Sforaitul
Subiectul anterior · Subiectul urmator
sousourel
Scris: Monday, November 12, 2007 5:53 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
MEDISNORE? Cam la ce pret e Oana? Maine cred ca ma duc la farmacieoare
oanalaurisa
Scris: Monday, November 12, 2007 7:54 PM
Nivel

Inregistrat: 1/10/2007
sousourel wrote:
MEDISNORE? Cam la ce pret e Oana? Maine cred ca ma duc la farmacieoare

Ultima data daca bine retin era cam peste 20 ron,acum sincer nu stiu exact,vezi tu maine.
sousourel
Scris: Monday, November 12, 2007 8:46 PM
Nivel

Merci mult. Va tin eu la curent.alcool alcool alcool
Lilly of the valley
Scris: Monday, November 12, 2007 8:55 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
sousourel wrote:
Merci mult. Va tin eu la curent.alcool alcool alcool

Sunt nerabdatoare bounce bounce bounce
sousourel
Scris: Monday, November 12, 2007 8:59 PM
Nivel

mariuta wrote:

Sunt nerabdatoare bounce bounce bounce

Adica?sic Suntem mai multe in clubras ?
Lilly of the valley
Scris: Monday, November 12, 2007 9:00 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
ras
sousourel
Scris: Wednesday, November 14, 2007 9:24 PM
Nivel

Multumesc pentru urari!pupici

Oanalaurisa, am mers pe mana ta....am dat o mica avere pe spray, la noapte ii facem proba. Se pare ca e facut din tot felul de uleiuri si e 100% natural, deci efecte secundare n-ar trebui sa aiba...decat mutatul lui barbatu-meu in alta camera daca nu are efectboxing

Numai ca azi, am aflat ca nu e intocmai vina lui...adicatelea, el oricum sforaia ca o gara intreaga...dar nu-l auzeam eu. Dar din cauza tratamentului cu cortizon sunt eu prea "sensibila"oare so...ori e alba, ori e neagra...ori rezolvam cu sprayul...ori ne separam pana la noi ordinerambo
Miri
Scris: Thursday, November 15, 2007 2:10 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Sousourel, cum e ?Ai rezolvat problema?oare
ANDREEA&BIANCA
Scris: Thursday, November 15, 2007 3:02 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/11/2007
AdrianaC wrote:
Tratament cu laser pentru sforait

Orelistii recomanda ca atunci când exista o cauza mecanica a obstructiei nazale sa se intervina chirurgical. Printre metodele chirurgicale de ultima ora se numara si uvuloplastia cu laser. Aceasta metoda opreste sforaitul la majoritatea pacientilor. Uvuloplastia implica îndepartarea tesutului în exces de la nivelul palatului moale sau al omusorului, cu ajutorul laserului. Procedura se desfasoara sub anestezie locala si dureaza o jumatate de ora.

Proteza antisforait

Pentru rezolvarea problemelor datorate sforaitului, medicii americani au inventat un aparat denumit TAP. Preluata si de belgieni, inventia se aplica pe arcadele dentare superioare si inferioare, însa este foarte important ca pacientii sa aiba suficienti dinti pentru ca aparatul sa poata fi fixat. Împreuna cu dr. Miche de Meyer si cu un tehnician dentar, Emanuela Ponetchi a creat un nou dispozitiv, aflat în faza experimentala, prin care încearca sa ofere o solutie si pacientilor care au prea putini dinti pentru a folosi TAP.

"Pretul unui asemenea aparat ajunge la 1.100 euro, din care aproape jumatate este suportat de asigurarile de sanatate", spune doctorita. Singurul inconvenient este ca aparatul trebuie purtat de pacienti toata viata, în special de cei care fac apnee în somn.

CE ESTE SFORAITUL?
Sforaitul este un zgomot produs la nivelul gurii si al nasului în timpul somnului, atunci când omul inspira sau expira aerul în plamâni. De regula, sforaitul apare în momentul în care fluxul de aer nu traverseaza cu usurinta caile anatomice existente, tesuturile moi sau tesuturile musculare de la acest nivel. În cazul somnului profund, muschii limbii, ai gâtului si ai planseului bucal se relaxeaza, cauzând îngustarea cailor aeriene superioare. Trecerea aerului prin aceasta îngustare produce sforaitul.

Factorii favorizanti

Vârsta. Cu bolnavul este mai batrân, cu atât muschii gâtului devin mai flasci, determinând vibratia si totodata producerea sforaitului
Supraponderabilitatea. Tesuturile gâtului devin mai moi, având tendinta de a vibra în timpul respiratiei
Caile respiratorii superioare îngustate
Alungirea omusorului
Obstructia nazala alergica sau deviatia de sept
Alcoolul sau tranchilizantele
. Acestea afecteaza sistemul nervos central, cauzând relaxarea extrema a muschilor
Dormitul în decubit dorsal (pe spate). Pozitia poate determina caderea limbii în gât, îngustând caile aeriene superioare

Sursa: http://www.banateanul.ro/articol/ziar/timisoara/academia-sforaitului/2748/

Deci de aia sforai mai mult cand esti obosit...ca e somnul profund.De cand lucreaza,Alex a inceput si el sa sforaie...Chiar si stand pe stanga sau dreapta.Uneori tip la el.Pana la urma adorm si eu cand are el pauza intre sforaituri! ras
Miri
Scris: Friday, November 16, 2007 10:07 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Sousourel...dormi, mami?oare
Te astept sa-mi spui daca functioneaza spray-ul!ras
oanalaurisa
Scris: Friday, November 16, 2007 10:10 PM
Nivel

Miri wrote:
Sousourel...dormi, mami?oare
Te astept sa-mi spui daca functioneaza spray-ul!ras

SI eu astept sa stii,ca is curioasa !
sousourel
Scris: Friday, November 16, 2007 10:49 PM
Nivel

Am zis sa astept vreo-doua trei zile inainte sa hotarasc daca e bun sau nu...mai ales ca dragul meu sforael e racit...anesteziat cu xilina ca face niste tratamente stoamtologiceuff uff uff ... si somnul meu e superlight de la cortizonuff
oanalaurisa
Scris: Friday, November 16, 2007 11:07 PM
Nivel

sousourel wrote:
Am zis sa astept vreo-doua trei zile inainte sa hotarasc daca e bun sau nu...mai ales ca dragul meu sforael e racit...anesteziat cu xilina ca face niste tratamente stoamtologiceuff uff uff ... si somnul meu e superlight de la cortizonuff

Asa este!
kali
Scris: Tuesday, March 24, 2009 12:12 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Da, noi.
Degeaba.
Plus ca e caraghios cu plasturele ala pe nas. E ca si cum m-as culca eu cu masca pe fata sau bigudiuri in par.
shirel
Scris: Tuesday, March 24, 2009 1:29 PM
Nivel

Inregistrat: 7/22/2007
Ei ,si ce facem fetele ca si al meu scuze cu toata iubirea mea pentru el dar ajung sa nu mai aud sonorulhohot hohot televizorul de sforaiturile lui.Eu am o metoda mortala hohot hohot hohot yes yes dar m-am c-am saturat de ea, i fac tzu,tzu tzu si inceteaza pentru cateva minute 15 min sforaitul daca m-ati auzi!hohot hohot hohot hohot Dar am macar un pic de liniste.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.