Sfaturi pentru soferite - Siguranta la volan
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Wednesday, February 15, 2006 10:03 AM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Sfaturi pentru siguranta ta la volan

1.Evita "banda de viteza"

In cazul unui incident neprevazut iti va fi foarte greu sa eviti un obstacol de pe banda de viteza, unde toti te alearga din spate si un moment de neatentie te poate arunca pe contrasens. Este mai sigur sa iti alegi o banda de circulatie pe care nu face nimeni un test-drive si sa te bucuri de un drum linistit si fara peripetii.

2. Fii cu ochii la drumul din fata ta

Nu este de ajuns sa ramai fixata pe placuta de inmatriculare a celui din fata, ci trebuie sa scanezi tot timpul traficul. Este bine sa stii din timp ce se intampla in spatele tau, in fata ta, pe contrasens, iar oglinzile laterale sa se intalneasca cu privirea ta cat mai des. In acest mod te asiguri ca nu apar surprize si poti reactiona la timp.

3. Fereste-te de "unghiuri moarte"

Bun, te uiti in cele trei oglinzi, poate ai chiar si vreun ecran sofisticat cu camera in infrarosu, dar niciodata nu poti spune ca ai un control asupra traficului 100%. Intoarce capul atunci cand nu esti sigura de imaginea din oglinzi si nu sta in preajma camioanelor si a autovehiculelor mari, ca si soferii acestora au "unghiuri moarte".

4. Mainile pe volan!

Tine corect volanul, cu AMBELE maini, ca la scoala de soferi. Poate parea demodat si obositor, dar este cel mai sigur mod de a avea control asupra volanului, in caz ca ai nevoie sa faci o manevra brusca, din care sa iesi intreaga si nevatamata. Centura de siguranta va fi purtata mereu de toti pasagerii din automobil, fara telefoane mobile la volan, muzica data tare, mancare, bautura, tigari, tot ce te poate distrage si distruge.

5. Stai in pozitia corecta la volan

Cu scaunul dat prea in fata, vei obosi repede, vei da cu genunchii in coloana de directie si nu vei putea controla corect masina. Cu un scaun dat prea in spate, centura de siguranta nu te va proteja eficient, nu vei ajunge cu picioarele la pedale si vei fi luata prin surprindere. Gaseste o pozitie la volan atat confortabila cat si sigura.

6. Uita-te atent la sofer si la masina

Sa zicem ca nu conduci tu. Asta nu te scuza sa fii vigilenta. Daca te urci cu un sofer care nu iti inspira incredere, mai bine mergi cu altcineva. La fel, daca masina in care te urci aduce puternic a epava ar fi bine sa refuzi politicos. Nu mai este cazul sa vorbim despre vreun sofer "alcoolizat"

7. Fii constienta de limitele masinii tale

Ai o masina puternica, scumpa, deosebita, performanta. Da, dar din (ne)fericire, legile fizicii sunt aceleasi pentru toti, chiar daca se pare ca regulile de circulatie nu prea sunt.

8. Tine masina intr-o stare tehnica optima.

Conditie esentiala si uneorieliminatorie. Te joci cu viata ta si de multe ori cu a celorlalti.

9. Noaptea e pentru somn

Noaptea chiar nu e bun moment de a merge cu masina. Oboseala isi gaseste loc, nu vezi nimic pe sosea, sunt multi neatenti si "afumati" care se intorc de la carciumi, iar daca faci o pana pe intuneric o sa ti se para chiar o cruzime de nedescris.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.