Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Petele de grasime patrunse in lemn se presara cu nisip. Se lasa 12 ore. Se spala cu apa fierbinte si, daca e cazul, procedeul se repeta. # Sucul de lamaie se limpezeste de toate impuritatile daca e incalzit la 60 de grade. # Scartaitul usilor dispare daca li se freaca tatanile cu varful unui creion. # Celofanul de pe borcanele de conserve garanteaza ca dulceata sau zacusca se afla in stare buna, atunci cand se adanceste spre interior. # Untul ranced isi redobandeste prospetimea si gustul initial daca se topeste, se spumuieste si, cat e inca fierbinte, se baga in el o coaja de paine neagra prajita (timp de 15 minute). # Covoarele se curata bine daca dupa ce le-am maturat, le frecam fie cu miez de paine neagra veche de 2-3 zile, fie cu tarate de grau, presarate pe un burete uscat. # Contra degeraturilor: puneti sa fiarba o radacina de telina si tineti locul degerat (deget, picior) de 2-3 ori pe zi in fiertura, cat suportati mai fierbinte, dar fara a va opari. # Contra intepaturilor de albine: culegeti trei fire de ierburi diferite si frecati locul intepat. Durerea se calmeaza. # O lingura de drojdie de bere pusa in apa ajuta fructele uscate sa se umfle (caise, prune). # O felie de lamaie aplicata peste noapte cu un bandaj de tifon inmoaie pielea intarita de pe talpi sau de pe degetele picioarelor. # Sangerarea puternica provocata prin taietura se opreste cu un tampon de vata inmuiata in apa fierbinte. # Contra guturaiului: se pune pe o batista apa de colonie sau parfum puternic. (Batista se tine la nas, respirand prin ea. Guturaiul dispare in cateva ceasuri.) # Contra ochilor inrositi: se vor spala cu apa calda, in care se pun cateva picaturi de apa obtinuta prin macerarea semintelor de fenicul. # Contra crampelor stomacale: intr-un sfert de litru de apa se pune o mana de macese. Se fierb putin si se bea lichidul ca un ceai. # Mahmureala provocata de un chef dispare daca inainte de culcare se mananca doua mere. # Contra durerilor de picioare: se piseaza usturoi, care se amesteca bine cu untura de porc. Se obtine o unsoare cu care se ung picioarele. # Furnicile dispar din locuinta daca pe drumul lor se pune o lamaie mucegaita. # Sticlele murdare se curata bine daca se introduc in ele bucati marunte de cartofi cruzi, peste care se toarna apa fierbinte. Se agita de mai multe ori, se arunca continutul, iar clatirea se face cu apa curata. # Cartofii se pot transporta pe geruri cat de aspre, fara a degera, daca ambalarea se face in saci textili, inmuiati inainte in apa. In timpul transportului, sacii vor ingheta, formand un strat izolator. La destinatie, cartofii trebuie scosi din ambalaj si pusi in camara. # Stergatoarele de parbriz care nu mai curata bine trebuie schimbate intre ele. Efectul este surprinzator. # Culorile musamalelor se improspateaza prin frecarea cu o carpa inmuiata intr-un amestec dintr-un ou crud si o lingurita de zahar pudra. # Blanurile sintetice se curata folosind o pasta moale, din faina si neofalina, care se intinde pe suprafata materialului, se lasa 12 ore sa actioneze (departe de sursele de caldura), apoi se scutura bine cu o maturica sau o carpa curata. # Urmele de degete de pe mobile se sterg cu o carpa inmuiata in apa amestecata cu cateva picaturi de amoniac. Se lustruieste apoi cu o flanela. # Samburele de visina sau de pruna tinut in gura timp indelungat atenueaza setea. # Fructele confiate trebuie taiate cu un cutit incalzit. Astfel nu se vor mai lipi de el. # Cartofii dau un gust deosebit aluaturilor, daca sunt pusi in coca de paine sau de tort (doi cartofi fierti si dati pe razatoare, la 500 g faina). Aluatul va fi mult mai afanat. # Aluatul de placinta prea sfaramicios trebuie amestecat cu o lingura de branza de vaci si va deveni imediat fraged. # Castanele salbatice sunt un remediu ideal contra moliilor. Adunati-le toamna, apoi varati-le in dulapuri si in buzunarele hainelor. Pentru combaterea moliilor de alimente, puneti castane in pungile cu faina si malai. Moliile s-au imunizat la toate sprayurile din comert, care sunt, si scumpe, si toxice. # Cojile de banane taiate marunt si infipte in pamant reprezinta un ingrasamant ideal pentru florile din ghivece. Prin putrezire degaja potasiu, un „ingredient” ideal. # Conul de pin asezat pe marginea ferestrei este un barometru natural. Cand isi deschide solzii e semn ca va ploua, cand si-i inchide, va fi timp frumos. # Contra tantarilor: daca doriti sa stati vara afara, in curte, fara sa fiti chinuiti de tantari, puneti pe masa un manunchi de frunze de nuc sau ungeti-va cu o emulsie cu usturoi (trei catei se pun la macerat in 200 ml untdelemn). # Cozonacul copt se pune pe capacul cuptorului cu gazele inchise, vreme de 15 minute. In felul acesta, nu se mai lasa si ramane pufos. # Strudelul cu mere devine mai aromat daca se insiropeaza cu lichidul rezultat de la fierberea cojilor de mere in putina apa cu zahar (20 de minute). # Cutitele de argint cu lama oxidabila se curata cu o jumatate de ceapa cruda si se lustruiesc cu un dop de pluta. # Obiectele din sticla vor straluci ca si cristalul daca, dupa ce le spalati si clatiti, le inmuiati repede in apa in care puneti putina solutie antitartru. # Doua pahare intepenite unul intr-altul se desfac daca puneti in cel de deasupra apa rece, iar pe cel de jos il varati in apa fierbinte. |
|

| # Depilarea cu ceara trebuie facuta in prima jumatate a ciclului menstrual: doare mai putin. Cu cateva zile inainte si dupa menstre, pielea devine foarte sensibila. # Mastile de fata actioneaza mult mai bine in baie (cada), pentru ca apa calda relaxeaza tot corpul, pana la muschii obrazului. In plus, aburii deschid porii si substantele active din masca patrund mai usor. Atentie! O baie cu apa prea fierbinte poate vatama vasele de sange de pe obraz. #Cumpararea unui parfum e bine sa se faca seara, inainte de inchiderea magazinului. De ce? Pentru ca seara, receptorii mirosului sunt foarte activi si disting mai usor nuantele |
|

| Sase lucruri simple, facute zilnic, ne ajuta sa pastram mai usor ordinea.
1.Dimineata strange paturile Un pat strans si aranjat face ca intreaga camera sa arate mai ordonata, ceea ce te face sa nu-ti mai placa sa lasi alte lucruri- cum ar fi haine sau ziare - aruncate in jur.
2.Stapaniti dezordinea De cate ori parasiti o camera aruncati o privire in jur, sa vedeti ce e in dezordine. Adunati lucrurile si puneti-le la locul lor. Insistati ca toti cei din casa sa faca la fel.
3.Sortati-va corespondenta Luati-va cateva minute pentru a deschide, citi si sorta posta imediat ce aceasta vine. Aruncati ceea ce nu e nevoie si ceea ce ramane puneti pe categorii intr-o cutie: facturi, corespondenta personala, acte.
4.Faceti curat in timp ce gatiti In loc sa umpleti chiuveta cu cratite si vase murdare, spalati-le pe masura ce nu le mai folositi, in timp ce pregatiti mancarea.
5.Indepartati petele cat sunt proaspete Daca sunt pete de sos pe aragaz sau pete pe oglinda din baie, sau altele, actionati imediat, cat sunt usor si rapid de indepartat .
6.Maturati pe jos In fiecare seara, dupa ce ati spalat si strans vasele dupa cina, maturati pe jos.Asta va impiedica mizeria sa se adune,ceea ce va va usura curatenia saptamanala."
Foarte utila este si o lista cu "lucruri de facut" pe ziua respectiva, pe care sa o puneti pe frigider sau in alt loc vizibil. Gasiti aici niste modele care se pot scoate la imprimanta.
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Nu stiu unde sa scriu si nu am mai deschis alt subiest,stie cineva ce pot sa pun in pantofi sa se lase.Sotul meu si.-a cumparat o pereche de pantofi ,pe stangul nu l-a probat si cand am ajuns acasa a realizat ca il strange rau pantogul stang,i-am zis sa umble cu el prin casa sa se mai lase dar nu suporta deloc. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Desi eu nu am incercat niciodata, cica se lasa pantofii de piele daca ii incalti cu o soseta mai groasa pe care ai udat-o cu otet. Ciudata faza, nu stiu daca e adevarat, dar asa sustin "babele"... nu stiu ce treaba are otetul in toata povestea... dar cert e ca tot ar trebui sa-i incalte.
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| kali wrote:Desi eu nu am incercat niciodata, cica se lasa pantofii de piele daca ii incalti cu o soseta mai groasa pe care ai udat-o cu otet. Ciudata faza, nu stiu daca e adevarat, dar asa sustin "babele"... nu stiu ce treaba are otetul in toata povestea... dar cert e ca tot ar trebui sa-i incalte.
Sau cu spirt. Eu mai dadeam la unii pantofi cu un tampon de vata inmuiat in spirt, pe partea din spate la calcai ca sa se lase si sa nu ma roada. |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Kali,Mniko multumesc mult. ,am sa incerc sa vedem ce iese |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Inmoaie cu spirt interiorul si tot pe interior se bate usurel cu un ciocan |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| Ely: mergi la un cizmar. O sa tina pantoful cateva ore pe un calapod(parca asa se numeste) si se rezolva(il largeste). |
|

| Despre ingrijirea lemnului
    |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 5/22/2008 Mesaje: 35
| multumesc, kiki...am mostenit niscaiva mobila veche 3 corpuri finutze si voiam sa-mi amenajez bucataria in stil country..numai k nu stiam cum sa le reconditzionez sa arate bine. Noroc cu postarile tale! Le-am listat separat, sa le iau acasa
|
|

| Ma bucur ca ti-am fost de folos. Or sa mai vina ceva sfaturi, depinde cum imi fac timp sa pozez. |
|
| Buna Am spalat haine albe la masina de spalat si din pacate au iesit ingalbenite rau. Pot sa le mai fac ceva sa le albesc? Multumesc anticipat |
|
| Buna fetelor ...am o problema si nu stiu cum sa o rezolv...cu ce pot scoate petele de pe haine in momentul cand o culoare din ea iese peste alta culoare...de exemplu verde peste gri [am incercat cu venish pentru haine colorate dar nu da rezultate] .Va rog sa ma ajutati! ...Mersi anticipat |
|
| BUNA FETELOR,MI-A DAT CINEVA UN BUTOI SA PUN MASLINE IN EL, DAR NU AM STIUT SA LE FAC CUM TREBUIA SI S-AU STRICAT,DAR A RAMAS MIROSUL URIT ,CUM SA SCOT MIROSUL DIN BUTOIUL DE PLASTIC??MULTUMESC ANTICIPAT! |
|
|