Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Astazi am fost harnica si am pregatit o masa speciala Shakshuka
3-4 catei de usturoi putin ulei de masline 3-4 rosii mari date pe razatoare(sau o cutie de rosii tocate conservate 800g) 1 ardel iute sau paprica iute 1 lingura paprica dulce sare, piper dupa gust putin basilic 2-3 frunzulite (eu am pus cubulet inghetat) 4-5-6 oua se poate adaoga 1-2 ardei dulci uscati
De dau rosiile pe razatoare, se pune intr-o tigaie mai inalta uleiul cu usturoiul, ardeiul iute se prajesc putin, se pun rosiile, condimentele, se fiebe sosul 15-20 min sa scada apa, dar nu de tot. Se fac cuibusoare in rosii, se pun ouale, se acopera si se de la foc mic inca 10 min Se serveste calda cu multa paine alba proaspata si cu putina branza dupa gust Pofta mare

|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| yam!yam!
Cristy, basilic ...? |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Mmmmmm ce bun o fi fost |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| cristy,deja salivez
|
|

| mariuta wrote:yam!yam! Cristy, basilic ...?
da, basilic frunze, sau foarte putin oregano, sau chiar si patrunjel sau hazmatuki - coreandru (sper sa il fi scris corect)
Este foarte gustoasa, si merge super la un mic dejun sau o cina ca sa mai difersificam putin ouale prajite |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| mariuta wrote:yam!yam! Cristy, basilic ...?
basilic e busuioc? Nu radeti, dar chiar nu stiu ce e. Vreme indelungata nu am pus in mancare nici macar sare. Sanatatea sotului nu permitea |
|

| mariuta wrote:basilic e busuioc? Nu radeti, dar chiar nu stiu ce e. Vreme indelungata nu am pus in mancare nici macar sare. Sanatatea sotului nu permitea
Da, frunze de busuioc tanar |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| mariuta wrote:basilic e busuioc?
da
Cristy - arata Super, chiar o sa incerc zilele astea, k al meu e fan omleta sau ochiuri (cred k o sa mai adaug la rosii si niste ardei, ceapa si ciuperci) o sa fie o variatie dupa Shakshuka |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Cristy, yummy-yummy cere my tummy . |
|

| Delfinasa my tummy viseaza la salata ta de fructe cu piscoturile mele preferate ornate frumos
Ira buna idea, nu m-am gandit, cand am sa fac o portie mai mica, doar pentru mine, ca sotului nu ii place sa variez reteta , am sa pun si eu ciuperci nu stiu daca ceapa ma mai gandesc. Despre ardei, daca vrei sa pui eu ti-as recomanda sa ii dai pe razatoare fara coaja sa ne spui ce iese Nu uita sa o faci iute |
|

| Cristy wrote: Nu uita sa o faci iute
cum sa uit
mami, si cel fel de branza? mai sarata sau invers?
|
|

| ira_tgr wrote:cum sa uit mami, si cel fel de branza? mai sarata sau invers?
Ce vrei tu, eu prefer feta (peta) dar se poate telemea, branza sarata, cas dupa gust si dupa ce ai prin casa |
|

| mmmm, deja salivez |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| ce reteta interesanta |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Chiar interesanta!!!! |