Si daca Dumnezeu nu exista ...
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Tuesday, March 4, 2008 9:03 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
V-ati pus vreodata intrebarea cum ar fi fost daca Dumnezeu nu ar fi existat?

Ati simtit vreodata ca sunteti extrem de aproape de Dumnezeu? Ca unele lucruri incep sa se aseze exact atunci cand nu va mai asteptati? angel
Kiki
Scris: Tuesday, March 4, 2008 9:26 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Fara Dzeu cred ca ar fi fost un mic haos, dar nu neaparat pe pamant. Ci in noi...ca atunci cand ai nevoie sa crezi cu disperare in ceva, cand incerci sa te agati de ceva si simti ca te prabusesti...

Noi, oamenii, in general ne aducem aminte de Dzeu doar cand avem nevoie, cand ne e rau, cand avem probleme...Uitam sa-I mai multumim cand avem un succes, o realizare...totul e facut de noi, nu? Dar a pus si Dzeu mana, in mod sigur... Da, poate ca uneori rezolvarea unei probleme ne seaca sufletul si ne mai intrebam "Unde esti Tu Doamne? Ai uitat de mine?"...dar, in general stim ca Dzeu e sus si ne ajuta la nevoie, dar cand considera El nu cand vrem noi...

Mda, v-am rapit destul de mult timp...Continua cineva? ras
Fluturas
Scris: Tuesday, March 4, 2008 9:27 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
Adriana,eu spun cu mare exactitudine ca Dumnezeu exista.poate si din cauza religiei mele,dar sa stii ca am simtit asta,l-am simtit aproape de mine si am vazut cum a facut si minuni in viata mea
oanalaurisa
Scris: Tuesday, March 4, 2008 9:32 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007

Da,continui eu!

Spre deosebire de majoritatea oamenilor care-l acuza pe Dumnezeu de o gramada de calamitati,dezastre si alte lucruri rele care se intampla in viata lor,eu consider ca de fapt,Dumnezeu este bun,iar singurii vinovati pentru aceste lucruri suntem noi,oamenii,iar chestiile negative care se intampla sunt consecintele faptelor noastre.
Din pacate,in loc sa ii fim recunoscatori pentru ca existam,pentru tot ce a facut bun pentru noi,am observat ca tocmai preotii il prezinta ca pe un Dumnezeu razbunator,explicandu-le copiilor in cartile de religie ca daca nu-si fac cruce cand trec prin fata bisericii,vor pati ceva rau (ex.ii va calca o masina,etc) - asta se dezbatea la stiri zilele astea.
Deci,in ce ma priveste,ii multumesc in fiecare zi pentru tot ce mi-a oferit in viata asta,pentru ca exist,pentru familia pe care mi-a dat-o,pentru micuta minune din viata noastra - Mira si stiu ca daca El nu ar fi existat nu am fi existat nici noi si sunt convinsa de asta,insa oamenii nu-l cunosc asa cum este cu adevarat,ci incearca sa-l adapteze la ideile lor imperfecte si absurde.
katy_lumika
Scris: Tuesday, March 4, 2008 9:42 PM
Nivel

Inregistrat: 1/14/2008
Kiki wrote:
Fara Dzeu cred ca ar fi fost un mic haos, dar nu neaparat pe pamant. Ci in noi...ca atunci cand ai nevoie sa crezi cu disperare in ceva, cand incerci sa te agati de ceva si simti ca te prabusesti...

FARA IDEEA DE D-ZEU...parerea mea!
Sunt atee, si nu doar asa sa fiu altfel decat altii ci am citit multe carti pana mi-am format parerea mea. Dar, cum zice si Kiki, fara D-zeu ar fi fost haos, nici nu vreau sa-mi imaginez daca Vaticanul ar divulga anumite secrete ce ar fi in lume.
Fluturas
Scris: Tuesday, March 4, 2008 9:42 PM

Kiki wrote:
.Noi, oamenii, in general ne aducem aminte de Dzeu doar cand avem nevoie, cand ne e rau, cand avem probleme...Uitam sa-I mai multumim cand avem un succes, o realizare....

ai perfecta dreptate

oanalaurisaa stii ca in religia mea nu se face cruce.noi pur si simplu credem in El,nu avem rugaciuni invatate(decat tatal nostru) si ne rugam cand vrem si ce simtim noi ca trebuie spus
Dumnezeu ne mai da si necazuri ca sa ne aminteasca ca noi nu trebuie sa uitam de el si pentru ca doar asa poate sa ne faca sa credemin El
Kiki
Scris: Tuesday, March 4, 2008 9:47 PM
Nivel

katy_lumika wrote:

...nici nu vreau sa-mi imaginez daca Vaticanul ar divulga secretele lor ce ar fi in lume.

Am auzit si eu ca Vaticanul ar fi ingropat orice dovada a non-existentei lui Dzeu...de citit, n-m citit nimic in snesul asta...decat Codul lui DaVinci, dar acolo nu stiu cat e fictiune cat e adevar...

PS: Fluturashule, mama, eu nu stiu, ce religie esti?
Fluturas
Scris: Tuesday, March 4, 2008 9:52 PM

Kiki wrote:

Am auzit si eu ca Vaticanul ar fi ingropat orice dovada a non-existentei lui Dzeu...de citit, n-m citit nimic in snesul asta...decat Codul lui DaVinci, dar acolo nu stiu cat e fictiune cat e adevar...

PS: Fluturashule, mama, eu nu stiu, ce religie esti?

eu sunt penticostal,cum spun multi..pocaita
oanalaurisa
Scris: Tuesday, March 4, 2008 10:02 PM
Nivel

butterfly wrote:

ai perfecta dreptate

oanalaurisaa stii ca in religia mea nu se face cruce.noi pur si simplu credem in El,nu avem rugaciuni invatate(decat tatal nostru) si ne rugam cand vrem si ce simtim noi ca trebuie spus
Dumnezeu ne mai da si necazuri ca sa ne aminteasca ca noi nu trebuie sa uitam de el si pentru ca doar asa poate sa ne faca sa credemin El

Nu stiu ce religie ai,dar imi place ce aud.Eu am citit foarte multe carti si am ajuns la niste concluzii foarte diferite de ortodoxie,printre care si cea cu semnul crucii de care ziceai tu si cu rugaciunile invatate,pe care multi le rostesc fara sa inteleaga semnificatiile lor sau fara sa se intrebe cine le-a scris de fapt,pentru ca in afara de rugaciunea Tatal nostru nu mai stiu nici una care sa apara in Biblie ,deci iti dau dreptate si la faza asta.
In ce priveste ideea ca Dumnezeu ne da necazuri,n-as fi asa de drastica,poti mai degraba sa le numesti incercari ale credintei daca vrei si nu cred ca doar asa poate sa ne faca sa credem in El,ca daca numai la necazuri credem in El e destul de trist.
leut
Scris: Tuesday, March 4, 2008 10:05 PM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Si daca Dumnezeu nu exista, nu exista nimic! Cred ca asta spune tot!
Accept orice pareri. Imi doresc doar ca toti, indiferent de orientarea religioasa, sa fie fericiti. Atunci, totul e perfect!
Cristy
Scris: Tuesday, March 4, 2008 10:07 PM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007
Si eu tot atee sunt....

Iar daca exista acel D-zeu, mi-a incercat viata prea mult ca sa mai cred in el... sorry uff
Kiki
Scris: Tuesday, March 4, 2008 10:08 PM
Nivel

leut wrote:
...
Accept orice pareri. Imi doresc doar ca toti, indiferent de orientarea religioasa, sa fie fericiti. Atunci, totul e perfect!

Total de acord! dance dance dance
oanalaurisa
Scris: Tuesday, March 4, 2008 10:08 PM
Nivel

Ar fi multe de discutat la capitolul asta,iar cu privire la Vatican no comment.
Insa ati auzit de Conciliul de la Niceea? Conciliul in cadrul caruia s-au stabilit datele anumitor sarbatori care nu existau pe vremea evreilor? De exemplu,ei au stabilit ca sarbatoarea Craciunului sa fie sarbatorita pe 25 decembrie,data care era sarbatoarea Luminilor la romani,iar ca sa nu se bata cap in cap crestinii cu paganii,au unit cele doua ocazii la o data comuna,cand de fapt data nasterii lui Isus nici nu era 25 dec,- ce parere aveti de chestia asta?
Ca sa nu mai vorbim de simbolurile de la Paste,adica oua,iepuri etc,care sunt simboluri ale fertilitatii la popoarele pagane,nicidecum aparand in Biblie la Cina cea de taina,cand Isus a sarbatorit Pastele cu paine nedospita si vin doar,oferind exemplu urmasilor?

Deci preotia a gresit mult,ca sa nu mai vorbim de Inchizitie care a incercat sa arda orice Biblie i-a picat in mana si tot n-au reusit,Biblia ramanand cea mai veche carte din lume si cea mai complexa,scrisa de 66 de oameni si totusi nu se contrazice deloc,interesant nu? In plus,s-au gasit la Marea Moarta niste suluri cu fragmente din Biblie si ce e mai interesant e ca acestea corespund cu Biblia actuala deci nu a reusit nimeni sa o modifice pana in prezent.Si nu ma mir de ce: in Biblie scrie clar ca cine va incerca sa modifice sau sa stearga ceva din aceasta carte,face o mare greseala - nu descriu consecintele - insa e o carte sfanta si e normal sa supravietuiasca atator secole si sa ramana neschimbata.
oanalaurisa
Scris: Tuesday, March 4, 2008 10:12 PM
Nivel

Cristy wrote:
Si eu tot atee sunt....

Iar daca exista acel D-zeu, mi-a incercat viata prea mult ca sa mai cred in el... sorry uff

Nu privi asa lucrurile,ca ti-a incercat prea mult viata...gandeste-te ca doar de la oamenii puternici poti sa ceri,de la cei slabi....stii vorba aia: la omul sarac nici boii nu trag - cu alte cuvinte, nu te astepta ca o persoana saraca mintal,spiritual sa aiba multe probleme in viata,pentru ca oricum are o viata cam limitata,pe cand o persoana puternica si bogata sufleteste ca tine are o viata si mai plina si in consecinta se loveste de mai multe probleme,dar poate sa le si faca fata.
Esti o fata prea buna ca sa crezi ca nu crezi.
Consider ca toti ne-am nascut cu tendinta naturala de a crede in Dumnezeu,ca doar asa am fost creati,insa din pacate unii ne-am pierdut credinta pe drum.
Cristy
Scris: Tuesday, March 4, 2008 10:14 PM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007
Oana te referi la primul testament - sau testamentul vechi thumleft (biblia scrisa de 66 de oameni si pergamentele de la mare moarta)

Si Isus a fost evreu.. asa serbeaza evreii pastele - paine nedospita ras

Oana - nu imi plac chiestiile cu religia, rugaciuni si credinta... le gasesc inutile ...
Puterea o gasesc in mine insami, tot cu mine insami sunt si la bine si la greu ras

Poate ca gandesc prea mult si nu imi pot permite sa ma refugiez in asa numita credinta ( eu o gasesc indoctrinare ras - parerea mea)
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.