Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| roxinthya wrote: daca am stranutat la mort sa imi rup o ata din haine si s-o pun in sicriu, etc..(eu le spun babisme) Si am stranutat de atatea ori ca cred ca nu as mai fi ramas cu nicio haina pe mine la cat as fi avut de rupt - fara suparare pt. cei care cred in chestiile astea. ...Doamne ce mai poate inventa omul,chiar nu stiu daca cinva poate crede in asa ceva..Roxi sper ca nu te superi ca am ras dar la faza asta chiar m-am amuzat...nici eu nu cred in asa ceva.... |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Si de fapt discriminarile astea legate de menstruatie sau de imbracaminte sunt nimic pe langa faptul ca Dumnezeu e barbat bineinteles, iar in afara de Fecioara Maria(care trebuia sa apara totusi ca sa se demonstreze nasterea Domnului) si de Eva pacatoasa, care a fost ispitita de sarpe si ea a fost cea care l-a ispitit si pe Adam , restul femeilor care apar in Biblie sunt prostituate sau curve. Cunoasteti vreo femeie normala din Biblie? |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11815
| Biblia pe parcursul anilor a fost explicata de intelepti religiosi in functie de cum vedeau ei in aceea perioada ca biblia , porunciile ,canoanele sa poate fi respectate si asta o faceau si in functie de oamenii. Cu toate ca religiile au adus si multe razboaie ,mult haus pe pamant opriti-va ganditi-va cu toate cum ar fi daca nu ar fi nici o religie,toti ar trai cum vor ei,fara nici o lege fara nici un D-zeu,zeu,Mohamad sau Isus.Deci omul ar stie ca el singur se creaza,singur se omoara nu se teme de nimeni si de nimic,ce importantza are daca este bun sau rau .Nu mai vorbesc de natura daca nu ar fi fost o ordine de creiere a globului,a pamantului ,apa s-ar rasturna peste uscat,meri au face pere,pisica ar fi nascut poate si soareci deci ar fi fost un haus total. Biblia bine studiata si asta nu o spun eu ,o spun oamenii de stiintza are mesaje ,coduri despre toate efectele naturii si a omenirii de la creiere si pana astazi. Eu am multa informatie ,cine este interesat sa afle mistere studiaza,intreaba vorbeste cu oameni care sunt capabili de a-mi explica anumite neintelesuri. Acuma ma intorc la religia mea ,nu ca nu as cunoaste religia ortodoxa si ca nu o respect,eu sunt persoana care apreciez religiile toate stiu ca au un rol in omenire si tot timpul mi-a placut sa aflu cat mai multe,asta fara nici o legatura in a crede in D-zeu sau nu. Incerc si sunt sigura ca si la ortodoxisi adevarata insemnificare este la fel ,sa explic de ce o femeie care naste nu are voie sa mearga intr-un loc de rugaciune fie el templu,moscheie sau biserica. Fetelor cum adica nu are voie este interzis,cineva a vrut sa intre si a dat-o afara,a fost alungata ,nuuuuuu adevarat.As vrea sa vad si eu un preot care sa faca gestul acesta si daca-l face i-as cere-o sa mi-o explice. Femeie dupa nastere nu face nici un pacat ca intra intr-un loc de rugaciune si nu trebuie interpretat ca pacat ci ca ceva neplacut si pentru ea si pentru prunc,ce voi nu stiti cat este de greu acomodarea dupa nastere,cum se simpte femeia slabita si plus de asta cata nevoie are pruncul de ea.De ce se i-a ca un pacat?Crezi ca acel cineva care a realizat nasterea chiar este prost nu cunoaste suferintza femeii,scurgeriile ,dureriile de san?La noi in religie femeia nu este obligata sa intre intr-un lacas cilt doar pentru faptul ca nu este obligata sa se roage ,rugaciuniile ei sunt in functie de timp,femeia fiind cunoscuta in primul rand mult mai habotnica decat barbatii si plus depinde de imprejurari.Femeia dupa nastere locul ei este acasa langa pruncul ei ,nu pot sa-mi dau seama unde ati auzit ca este pacat,si daca cineva spune asta m-as contrazice foarte tare cu el fiindca nu este normal.femeia nu este obligata dupa nastere sa se roage in public ,plus ca poate deranja pe alticare au venit sa se roage,ea trebuie sa mearga la Wc des are tot felul de scurgeri,copilul poate fi flamand si poate plange ,plus ca va vrea san ,femeia nu trebuie pusa in fatza la asemenea situatii neplacute in public si nu cum a fost interpretata si explicata de voi ca ce este pacat ca a nascut. Chiar va rog inainte de a gandi ceva si posta verificat la ce se refera ,cine se refera si de ce se refera veniti cu explicati concrete la asemenea contraziceri!
Imi place subiectul tareeee si sunt pregatita sa raspund la ciudatele voastre intrebari,tin totusi sa reamintesc ca sunt discutii libere dar nu la adresa nimaniu si nici la nici o religie in parte,deci fara jigniri personale adresate subinteles! |
|

| vanina wrote:Si de fapt discriminarile astea legate de menstruatie sau de imbracaminte sunt nimic pe langa faptul ca Dumnezeu e barbat bineinteles, iar in afara de Fecioara Maria(care trebuia sa apara totusi ca sa se demonstreze nasterea Domnului) si de Eva pacatoasa, care a fost ispitita de sarpe si ea a fost cea care l-a ispitit si pe Adam  , restul femeilor care apar in Biblie sunt prostituate sau curve.  Cunoasteti vreo femeie normala din Biblie?
unde scrie ca D-zeu este barbat? |
|

| shirel wrote:
unde scrie ca D-zeu este barbat?
Trebuia sa fie hermafrodit ca sa nu mai existe discriminare L-a creat pe Adam primul, si a creat-o pe femeie cu ajutorul coastei lui... ca sa nu fie singur discriminare dupa discriminare. PS: Si mie imi place subiectul tare Last edit: Isus nu e barbat? Asa arata... |
|

| vanina wrote:Trebuia sa fie hermafrodit ca sa nu mai existe discriminare L-a creat pe Adam primul, si a creat-o pe femeie cu ajutorul coastei lui... ca sa nu fie singur  discriminare dupa discriminare. PS: Si mie imi place subiectul tare Last edit: Isus nu e barbat? Asa arata...
C-am incurci lucruriile D-zeu este D-zeu ,Isus este Isus binenteles ca este barbat dar Isus nu este D-zeu ! Adevarul ca D-zeu nu este fiintza omeneasca deci nu poate fi considerat nici femeie nici barbat,Intr-o scriptura f,veche el apare cateodata si la feminin si la masculin plus ca are mai si mai multe nume. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| shirel wrote:
C-am incurci lucruriile D-zeu este D-zeu ,Isus este Isus binenteles ca este barbat dar Isus nu este D-zeu ! Adevarul ca D-zeu nu este fiintza omeneasca deci nu poate fi considerat nici femeie nici barbat,Intr-o scriptura f,veche el apare cateodata si la feminin si la masculin plus ca are mai si mai multe nume.
Asa este! El este spirit,Tatal nostru spiritual,noi semanam cu el spiritual;El ne-a dat dat trup de carne si oase |
|

| shirel wrote:Femeie dupa nastere nu face nici un pacat ca intra intr-un loc de rugaciune si nu trebuie interpretat ca pacat ci ca ceva neplacut si pentru ea si pentru prunc,ce voi nu stiti cat este de greu acomodarea dupa nastere,cum se simpte femeia slabita si plus de asta cata nevoie are pruncul de ea.De ce se i-a ca un pacat?Crezi ca acel cineva care a realizat nasterea chiar este prost nu cunoaste suferintza femeii,scurgeriile ,dureriile de san?La noi in religie femeia nu este obligata sa intre intr-un lacas cilt doar pentru faptul ca nu este obligata sa se roage ,rugaciuniile ei sunt in functie de timp,femeia fiind cunoscuta in primul rand mult mai habotnica decat barbatii si plus depinde de imprejurari.Femeia dupa nastere locul ei este acasa langa pruncul ei ,nu pot sa-mi dau seama unde ati auzit ca este pacat,si daca cineva spune asta m-as contrazice foarte tare cu el fiindca nu este normal.femeia nu este obligata dupa nastere sa se roage in public ,plus ca poate deranja pe alticare au venit sa se roage,ea trebuie sa mearga la Wc des are tot felul de scurgeri,copilul poate fi flamand si poate plange ,plus ca va vrea san ,femeia nu trebuie pusa in fatza la asemenea situatii neplacute in public si nu cum a fost interpretata si explicata de voi ca ce este pacat ca a nascut. Chiar va rog inainte de a gandi ceva si posta verificat la ce se refera ,cine se refera si de ce se refera veniti cu explicati concrete la asemenea contraziceri! In Biserica Ortodoxa femeia nu are voie sa intre decat dupa cele 40 de zile de la nastere si dupa ce i se citesc molifte(de catre preot) la intrarea in biserica. Din cate stiu eu lauzele sunt considerate murdare , sau ceva de genul asta. |
|

| vanina wrote: L-a creat pe Adam primul, si a creat-o pe femeie cu ajutorul coastei lui... ca sa nu fie singur
Cand Dumnezeu a creat-o pe femeie,Eva,ia luat o coasta lui Adam...de aceea se spune ca femeia si barbatul sa se impreuneze,pentru a fi un intreg. |
|

| Ideea era ca Isus fiul lui Dumnezeu e tot barbat, nu femeie. De ce nu a avut si o fiica ? Toate rolurile din Biblie sunt ale barbatilor... |
|

| Cred ca ar trebui deschis un topic "sa studiem biblia",suntem deja off-topic Daca se deschide raspund si eu intrebarilor |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| shirel , mai sus ai intrebat daca scrie undeva ca dumnezeu e barbat. eu nu am gasit scris exact cuvintele astea , dar ma gandesc ca ar trebui sa fie barbat daca este un tata." tatal nostru" si la orele de religie preotul ne-a invatat si chiar in carti este scris ca dumnezeu la creat pe adam dupa chipul si asemanarea sa. deci tot barbat trebuie sa fie. urmaresc discutiile voastre de cateva zile , eu nu am nimic impotriva celor ce nu cred, fiecare crede in ce vrea el, nici sotul meu nu e convins ca dumnezeu exista , mi-a spus intr-o zi ca el crede ca exista o forta mai mare care ne conduce, si dumnezeu a fost creat de oameni sa faca un pic de ordine de pamant, macar asa uni oameni care cred in dumnezeu fac fapte bune , daca nu ar crede ca exista ar fi mai mult haos pe pamant . asta e parerea lui, eu ma rog in continuare la dumnezeu, eu simt ca ma ajuta cand il chem. |
|

| Biblia are legatura cu Dumnezeu, deci nu ne abatem prea tare de la subiect. Eu stiam ca Dumnezeu, Isus si Sfantul Duh formeaza o Trinitate. Am gasit undeva ca Isus a spus “Eu si Tatal una suntem” (Ioan 10:30), dar stiu ca acest lucru nu este acceptat de orice religie. |
|

| vanina wrote:Biblia are legatura cu Dumnezeu, deci nu ne abatem prea tare de la subiect. Eu stiam ca Dumnezeu, Isus si Sfantul Duh formeaza o Trinitate. Am gasit undeva ca Isus a spus “Eu si Tatal una suntem” (Ioan 10:30), dar stiu ca acest lucru nu este acceptat de orice religie.
Da,intradevar tatal fiul si sfantul duh formeaza o trinitate Isus cand spune" eu si tatal una suntem "se refera la puterea de ajutare de spiritualite prin care se aSEAMNA dar vezi pot o mie de oameni sa citeasca biblia si fiecare sa o interpreteze cum vrea .Toate traducerile care sunt astazi in romaneste nu cel putin cate biblii am citit eu pana acuma traduceriile eram groaznice,mai ales ca acuma cunosc ebraica sunt acolo cuvinte in ebraica cica care de altfel nu numai ca nu au exista dar traducerea nu este adevarata.
Este exact la fel ca si cand fiul seamna cu tatal lui dar nu fizic ci caracterul felul lui de a fi asta este metafora folosita in Biblie! |
|

| Nu sunt eu interesata prea tare de Biblie, dar nu mi-a placut niciodata (de cand eram foarte micuta) discriminarea femeilor. Si totusi femeile(unele) o accepta mai tare decat barbatii(unii). Probabil ca inaintea aparitiei bibliei, femeile erau mult mai rau in privinta asta. Dumnezeu este considerat iubire.. dar daca Dumnezeu nu exista nu inseamna ca nu mai exista iubire pe pamant. Religia are multe parti bune, dar in zilele noastre nu mi se pare atat de necesara ca acum doua mii de ani. |
|
|
|