Si daca Dumnezeu nu exista ...
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mikaela
Scris: Wednesday, September 14, 2011 6:29 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
alinus wrote:
Apoi chiar in geneza sunt multe lucruri ce eu le-am cam pus sub semnul intrebarii. Stim ca pamantul cu tot ce e pe el a fost construit de Dumnezeu, nu? (un sg Dumnezeu) Daca cititi cu atentie inceputul genezei veti vedea ca apare cuvantul Noi, Noua....ca si cum ar fi mai multi. Apoi mai e un capitol tot in geneza unde spune ca s-au innmultit oamenii si ca Fii lui Dumnezeu au privit spre fiicele oamenilor si le-au placut.. s-au impreunat cu ele si ele le-au zamislit fii. Tot de acolo incep sa se nasca uriasi... chiar e specificat ca asta s-a intamplat de cand Fii lui Dumnezeu s-au unit cu fiicele oamenilor. Are vreun sens asta?????? Apocalipsa si descrierea ei... nu mai zic de infatisarea Celui Prea Inalt care seamna a orice numai a uman nu... In fn cum spunea cineva e mult de discutat.. multe intrebari si cum e si normal sunt cei ce cred si cei ce nu cred .. iar din asta ies mereu discutii urate, ajungandu-se la jigniri asa ca mai bine ma abtin! E doar parerea mea si nu spun nimanui ca trebuie sa adereze la ea sau sa o creada dar.. totusi pun o intrebare: atata timp cat Adevarul este unul singur si Dumnezeu este unul singur nu ar fi normal sa fie predicat in toata lumea la fel???

Seamana cu "Legendele Olimpului" (Grecia Antica), presupunand ca Dumnezeu a fost Zeus , o fi existat si vreo Hera pe undeva hohot hohot
Unde se face referire la existenta uriasilor din punct de vedere fizic? Asta mi-a scapat, as vrea sa citesc si eu...poate o fi vreo metafora, sugerand ca e atotputernic??
Cred ca mai toti ne-am pus intrebari din astea...in tineretile mele ma prinsese febra filosofiei existentiale si religioasealcool , acum m-am lecuit, ca tot nu gasim raspunsuri, totul sta in sufletul nostru, in ceea ce credem noi...Din punctul meu de vedere, religia e un alt fel de politica, mai la sentiment, daca ne uitam in urma cu j'de mii de ani, de fapt sute de ani, si chiar si mai recent, se vede clar ca religia a avut motiv sa conduca masele de oameni, ca-i ardea pe rug pe aia care erau prea dotati intelectual, pe aia care stiau sa citeasca ca cica ar fi condusi de diavol si alea alea boing2 Ca sa nu mai vorbesc de cazurile din prezent, unde prin religie se spala bani la greu, in fiecare luna se mai aude de un preot pedofil sau escroc etc etc... Nu generalizez, ca stiu ca astea sunt cazuri izolate, dar parca imi face rau cand aud puker

Faza cu magii/vrajitorii cred ca vine de pe timpul lui Moise, din cate stiu Ramsis a preluat conducerea dupa ta-su, ei au fost faraonii care i-au asuprit pe evrei, Ramsis avea ca sfatuitori 2 vrajitori sau magicieni, care influentau deciziile faraonului. In fine, hai sa vin si eu cu o intrebare...in ziua de azi stim ca egiptenii se rugau la mai multi zei, printre care Ra. Din cate stiu, Ra inseamna Soare, deci acestia se rugau la ceva creat de Dumnezeu, nu? La fel cu zeita Maat, care este de fapt Zeita adevarului, a dreptatii si a ordinii cosmice. Devin ei mai pacatosi ca au dat o infatisare acestor zei pentru a ilustra ceea ce cred sau pentru a conduce mai usor turma de slujitori? Mi se pare similar cu ce se intampla astazi, avand atatia sfinti si icoane, cu diferenta ca in icoanele de azi ilustratiile sunt umane, pe cand in Egiptul Antic erau oameni cu cap de caine sau altele (zeul Anubis, zeul mumificarii si al vietii de apoi).

In fine, ideea ca Dumnezeul evreilor s-a suparat pe egipteni ca se inchinau la altcineva sau altceva mi se pare cel putin infantila si egoista, daca ar fi adevarata ar demonstra ca existau mai multi Dumnezei sau ca Dumnzeul unic ar fi ingrozitor de rau si dusmanos... De fapt evreii sclavi au fost eliberati si au plecat (exodul evreilor) parasind Egiptul care trecea prin vremuri grele reprezentate de cele 10 pedepse culminand cu ultima care era moartea primului nascut al egiptenilor. Se pare ca pe timpuri egiptenii ar fi tinut granele in vase speciale, granele au fermentat producand o toxina, iar traditia egiptenilor era sa dea de mancare din grane primului nascut. Oare tot ce se intampla negativ in viata cuiva e o pedeapsa de la Dumnezeu sau un mod de a ne "incerca"? Ce inseamna "ispita"??

M-am lungit,sper sa nu fi spus prea multe prostii alcool sorry1
shirel
Scris: Wednesday, September 14, 2011 9:00 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
alinus wrote:
Eu am citit-o cand eram mai mica iar acum o citesc iarasi.Daca in urma cu cativa ani am citit-o fara sa pun intrebari prea multe.. pt ca eram prea mica ca o sa o inteleg ei.. acum e alta poveste. Citind-o sunt multe lucruri contradictorii in ea. In unele se spune un lucru ce nu trebuie facut iar in alt capitol se contrazice ce s-a spus mai inainte. Apoi chiar in geneza sunt multe lucruri ce eu le-am cam pus sub semnul intrebarii. Stim ca pamantul cu tot ce e pe el a fost construit de Dumnezeu, nu? (un sg Dumnezeu) Daca cititi cu atentie inceputul genezei ve-ti vedea ca apare cuvantul Noi, Noua....ca si cum ar fi mai multi. Apoi mai e un capitol tot in geneza unde spune ca s-au innmultit oamenii si ca Fii lui Dumnezeu au privit spre fiicele oamenilor si le-au placut.. s-au impreunat cu ele si ele le-au zamislit fii. Tot de acolo incep sa se nasca uriasi... chiar e specificat ca asta s-a intamplat de cand Fii lui Dumnezeu s-au unit cu fiicele oamenilor. Are vreun sens asta?????? Apocalipsa si descrierea ei... nu mai zic de infatisarea Celui Prea Inalt care seamna a orice numai a uman nu... In fn cum spunea cineva e mult de discutat.. multe intrebari si cum e si normal sunt cei ce cred si cei ce nu cred .. iar din asta ies mereu discutii urate, ajungandu-se la jigniri asa ca mai bine ma abtin! E doar parerea mea si nu spun nimanui ca trebuie sa adereze la ea sau sa o creada dar.. totusi pun o intrebare: atata timp cat Adevarul este unul singur si Dumnezeu este unul singur nu ar fi normal sa fie predicat in toata lumea la fel???

Ar fi foarte normal sa fie predicata in toata lumea la fel dar ce sa faci daca lumea nu este normala sic ras si crede cum vrea,scrie cum vrea plus ca fiecare si interpretezeaza ce vrea.S-au facut atatea mii de traducere dupa tot ce a fost gasit odata deci Biblia veche si tot ce a fost povestit de cei care au trait acele perioade si vezi fiecare a tradus ce a inteles si este si normal pot 2 oamenii sa citeasca un text si fiecare sa-l inteleaga altfel dar totusi nu cred ca asta ar fi ceea ce Biblia vrea sa ne trasmita,in ea sunt si lucruri crunte intamplate deci tot la un loc ar trebui sa ne transforme sa fim mai buni ,mai intelegatori si mai cu credintza decat au fost stramosi nostri dar dupa cum se vede acuma noi suntem departe de a fi asa ceva,spre marea noaSTRA DEZAMAGIRE.
mikaela
Scris: Wednesday, September 14, 2011 11:25 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Cred ca in final, religia si Biblia au rolul lor pozitiv in credinta noastra de orice fel, totul duce spre acelasi sfat/scop, sa fim mai buni, sa credem in ceva, sa nu ne pierdem speranta, sa dam din ce avem, sa ajutam pe cel in nevoie...Exista o asa numita "lege a rezonantei" conform careia gandirea pozitiva atrage cu sine rezultate pozitive, la fel functioneaza si legea karmica, bine faci bine primesti...
Urmariti filmuletul, e interesant http://youtu.be/pgwrrEYle1s

Povestile de groaza din Biblie sunt exemplificari care arata doar ca BINELE castiga intotdeauna in lupta cu RAUL, chiar daca nu intodeauna au un sens sau o logica a intamplarilor. In aceeasi ordine de idei, daca Dumnezeu nu ar exista, daca credinta nu ar exista ar fi un haos total, o societate fara morala/constiinta...

Unde a fost Gradina Raiului http://youtu.be/MV7ZNBFMvCs

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.