Si daca Dumnezeu nu exista ...
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ana
Scris: Wednesday, April 21, 2010 12:36 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
vanina wrote:
dar mie nu-mi place ca femeile sunt discriminate, urasc chestia asta!sorry1

poti explica mai pe larg la ce anume te referi?
vanina
Scris: Wednesday, April 21, 2010 12:46 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
Depinde si despre ce religie vorbim.
La ortodocsi numai barbatii pot fi preoti, numai ei pot sa treaca prin fata altarului, si in altar. Femeile nu au voie sa intre in biserica cand au menstruatie... trebuie sa poarte batic pe cap in biserica. Si mai sunt multe altele neoficiale.
Ana
Scris: Wednesday, April 21, 2010 12:53 PM
Nivel

vanina wrote:
Pai numai barbatii pot fi preoti, numai ei pot sa treaca prin fata altarului, si in altar. Femeile nu au voie sa intre in biserica cand au menstruatie... trebuie sa poarte batic pe cap in biserica. Si mai sunt multe altele neoficiale.
si ce e rau in a fi invaluita, sa ai batic pe cap,sa nu intri cand esti la menstruatie,???chiar nu inteleg doar nu poti intra in casa Domnului oriucum vrei tu trebuie sa fi smerita atat inauntru cat si afara nu mi se pare discriminare ci bun simt..mai ales ca multa femei maritate7nemaritate in ziua de azi prin imbracamintea lor foarte necenzurata atrag privirile altor barbati poate si ei la randul lor insurati7sau nu si uite asa se ajung ca multe familii sa se ditruga si multe altele tot din cauza noastra pentru ca tinem ca totul e bine si nimica pacat....ma retrag ca poate asa e mai bine si nu vreau nici sa mai fiu off-topic....
vanina
Scris: Wednesday, April 21, 2010 1:00 PM
Nivel

Si de ce nu au voie sa intre in Biserica timp de 40 de zile dupa nastere? Au pacatuit ca au nascut?!?
vanina
Scris: Wednesday, April 21, 2010 1:39 PM
Nivel

Anabella wrote:
si ce e rau in a fi invaluita, sa ai batic pe cap,sa nu intri cand esti la menstruatie,???chiar nu inteleg doar nu poti intra in casa Domnului oriucum vrei tu trebuie sa fi smerita atat inauntru cat si afara nu mi se pare discriminare ci bun simt..mai ales ca multa femei maritate7nemaritate in ziua de azi prin imbracamintea lor foarte necenzurata atrag privirile altor barbati poate si ei la randul lor insurati7sau nu si uite asa se ajung ca multe familii sa se ditruga si multe altele tot din cauza noastra pentru ca tinem ca totul e bine si nimica pacat....ma retrag ca poate asa e mai bine si nu vreau nici sa mai fiu off-topic....

Scuze ca sunt si eu off-topic, dar am remarcat si in mesajul tau un fel de discriminare a femeilor. De ce numai femeile sunt vinovate de casniciile distruse? Barbatii aceia care se uita la altele nu au nicio vina? Ei doar au fost ispititi, nu-i asa?alcool
Ana
Scris: Wednesday, April 21, 2010 1:44 PM
Nivel

vanina wrote:

Scuze ca sunt si eu off-topic, dar am remarcat si in mesajul tau un fel de discriminare a femeilor. De ce numai femeile sunt vinovate de casniciile distruse? Barbatii aceia care se uita la altele nu au nicio vina? Ei doar au fost ispititi, nu-i asa?alcool
scuze am vrut sa scriu ca si barbatii la randul lor....deci nu numai femeile
vanina
Scris: Wednesday, April 21, 2010 1:55 PM
Nivel

Anabella wrote:
scuze am vrut sa scriu ca si barbatii la randul lor....deci nu numai femeile

ras Si atunci de ce trebuie sa purtam numai noi batice pe cap? Ca lor nu le sta bine?hohot
madanuta
Scris: Wednesday, April 21, 2010 2:03 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/26/2007
Eu tot vad ca cineva incearca sa genereze dspute cu orice pret. Unele dintre noi ne strofocam sa dam raspunsuri sincere, din tot sufletul, doar ca sa se amuze altele...Daca tot unele declarati ca nu credeti in Dumnezeu, in Rai , in Iad, de ce mai generati discutii legate de acestea? Nu intereseaza sigur pe Dumnezeu daca ne convine sau nu ce a scris El prin trimisii lui, in Biblie.

Pentru o femeie care asculta de Dumenzeu nu e greu sa inteleaga ca prin Biblie Dumnezeu a spus ca preotia e doar a barbatilor, sa-si acopere capul cand merge sa se inchine, ca nu trebuie sa mearga la Biserica atunci cand are menstruatie, ca trebuie sa se imbrace decent si multe altele... Tocmai aici e frumusetea, ca nu te controleaza nimeni daca le apici sau nu. E o chestiune de CREDINTA si ASCULTARE. Dumnezeu nu obliga pe nimeni...Daca vrei, crezi si asculti, daca nu vrei, nu crezi si nu asculti.

Asta daca nu cumva a crede si a asculta e "Spalare de creier".
roxinthya
Scris: Wednesday, April 21, 2010 2:09 PM
Nivel

Inregistrat: 11/10/2009
Fetelor vreau sa va povestesc si eu ceva.
Se pare ca o parte din aceste traditii au si o explicatie logica si nu numai "asa se face" sau "asa trebuie".
Un preot ortodox i-a spus sora-mii ca treaba aia cu intratul in biserica atunci cand esti la menstruatie (sau cica se mai putea doar daca aveai busuioc in buzunar) era din motive de igiena. Pe vremea cand se facea asa nu existau tampoane sau absorbante si femeile faceau mizerie pe jos in biserica si implicit si mirosea urat. De aceea s-a interzis intrarea femeilor in biserica la menstruatie dar lumea a preluat aceasta regula si in sute de ani nu s-a mai stiut originea acestui fapt .
Mentionez ca sunt credincioasa si cu aceasta postare nu vreau sa intelegeti ca batjocoresc in vreun fel numele Domnului sau biserica (desi in ziua de azi primii care o fac sunt preotii)
In concluzie, probabil sunt explicatii si pt. multe alte obiceiuri de acest fel care sunt transmise mai departe din generatie in generatie fara a li se mai tine minte originea.
Apropo exista un astfel de topic in care sa dezbatem un pic din traditiile astea care aparent nu au nicio explicatie?
Recent am inmormantat-o pe bunica mea ( ieri ) si m-au innebunit toate muierile cu diverse prostii de genul: daca am stranutat la mort sa imi rup o ata din haine si s-o pun in sicriu, etc..(eu le spun babisme) Si am stranutat de atatea ori ca cred ca nu as mai fi ramas cu nicio haina pe mine la cat as fi avut de rupt - fara suparare pt. cei care cred in chestiile astea.
misha
Scris: Wednesday, April 21, 2010 2:35 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
Vanina, din moment ce porti discutii despre Dumnezeu (chiar daca nu sunt spre a-L slavi) inseamna ca nu esti chiar atee si inca mai cauti...ceea ce e un lucru bun! Apoi, sa stii ca si ateii cred in existenta lui Dumnezeu tocmai pentru ca Il neaga (nu poti nega ceva ce nu exista, nu-i asa?)

Ai multe intrebari la care ti-ar putea raspunde cu mult drag un duhovnic mult mai pregatit decat noi si sufleteste si dpdv teologic, insa ai curajul sa-l cauti(ia-o ca pe o provocare, nu un afront)? De gasit sigur il vei gasi!sic

Apoi, conditia intrarii in Rai ne-a dat-o insusi Dumnezeu cand a spus: sa-L iubesti pe Domnul Dumnezeu din toata inima ta si din tot cugetul tau, iar pe aproapele tau ca pe tine insuti. Ei, de-aici deriva toate celelalte...Si oare cati dintre noi reusim sa facem aceasta?

Stai linistita ca nu te blameaza nimeni si nu esti considerata nebuna, satanista sau cine stie ce altceva.Un crestin adevarat cel mult trebuie sa se roage pentru cel aflat departe de Dumnezeu, nicidecum sa-l judece...

vanina
Scris: Wednesday, April 21, 2010 7:11 PM
Nivel

Misha eu sunt agnostica (Agnosticismul e conceptia filozofica potrivit careia adevarul anumitor afirmatii, mai ales afirmatii teologice privind existenta unui Dumnezeu sau a unor zei, este fie necunoscut fie imposibil de aflat. Termenul agnostic a fost creat de Thomas Henry Huxley în 1869 si este folosit si pentru descrierea celor neconvinsi de existenta zeitatilor sau altor aspecte religioase. Cuvântul agnostic provine din greaca, compus din particula a (fara) si gnosis (cunoastere). Agnosticismul nu trebuie confundat cu pozitia opusa, gnosticismul.

Agnosticii pot afirma fie ca nu este posibil sa existe cunoastere spirituala, fie ca ei, personal, nu dispun de o asemenea cunoastere. În ambele cazuri este expus scepticism fata de doctrinele religioase.

Deistii si ateistii afirma fie ca exista, fie ca nu exista Dumnezeu. Agnosticii declara însa ca nimeni nu poate sti daca Dumnezeu exista sau nu.

Atitudinea acelora care prefera sa nu se pronunte asupra problemelor care nu intra în câmpul datelor experientei.

Termenul a luat nastere în ambientul pozitivismului.

Desi nu neaga existenta lui Dumnezeu, agnosticismul spune ca Dumnezeu nu poate fi cunoscut, iar existenta lui nu poate fi probata (demonstrata).

Sustinut în forma lui cea mai rigida de Thomas Henry Huxley (1825-1895) este si pozitia împartasita de toti aceia care nici mai înainte n-au recunoscut posibilitatea de a sti daca Dumnezeu exista sau nu.)

Mi-ar face placere sa discut si cu un duhovnic, numai sa nu ma injureras
Roxinthya credca exista un topic despre babisme.:)
Fluturas
Scris: Wednesday, April 21, 2010 9:40 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
vanina wrote:
Depinde si despre ce religie vorbim.
La ortodocsi numai barbatii pot fi preoti, numai ei pot sa treaca prin fata altarului, si in altar. Femeile nu au voie sa intre in biserica cand au menstruatie... trebuie sa poarte batic pe cap in biserica. Si mai sunt multe altele neoficiale.

neoficiale??toate astea sunt scrise in Biblie.si intr-o credinta in Dumnezeu Biblia este ghidul
vanina
Scris: Wednesday, April 21, 2010 9:45 PM
Nivel

Fluturas wrote:

neoficiale??toate astea sunt scrise in Biblie.si intr-o credinta in Dumnezeu Biblia este ghidul

Am spus eu altceva?
"Mai sunt multe altele"= exemple de discriminare. Nu am zis ca acestea sunt neoficiale, dar am uitat sa pun un "dar". Deci "Mai sunt multe altele, dar neoficiale."
carla
Scris: Wednesday, April 21, 2010 10:09 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
"Stiinta fara religie este schioapa,religia fara stiinta este oarba"A.Einstein
sursa
t-mihaela
Scris: Thursday, April 22, 2010 1:51 AM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Topicul asta se cheama " Si daca D-zeu nu exista" deci cred ca sunt bineveniti si credinciosii si necredinciosii sa impartaseasca pareri.Sunt topicuri strict de religie aici pe forum unde eu una nu intru din respect pentru cei care le-au deschis.Aici insa zic eu e loc pentru toti .Eu una ma bucur ca am gasit raspuns la intrebarea de ce nu intra femeia in biserica la menstruatie ...deci originile sunt undeva departe dar nimeni nu mai stie de ce si cum si o ia ca pe o regula din biblie.Si totusi as vrea sa gasesc raspuns la intrebarea de ce sa nu intre femeia in biserica dupa nastere ...vorba Vaninei ,a pactuit ca a dat nastere unui copi?oare Al meu sotior a intrat iar la rugaciune ,de doua ori pe zi ,tot incearca sa-mi salveze sufletul pacatos ras ...acusica inccepe si postul la ei si atunci sa tetii piosenie la el ,pe mine ma distreaza ca nu are voie sa se enerveze si se comporta ciudata e tot lapte si miere in perioada asta din an dance
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.