, April 22, 2010 12:24 PM
Nivel

Carla de asta nici nu mai vorbesc!hohot hohot
vanina
Scris: Thursday, April 22, 2010 1:48 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
Hehe daca ar fi sa asamblez cateva informatii de la voi: femeia are putere spirituala, femeia a fost preoteasa in vremurile trecute... iar femeia din zilele noastre munceste cot la cot cu barbatul, dar totusi numai barbatii pot fi preoti! Macar daca ar fi si preotii ortodocsi la fel ca cei catolici, necasatoriti, ai mai zice ca fac un sacrificiu.ras
Ana
Scris: Thursday, April 22, 2010 2:06 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Doamne fetelor la ce ajuns,nu vedeti ca in zadar ii raspundeti Vaninei ca ia vine iar cu alte intrebari si iar cu alte nelamuriri de ale ei(ca nu intelege de ce asa si nu cum vrea ea).....eu cred ca Dumnezeu exista si gata ......sa nu fim off-topic...cred ca discutiile astea nu vor ajunge nicaieri niciodataclosedtopic closedtopic closedtopic closedtopic
leut
Scris: Thursday, April 22, 2010 2:11 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
...si totusi, titlul topicului era altul - Si daca nu exista... Anabella...fetele isi spun parerea, chiar si Vanina...
A...si inca ceva: in biserica intru asa cum sunt in fiecare zi, aranjata, curata si cu capul descoperit. Mi se pare aiurea sa-l am pe Dumnezeu langa mine, in orice clipa, asa cum sunt, si machiata, si vopsita, etc...iar apoi sa ma duc aiurea la biserica. Am intalnit odata o prietena la biserica (il impartasam pe Matei) si am ramas socata de cum arata. Parea ca are cam 50 de ani, desi e de-o varsta cu mine, cu basmaluta pe cap si nearanjata...Oare nu trebuie sa fim ingrijiti mereu?
Ana
Scris: Thursday, April 22, 2010 2:14 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
leut wrote:
...si totusi, titlul topicului era altul - Si daca nu exista... Anabella...fetele isi spun parerea, chiar si Vanina...
da ,probabil m-am bagat prea mult in seama,eu am zis doar atat cred ca exista....intradevar am vazut ca toate isi spun parerea numai ca Vanina ii place sa faca din tantar,armasar asa a facut si la toipcul Exista viata dupa moarte...oricum fiecare sa creada ce vrea...eu ma retrag...multumsc leut
leut
Scris: Thursday, April 22, 2010 2:14 PM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Anabella wrote:
da ,probabil m-am bagat prea mult in seama,eu am zis doar atat cred ca exista....intradevar am vazut ca toate isi spun parerea numai ca Vanina ii place sa faca din tantar,armasar asa a facut si la toipcul Exista viata dupa moarte...oricum fiecare sa creada ce vrea...eu ma retrag...multumsc leut

pupici
pupici
madanuta
Scris: Thursday, April 22, 2010 2:40 PM
Nivel

Inregistrat: 6/26/2007
vanina wrote:

Atunci fuguta, la arat, sa conduci tractorul si cand vii acasa sa dai la copil in loc de lapte, motorina. Fuguta, conducator de tir, si cand faci pana, schimba o roata d-aia imensa singura, ca nah, suntem egali. Pai ce, egalitate numai la functii d-astea elegante???hohot hohot hohot

Cum sa pui egalitate intre un scaun si o masa? Fiecare are functia lui...

Suntem egali in fata lui Dumnezeu, pentru ca avem aceeasi sansa pentru a ne pocai si a primi mantuirea. Dumnezeu ne iubeste la fel, fie ca suntem barbati , fie ca suntem femei...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.