Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| edytdyana wrote: BUNA FETELOR,MI-A DAT CINEVA UN BUTOI SA PUN MASLINE IN EL, DAR NU AM STIUT SA LE FAC CUM TREBUIA SI S-AU STRICAT,DAR A RAMAS MIROSUL URIT ,CUM SA SCOT MIROSUL DIN BUTOIUL DE PLASTIC??MULTUMESC ANTICIPAT!
Spala-l cu apa caldutza si cu gel (praf) de spalat rufe ,la fel si clateste-l cu balsam de rufe .Poti sa lasi si cateva ore cu apa si balsamul dupa care spalal binenteles inca o data bine ,bine de tot.succes.Si zeama de lamaie ajuta uneori. Inca un sfat niciodata nu pune la murat maslinele in butoi mare ,prefera sticlele de plastic de la cola atunci nu se vor mai strica asa. |
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| edytdyana si otetul scoate mirosul,pur si simplu toarna otet direct in butoi si cu un burete sterge interiorul....eu folosesc otet la curatenia in bucatarie,curata frumos ghiveta,frigiderul(scoate si mirosurile),aragazul,mesele....are si actiune antibacteriana. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| taki wrote:Lupta cu petele
Untul, margarina, uleiul - foloseste un detergent special pentru pete. Aplica-l pe pata si lasa putin haina la inmuiat.
Cerneala - Pentru a indeparta aceste pete atat de populare printre scolari, foloseste propriul fixativ pentru par. Aplica-l direct pe pata, apoi spala normal.
Pentru varianta cu petele mai veci de grasime sau mancare de pe haine, care desi bagate la spalat imediat nu s-au dus cu nici un fel de detergent special, se poate folosi direct pe pata detergentul lichid de vase (gen Pur sau Fairy) se lasa 10 min cu detergentul pe el si se freaca usor apoi se baga in masina de spalat la programul obisnuit... daca nu a iesit din prima repetati, dupa 3-4 astfel de tratamente se duce - verificat pe petele de grasime de pe sortul de bucatarie si petele de mancare de pe hainutele fetelor
Pentru cerneala si pix - pun cateva picaturi de spirt, clatesc, din nou spirt, din nou clatesc (apa calduta) apoi putin sapun de rufe si se freaca usor, apoi vanish si in masina de spalat la program normal... Pixul este cel mai pacatos, dar iese in cateva spalari chiar daca este ceva mai vechi, spirtul il improspateaza |